FaN_MU, תסלח לי, אבל אתה כמו יען - עם הראש בחול. אני לא רוצה לחזור על דברים שנאמרו כאן כבר ואתה באמת יכול למצוא את הפירוט בעמודים קודמים. אבל אני אתייחס לנושא בסיסי אחד - המועדון לקח הלוואות (או הגלייזרים לקחו הלוואות ושמו אותן על המועדון), המועדון יצטרך להחזיר אותן מתישהו, והמועדון כרגע לא עושה מספיק כסף כדי לשלם את הריבית (לא ההלוואה עצמה, הריבית). אתה לא מזהה כאן בעייתיות שהולכת ומתקרבת? מתישהו יהיה צריך להחזיר לבנקים את הכסף. לא אולי, לא ייתכן, יהיה צריך - כי בנקים לא נותנים הלוואות ואז מוותרים על הכסף. עובדה שגם הגלייזרים מודעים לכך ועובדה שהם מנסים לגייס 500 מיליון ליש"ט כדי להחזיר חלק גדול מהכסף לבנק. ומה אם לא יירכשו מספיק אגרות חוב?
ועדיין, יונייטד היא עסק כלכלי נהדר(הכי טוב בעולם הכדורגל ואולי בכלל בעולם הספורט) כאשר הוא לא משועבד להלוואות.ביום הדין(אם יגיע)לאף בנק לא יהיה אינטרס לפרק עסק כל כך ריווחי. זה לא דומה ללידס בכלום.לא במאזנים, לא במספרים, לא בגדלים,לא בנסיבות.
Sir Alex Ferguson has seen most things in Manchester derbies during his 23 years at United, but Tuesday's clash at Eastlands may provide a new angle. Rarely have the local rivals entered a contest when both sides have the scent of silver in their nostrils - the norm in Sir Alex's time has been City striving to spoil United's party. But now the Blues have a different aim, with 'just' the derbies and a potential final against Aston Villa or Blackburn standing between them and a first major trophy since 1976. "You have to recognise they (Manchester City) are a competitor now," said Sir Alex today. "They are making a much better fist of their league programme this year than they have done in the past. We have had to wait a long time for it to be like that. The Blues' 2-0 loss at Everton was something of a surprise - the first defeat for new boss Roberto Mancini after four straight wins to nil in the league and FA Cup. The Italian will no doubt be anxious to bounce back quickly in the biggest game of City's season so far. "It's a popular argument (that the match means more to City). As far as I am concerned it is a semi-final," added Sir Alex. "It doesn't matter how many semi-finals you have played in, they are always occasions you want to do well in. That is important."
זה נשמע יפה מאוד והגיוני מאוד בתיאוריה, אבל בנק, כמו שייקה במערכון חיסכו ואימצו, "רוצה הכסף". ואולי יגיעו הגלייזרים - לא הבנקים - ויחליטו שכדי להביא הכסף, הם מוכרים נכסים. שחקנים, מתקנים... בסופו של דבר כולנו בסירה אחת - יכולים לדבר עד מחר, ולא יכולים לעשות כלום. ואולי בגלל זה נוח לאנשים לחשוב שלא יקרו דברים רעים כי אנחנו מנצ'סטר יונייטד, ועשו לנו עוול, וכו' וכו' וכו'. אבל וואלה, זה לא מספיק לי. מאות מיליונים יצטרכו לצוץ מאיזשהו מקום - או שמישהו יצטרך לוותר עליהם. שני התסריטים לא פשוטים ולא ברורים מאליהם בכלל. בעיקר השני.
אם יש משהו שאני כל שנה מבקש זה שיצא לי לראות את משחקי הדרבי. מבחינתי אלה רגעי השיא של העונה שלנו. העונה יצא לי לראות את הדרבי הבלתי נשכח הראשון ולשמחתי גם מחר אני אהיה בבית. תודה רבה! מישהו יודע פחות או יותר מה ההרכב/סגל למחר?
