חוסר אנרגיה בולט ומרכז הגנה שכבר היה אמור לעלות לנו יותר עד עכשיו. דווקא נוויל במשחק טוב מאד(פחדתי מהמאצ אפ שלו מול פינאר ודונובן המהירים)נפל קורבן לחוסר עזרה מתבקש של ולנסיה בגול השני. אני לא אופתע אם זאת היתה סיבת סיפסולו. רוני מפוזר ולא חד ואנמיה בכל פינה במגרש. אני מקווה שזה הההנגאובר מהניצחון על מילאן. אברטון היתה נהדרת, חיפשה לנצח וכמעט לא הורידה טמפו. בעבר במשחקים כאלו, מרכז ההגנה הקבוע ידע לספוג לחץ בלי למצמץ. גם אברטון ידעה את זה והלכה על זה בכל הכח.
הפסדנו כבר שש פעמים העונה, ולמרות שזאת עונה משוגעת והכל, קשה מאוד לקחת אליפות עם מספר כזה (וגם קשה לי להאמין שלא נפסיד מעכשיו עד סוף העונה). ב-2000/2001 זה קרה אבל חלק מההפסדים באו בגארבג' טיים אחרי שהאליפות הובטחה (דרבי בבית, סאות'המפטון וטוטנהאם בחוץ).
לא יודע עד כמה ניתן להאשים את אוברטן היום. הוא היה על המגרש 24 דקות כשמאז החילוף הלכנו בעיקר על כדורים ארוכים והרמות סתמיות שנבלמו באמצעות משחק לחימה גדול של הטופיס בויז. הוא היה סביר, אבל אין לי אליו תלונות. צודק, גם נגד ארסנל הציוות הזה הרשים ובאופן אירוני דווקא נגד שתי יריבות כמו ארסנל וצ'לסי עמדנו טוב הגנתית עם בראון ואוונס.
אתה רוצה להגיד לי שזה לא הגיוני ש11 משחקים לא נפסיד? תפסיקו כבר להסתכל על כמה משחקים הפסדנו וכמה לא, עובדה למרות כל ההפסדים אנחנו נקודה מצ'לסי(נכון לרגע כתיבת ההודעה), יש לנו אותם בOT ובכללי אני חושב שנשאר לנו לוח משחקים מעט קל משלהם. פרגי טעה היום כשלא שיחק עם וידיץ' ואולי זה עלה לנו בנקודות כי אין לי ספק שמרכז מגרש עם וידיץ' במקום בראון היה נראה אחרת. אברה היה עולה יותר למעלה בידיעה שהוא יכול להפקיר קצת את ההגנה, אוונס היה נראה יותר טוב ובכללי הקבוצה הייתה נראית יותר טוב.
במילה אחת - הגנה. סגרנו שבוע עם חמישה כדורים ברשת, וזה עוד אחרי הנחה משמעותית. את הגול נתנו, תקפנו בסדר למרות יום רע של רוני, אבל ההבדל הוא בחלק האחורי. עד לא מזמן ידעת שאחרי שאתה מוביל 0-1 במשחק כזה, הכי גרוע שיכול להיות זה לצאת בתיקו, כי לך תכבוש נגדנו צמד. אמה מה, אוונס (oh boy מה זו הריצה המצחיקה הזו מול רודוול?), בראון (מה חדש) ובכלל משחק ההגנה היה רע (אברה זקוק למנוחה, דווקא גארי היה הכי יציב וטוב). מאסיב שאפו לאברטון שנמצאת בכושר לא נורמלי. בלי קייהיל ופלייני חשבתי שהם יתקשו אבל יתר החבר'ה בקישור נתנו מעצמם יותר, ואפילו המשת"פ פיל נוויל היה פנטסטי היום. סופרים את הימים לחזרה של וידיץ' וריו, נקווה לטוב, שבוע טוב לכולם.
מתסכל שאחרי שהגענו כל כך קרוב לצ'לסי נתנו להם לברוח שוב, אבל זאת לא קטסטרופה. אברטון קבוצה מצוינת, בתקופה מעולה, ועם מרכז ההגנה הזה אנחנו פגיעים. אולי היה גם אפקט למשחק נגד מילאן, אבל זה ממש לא תירוץ שאפשר לקבל. גם אברטון שיחקה ביום שלישי, גם אם בבית וגם אם היריבה היתה רק ספורטינג ליסבון. ואנחנו כל כך הרבה יותר מנוסים בזה. ביום שלישי זה כבר צריך להיות ריו ו-וידיץ' במרכז, ואני מקווה שנצא לריצה שתסתיים באליפות. אנחנו יכולים לעשות את זה. נדמה לי שאין לנו עוד משחק חוץ נגד אחת מהקבוצות החזקות. זה אמנם לא בידיים שלנו טכנית, כי אנחנו צריכים שצ'לסי תאבד נקודות במשחק אחד לפחות, אבל מעשית כן. עם קצת מזל עם פציעות, זה אפשרי.
