משחק נהדר של יונייטד, לא מובן לי איך זה ברח לנו. בעיה ענקית עם כדורי הגובה-פחד אלוהים כל כדור נייח. רוני במחצית לאספנים, גם גיבן... אני כל כך אוהב שיונייטד נכנסת לזון והעשרים דקות האחרונות היו יונייטד של פעם. שער חוץ, משחק שני פתוח לגמרי.. אתעלם מהפנדל(מקרה גבולי ואני מוכן לקבל שריקה לטובת ההתקפה)אבל לא היתה קרן במהלך הגול השני(לפי ההילוך החוזר הבודד שראיתי) והצהובים לכיוון סיטי(בלאמי וטבז) נשארו עמוק בכיס משום מה.אולי עדיף כך,זה היה משחק של אנרגיות ואמוציות. אם יונייטד תשחק עם אותה רוח, אז יהיה בסדר למרות שעם מרכז הגנה כזה, סיטי שווה גול גם אצלנו...
1. אין ספק אפקט אולד טראפורד. פנדל שרבים לא היו שורקים עליו, אבל אין ספק שהיה מוצדק. לאחר מכן השער השני מקרן שכניראה רק השופט הצליח לראות, אבל היא כמובן מוצדקת. בלאמי מקצץ רגליים ויוצא מהמשחק בלי צהוב, אותו הדבר גם טבז, אבל כמובן שמדובר בהחלטות מוצדקות. ולקינוח תוספת הזמן, למה הוא הוסיף כל כך הרבה זמן? שערוריה. נו אז היו חילופים, וסיטי ביזבזה זמן ואף קיבלה על כך צהוב, וכל כדור שוער לקח המון זמן, ואפילו האוהדים של סיטי עיכבו את החזרת הכדור, אבל 5 דקות. מזל שהוא שרק ישר אחרי ה5 דקות כדי לסיים את המשחק הזה שכולו אפקט אולד טראפורד, אין ספק השופטים של היוניטד וזה בלט היום. ועכשיו ברצינות, אחרי הדרבי הקודם רבים כאן דיברו על כך שהמשחק היה מכור, שהשופטים בכיס של יוניטד, שזאת הסיבה היחידה לניצחון, היום הוכח שהשופטים גם טועים לזכות הסיטי. היום גם הוכח למה מול סיטי תוספת הזמן היא כל כך ארוכה. השגנו שער חוץ, שיחקנו טוב, כשריו ווידיץ' יחזרו גם ההגנה תתיצב, אני אופטימי, בגומלין כבר נסגור את הסיפור. זה אפילו יהיה מתוק יותר כי עכשיו אוהדי סיטי כבר חושבים על גמר ראשון בוומבלי מזה שנים רבות, ואחרי הניצחון היום הם כבר יכולים לדמיין את זה, המשימה שלנו היא פשוטה, לנצח בבית, כמובן בשבילנו אבל על הדרך גם לנפץ להם את החלום. 2. כל הנקודות החלשות והחזקות עלו היום. מצד אחד חוסר הנסיון של רפאל, היכולת האנמית העונה של אנדרסון כשחוץ מהטעות בשער השני הוא היה היום פשוט איום מבחינה התקפית, זה נראה לפרקים כאילו אפילו קונוס הוא לא יכול לעבור, אוונס ובראון שלא יודעים להתנהל עם הכדור, קאריק שלא תורם כלום התקפית, ולנסיה שמוגבל מאוד במהלכים שלו. מהצד השני הניסיון של גיגסי שגורם לי להתענג עליו כל פעם מחדש, הרצון של ולנסיה שרוצה כל כדור ותורם המון מבחינה התקפית, התרומה האדירה של אברה משמאל, השליטה המוחלטת של פלטשר בקישור, וכמובן ווין רוני אחד שכל עוד משחק אני מאמין שהכל אפשרי. We'll never die, we'll never die, We'll never die, we'll never die, We'll keep the Red flag flying high, 'Cos Man United will never die
אני חושב שכן היה מקום לשים את נאני לפחות על הספסל במקום פארק או דיוף. אני חושב שהיה חסר בחלק מהזמן את נאני באגף. לגיגס קצת נגמר האוויר שם ואברה היה הרבה פעמים במחצית השניה ממש לבד. דבר נוסף השחקן החלש ביותר שלנו לפי דעתי היה קאריק. כל כך אנמיות, חוסר אנרגיה ואיטיות במשחק. אני חושב שהיה מקום להכניס את סקולס מוקדם יותר כדי שיניע את ההתקפה. יופי של דקות אחרונות, וחרא של הפסד. אני שונא להפסיד לחארות האלה.
