מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לוח המשחקים שלנו בעקבות ההדחה מהגביע לא מצריך מנוחה. שישה ימים מאז המשחק הקודם, ארבעה ימים עד המשחק הבא ואז עוד שישה ימים. לפעמים נדמה לי שהשחקנים הפכו קצת מפונקים מהתקופה שקבוצות היו מקיימות לא פחות משחקים עם סגלים הרבה יותר קצרים. עכשיו נראה לי שלפעמים אלה האוהדים שחרדים להם בצורה מופרזמת.

2. avdz7 Member

משחק סביר (קרדיט לפומפי העלובה על כל חמשת השערים), העיקר הנקודות.
    נאני ניסה קצת יותר מדיי, ברבאטוב במחצית ראשונה גרועה,
    בשנייה השתפר ונתן 2 אסיסטים אדירים שלא מומשו (האחד לנאני והשני לולנסיה) + גול נהדר.
    שכחתי לציין לטובה את ג'וני אוואנס שממשיך ביכולת הטובה.
    מאוד תכליתי בפעולות שלו ואני אוהב את זה. שימשיך כך!
    מתי וידה צפוי לחזור, אגב?

לגבי שלושת המחליפים שנכנסו. אואן די איום ונורא (נראה חלוד, איטי מאוד, אדיש),
    לא אוהב את זה שהוא יורד כל פעם אחורה מדיי כדי לקבל כדורים למרות שהוא נתן פה ושם כדורים טובים (חשבתי לרגעים שהוא משחק קשר ימני),
    לא אוהב את זה שהוא מארגן את המשחק ועדיף שיחכה ברחבה לקבל כדור מאחד הקשרים כדי לדחוק אותו פנימה או משהו באזור.
    דיוף (מה הוא? סנגלי?) נראה לא רע. פיזי, נמרץ, מהיר, תנועה טובה.. רק חבל על ההחמצה (ניער את בן חיים). אך ציפיתי שהחיה הזו תראה קצת יותר רעב.
    גיבסון לא עשה משהו משמעותי אבל אני נורא אוהב את צורת המשחק שלו. מאוד נינוח עם הכדור. מה גם שהיה מאוד נחמד לראות 2 קאריקים במרכז השדה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

משחק אמצע שבוע סופר קשה בוילה פארק,
    עד אז שיהיה שבוע טוב..

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/2/10
  3. George Best Member

אם הייתי קורא את התגובה שלך מבלי לראות את המשחק, הייתי חושב שהפסדנו 5-0...

4. THE STRETFORD END Member

לקבל מנוחה זה לאו דווקא פיזית,גם נפשית,קצת לברוח מהלחץ
    וגם לגבי המנוחה הפיזית ,רוני כמו כל אחד אחר יכול להרוויח מזה.
    לא,הוא לא יתפרק מלחץ של עוד משחק אבל הבן אדם וסגנון המשחק שלו(הדברים נכונים לגבי אברה)
    הוא כזה שאתה מקווה שברגע הנכון,במשחקים באיזור סוף אפריל תחילת מאי,לא נשלם על זה,
    אם מבחינה של פציעה בגלל עומס יתר ואם בגלל מיצוי כל האוויר מוקדם מדי.
    לא סתם תמיד מחפשים ובעונה כזו ארוכה לחלק את הכוחות בצורה נכונה.
    אולי קצב איבוד הנקודות בליגה עד עכשיו לא מאפשר לנו אשראי של מנוחה לשחקן כמו רוני או אברה
    אבל מול פורטסמות ובכל מצב אחר:
    א.יותר נקודות בליגה,
    ב.בארבטוב יותר כשיר = יותר חד
    וכנ"ל לגבי אואן.
    ג.ובנוגע לאברה,אם אושיי היה כשיר,
    אז אולי היינו רואים לפחות את אחד מהם יושב ביציע,
    אז היה קל יותר לעשות זאת.
    זו לא בושה,זה לעבוד ולחלק נכון את הכוחות של הכוכבים הגדולים,פחות סיכון לקראת הפוש של הסוף.

