מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. k_700 Member

זה באמת שכר הלימוד ממגנים צעירים.
    אני מאוד מחזיק מרפאל. מי ששם לב ראה שהבחור גם עבד על הכוח הפיזי. הבחור באמת מתחיל להיות בנוי טוב.
    ואתמול עד הפנדל המפוקפק הוא נתן עבודה מושלמת על בלאמי ותסכימו איתי שגם אלבס היה מתקשה לשמור על שחקן מלוכלך כמו בלאמי.
    בכלל הרבה ביטחון יש לילד הזה, הרבה חוצפה(הוא לא התבייש להחזיר כמה מרפקים לבלאמי אחרי שהוולשי המלוכלך נכנס בו בצורה חריפה). באמת שאני חושב שרפאל כל עוד כשיר צריך לשחק וכמה שיותר. באמת שכשהוא ישחק לצד ריו ווידיץ' ההתבגרות וההבשלה שלו תהיה מהירה יותר.

טל, זה יכול להיות אחלה תסריט לסרט מה שרשמת אבל האם באמת יכול להיות שאולי הבחורים האלה פשוט יותר מוכשרים מסימפסון/איקרסלי?
    רפאל ופאביו הם מגנים סופר מוכשרים שהרבה מאוד קבוצות מאירופה עקבו אחריהם. הם גדלו ביחד ועברו דרך כל נבחרות הנוער והילדים של ברזיל. באמת שיצא לי לראות לא מעט את איקרסלי ויצא לי לראות הרבה את סימפסון ואני כמו פרגי חושב שרפאל מוכשר משניהם.
    גם פרגי חושב ככה הרי שאם לא הוא לא היה משאיל שנה שנייה ברציפות את סימפסון ומוכר את איקרסלי.
    ואם אתה זוכר את העונה הזאת רפאל בכלל התחיל פצוע.

נערך לאחרונה ב: ‏20/1/10
  2. George Best Member

k700,

אלבס היה מתקשה מול בלאמי כי אלבס לא שחקן הגנתי גדול בכלל, הוא מפלצת התקפית.

ואני מסכים איתך לגמרי, סה"כ רפאל עשה יופי של עבודה על בלאמי, והעובדה ששיטי לא סיכנה אותנו יותר מדי לבטח הושפעה מהמשחק הפושר של החולה נפש.

אני עדיין בהלם מחצי השעה האחרונה של גיגסי ובעיקר רוני, שהצליח לשגע לבדו 5 שחקני הגנה, וכבר ראינו אותו משגע לבד את כל ההגנה של צ'לסי בגשר.
    מפלצת.

יצאתי מהמשחק מלא גאווה, אנחנו יותר טובים, התוצאה לא הכי טובה אבל גם לא רעה כי זה מבטיח שנגיע בגישה התקפית, שאנחנו חייבים להבקיע כדי לעלות, ולרוב אנחנו נפלאים במצבים האלה.
    מה גם ששער בודד שלנו יחייב את החלאות להבקיע, אומנם הם יוכלו גם לעשות את זה בדקה ה-120, אבל זה עדיין בונוס כך ששער החוץ אתמול לא היה לשווא.

אפרופו סימפסון,
    הוא חזר אלינו אתמול אחרי תקופת השאלה נפלאה אצל כורי הפחם, תרם תרומה נכבדה מאוד גם להתקפה וגם להגנה.
    ניוקאסל עם סימפסון לא הפסידה משחק בודד...

3. eastlands Member

ועוד משהו לגבי ה small club with a small mentality... הם יבריקו פה ושם, אבל אם מנצ'יני על הקווים לא יהיה להם להערכתי הרבה מה למכור בשנים הקרובות, במאבקים על אליפויות או בצ'מפיונס אם יגיעו, אלא אם יקרה משהו בלתי רגיל מבחינת רכש או סתם מזל. צריך מאמן עם קצת יותר אומץ או תעוזה כדי להיות heavyweight אמיתי בפרמייר ליג. מנצ'יני הראה באופ עקבי בשנים שלו באינטר ואתמול, שהוא פחדן.