חבל,מאכזב כי להפסיד לא הגיע לנו,תיקו היה משקף הרבה יותר ועם יתרון לנו אבל בסך הכל אפשר להיות מרוצים,גם מהיכולת וגם משער החוץ, יש לנו את הנסיון לדעת איך לשחק במשחקים מהסוג הזה של בית וחוץ וכמובן יש לנו את יתרון האולד-טראפורד. מחצית ראשונה שלטנו ללא עוררין במרכז השדה וההרכב עם קאריק,פלטצר ואנדרסון הוכיח את עצמו אבל רוני היה מבודד מדי כשגיגס לא מצליח לייצר הזדמנויות מהצד וולנסיה רק פעם אחת וזה הוביל לגול. לגבי הפנדל שלהם,גבולי,כמובן שהיתה עבירה מחוץ לרחבה,המגע בתוך הרחבה היה כבר הרבה יותר רך ובלאמי הוסיף יופי של צלילה אבל אני מקבל פנדלים כאלה כשלשופט שראה מגע ברור קשה לראות עד כמה המגע השפיע יותר או פחות ברחבה וזה סוג של פנדלים שקבוצה ביתית מקבלת,פעם לטובתך ופעם נגדך. המהלך שהוביל לפנדל,כמובן סגירה אלכסונית לא טובה של רפאל אבל גם בראון שלחץ את טבז קדימה לא לחץ מספיק טוב כנתן לו מרחב של מטר ולכן טבז יכול היה להכניס את הכדור לבלאמי. תחילת מחצית שנייה היתה שווה,הגול היה מיותר,קודם כל אין לי מושג על מה הקרן כי לא ראיתי באף הילוך חוזר נגיעה של שחקן יונייטד אבל לא משנה,גם זו טעות שמתקבלת ומתרחשת בכל משחק, העניין הוא הנאיבות שלנו בחילוץ הקרן הזו,גול מיותר מבחינתנו. לאחר מכן זו היתה אופרה אחרת לגמרי,ישבנו עליהם חזק,הגענו למצבים קורצים, רוני נתן רגעים של קסם אבל גיבן שוער גדול. ואן דר סאר - מנייה בטוחה,6. רפאל - חלק מתהליך למידה וטוב שהוא מקבל שיעור מול שחקן מצויין,מהיר ומלוכלך כמו בלאמי,4.5. בראון - בכמה פעמים רך מדי,5. אוונס - ככה ככה,5. אברה - מדהים,ענק,8. גיגס - מחצית שנייה היה נהדר,עוד שער מול שיטי,6.5. קאריק - בסדר גמור,6.5. אנדרסון - לא מספיק לזוז,6.5. פלטצר - בשנייה היה יותר מעורב,6.5. ולנסיה - כמעט אין משחק שהוא לא מעורב בשער שלנו,6. רוני - בודד בראשונה,מצויין בשנייה,6.5. סקולס,דיוף ואואן ניסו לעזור. משחק חשוב יותר בליגה בשבת,צריך לעבור אותו בשלום ואז הראש יהיה פנוי לסיים את המלאכה של חצי הגמר הזה, זה ברגליים שלנו,אנחנו טובים יותר.
אתה רציני? גיגס היה נפלא היום. במה כבר נאני היה עוזר במשחק כמו היום? האחרון שחשבתי עליו היום היה נאני. גיגס עם שער של מיקום נהדר, עם עוד נגיחה שגיבן הציל ברגע האחרון, עם לפחות 3 הרמות גדולות שהתעופפו בתוך הרחבה, ובעיקר עם כדורגל חכם ופשוט בסוף שעזר לנו המון עם הלחץ שהפעלנו כולל קרנות חכמות שאחת מהם הייתה קצרה לרוני ששלח כדור לרחבה שאם ולנסיה לא פוחד להיכנס בקורה אנחנו כובשים. השיתוף פעולה בין גיגס לאברה הוא מפחיד ורק בגללו ירדו לאוהדי הסיטי 10 שנים מהחיים. ווין רוני לבדו הוריד להם עוד 10 שנים מהחיים. עוד כמה הערות - בראון מקבל הרבה ביקורת אבל אני חושב שהוא נפלא בכדורי הגובה בהגנה. מגיע ראשון לכל כדור, לא פוחד לשים את הראש במקומות שרוב האנשים לא היו מכניסים את הראש, ממקם עצמו טוב. דארן פלטשר לא מפסיק להתפתח כשחקן. היום כבר שמתי לב שהבחור מכניס כדורי עומק אדירים פעם אחרי פעם. אם רוני ערני הוא כובש באחד על אחד שהגיע כתוצאה מאותם כדורי עומק. טל, הגול השני הוא כל כולו אנדרסון. אפשר לדבר הרבה על שיתוף הפעולה הלקוי בין אוונס לבראון שהשאיר את טבז חופשי מול אברה, אבל אם אנדרסון הולך לכדור עם הראש ומרחיק אותו במקום לתת לו לצאת כפי שעשה, אנחנו לא חוטפים את השער.