משחק עייף שלנו,שחקנים עייפים ואם דיברנו לפני שבועיים על הצורך במנוחה(אם מתאפשר) לרוני או אחרים,הנה התשובה למה. עכשיו זה יהיה להגיד רק בדיעבד אבל אולי היה מקום לעוד כמה שינויים בהרכב היום, קודם כל וידיץ,אם הוא על הספסל סימן שהוא כשיר וכשידוע שאברטון משחקת לא מעט על הגבוה בכלל היה מקום לשתף אותו,בהרכב או כמחליף. בארבטוב פתח בהרכב וזה היה מבורך,יגידו שמייקל אואן גמור...אני לא מקבל את זה,אפשר היה לתת לרוני לשבת על הספסל ולהכנס במחליף במקרה הצורך אבל לתת לאואן הרענן ריצה לצד בארבטוב, זה היה יכול להוות הפתעה לכולם. אבל שוב,זה רק בדיעבד וזה הכי קל שבעולם. זו לא רק ההגנה שלא תיפקדה היום,גם הקישור,גם החלק ההתקפי של רוני, גם כשעברנו לשחק בסגנון המצליח של ה 4-5-1 הוא לא היה קליל ופעלתן,כדורים נתקעו לו היום מאחור, והעייפות הזו גרמה לטעויות,לסגירות לא טובות ולשערים שספגנו. אוונס בגול הראשון עם הרחקה לא מוצלחת ולאמצע ולא לצד,ווס בראון לא יוצא על השחקן ולנסות לחסום יותר מקרוב את כדור הרוחב,אוונס בגול השלישי לא נתן פייט ועברו אותו בקלות, קאריק ופלטצר לא השתלטו ולו לפעם אחת היום על הקישור,גם סקולס כשנכנס וככה אי אפשר לנצח,גם לא להוציא נקודה מול אברטון שהיתה טובה יותר ושיחקה בקצב מדהים כל המשחק. ואן דר סאר - לא אשמתו,5. נוויל - השחקן הכי טוב אצלנו היום,גם הגנתית ולא פחות התקפית עם הכנסות כדורים משובחים,7. ווס בראון - את הדברים הקשים הוא עושה קל,עם הפעולות הפשוטות הוא מסתבך ומסבך,4.5. אוונס - המשך ישיר למשחק הלא טוב נגד מילאן,4.5. אברה - חסר אנרגיות,הגנתית והתקפית,4.5. קאריק - אלמוני,4. פלטצר - עוד ניסה,5.5. פארק - סביר,5.5. ולנסיה - רק לכמה דקות,5. רוני - האריה נמנם,5. בארבטוב - לפעמים זה אולי לאט אבל כדורים הוא לא מאבד,6. סקולס - לא השפיע,5. אואן - לא מספיק זמן. הבעיה הכי גדולה שיש בציוות של בראון ואוונס זה שאף אחד מהם לא מוביל כדור נוח,בטח לא בראון וזו בעיה כשהקישור לא מתפקד או נלחץ, כרגע מכל הבלמים שיש לנו רק ריו עושה זאת וזו נקודה למחשבה לגבי העתיד הרחוק יותר מבחינת איזה סוג בלם נוסף צריך לצד אוונס. יום שלישי ווסטהאם בבית,אני לא הייתי פוסל לעשות את השינויים שכתבתי עליהם נגדם וזאת מבלי לזלזל בפטישים, יש את אואן,יש גם את דיוף שלא מפסיק להבקיע במילואים,עונה שעברה הגולים במילואים נתנו למקיידה את ההזדמנות בקבוצה הראשונה,זה יכול להיות כרטיס כניסה גם עבורו. ריו ווידיץ כמובן,גם אנדרסון(אחרי 70 דקות מוצלחות ביום חמישי נגד ברנלי במילואים). עם צד שמאל אנחנו בבעיה,אין מי שיכול לתת לרגליים של אברה קצת מנוחה, פאביו נפצע שוב ולאחר 3 דקות במילואים,אולי דה לאט? הבעיה עם כל האופציות הללו שלא תמיד כדאי לעשות יותר מדי שינויים דרסטיים כי אין לנו את הפריבילגיה לאבד נקודות נוספות,לא בבית אבל אני מניח ששינויים יהיו.בשביל זה יש סגל רחב. אין עוד מקום להפסדים!!הפסד נוסף וזה יהיה קשה מאוד מאוד מאוד לזכות גם העונה באליפות, נכון שזו ליגה משוגעת העונה עם איבודי נקודות של כולם(ויהיו עוד כאלה) ובממוצע גבוה מהרגיל ועדיין יש גבול עד לאן שאפשר יהיה למתוח את החבל,הפסד נוסף וזה יהיה ממש על הקצה. אני מאמין.