החילוף של טבז היה מתבקש הוא נפל מהרגליים, שוני רייט חזר מפציעה של חודש , שום חילוף שום פחדנות , אם במקום טבז היה נכנס אדביור (ולא בנג'אני) הוא היה מחזיק כדור והיינו מסכנים לגול שלישי .
    מנטליות- אני מסכים ,גם אני כאוהד נבהלתי כשראיתי את ההרכב שלכם ,אבל אחרי 20 דקות חזרנו ועוד איך למשחק .
    הברקה פה ושם -אנחנו מגלים עקביות מתחילת העונה ,קשה מאוד לנצח אותנו , יש לנו הכי קצת הפסדים בליגה .
    רכש ? מזל? שניהם גם יחד יגיעו אין לי ספק בכלל !
    צ'מפיונס- עם כל הכבוד למפעל הזה ,אני לא סופר יותר מ8 קבוצות יותר טובות מאיתנו כיום בצמפיונס .

4. Rudess Member

5. THE STRETFORD END Member

גורג'

דני סימפסון לא רק שלא חוזר אלינו אלא עבר הבוקר בדיקות רפאויות בדרך לחתימה בניוקאסל,
    כנראה נקבל עליו בסביבות ה 750,000 פאונד.

6. k_700 Member

תקופה נהדרת בשבילו, הוא שיחק הרבה ועוד בקבוצה עם שאיפות מסוימות אבל בל נשכח שההגנה של ניוקאסל(וזה מפתיע) גם בליגת המשנה נראית על הפנים.
    מי שראה את המשחק האחרון מול ברומיץ' מבין למה הכוונה.
    הגנה חדירה, לא מתואמת באמת שלולא הרשלנות של ישמעל מילר ועם קצת פחות מזל מאותו משחק ניוקאסל הייתה יוצאת עם 4 חתיכות.
    הגנה כזאת לא תחזיק מעמד בפריימרליג.

7. k_700 Member

8. Dimitar Berbatov Member

העניין הוא לא ההחלפה של טבז או של רייט פיליפס. אלא מי שנכנסו במקומם. מנצ'יני הזמין את המתקפה הזאת עם ההכנסה של בנג'אני על תקן גולם וסילביניו שלא היה בנוי לקצב הרצחני שהלך בסיטי אוף מנצ'סטר סטדיום בדקות האחרונות. ראיתי מקום להכניס את פטרוב שעם המהירות שלו והלחץ שלנו על השער היה הופך כל מתפרצת שלכם לדבר מסוכן, גם איירלנד שיחזיק כדור.

לגבי קרסיץ', במצב הכלכלי הנוכחי אין מה לדבר לצערנו, מה גם שצסק"א תציב עליו תג מחיר גבוה מאוד מן הסתם. שחקן נהדר שמאוד הייתי רוצה לראות אצלנו. אם כבר חיזוק לאגפים אז הסרבי הנפלא. שילוב של המהירות והקרוסים של ולנסיה עם הטכניקה והבעיטה ממרחק של קרסיץ' נשמע... לא רע 

9. George Best Member

לא זוכר איפה קראתי, אבל היו שמועות על רצון של שיטי להחתים את קראסיץ', ושהאחרון הודיע שהוא מוכן לעבור רק ליונייטד או ארסנל.
    הוא שחקן עצום.

10. k_700 Member

מזכיר לי מאוד את ארשבין.
    ראיית משחק מצוינת, הופך את החבר'ה לידו להרבה יותר טובים, בעיטה אימתנית, אנרגיות מטורפות.
    קראסיץ' עם גיגס, ולנסיה, רוני וברבה זו קלאסה אחרת, סיוט של כל הגנה באירופה והכי חשוב שידרוג מושלם לאגף שמאל שלנו.