משה לגבי בראון וכדורי הגובה,על כל כדור או 2 שהוא לוקח יש פעם אחרת חלוץ שמוצא את עצמו נוגח חופשי באמצע, טבז היום במחצית הראשונה במרכז תיבת ה 5 למשל ואחר כך בגול השני, אנדרסון חשב שהכדור יקפוץ הלאה,לאחר מכן טבז נוגח מ 2 מטר חופשי לגמרי, איפה היו בראון ואוונס?...שניהם כמו אהבלים יצאו ביחד לנסות ולעצור את השחקן של שיטי מלהכניס את הכדור פנימה וככה טבז נשאר חופשי בתוך רחבת ה 5. אנחנו כבר תקופה יותר מדי ארוכה בלי 2 הבלמים הכי טובים שלנו ואם וידיץ עוד חזר ל 2 משחקים אז הוא שוב נפצע, כמו שזה נראה ובלי עין הרע,בשבת ושבוע הבא בגומלין נראה אחד את אחד מהם אם לא את שניהם ביחד ואז זה יהיה עולם אחר מבחינתנו בכל הנוגע לכדורי הגובה בהגנה וגם בקרנות, סטטיסטית יש לנו הכי הרבה קרנות בליגה,יותר מכל קבוצה אחרת ומכל זה כבשנו רק שער אחד בודד! בלמים ושערים מקרנות או כדורים חופשים זה 578 שערים בעונה לפחות וזה לא הולך ברגל(תרתי משמע). אוונס ובראון זה שילוב בעייתי, בראון כבר יותר מגן בעונות האחרונות ואוונס עוד לומד, כשהוא משחק לצד וידיץ ובמיוחד ריו יש מי שיכוון,ילמד,ירגיע,ייקח את האחריות ואז אוונס ועד שיצבור נסיון משחק טוב יותר, בראון הוא לא סוג השחקן הזה ולמרות שמבחינת גיל הוא כבר מנוסה, בראון מרוכז בעצמו ולא מסוגל להנהיג הגנה מאחור,זה השחקן שהוא ואין מה לעשות ועדיף שיהיה מרוכז בעצמו כי גם ככה ריכוז זה עקב האכילס שלו כל הקריירה.
חושב שקצת מגזימים עם בראון שכפי שאמרת סובל מכך שאוונס חסר הנסיון משחק לידו כי בראון לא יכול להנהיג הגנה. אוונס הורג אותי בחוסר ראיית המשחק שלו. פעם אחרי פעם הוא יוצא קדימה עם הכדור ובמקום לתת פס פשוט לקאריק, פלטשר או סקולס שבאים לידו לקבל כדור הוא משחרר איזה מסירה טיפשית קדימה. החסרון של וידיץ' וריו הוא עצום. איתם באמצע ההגנה אנחנו נראים לגמרי אחרת. אני חושב שמבחינה התקפית היום היינו נפלאים, אסור לשכוח שגיבן היה היום ענק, ולכן אני חושב שכל אלה שקוטלים את היכולת ההתקפית שלנו השנה, במיוחד היום אחרי שטבז כבש צמד מולנו וזה באופנה, שוכחים שאנחנו משחקים כבר המון זמן בלי צמד הבלמים הטובים בעולם מבחינת שיתוף הפעולה בינהם כשבחלק מהזמן גם אדווין לא שיחק. אני מזכיר לכולם שלמרות שאחרי הקיץ האחרון כולם התרכזו בתרומה של טבז ורונאלדו לאליפות, את האליפות בשנה שעברה לקחנו דרך ההגנה, דרך רצף מדהים של משחקים ללא ספיגה, דרך וידיץ'-ריו-אברה וואן דאר סאאר. אם השילוב הזה יחזור השנה, ולפי השמועות הוא אמור לחזור בקרוב, השמיים הם הגבול.