לגבי היום,
    לא כוחות,זה היה עניין של זמן עד שהראשון יכנס,
    קצת פעימות לב מוגבר ב2 מצבים שלהם לפני הגול הראשון שלנו
    אבל משחק חד צדדי ובלי להתאמץ יותר מדי.

נאני הראה שלגביו זה לא משנה צד ימין או שמאל אלא הלשחק נכון,
    עוד משחק שבו היה מעורב לא מעט ושיחק חכם ופשוט,
    ההרגשה שלי לגביו זה כאילו הבאנו שחקן רכש חדש בחלון העברות האחרון,ממש ככה,
    רוח מרעננת שעד לפני חודש אף אחד לא ציפה לה.

התקווה שלי למחר זה ארסנל מנצחת או מסיימת בתיקו
    ועם אפשר עם פצועים והרוגים.

נערך לאחרונה ב: ‏7/2/10
  5. Dimitar Berbatov Member

יש לנו משהו עם משחקים על יום השנה. לא חשבתי שיכול להיות ניצחון כל-כך קליל ובהילוך שני (רוני לשם שינוי לא עשה ולו אחד מהספרינטים המפורסמים שלו בשביל סתם עוד חילוץ כדור) בפרמייליג הכל-כך קשה העונה. פומפי מביישת את הליגה, עם כל החיבה לאוהדים שלהם.

*ברבאטוב חסר ביטחון וההחמצה שלו בחצי הראשון זה חוסר ביטחון נטו. הוא עם העיניים באדמה והפרצוף שלו אומר הכל. וכמה עצבים הוא שיחרר בשער היפה שלו. נותר לי רק לקוות שיגלה שיפור וכמו אחרי כל שער שזה יחזיר לו קצת מהביטחון ויביא ליציבות. בינתיים זה לא מספיק טוב.
    *הרחש בקהל כשרוני נוגע בכדור מזכיר את זה של אגדות כדורגל.

אגב, הקהל היה מדהים. כל-כך סימבולי היה לראות את הצעיפים הזהובים-ירוקים מונפים בזמן דקת הדומיה. אנחנו לא שוכחים ולא נשכח את המסורת העשירה שלנו. גלורי הנטרז..

6. George Best Member

אתמול פגשתי חבר אוהד יונייטד שעוקב כמונו אחרי הקבוצה בדריכות, אין לי מושג מאיפה הוא הביא את הטענה הבאה, אבל אחרי היום ושלוקחים בחשבון את יום ראשון האחרון, היא נשמעת הרבה פחות מופרכת ממה שחשבתי.
    בכל מקרה, הוא סיפר לי שאנדרסון נסע לברזיל ללא אישור כדי להיפגש עם דונגה, והשאיפה שלו כרגע היא לחפש קבוצה בברזיל כדי להצטרף אליה (כמו רוביניו) כדי להעלות את הסיכויים לשחק במונדיאל הקרוב.
    בהתחלה אמרתי "מאיפה הוא מביא את זה", אבל וואלה, גם מול ארסנל וגם היום הוא אפילו לא היה בסגל, ולא ידוע על פציעה כלשהי.
    מה אתם אומרים?

7. k_700 Member

לא מאמין שזה הגיוני. אנדרסון ממש לא רוביניו, הוא שחקן מאוד חשוב ובדיוק היום כשפרגי הסביר למה הוא לא הרכיב את האגריבס במצבת השחקנים לצ'מפיונס זה אפילו נשמע עוד יותר מופרך.
    לא נראה לי הגיוני שפרגי יוותר גם על האפשרות לשחק עם האגריבס וגם על אנדרסון. הוא ככה מאבד שני שחקני מרכז מגרש שהברזילאי עם כמה שהוא בכושר לא טוב הוא עדיין שחקן חשוב ששיחק לא מעט בשנתיים האחרונות(אפילו יותר מנאני), שיחק כבר במעמדים הגבוהים והוא סוג של מיס מאץ' לשחקנים כמו ג'רארד, פאברגאס, קאקא(מבחינת יכולת שמירה).