מזה בלם שמוביל כדור?! לא שמעתי עדיין על מושג כזה מזה פויינט גארד. אוונס ובראון כרגע הם שני בלמים חסרי ביטחון והראשון גם חסר ניסיון. לשני צריך להיות ניסיון לפחות מפאת הגיל והשנים שלו אצלנו אבל לאורך כל הקריירה שלו יש לו מחסום פסיכולוגי בראש(אולי בגלל הטעויות שמסרבים לשכוח לו) שמונע ממנו לעשות דברים קלים בפשטות. בלם לא צריך לדעת לנוע יותר מדי עם הכדור, נכון ריו עושה הכל פשוט יותר והתיאום בינו לבין וידה הוא אלוהי והלוואי שיחזרו. כשיהיה לנו שקט בקו האחורי נראה קבוצה הרבה יותר פוריה ואין לי ספק בכך. בנוגע לאואן, אף אחד לא התייאש ממנו או אמר שהוא גמור פשוט מאוד אחרי ששחקן בקושי נגע בכדור בחודש וחצי האחרונים(כולל העדרויות ממשחקים במילואים) אז לבטח אין לו מקום בספסל. שוב אני טוען שדיוף עם המשחק הפיזי, הנחישות והעובדה שהוא לא מפסיק לכבוש יכול היה לתרום יותר. מילה על הקישור של אברטון, לקבוצה הזאת יש פשוט קישור מדהים. לפי דעתי טוב משל ליברפול, טוטנהאם ובחלקים מסוימים אפילו טוב משל ארסנל. כל כך הרבה כישרון, ניסיון שאפילו חיסרון של שניים מהשחקנים המובילים בקבוצה(פלאייני וקהיל) והקישור עדיין מתפקד בצורה מושלמת. מוייס ביצע רכישות מצוינות העונה ונראה כאילו פגע בכולם. דונובן, ביאלדנטינוב הרוסי, סאהה שחזר מהקבר והייטנחה שמתגלה כבלם מן השורה. עם הגנה קצת יותר חזקה ורעננה הקבוצה הזאת יכולה לרוץ גבוהה, גבוהה מאוד.
k_700 בלם מוביל כדור זה אחד שיכול להוציא התקפות,שיכול להחזיק ולהניע כדור בלי פאניקה,בלי להעיף כדורים, אחד שיכול לתת יותר מפס אחד קרוב לקשר שלידו, כי במצבים שהקישור נלחץ או לא מתפקד כמו שצריך אז יש לך אופציה נוספת להוציא כדור מלמטה למעלה בדרך מסודרת. בראון מעולם לא היה כזה,אוונס טיפה יותר נוח עם הכדור ממנו אבל עדיין צעיר ודי חסר ביטחון לעשות זאת וגם לו אין את משחק הרגל שיש לריו למשל. בלם חייב לדעת לנוע עם ובלי כדור,חייב! כי זה נותן אופציה מסירה נוספת,אופציה לפתוח את המשחק.
אני חושב שזה מעבר לבלם מוליך כדור שבהיעדרו של ריו זה דבר שבהחלט חסר לנו, זה השקט שאין לנו בציוות בין אוונס לבראון. מי שירגיע, שישחק בקור רוח ובאחריות, שינהיג. בראון מפוחד ורחוק מלהיות נוח עם הכדור. לאוונס דווקא יש את קור הרוח אבל חסר לו השחקן עם הניסיון, הדמות ובאופן כללי הוא פשוט בתקופה רעה שהגיעה דווקא לאחר כמה משחקים מאוד מעודדים מבחינתו, בעיקר באמירייטס.
ראיון די פסימי של סר אלכס אחרי המשחק, הזכיר לי את הראיון אחרי התבוסה בקרייבן קוטג'. אני לא אוהב להגיד את זה אבל הסיכויים שלנו לא יותר מדי גבוהים וזה נראה שצ'לסי במושב הנהג ובשביל לא לזכות באליפות הם יצטרכו לבעוט בדלי, אבל אנחנו מנצ'סטר יונייטד ומן הסתם אנחנו לא נגיד נואש עד הרגע האחרון. הודעה שמלאה בקלישאות אבל ככה אני מרגיש.