מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by Michael Carrick, Jun 17, 2009.

1. THE STRETFORD END Member

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/foo...icle7046053.ece

חדשות מעודדות,טוב לראות שאוהדי יונייטד,גם כאלה אמידים ולאו דווקא מאיזור חולות אבו דאבי
    מעוניינים להעיף מאיתנו את עוול הגלייזרים.
    כתבתי לפני חודש וחצי על הלוואי שפרגוסון יפעיל את קסמיו ויביא חבר קרוב,אז הנה,אולי הוא באמת
    "בוחש" מתחת לגלייזירים גם כן.

הגלייזרים כך מפרסמים לא מעוניינים למכור אבל בסופו של יום הם אנשי עסקים ולכל דבר יש מחיר
    כשמדובר בעסק ועבורם יונייטד זה עסק.

אח שלי חולה על פוטבול אמריקאי ואמר לי שאוהדי טמפה ביי חמים על משפחת גלייזיר רצח גם כן
    משום לטענתם את הכסף שלהם הם משקיעים ביונייטד ולא בהם,
    אני מחזיק אצבעות שהם יחזרו לשורשים שלהם ויעזבו אותנו בשקט,שישארו עם הפוטבול והבייסבול והמועדדות והנקניקיות ביציעים.

עריכה:

טומי טיילור,
    מעולם לא הייתי במלטה אבל מקצת פה ושם שראיתי אני עכשיו חותם על החלפות,שייקחו הם את ארץ זבת החלב ודבש כולל ירושלים וחברון ושיתנו לנו את האי שלהם בתמורה.

Last edited: Mar 2, 2010
  2. טומי טיילור Member

אכן כיף לראות שיש לאוהדי היונייטד כח לקנות את המועדון (בניגוד לוורודים והמועדון ההיסטורי שלהם עם הגביעים המאובקים)

אך:
    א. איזו סיבה יש בעולם לגלייזרים למכור את המועדון?
    ב. נניח והיתה רכישה, אנו מהמרים על העתיד (הקרוב) של הקבוצה מכיון שעם כל התיעוב לגלייזרים, חוסר ההתערבות שלהם בעבודת הקודש של הבוס היתה מעוררת כבוד, אני סולד משיטת הניהול הפוליטית המסריחה של בארסה.
    ובכנות גם היה לנו כסף לרכש, מי ערב לנו על היציבות הפיננסית של הרוכשים החדשים?

(ועדיין עם יד על הדופק אני מהמר..)

מלטה או ישראל? צריך אי פעם לקפוץ כדי לבדוק את הסחורה.

3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהחלט צריך לקחת את הדברים לאט ולעשות חושבים וחישובים בשקט. לראות מי האנשים האלה, מהי יכולתם הכלכלית, מה הם מציעים.

בסופו של דבר, אנחנו לא צריכים רוכשים שיפזרו כסף על המועדון ממסוק. אם הם רק יתנו לו להתנהל באופן טבעי - והדבר כולל הוצאת כסף על רכש מההכנסות שלנו בלבד, בלי שום הזרמה מבחוץ - זה יהיה מצוין. השאלה, שוב, היא מי ואיך - וכיוון שמדובר ביותר מגורם אחד, כיצד הדברים יסודרו ביניהם מראש כדי למנוע מצב כמו ג'ילט-היקס בליברפול, שאיימו בשלב מסוים לקרוע את המועדון.

בנוגע לגלייזרים, אני פעם חשבתי שהיתה איזו סיבה נסתרת לכך שהם קנו את יונייטד. איזה רעיון גרנדיוזי שיקדם את העסקים שלהם דרך המועדון, ולא רק איזו תוכנית לעשות מאתנו כסף קל. מאז לא ראיתי שום עדות לדבר כזה. אם כל מה שמעניין אותם זה הכסף, אז אם יציעו להם רווח נחמד על מה שהם כן השקיעו, למה שהם לא ייקחו את זה? אנחנו לא בדיוק פרה חולבת שמכניסה להם הון, ומצד שני בהחלט מהווים סוג של כאב ראש עם הצורך התמידי לחשב את מצבנו הכלכלי אל מול החובות וכו'.

4. THE STRETFORD END Member

יכולתם הכלכלית הראשונה היא כזו שהם יכולים לגייס ביחד סכום עתק בכדי להעיף את הגלייזרים,
    זה כבר מלמד משהו עליהם.