אהבתי מאוד את המשחק היום. הקבוצה הורידה הילוך, אגרה כוחות. פורסמות' פשוט קבוצה מטומטת, לא מתאימה לליגה חד משמעית. מה שמצחיק שאחרי כל מה שסובב אותם שם יש להם סגל חזק לא פחות משל בולטון, סטוק, ברנלי ואפילו סנדרלנד.

מהמשחק היום אני לוקח כמה דברים חיוביים:
    -נאני ממשיך באותה מגמה. לפי דעתי היה אפילו נתן משחק טוב יותר משל ולנסיה בימין.
    - אוונס גם הוא ממשיך ביכולת נהדרת, היה הבולט בהגנה היום עם אגרסיביות בלתי מתפשרת ועם הרבה נחישות, רק שימשיך ככה.
    - קאריק, משחק מצוין שלו, אינסוף חילוצי כדור במרכז המגרש ושער מדהים(השער הכי יפה שהבקענו העונה).
    -בארבה, רואים כמה הוא רוצה אם רק 2 האסיס' שלו היו נגמרים ברשת של ג'יימס היו מהללים אותו פה כמו לא יודע מה. חוץ מזה, שער אדיר, בסיבוב של חלוץ אמיתי ובעיטה שטוחה וחזקה.

גיבסון, אותו אני רוצה לראות יותר בתקופה הקרובה. אני קורא לו הקאריק המשופר. הוא מהיר יותר, חד יותר ובועט טוב יותר.

דרך אגב לא יודע מה הטענות לדיוף ואואן. דיוף עם הזדמנות אדירה שמרא כמה הוא עלה נחוש להבקיע ואואן טייל שם בין שחקני ההגנה של פומפי ועקף אותם כמו בימים היפים בליברפול וחוץ מזה מסר מסירה מצוינת לדיוף ועוד רוחב אחד שהורחק ע"י בן חיים מהקו.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדיבורים על אנדרסון והנסיעה המסתורית לברזיל נשמעו בתקשורת לפני כמה ימים ונדמה לי שגם בתקשורת הברזילאית. אבל אני לא חושב שהשאלה נמצאת באופק. אפשר לחשוב כמה משמעותי אנדרסון בנבחרת ברזיל שאם הוא רק ישחק יותר, הוא בטח יהיה בסגל. הוא עוד אפילו לא רוביניו.

אנדרסון כשיר, זה ידוע וברור, והוא אמור היה לשחק עם המילואים ביום חמישי. ממה שאומרים, פרגי התעצבן עליו אחרי ההופעה הגרועה שלו נגד סיטי במשחק הראשון בחצי גמר גביע הליגה. אני חושב שמה שהוא מקבל עכשיו זה את "טיפול נאני", שעוד לפני הפציעה נגד וולפסבורג הוקפא לכמה משחקים ולא ראה מגרש. התקשורת, בדיוק כמו עם נאני, כבר תשים אותו עם רגל וחצי מחוץ ליונייטד. מתישהו פרגי ישלח אותו בחזרה למגרש ויקווה לקבל תוצאות דומות.

--

גיבסון קאריק משופר? הלוואי שהיה לו משהו שמתקרב ליכולת המסירה של קאריק. בסך הכל ההופעה שלו אחרי שנכנס היום היתה יותר טובה מכמה מההופעות האחרונות שלו, אבל זאת לא היתה החוכמה הכי גדולה.

9. roy D Member

מקסימום אנדרסון יקבל סדרת חינוך קלה מפרגי והכל הסתדר.

המשחק של נאני באגף יביא עוד הרבה נקודות העונה.

10. avdz7 Member

סך הכל לא הברקנו, אמנם שלטנו היטב במרכז המגרש אבל היו דקות שהיינו די אנמיים (מחצית ראשונה) עד שפומפי וההגנה שלהם נתנו לנו את המשחק מבלי להתאמץ יותר מדי, ומאז שיחקנו עם הרבה יותר קור רוח וככה הגענו ליותר מצבים...

