רונאלדיניו, מה יהיה?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י מרדונה, ‏5/3/05.

1. ברדלסית אדומה Member

את רונאלדינו היתי מגדירה כ: אחד מגדולי השחקנים בכדורגל
    האמנם העונה הוא לא הציג יכולת גבוהה
    ואם נעשה השוואה מעניינת בין מאמן צ'לסי לבין רונאלדינו
    השליטה של מוריניו, הקסמים של רונאלדיניו
    זה אולי נשמע מוזר להשוות בין מאמן לשחקן, אך למעשה מדובר בהשוואה בין תפישות עולם. רונאלדיניו הוא קוסם, שהפעולות שלו מכריעות משחקים, אך מתרחשות באופן בלתי צפוי. הוא פועל על פי אינטואיציה, מת על המשחק ולא מפסיק לחייך. מוריניו, לעומת זאת, לא משאיר כמעט שום דבר ליד הגורל ומאמין בהקניית שיטת משחק, משמעת ולחימה. הברזילאי מלהיב, הפורטוגלי יעיל....
    האם רונאלדיניו מסוגל להוביל קבוצה להישגים גדולים?
    אין כבר ספק שהוא מתפקד מצוין במרכז המגרש, אך עדיין לא ברור האם הוא מנהיג, האם הוא יידע להיות יעיל בתקופות רעות, האם הוא יכול להעביר עונה בלי חודשיים של פציעות. אי אפשר לשכוח שבשנתיים בפ.ס.ז' הוא לא הצליח להביא אותה לצמרת בצרפת, מה שקרה דווקא אחרי שהוא עזב.
    ולסיכומו של דבר: שחקן טוב...

2. nike boy Member

רוני שחקן מצוין, יש לו בעיית יציבות, לכן ראית אותו לפעמים מאבד כדור או דברים כאלה.
    יש לו ראיית משחק פשוט ענקית, שמע זה לא בא ככה לכל אחד.
    הוא לא הכי טוב בעולם, צודק, אבל אתה עושה ממנו פשוט אפס.
    הוא גם לא פליימייקר, הוא קשר שמאלי בסה"כ, אז אין מה להשוות אותו לזידאן.

אגב, אתה סותר את עצמך כשאתה אומר:" (עובר שחקן אחרי שניסה לעבור 20 פעם)", " אם לא האחד על אחד המדהים שלו".

3. del piero10 Member

רונדליניו הוא לא פלימקר ,המספר 10 שהוא לובש לא מגיע לו,בברזיל הוא מספר 7,וכרגע אני מעדיף את שבצ'נקו.

4. No-FeAr-2005 Member

אחת הסיבות העיקריות שהביאו אותו לקבוצה זה שיימלא את האיצטדיון, יבשל לשחקנים וכן הוא כן יודע לנהל משחק..
    ראית תבעיטה שלו בליגת האלפות שהוא בעט מהמקום לרשת?!?!
    אז תבין אולי היה לו פשלה נגד אוססונה אבל בדרך כלל הוא טוב מאוד.

5. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

ושבצ'נקו הוא פליימייקר? תעשה לי טובה...

6. del piero10 Member

כנראה שלא הבנת אותי, אמרתי שרונדליניו הוא לא פלימקר, הוא לא זידאן,אלקס,ריקלמה,ואפילו ברקוביץ',הוא לא שחקן שהכל עובר דרכו. אין ספק שהוא פנומן והכל , אבל לרונדליניו לא מתאים
    מספר 10, בנבחרת ברזיל הוא מספר 7 ,וכיום מספר 7 שיותר טוב ממנו זה שבצנ'קו אבל רק כרגע.

7. Melixon 15 Member

אני לא מבין על מה הויכוח בכלל פה..
    רונאלדיניו השחקן הכי מוכשר שיש היום ברמות הגבוהות של הכדורגל העולמי, הכי מוכשר... לראות אותו משתמש בטכניקה הגבוהה שלו עם הכדור הוא פשוט עושה דברים יפים וזה מה שגורם לאנשים להיקשר אליו ואפילו גם לבארסה...
    זה שהוא לא בכושר כרגע זה מש'ו אחר בכלל... אבל מוכשר יותר משבצ'נקו אני בטוח שהוא כן...
    שבצ'נקו חלוץ מצויין ועכשיו גם בכושר עוד יותר טוב...
    אני לא יודע אם חוץ מהנרי כרגע בעולם יש חלוץ שיכול להתעלות עליו...