קראתי לפני כמה שבועות שאחד מהם הוא הבעלים של חברת ההימור הגדולה BETFRED
    שהיא אחת מהספונסרים של יונייטד כיום והוא,הבעלים,אוהד יונייטד גם כן.

אני מניח שהם ישבו ועשו תוכנית איך לנהל את העניינים הלאה אם וכאשר,ברור הרי שזה לא נגמר ברכישה בלבד,
    לא מדובר פה בגחמה רגעית.

מחיר הרכישה של הגלייזרים לפני 5 שנים היה 850 מיליון פאונד,
    עכשיו מציעים להם רווח של לפחותת 150 מיליון פאונד,
    הייתי אומר שזה רווח לא רע בכלל.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה שהם מדברים עוד לא מראה שיש ביניהם את הסכום הזה. להפך, הכתבה האמורה מהטיימס מדברת על כך שהם ישתמשו בקשרים שלהם כדי לגייס משקיעים מהעולם. כלומר, הרעיון בבסיסו נראה נחמד, אבל זה שהיתה פגישה ושהתקשורת מיהרה לדווח עליה עדיין לא מצביע על מהלך שקרם עור וגידים מעבר לרעיון בסיסי.

גחמה זה לא, אבל זה גם עדיין לא מהלך ברור ויש פה הרבה guesswork של התקשורת (בנוגע לסכומים, למשל). נראה.

6. THE STRETFORD END Member

זו לא פגישה ראשונה,
    אלו מהלכים של כבר למעלה מחודש,הבסיס הוא לגייס אנשי עסקים מקומיים כבדים ועם זיקה ליונייטד,
    זו כנראה בחירה ואינטרס שלהם להוציא זאת עכשיו לתקשורת ובקול תרועה.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה היא מה אנחנו יודעים ומה אנחנו קוראים. מאותה כתבה, שוב, בכלל לא מדובר על גיוס אנשי עסקים מקומיים (בלבד) אלא על חיפוש משקיעים מהעולם.

אני מניח שפרסום הדברים נובע מהרצון להעביר לאוהדים מסר שיש כאן אנשים רציניים ופעילות רצינית, כדי להמשיך ואולי להגביר את הלחץ על הגלייזרים. אולי גם מסר לגלייזרים עצמם, למרות שאפשר להודיע להם גם בשקט שיש אנשים רציניים שרוצים לקנות את המועדון.

אבל שוב, לפי הכתבה בטיימס, עוד אין את הכסף הזה. והכל צריך להתחיל בכך אחרת אין על מה לדבר.

* הם הוציאו עכשיו כנראה הודעה בה הביעו נכונות ועניין לקנות את יונייטד.

8. THE STRETFORD END Member

הבסיס הוא אנשי עסקים מקומיים ואת זה קראתי לפני חודש ולא מהכתבה של היום של מהטיימס.

קשה לי להאמין שהם צריכים רוח גבית מהקהל בכדי להשפיע על הגלייזרים למכור,ככה דברים לא עובדים במסדרונות רציניים,
    והקבוצה שחלק מהשמות שלה פורסמו הם אנשים רציניים ביותר,
    הכסף משחק תפקיד.
    הגלייזרים מודעים לכך שהם לא רצויים ועוד לפני פרסום הכתבה והעניין בכלל,
    מספיק שהם רואים משחק וגם דרך הטלוויזיה,שומעים את השירים ורואים את הצבעים שנגדם.
    אבל מה,נזק זה בטח לא יכול לעשות.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, היה זה אחד מאותם אנשים (קית' האריס) שדיבר לפני כמה ימים על כך שאוהדי יונייטד יכולים לא לרכוש מנויים כדי להגביר את הלחץ הכלכלי על הגלייזרים. אז יש כאן עניין אפשרי. בכל מקרה, בהודעה שלהם הם הבהירו שהעניין עדיין (כצפוי) בשלבים מוקדמים. אז אין כל כך על מה לדבר בשלב זה עד שנראה מה, כמה ואיך.

