מנצ'סטר יונייטד 2017/18-מוריניו מכה שנית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏9/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

2. סולשאאאר Member

עם איך שהוא נראה לאחרונה, מי ישמע איזה הבדל זה יעשה...

3. Andrei Kanchelskis Member

תן לי את מנצ'סטר יונייטד של העונות 06-04 על פני היונייטד הנוכחית ואני לוקח אותה בלי למצמץ. אותה יונייטד בדומה לעכשיו לא נאבקה בעונות הללו על האליפות ונאלצה לחזות ביריבותיה ארסנל וצ'לסי דורסות את הליגה ומשאירות לה אבק אבל היונייטד ההיא בניגוד להיום שיחקה כדורגל הרבה יותר יפה ומהנה מהכדורגל שיונייטד מציגה היום וכמו כן נתנה הרבה תקוות לעתיד עם כישרונות צעירים שלבסוף הבשילו והפכו בבוא העת לכוכבים של הקבוצה הגדולה שלנו בעונות 09-07 שהייתה גם אלופת אירופה. היום הכדורגל של יונייטד מדכא ומוריד כל חשק לצפות בו,המאמן שלנו מדכא ואין אחד שלא היה רוצה לבעוט אותו מאולד טראפוד(מי שיגיד לך שלא פשוט מנותק מהמציאות) וכמו כן אתה מתקשה לשאוב תקווה מהכישרונות הצעירים שיש לנו ולא בגלל שהם אינם מוכשרים אלא בגלל שהמאמן שלנו בשיטותיו ההרסניות פשוט מסרס אותם ומונע מהם להביא אותנו רחוק וכל עוד הליצן הזה ימשיך לאמן אותנו בעונות הבאות לא אופתע אם יימאס להם והם ירצו לעזוב.

אין לי בעיה עם זה שיריבתנו העירונית השנואה היא קבוצה גדולה ואנחנו צריכים להשלים עם המציאות (לפחות בעונה הזו), יש לי בעיה עם הגישה הלוזרית והפחדנית של המאמן שלנו ולמאמן כזה אין מקום אצלנו על הקווים! רק שלמרבה הצער הבעיות כידוע לא נגמרות שם וגם ההנהלה חסרת המושג בכדורגל שלנו לא נותנת לנו את התקווה לעתיד טוב יותר כי אם בסוף מוריניו יילך נהיה עלולים לקבל פה איזה אנצ'לוטי ששוב יגרור אותנו לתסכולים ולהודעות פה מהסוג הזה.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מעלה כאן נקודה מעניינת וכניראה נכונה. בניגוד לצ'לסי בזמנו, למעט פוגבה, שחקני ההתקפה שלנו הם הרבה יותר פרוספקטים (ראשפורד, מרסיאל) או כאלה שחובת ההוכחה עליהם במועדון גדול (לוקאקו) מאשר שחקנים מוכחים.
    מצד שני, בנקודה הזאת אני דווקא אגיד שזה לא יכול להיות תירוץ עבור מוריניו כי חלק מהעבודה של מאמן ברמות האלה זה להפוך פרוספקטים ברמה של ראשפורד ומרסיאל לשחקנים מוכחים.
    מה ההבדל בין דה בראונה או סאנה כשהם הגיעו לסיטי לראשפורד ומרסיאל? כשהשניים הראשונים הגיעו לסיטי היה להם את המאזן של ססק כשהוא הגיע לצ'לסי או את הרזומה של האזרד באנגליה כשמוריניו זכה איתו באליפות?
    בשביל לקחת תארים עם התקפה מוכחת, נגיד מסי - ניימאר - סוארס, לא צריך באמת מאמן איכותי, אפשר מאמן ראוי (נגיד לואיס אנריקה) והתארים יגיעו. לא צריך משהו יוצא דופן.
    אבל מוריניו הגיע ליונייטד במחשבה שהוא משהו "מיוחד", בידיעה שהוא מקבל סגל שצריך חיזוק, אבל יש בו יהלומים שעם ליטוש נכון יוכלו לקחת את הקבוצה גבוה.
    אם ראשפורד/מרסיאל לא יהיו שחקנים מוכחים למרות הכישרון שלהם, ובכן זה יחשב ככישלון של מוריניו מבחינתי, הקטע בכדורגל זה לא לקבל קבוצה מוכנה ולזכות איתה בתארים, אלא לקבל קבוצה עם בסיס טוב ולהפוך אותה תוך כדי תהליך למצוינת (כמו שפפ עשה בסיטי).

Uli Hoeness ו-alexshw אוהבים את זה.
  5. alexshw Member

גם פעם היה נדרש בזבוז המון כסף בשבילו אבל אז לפחות הוא באמת בנה קבוצה עוצמתית בצ'לסי ששיחקה כדורגל רלוונטי ואוהדים נהנו לראות אותה.
    היום הוא סתם מיושן ומדכא.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

6. JohnTerry26 Member

זה שאתה עדיין חושב שמוריניו הגיע ליונייטד כמיוחד זה בעייתי.
    ההבדל בינכם לסיטי הוא עצום. בסגל, במספר הכוכבים, ביכולת ב4 שנים האחרונות, וגם באיכות המאמן אבל תכלס איזה מאמן לא היה עושה אליפות עם הסגל של סיטי. סאנה? הוא בסך הכל משתלב בתוך משחק התקפי טוב עם ים שחקנים סופר טכניים לידו. אני מניח שב"תהליך" אתה מתכוון להשקעת 500 מ' יורו, אז בתהליך הזה הוא היה צריך לקבל את כל הכשרונות הכי גדולים באירופה, 2 על כל עמדה כמעט. אתם לא שם. אגב אני לא אומר שלמוריניו אין חלק בבניית הסגל, אני מדבר על מה שיש וזה לא טוב אם אתה משווה אתכם לסיטי. לא כל כך תופס מהצמד מרסיאל-רשפורד, כל עוד מדברים עליהם כווינגרים הפוטנציאל הוא לדעתי להיות הכנף הפחות מבריקה בקבוצה גדולה, וסאנה אולי יכול יותר.