8. am15 Member

מרדונה כמה שאתה טועה... העזרה שלו לבארסה היא עצומה יש לו אופי של מנהיג הוא מסוגל לסחוף אחריו קבוצה שלמה כשהוא טוב הקבוצה מצויינת. מעבר ליכולות הקבוצתית היכולת האישית שלו היא הטובה ביותר שיש היום יש לו שליטה בלתי רגילה בכדור חוכמת משחק דריבל נהדר והרשימה עוד ארוכה

9. Barcik Member

שרבוט שלי מהאתר, רגע לפני השינה:

אבי רצון קרא למשחק של ברצלונה 'שכונה' לאחר ההדחה מאירופה מול צ'לסי. אבל האיטלקופיל הידוע סובייקטיבי מכדי לפתח פרספקטיבה שונה. מילאן, הקבוצה אותה רצון אוהד, היא בעלת תדמית חכמה, או בז'ארגון הכדורגל – 'טקטית'. במה זה מתבטא? בכך שמילאן שמה דגש מיוחד על שמירת המערך, על מילוי ההוראות הטקטיות המדוקדקות של המאמן, ועל הגנה יציבה, בלי לקיחת סיכונים מיותרת. בארסה בעיניו של אבי רצון היא קבוצה ללא שיטה, שמשחקת באופן אקראי ומתבססת ב- 100% על היכולות האישיות של השחקנים.
    אבל, איש התקשורת הישראלי שזוכה לפופולריות מסיבה מוזרה, טועה. הכדורגל של בארסה חכם מאוד, אך בדרך אחרת. מבין ה- 11 של בארסה שפתחו את המשחק אתמול, 10 הם שחקנים חכמים (פרט לבלטי, כדורגלן מאוד כשרוני שלא יודע איך להשתמש ביכולות שלו באופן יעיל). אלו שחקנים שמביטים על המגרש ויודעים מה כדי להם לעשות, לאן כדי להם לזוז, וכיצד יתפתח המשחק בשניות הקרובות. רייקארד אמנם תומך באקראיות, אך זו מבוססת בכל כולה על חוכמת המשחק של שחקניו, שידעו להתמסר עד להיווצרות הפרצה בהגנת היריבה. במילאן ודומותיה, חוכמה מסתכמת במילוי ההוראות המדוייקות של המאמן (בלי לזלזל בחוכמת המשחק של שחקנים כמו מאלדיני, שבצ'נקו, פירלו ונוספים). בבארסה, היא נמצאת בראש של השחקנים, לא המאמן. רייקארד סומך על שחקניו שיצליחו לחשוב על הדרכים לפרוץ את הגנת היריבה.
    מעל לחוכמה, עומדת גאונות. דקו הוא שחמטאי כדורגל, שחקן מחושב וחכם מאין כמוהו. אבל הוא איננו מסוגל לכבוש שער כמו של רונאלדיניו אתמול, שהולך כנגד לכל הגיון הכדורגל הבריא. ופה נבדל גאון מחכם. לכל גאון יש 'שריטה' קטנה בשכל, שמאפשרת לו לחשוב ב- 180 מעלות במצבים מסויימים. כך ילד פרובלמטי כמו אלברט איינשטיין יכול לחבר את תורת יחסות, וכך שחקן שלמד כדורגל ברחובות פורטו אלגרה הופך לטוב בעולם.
    אתמול, בדקה ה- 28, בלטי הקפיץ כדור טוב לרונאלדיניו, 25 מטר מהשער. קאניירה וסיסוקו עומדים מולו, ומתחילים לחשוב. מה הברזילאי יעשה? פאבל נדבד היה בועט מהאוויר. רונאלדיניו עוצר את הכדור. הוא קופץ פעם אחת. סיסוקו וקאניירה מפחדים לזוז, פן הברזילאי ינצל כל תנועה קטנה כדי לרוץ דרכם. הם מנסים להריץ בראשם את אחת מעשרות הכתבות שמנסות לקטלג את התרגילים של רוני. מה הוא יעשה עכשיו? אלסטיקו? סומבררו? זידאן היה מנסה להסתובב בין שני שחקני ההגנה. הכדור קופץ שנית. סיסוקו מנסה לגנוב עוד סנטימטר בדרך לכדור, קאניירה מפחד להניד עפעף. פדאלדה? קוצ'ארה? הכדור קופץ פעם שלישית. קאקה היה מוסר שמאלה לג'יו. קרוקטה? פאסה דה פאצ'ו? הכדור נעצר. באלאק היה שובר ימין, בנסיון להגיע לזווית ומצב בעיטה נוחים יותר. עשירית שנייה של דממה משתררת באיצטדיון. סיסוקו, קאניירה ורונאלדיניו עומדים. כל העיניים עוקבות אחרי הקוסם הברזילאי. לפתע, הוא מניף את הרגל ומשחרר בעיטה מהמקום. הכדור טס בדיוק קטלני, מסתובב לצד ימין, ופוגש את הרשת של פאלופ.
    חשיבותה של גאונות.