10. THE STRETFORD END Member

לחץ כלכלי מצד האוהדים הוא קשה,כבר נחל כישלון ב2005 כשהיתה קריאה להחרים מוצרים רשמיים של המועדון,לא לקנות בדוכנים בתוך האיצטדיון,לא המגה סטור ועוד,
    זה לא הצליח במיוחד ולאורך תקופה.
    אני מודה,גם אני נכשלתי,בתחילה לא קניתי שום דבר רשמי אבל אין מה לעשות,כשאתה מגיע לביקור ונכנס למגה סטור העיניים יוצאות ואתה מת לעוד איזה די וי די של סיכום עונה,עוד חולצת רטרו או בגדים של תינוקות לאחיינים שלי.
    לכן חרם על קניית מנויים קשה עוד יותר,למרות שבקצב של המחירים ובלי קשר לגלייזרים עוד ועוד אוהדים מפסיקים לרכוש אותם,זה הגיע לרמת של טירוף מוחלט ואנשים לא יכולים לעמוד בתשלומים כי זה לא רק המנוי לליגה
    אלא גם גביעים במשך העונה ואם אתה רוצה להיות ברשימה של "הנאמנות" בכדי להשיג כרטיסים למשחקי חוץ בליגה ובאירופה כמו גמר משחקי גמר אז אתה חייב להגיש בקשה לכל משחק חוץ בין אם אתה מתכוון ללכת או לא,מהויזה או מחשבון הבנק הכסף יורד...אבל אני מתפזר מדי.

הכיוון הוא נכון,יש מוכנות וצריך להחזיק אצבעות.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחת הבעיות בזמנו היתה שכל מה שניתן היה לומר זה 'אל תתנו להם כסף והם יילכו'. זה היה פשטני מדי ונטול כל חזון. אם עכשיו ניתן יהיה להציג אלטרנטיבה אמיתית ומבוססת, זה יהיה שונה. עדיין יהיה קשה מאוד לייצר חרם שבאמת ישפיע, אבל יחד עם הירידה הכללית במספר המעוניינים במנויים וכרטיסים והחיסול הכללי של רשימת ההמתנה למנויים, אולי אפשר לעשות משהו. אולי. ברור שזה יותר קל לי לומר כמי שאין לו אפשרות להגיע למשחקים בקביעות במהלך העונה אלא אולי נסיעה פעם בשנה, אבל עדיין לא מבקשים פה להתנתק מהמועדון לשנים אלא לייצר לחץ ממוקד.

12. THE STRETFORD END Member

אין ספק שאם עשרות אלפי מנויים לא יחדשו אותו בעונה הבאה ואחרים לא ירכשו כרטיסים למשחקים אז
    זו תהיה מכה כלכלית קשה,הכי קשה לגלייזירים כי כמובן יהיה לזה גם אפקט של כדור שלג
    ומשם הדרך תהיה קלה יותר אבל זה תסריט כמעט הוליוודי.
    אנשים ממשיכים ללכת למרות המחירים הגבוהים ולמרות הבעלים השנואים ולמרות הכל
    משום שבסופו של דבר זה אותו ראיין גיגס שמתרוצץ שם על הדשא ואלכס פרגוסון עדיין לועס מסטיק בספסל
    וכשאתה קרוב לזה,כשזה חלק מאורח החיים שלך במשך שנים על גבי שנים אז קשה מאוד להתנתק מזה
    גם במחשבה של זה הכל זמני ועד שדברים ישתנו בדרגת הבעלים.

בכדי לעשות מהפכה שכזו אנשים צריכים שהמצב יהיה קיצוני ולמרות כל הביקורת והשנאה לגלייזירים,
    אנחנו עדיין לא שם.

13. A. Arshavin Member

עוד סיבה שאנשים לא מבטלים את המנויים היא שידוע שיש (ולא רק אצלכם) רשימות המתנה של שנים למנויים כאלה, ואם אתה מבטל עכשיו אז לך תחדש אותו בעוד שנתיים שלוש או מתי שמשפחת גלייזר לא תעוף משם.

14. THE STRETFORD END Member

זה היה נכון ביונייטד כשהאולד-טראפורד היה בן 44 אלף ו 67 אלף מקומות,
    במציאות של היום אפשר להשיג מנוי לעונה בכל קיץ.

15. George Best Member

אין שום הערכה לפציעות של רפאל, אואן וברבה?

נקווה שלגבי הברזילאי והבולגרי לא נשמע שום דבר (= הכל בסדר), אבל מה עם אואן?
    אני מניח שזו פציעה של שלושה שבועות (איפה לדלי עם ההמסטרינג?), אבל אין שום דבר רשמי?