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

8. alexshw Member

סאנה ודה בריינה באו לסיטי כשהם פוטנציאלים בדיוק כמו מרסיאל וראשפורד. רואים היום שהם נפלו על המאמן הנכון שמקדם אותם ומוציא מהם את המיטב.
    ראשפורד ומרסיאל נפלו על המאמן האחרון שהיו צריכים. הראשון נפגע מהתלות בזלאטן והשני ישר קיבל סדרת חינוך ודוכא.
    אם כבר יונייטד נמצאת איפה שהיא נמצאת בנקודת זמן הזו רק תודות לאיכות הסגל ולמרות המאמן.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשטענתי שפפ מגיע לקבוצה עם בסיס מקצועי טוב יותר הרבה כתבו שאני טועה והתמקדו בהגנה של הסיטי (שכמעט כולה הוחלפה מאז) בלי בכלל להבין את האיכות שיש לסיטי בחלק ההתקפי.
    אז כן, אני מסכים שנקודת הפתיחה של פפ הייתה טובה יותר. ועדין, במה היו ושנים סאנה ודה בראונה ממרסיאל וראשפורד בנקודת הפתיחה שלהם?
    ועדין, המועדון הביא את מוריניו מתוך אמונה שמדובר במאמן מהטובים בעולם, עם ניסיון עשיר, שיכול לקדם את הסגל ולהביא אותו מהמצב של מוייס/ואן חאל למצב של מועדון שמתחרה על כל התארים.
    חלק מזה כולל לקדם שחקנים כמו מרסיאל וראשפורד מפרוספקטים לשחקנים מוכחים.

10. JohnTerry26 Member

המועדון האמין והמועדון טעה, ממתי מוריניו מקדם שחקנים בני 18? ועוד כשאין לו קבוצה חזקה או קבוצה.

אלכס מה זה משנה שארבעתם תחת הקטגוריה "פוטנציאלים", ואמרתי שמוריניו צריך כוכבים והוא לא פפ. פפ באמת קידם שחקנים בסיטי אבל כמות הכישרון שם היא עצומה וברמה אחרת ממה שאנחנו מכירים בליגה.

11. Andrei Kanchelskis Member

גוארדיולה היה לוקח עם הסגל שלנו השנה אליפות,מוריניו עם הסגל של סיטי היה מגרד את הטופ 4 וזה מה שעושה את ההבדל ביננו השנה.
    מצטער אבל אני לא קונה את כל הקשקושים הללו על ההבדלים באיכות הסגל שהופכים את סיטי לטובים מאיתנו, יש אצלנו בעיית מאמן קשה שכל מאמן אחר מהטופ(פפ,סימאונה,קלופ ואולי גם פוצ׳טינו) היה מוציא מהסגל שלנו הרבה יותר ממה שה-״מיוחד״ מוציא ממנו עד כה בשנה וחצי המדכאת שלו אצלנו.

12. one united Member

1)גוארדיולה לא היה לוקח עם הסגל שלנו אליפות, אבל הוא כן היה מנסה לשחק איתו כדורגל.
    2) להרכב הראשון של סיטי פפ לוקח היום רק את דה חאה. אני באמת לא חושב שהוא לוקח את פוגבה במקום מישהו.
    3) חבל שלעולם לא נדע אם הוא היה מוציא ממרסיאל וראשפורד יותר מאשר מוריניו.

13. yonmu Member

מוריניו הוא זה שבחר את השחקנים שאותם פפ לא היה לוקח. אז אולי חלק הוא לא היה לוקח רק בגלל הסגנון (פוגבה למשל), אבל חלק אובייקטיבית שחקנים טובים פחות, וכאן יש 2 אפשרויות - או שפפ מזהה כישרונות גדולים טוב יותר ממוריניו, או שפפ מאפשר לשחקנים להפוך לגדולים.
    מרסיאל, ראשפורד, מחיטיריאן, מאטה - כל אחד מהם, לדעתי, ייראה טוב בהרבה אם הוא יעלה בהרכב של סיטי פתאום.

שני המאמנים קיבלו סגלים טובים ותקציבים משוגעים, ולמרות שאני חושב שפפ אוברייטד, ולמרות שאני חושב שהביקורת על מוריניו העונה קשה מדי -
    אי אפשר להשוות בין שני המאמנים. אחד מראה שעם התקציב הנכון הוא יעשה מה שהוא רוצה, והשני לא קרוב לזה.

muller אוהב/ת את זה.
  14. alexshw Member

פפ לחלוטין מזהה שחקנים טוב יותר עוד מהתקופה של ברסה, למשל בוסקטס ופדרו, כמובן גם עזרה לו העבודה איתם קודם לכן ובכל זאת לא כל מי שמשחק בהצלחה בקבוצה ב' יעשה את זה בבוגרים.
    למוריניו ההיפך יש הסטוריה לא קטנה של פספוסי צעירים.

בכל מקרה פפ היה שמח לגמרי לקבל גם את החלק ההתקפי של יונייטד ולעבוד איתו. כמובן שהוא היה זורק כל מיני ינגים ופלאיני אבל שוב השחקנים האלה משחקים כי זה מה שמוריניו רוצה.

15. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

תשמע, הוא הפך את פביאן דלף לשחקן חשוב ואיכותי...

מצב נושא:
הנושא נעול.