http://www.barca.co.il/news/imagenes/ronaldinho_r_22.Xxx

10. ואן דר וארט6 Member

על מה אתם מדברים?? רונלדיניו לא כזה שחקן טוב? אתם ראיתם את מה שהוא עשה בשני מחזורים האחרונים? נראה לי הוא קרא את התר'ד הזה והתעצבן קצת חח , שני מסירות הכי מדהימות שראיתי ללאו מסי שרק נכנס( רק מראה לכם גם את התכונות האנושיות שלו שרוצה להכניס את מסי ישר למשחק ושיכבוש גול ראשון שלו בבארסה...) וראיתם את הבעיטה במשחק העונה שלהם נגד ולסניה?? משחק סופר סופר חשוב שאם הם מפסידים במאסטייה אז ההפרש יורד ל3 נקודות? שלא לדבר על המסירה שלו לאטו , אתם מבלבלים בשכל , הנרי עם כל הכבוד יותר נעלם ממרונלדיניו לא שומעים עליו כבר כמו פעם , היחיד באירופה ובאמת היחיד שמגיע לו להתחרות השנה עם רונלדיניו בפרס של השחקן הטוב בעולם הוא שבצ'נקו

אני אישית מעדיף את רונלדיניו , אבל לפי דעתי 2 אלה הולכים להתחרות חזק חזק ! ורונלדיניו ייכנס בקלות לרשימת 10 השחקנים שדרכו אי פעם במגרשי הכדורגל
    עוד שנתיים שלוש כאלה של כדורגל בבארסה והוא כבר שם...

11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוריס, יש הרבה הגיון במה שאמרת. יש מאמנים שמעדיפים לתת ליצירתיות של השחקנים שלהם, והיכולת שלהם לאלתר, לבוא לידי ביטוי מאשר מהלכים מאורגנים.
    אי אפשר להתעלם מהיופי שבשניהם. האחד - מחוייבות של שחקנים לשיטת משחק והארגון המוחלט שלהם - הולנד קנתה בכך את עולמה, וקבוצות איטלקיות נכנסו להיסטוריה בזכות זה, וגם הבקיעו שערים יפהפיים בתיאום עיוור כמעט.
    בארסה באמת קבוצה שיודעת להסתמך על החוכמה והיצירתיות של השחקנים שלה, בגלל זה כל כך כיף לראות אותם בפעולה.

רק דבר אחד לא הבנתי. מה כשרוני בבלטי?

12. Ljungberg 8 Member

אני מסכים, רונאלדיניו תוקע את המשחק.
    אז יופי, הוא עושה תרגילים שצליחים לו פעם ב3 נסיונות אבל התרגילים האלה לא מועילים למשחק.
    לא שאני אומר שהוא לא שחקן טוב, הוא פשוט לא משתמש במה שיש לו: הוא די מהיר, יש לא טכניקה בלתי רגילה ויש לו גם בעיטה לא רעה, אני מאמין שעוד כמה שנים הוא יתחיל להשתמש בדברים האלו בשביל להועיל במשחק.

13. marvid Member

תוקע את המשחק?
    בגלל זה יש לו 13 בישולים,ו-8 שערים?
    רונאלדיניו בכלל לא תוקע את המשחק,רוב המהלכים הטובים הוא יוצר.

14. M_T_A Member

חחחחח תוקע את המשחק... אהבתי... הוא זה שעושה את המשחק
    בוריס הסביר מצוין. וכמו שמרביד אמר, שחקן עם 13 בישולים ו8 גולים נשמע יותר כמו אחד שעושה את המשחק, לא תוקע אותו.
    לא סתם רוב האנשים שרואים משחקים של בארסה ורונאלדיניו נראים ככה: http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

15. Ljungberg 8 Member

הרבה פעמים הוא לוקח כדור ומנסה לעבור את כולם ומה לעשות, הוא לא מראדונה.
    בסוף הוא מוצא את עצמו איפשהו שם בקרן אז הוא מנסה לעשות איזה תרגיל יפה שלרוב לא מצליח וכולם נדהמים "כמה יצירתיות יש בשחקן הזה".
    שוב, אני לא אומר שאין לו יכולות, יש לו אבל אם הוא ינסה לתפוס פחות פוקוס ויתאמן על התרגילים שלו באימונים ולא במשחק יהיה יותר טוב לברסה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/5/05