11. FaN_MU Member

אנדרסון שלא יחזור, אין כוח לראות אותו. במשחקים שהקבוצה הפסידה השנה אנדרסון היה שותף ל 90 דקות כמעט בכולם. בחודש ינואר סוף כל סוף הקישור התחבר עם קאריק ופלטצ'ר עם תמיכה של סקולס כש זה 4-5-1. גם התוצאות לא איחרו לבוא.
    לעומת זאת הופעות ביזיוניות גמו נגד לידס נבעו בעיקר בגלל אימפוטנציה בקישור יחד עם אנדרסון. שגם מאוד לקח ללב את ההפסד לסקאם והלך לשתות במועדון עד הבקור.

12. avdz7 Member

לגבי אנדרסון,
    אני לא יודע אם הוא באמת טס לברזיל ולשם איזו מטרה הוא טס בכלל,
    אבל אני מאוד מאמין בו וחושב שהוא יכול לתפוס מקום קבע בעתיד בקישור שלנו.
    הוא עדיין מאוד צעיר, וכשהתקופה הזו תעבור לו והוא יקבל הזדמנות נוספת
    אני מאמין שהוא יחזור לעצמו ויקח את הצ'אנסים שלו בשתי ידיים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/2/10
  13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו מתחילים עכשיו עם הקטע הישראלי הזה שאם ניצחת מותר לך לצאת לחגוג, ואם הפסדת אז אתה צריך לשבת בבית עם הראש באדמה?

14. Dimitar Berbatov Member

מזכיר לי שאייל ברקוביץ' באוטוביוגרפיה שלו סיפר על כמה שונה המנטליות האנגלית מהישראלית בכל הקשור לבילויים לאחר ההפסדים שלא שונה מזו לאחר ניצחונות. רק בארץ לוקחים הכל כמלחמת עולם. מצידי שישתו ויתפרקו ויוציאו עצבים, כל עוד הם מגיעים לאימון שלאחר מכן מפוקסים וחדים, למה לא?

Fan_MU, אני רק מזכיר שאת אותו הדבר אמרנו גם על נאני והיום הוא גורם לי לפחות להלקאה עצמית. כך שלא לצאת מפרופורציות.

15. THE STRETFORD END Member

מוקדם יותר העונה עבר חתול שחור בין פרגוסון לאנדרסון או יותר נכון חתול שחור שפרגוסון השליך על אנדרסון ואנדרסון הגיב הכי נכון שבעולם,סתם את הפה,ביקש לשחק במילואים בכדי לחזור לעצמו
    וזה עבד מצויין.

היו שמועות לפני שבוע על השאלה לכמה קבוצות בצרפת,
    נשמע לי הזוי שפרגוסון היה מסכים לזה והרי אנדרסון ממש לא שחקן שולי במועדון
    ואני מצפה שהוא ישחק עוד לא מעט פעמים עד סוף העונה.

בדיוק כמו נאני גם אנדרסון סובל מעליות ומורדות ולפעמים קיצוניות מדי ביכולת
    וזה מאפיין שחקן צעיר
    וכמו נאני אם אני לוקח את הגיל שלו וכמות הנסיון שהוא צבר מאז שהגיע אלינו
    אז יש פה פוטנציאל נהדר כי כמו נאני ואפילו הרבה יותר פעמים מנאני הוא הוכיח יכולת טובה וטובה מאוד.
    סבלנות.

אני אישית לא שמעתי על שהוא הלך לשתות עד אור הבוקר אחרי ההפסד ללידס,
    אם כן,נכון,גם אני לא אוהב לראות שחקנים יוצאים לבלות לאחר הפסד
    כי לי קשה ואני מבואס ואני בדרך כלל יושב בבית מכונס בתוך עצמי לאחר הפסד שכזה
    ולראות אותם עושים זאת "כאילו" לא אכפת להם...ובכן,הם שחקנים,כן אכפת להם
    אבל בצורה שונה מאוהדים,הם מקצוענים,אנחנו אוהדים,כל אחד והתפקיד שלו
    ואם הוא לא עבר על חוקי משמעת של המועדון אז שיעשה מה שבא לו.

עריכה:
    ועוד בנוגע למנוחה של רוני,הנה חלק מהתגובה של פרגוסון לאחר המשחק:

""He is in great form," said Ferguson. "It was a great opportunity for us to give him a rest. We had לא לפרסם players to come on like Mame Diouf and Michael Owen"