מנצ'סטר יונייטד 2017/18-מוריניו מכה שנית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏9/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. one united Member

זה נכון מהבחינה של צבירת נקודות, אך מנטלית , אם נראה שם כפי שאני חושש זה עלול לגרום לירידה בביטחון של הקבוצה. אני באמת חושב שזה משחק שיסמן את החוזק/החולשה המנטלית שלנו השנה, שום דבר לא יגמר שם אבל "כיוון התנהגותי" נוכל לקבל שם.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא בטוח בכלל. בשנה שעברה דווקא תוצאות התיקו הרבות מול הקבוצות "הקטנות/הבינוניות" היו הפגיעה הקשה ביותר מבחינה מנטלית.
    לפעמים כשאתה מפסיד לקבוצה איכותית, אפילו בהפרש של כמה שערים, אתה לוקח את זה אחרת מאשר כשאתה מאבד נקודות מול קבוצה לא איכותית או פחות איכותית ממך. רק היום אפשר לקרוא לא מעט אוהדי ליברפול שטוענים שהם לקחו קשה יותר תיקו מול ווטפורד מאשר התבוסה אתמול מול הסיטי.

כמובן שמבחינה מנטלית זה יכול להיות דחיפה אדירה לנצח את ליברפול, וגם סוג של הצהרת כוונות, אבל מבחינה מנטלית, דווקא הפסד לקבוצות פחות איכותית הוא קשה יותר לקבל ועובר פחות חלק בגרון.

בשורה התחתונה, בעונה כל כך ארוכה, אני לא חושב שצריך לסמן את המשחק מול ליברפול כמבחן הכי גדול שלנו. זה משחק חשוב, זה משחק יוקרתי, אבל אם ננצח את כל המשחקים עד אליו אני לא רואה איך הפסד בו מפרק אותנו מנטלית. אני בדעה שדווקא איבוד נקודות במשחקים הקרובים מול יריבות פחות איכותיות יהיה מכה מנטלית הרבה יותר גדולה בשבילנו.

עוד דוגמא? צ'לסי הפסידה בשנה שעברה בבית לליברפול במחזור החמישי כשקונטה מקבל הרבה מאוד ביקורת על ניהול המשחק והכדורגל שצ'לסי הציגה. איך העונה נגמרה ומה הייתה הדעה בסופה על קונטה כולנו יודעים...

3. one united Member

אני חושב שרק בליגה האנגלית הפסד לקטנות/בינוניות כבר מזמן לא נחשב ל"שוק",זאת הליגה היחידה באירופה שכל הקבוצות שממקומות 7 ומטה מסתכלות בלבן של העיניים לגדולות מבחינת מלחמה ורצון "להוציא משהו",תראה עד עכשיו מה קורה ,הליגה בקושי החלה וכבר כל הגדולות מפסידות נק ולא בינן לבין עצמן.
    המפגשים הישירים בין הגדולות מראים על הכוונות האמיתיות של הקבוצות, וכאן בין היתר יבחן מוריניו ,האם הוא יבוא שוב בצורה פחדנית כמו כל השנה שעברה, או שבאמת משהו זז לא בתפיסת עולמו, אלא יותר בלחץ ציבורי/תקשורתי/אוהדים שיכריע אותו והוא באמת ינסה לשחק כדורגל אחר. אני סקפטי אבל הלוואי שאני טועה

4. Raulito Madridista

מוריניו על יונייטד של ואן-חאל ומויס - "היא עמדה במקום". "התקופה שלהם במנצ'סטר יונייטד פשוט הייתה ריקה". "שאר הקבוצות התפתחו ועברו התקדמות, בעוד במנצ'סטר יונייטד לא הייתה שום התקדמות. המועדון עמד במקום ואני חושב שעצרנו את זה בזמן. כשאתה רגיל לנצח ולנצח ולנצח ובאופן פתאומי זה נפסק, זה הופך למשקולות על הכתפיים של השחקנים ואפילו ההנהלה והבעלים".
    "היום, יש לנו תנאי עבודה טובים יותר בכל האספקטים ואנחנו חזקים יותר בכל המחלקות", התגאה מוריניו. "הרופאים שלנו טובים יותר, האנליסטים, הסקאוטים ואפילו אנשי המדיה. חשוב מאוד שכל המערכות יעבדו טוב ואני חושב שהעונה כולם מתפקדים על הצד הטוב ביותר".
    מוריניו נשאל אחרי התיקו מול סטוק גם על נמניה מאטיץ' ורומלו לקאקו, ששיחקו תחתיו בצ'לסי ולא קיבלו מספיק הזדמנויות: "לוקאקו תמיד היה שחקן שאהבתי. הוא עזב את צ'לסי כי חשב שהיה צריך לקבל יותר הזדמנויות, אבל הוא אדם כל כך טוב שגם שלוש שנים אחר כך שמרנו על קשר קרוב ומערכת יחסים טובה. הוא בחור מאוד חכם ובעל גישה טובה לחיים ולמשחק". על מאטיץ': "בכל הקריירה שלי לא נתקלתי בדמות כל כך טובה כמוהו".

5. alexshw Member

ויונייטד של מוריניו הלכה אחורה בטבלה. אכן שינוי.

6. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זוכרים את סטוריס ניניס, ילד הפלא היווני שהיה מועמד קבוע אלינו עוד לפני סניידר וגייטאן? אז מסתבר שהוא חתם במכבי פתח תקווה וישחק עם אחיו של מרסיאל.

7. סולשאאאר Member

וואייי איזו נוסטלגיה מטורפת עם הניניס הזה...

אמיתי הקטע עם אחיו של מרסיאל?