אמרו כאן כבר את הכל, רק נקודה אחת מעצבנת ומתסכלת - אנדרסון. בין אם הראיון עם הסאן מפוברק ובין אם לאו, אנדרסון כרגע בהחלט לא פיט ללבוש את חולצת ההרכב של מנצ'סטר יונייטד. נמאס, נמאס לי לראות בכל משחק את המסירות חסרות היעד, בלי מחשבה, בלי כיוון. הוא תזזיתי והוא אנרגטי אבל כל היתרונות האלה שווים לתחת כשהוא לא מסוגל לספק פס פשוט על 2 מטרים. שיעבוד קשה באימונים, שיגלה שיפור. כרגע, הוא לא שווה סגל וגיבסון שהתפלאתי אמש שלא בסגל אפילו, עדיף על פניו.
אני אומר את זה כבר הרבה מאוד זמן - אנדרסון זה פשוט לא זה. באמת שאני מתקשה לזכור הופעה טובה שלו בתקופה האחרונה. יש לו לפעמים מסירות עומק נהדרות, אבל לרוב הוא לא הכי מדויק עם הכדור. מצד שני הוא אכן אנרגטי בטירוף ותמיד כיף לראות מרכז קישור אקטיבי (פלטצ'ר והוא), אבל הוא נוטה לעשות יותר מדי טעויות והשער השני אתמול בעיקר על שמו. לא בשביל זה שילמנו סכום עתק לפורטו. נאני ואנדרסון חייבים להתחיל לפרוע שטרות ולהוות בורג מרכזי בקבוצה, הם כבר מספיק זמן בקבוצה כדי להיות כאלה.
מה הקשר לכמה שילמנו עבורו? אפשר לחשוב שהוא לא שחקן שהיה מעורב ב 2 אליפויות,גביע אירופה וגביע הליגה מאז שהגיע, זה משיגים בחינם? אני חושב שאתם שוכחים את הגיל של אנדרסון,כולה 22, הוא עדיין לומד,הוא עדיין מתעצב והוא עדיין משחק בצל של סקולס,פלטצר וקאריק, הנסיון שהוא צובר כבר עכשיו בגיל כל-כך צעיר ולצד שחקנים מצויינים ואגדתיים(סקולס) יהיה לעזר בשנים קדימה כשהוא יהיה שחקן מרכזי יותר ושאז נצפה ממנו להיותר טוב הרבה יותר. אין הוקוס פוקוס ויש דברים שלוקחים זמן,אנדרסון הוא אחד מהם והאמת,אם זו הרמה שהוא משחק כשזה תהליך למידה ועיצוב אז אני מבסוט. לא פיט ללבוש את חולצת ההרכב של יונייטד,לא שווה סגל..נו באמת.
בהחלט, כרגע? אין בכלל שאלה - לא פיט ללבוש את חולצת ההרכב ואם אתה טוען שלא כנראה ששנינו ראינו אנדרסון שונה לגמרי בחודש-חודש וחצי האחרונים. שלא יובן לא נכון, אני לא קוטל את אנדרסון וטוען שלא יצא ממנו כלום. הוא עדיין צעיר, אם אני לא טועה 21 ולא 22. יש לו את כל הזמן שבעולם לעשות את השיפור ואני תמיד לוקח כדוגמה את פלטצ'ר שכל אוהדי יונייטד ללא יוצא מן הכלל בתחילת הקריירה שלו אצלנו הגדירו אותו כבינוני ובצדק, ובשנתיים האחרונות הקפיצה שלו היא בלתי תתואר. שוב, לא קוטל אותו. אבל בכושרו הנוכחי וזה לא רק ב 2-3 משחקים האחרונים, הוא לא צריך לפתוח בהרכב, נקודה.
אני לא אמרתי שהוא לא פיט להרכב ובטח שלא אחד שלא שווה סגל. אני כן מאמין שהוא בכושר לא טוב יותר מדי זמן, אבל לצערנו סקולסי/קאריק אף הם לא בכושר איי איי איי ולכן אנדרסון מקבל לא מעט דקות. אגב, תענוג, פשוט תענוג לראות לאיזה מפלצת מתפתח ולנסיה.
זה היה בהתייחס להצהרות הבומבסטיות ש Dimitar Berbatov כתב. אנדרסון מקבל דקות לא בגלל שאחרים לא איי איי איי, זה לא עובד ככה אחרת לא היינו רואים רוטציה בין כולם אלא צמד קבוע, לא יודע מה רף הציפיות שלך אבל מקאריק,פלטצר וסקולס אני מצפה לתוצרת גדולה וחשוב יותר יציבה הרבה יותר מאנדרסון בשלב הזה.