דרך אגב המחיר שלו יהיה יחסית גבוה בינואר(אם כי לא חושב שדובר על יותר מ15 מיליון ליש"ט), ביולי כבר לכולם ברור שהוא יעזוב את צסק"א.

11. GiladG2 Member

אני לאו דווקא מדבר על החילופים. היה 20 דקות אחרונות של בונקר והעפת כדורים לעבר בנג'אני ("הכישרון הצעיר" עפ"י רמי ויץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx ). יכול להיות שזו תגובה טבעית של שחקנים ללכת אחורה כדי להגן על יתרון, אבל מאמן קצת פחות פחדן גורם לשחקנים שלו לצאת יותר קדימה כדי לא להיות נתון ללחץ כזה מאסיבי. לך תדע, אולי אפילו לנסות להגדיל את התוצאה. אם סיטי היו מעזים לתקוף גם בדקות האחרונות, יונייטד לא הייתה עולה כל כך קדימה (אברה ורפאל פרסו שק"שים ליד הרחבה של גיבן), ופרגוסון בחיים לא היה מכניס את דיוף. ההימור על התקפה כדי לנסות ולהשוות לדעתי פחות ערך לעומת השמירה על ה 2-1 ולא לחטוף עוד אחד לקראת הגומלין.

לא יודע עד כמה 7 (?) תוצאות תיקו רצופות זה עקביות (או שבעצם זה די עקבי). יש כבוד לגבי ההופעות שלכם העונה, אין ספק. חשבתי שייקח לעניינים שם יותר זמן להתחבר.

לא יודע לגבי 8 קבוצות בצ'מפיונס ליג. יש את העניין של נסיון במעמדים מסויימים בצ'מפיונס. נכון שלחלק מהשחקנים שלכם יש נסיון במשחקים כאלה, אבל כקבוצה עדיין לא. ובגלל זה נגיד במפגשי נוק-אאוט מול באיירן, יובנטוס, ליון, וליברפול שבליגה אולי אתם פייבוריטים, אבל בצ'מפיונס יש להם את היתרון הזה. אפילו קבוצה כמו פורטו לדוגמא, שהיא פחות טובה ומוכשרת מהסיטי אבל מגיע לשלבים האלה באופן קבוע, עשויים לצאת לא פראיירים בכלל אחרי מפגש כפול בשמינית גמר למשל.

אולי נגלה את זה שנה הבאה.

------------------------------------------

לגבי קראסיץ', גם לו בדומה לולנסיה, אין כל כך רגל שמאל, הוא שחקן קו ימין מעולה, אבל העמדה הזאת תפוסה חזק כרגע. גם באמצע אין לו מקום. אם לא היה את ולנסיה - הלוואי.

12. avdz7 Member

אבל מה צריך את קראסיץ' (ולנסיה) לא הבנתי בדיוק הרי הוא שחקן אגף ימין.. לא שמאל כמדומני..
    לגבי היכולת שלו הוא באמת שחקן אדיר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/1/10
  13. Selby Member

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8470595.stm

אז שאני אבין אחת ולתמיד, הרווח של הכמעט 50 מיליון שלנו שפורסם היה לפני או אחרי תשלום הריבית של ה68 מיליון?

14. k_700 Member

הוא מסוג השחקנים שיכולים לשחק בשתי הצדדים באגף.

15. George Best Member

http://www.manutd.com/default.sps?pagegid=...&newsid=6645374

גרהאם פול טוען שלא היה פנדל.

ומשהו קצת יותר מעניין - המירור מפרסם שיונייטד וצ'לסי מעוניינות להחתים כמה שיותר מהר את ילד הפלא הספרדי של ראסינג סנטאנדר, סרחיו קאנאלס, שחוזהו מסתיים בקיץ.

יכול להיות שהתותח הזה יעבור בקיץ ללא תמורה?!