לגבי מה שאמר מוריניו על התקדמות מימי מויס וואן חאל ... שיחכה עם אמירה כזאת לימים שבהם הוא מחזיר אותנו לצמרת הליגה האנגלית בחודשי אפריל-מאי, לא בספטמבר.

אני יודע שהוא אומר את זה כיוון שזכינו בשני תארים בשנה שעברה (תסלחו לי שאני לא סופר את מגן הקהילה), וזה לא דבר של מה בכך,

אבל הכדורגל שאיתו זכינו בליגה האירופית היה גרוע בדיוק כמו בתקופות מויס ו ואן חאל.

עם זאת, היו גם היו משחקים בשנה שעברה שבהם שיחקנו כדורגל הרבה יותר טוב מאשר בשלוש השנים שקדמו לה. העקביות הייתה הבעיה שלנו.

המקום היחיד שאפשר להצביע על התקדמות משמעותית בגזרת מוריניו בלי שום סייגים הוא בגזרת שוק ההעברות-

אין ספק שמוריניו עשה רכישות טובות לאין שיעור מקודמיו, וגם היה מדויק יותר בהחלטות את מי כדאי למכור וכמה ראוי לדרוש עבור אלה שמוכרים. וכאן צריך להגיד שהמוניטין של מוריניו - אפילו שיש חלק נכבד מאוהדי יונייטד שכבר לא מייחס לו יותר מידי חשיבות - נזקף לזכותו בענק.

קשה לדמיין שחקנים כמו פוגבה, זלאטן, לוקאקו ושות' נלהבים לחתום בקבוצה שמאמן אותה אפס מאופס כמו מויס, או תמהוני שאבד עליו הכלח כמו ואן חאל.

קיצר, מה שניסיתי להגיד הוא שכאשר אתה יוצא בהצהרות כאלה בספטמבר, זה רק יכול להתפוצץ לך בפרצוף.

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/17
  8. alexshw Member

אחיו הגדול כן בלם מכבי פ"ת. מה מפתיע כאן :)
    גם אחיו של איימר שיחק בארץ ודלי ולדס האלמותי.

גם לפוגבה יש אח שדי ברמה של הליגה בארץ. אולי יום אחד גם יגיע.

סולשאאאר אוהב/ת את זה.
  9. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

עם ואן חאל החתמנו את די מאריה ופלקאו. עזוב את מה שקרה איתם אצלנו, בזמן החתימה מעמדם בעולם הכדורגל לא היה רחוק מזה של זלטאן ופוגבה (בעיקר הראשון, השני חזר מפציעה אבל גם הוא היה עדיין מבוקש), והם באו. לא בגלל המאמן, אלא בגלל שהצענו להם מספיק כסף (ובמקרה של די מאריה גם כי פריז לא יכלה להחתים אותו). אז גם זלטאן ופוגבה לא הגיעו בגלל התלהבותם הגדולה ממוריניו.

10. סולשאאאר Member

זה נכון לגבי די מאריה,
    אבל התכוונתי לומר שגם לגבי מויס וגם לגבי ואן חאל,

כששחקנים בשורה הראשונה-שנייה בעולם היו רואים אחרי כמה חודשים איתם איזה כדורגל איום ונורא הם גורמים ליונייטד לשחק, ולאיזו רמה מביכה של חוסר תחרותיות אנחנו מגיעים תחתם,

אני מרשה לעצמי להאמין שלא מעט שחקנים היו פוסלים אותנו על הסף, גם אם היינו מציעים להם יותר כסף מקבוצות אחרות.

מוריניו, שמו עוד הולך לפניו.

ואולי זה כלל לא נכון ואני סתם נאיבי.

11. alexshw Member

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם כל הזמן מדברים על מה שקרה על המגרש, בזמן שמוריניו דיבר על מה שקורה מחוצה לו. אני לא יודע מה קרה אצל ואן חאל ומויס - ככל הזכור לי גם הם ניסו שינויים בתחומים האלה של רפואה, סקאוטינג וכו'. אולי הם לא היו מוצלחים, אולי היו מיושנים, אולי סתם לא התאימו למוריניו. לא יודע.

לנוכח מכת הפציעות הקבועה, שהתחילה אצל פרגי והמשיכה גם אצל הבאים אחריו, הוגן לומר שהיו דברים שהיה צריך לעשות.

Sir Alex Ferguson ו-סולשאאאר אוהבים את זה.
  13. סולשאאאר Member

אז לינדלוף וסמולינג במרכז ההגנה מול באזל? נשמע כיף חיים...

14. alexshw Member

ועדיין גם עם זה שאסור לזלזל, זו באזל שדי רחוקה מאיכותה מלפני 5-6 שנים. ראינו גם בגביע אירופה אשתקד, גם בליגה הם עם פתיחה רעה של 11 מ - 21 ורק מקום שלישי כרגע.
    יונייטד צריכה לקחת 3 נקודות בלי להסתבך וזו המטרה. כן זה בהחלט משחק יחסית נוח לתת ללינדלוף להכנס יותר לעניינים.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  15. k_700 Member

זה לא שבאיי וג'ונס שבינתיים שיחקו רצוף מגיעים למשחק הזה אחרי משחק שיא.
    שניהם במשחק חלש, שניהם עם טעויות ישירות.

מוריניו אמר את זה מזמן שהוא רוצה לנסות להכניס את לינדולף לעניינים דרך המשחקים באלופות כי כרגע הוא לא בנוי עדיין ללשחק פריימרליג.
    נניח.
    זה בית כל כך קל ביחס לרמה ועומק של הסגל הזה שגם עם אילתורים כמו של יאנג כמגן שמאלי אנחנו צריכים לעבור בלי התקפי לב.

מצב נושא:
הנושא נעול.