זה רק יעמיק את הבור שלהם כי העסק ריווחי בטירוף וזה מה שאתה מפספס. עדיף להם למכור כל דבר חוץ מאשר לפרק את יונייטד מתוכן-כי פשוט אין עוד מועדון ספורט כזה בעולם(ואת זה אומרים פורבס, לא אני או אתה). אין כאן שום אופטימיות יתר. אני לא טוען שהמצב אידיאלי אבל לכל אחד שתיהיה נגיעה לניהול המועדון יהיה אינטרס להמשיך ולהפעיל אותו. יונייטד מעולם לא נזקקה לשוגר דדי. היא מסתדרת מצויין מההכנסות של עצמה וזה האלמנט המכריע...
זה שהעסק רווחי זה יפה מאוד, אבל אם הגלייזרים צריכים להחזיר מאות מיליונים, הכסף חייב לבוא מאיפשהו. הבנקים? מה זה מעניין אותם? אם אנחנו מועדון בריא ונקי מחובות, הם רואים משהו מהכסף הזה? לא. מה שמעניין אותם זה לקבל את הכסף שלהם בחזרה. כל הקטע על הרווחיות ושל הכמה עשרות מיליונים שאנחנו מסוגלים לעשות בשנה (וגם זה רק אחרי שמקסמנו רווחים מכל מיני אפיקים) זה יפה מאוד, אבל יש כאן עניין של בוכטה אחת של מאות מיליונים. וזה לא יעלם. את הכסף הזה מישהו יהיה חייב להביא. זה לא משחק. אלה חובות עתק. ואם הגלייזרים לא מחזירים הכסף לבנק בעיתוי שנקבע, הבנק יכול לקחת לידיו את אולד טראפורד ולקחת לידיו את כרטיסי השחקן ולמכור אותם. מנצ'סטר יונייטד? אם זה איזה בנק אמריקאי, אני לא בטוח ששמנו והרווחים שלנו ירשימו אותו במיוחד.
בוודאי שזה יעניין את הבנק. יש כאן נכס שמניב רווחים.לחסל אותו, לא יחזיר את מלוא החוב.החוב הוא ממשי ומאיים אבל הוא גם מלאכותי בצורה מסויימת כי הוא לא קשור להתנהלות הכספית של יונייטד או לטעויות שעשתה ולכן ההסתכלות על המקרה הזה היא קצת שונה. קרא לי אופטימיסט אבל אני לא רואה סיטואציה בה מועדון הספורט!! הגדול בעולם נמחק בגלל גחמה של נצלנים.ביום הדין, הגלייזרים ימכרו בפחות ממה שהנכס שווה.זה אולי יבוא על חשבון גודל הרווח שלהם אבל את ההשקעה שלהם הם יכולים להחזיר כבר מחר אם יתגמשו, בגלל ערכה של יונייטד.לכן אין שום היגיון בלרוקן את הנכס מתוכן. אני כן רואה כמה שנים נטולות רכש גדול ואולי גם אפורות ברמת איכות הכדורגל ותארים.
כולכם התגייסתם לתת מענה הולם או תשובה נכונה ל MUN FUN הוא שאל שאלה פשוטה. מה נשתנה??? העונה הזאת מכל העונות ובלי 4 קושיות. תוכל לקרוא את כל החפירות הקודמות שלי אבל אתייחס לטענה העיקרית. אופ"א מכניסה לתוקף בעוד שנתיים את החוק הפשוט. קבוצות שלא יסיימו ברווח מאזני (לא תפעולי). לא תוכלנה לשחק במפעלים השונים דוגמת הצ'מפיונס. ברור לכולנו איזו משמעית כלכלית עצומה עבורנו ועבור כל קבוצה יש להכנסות מהצ'מפיונס. יונייטד ברווח תפעולי (הכנסות פחות הוצאות)..מצויין אבל ברווח מאזני מחורבן (רווח תפעולי+הוצאות רכש חד פעמיות+הוצאות מימון(ריבית-ריבית-ריבית). ...הגלייזרים מבינים שכל מה שיש להם ביד זה השם הטוב שלנו. אם שחקנים לא ירצו לבוא.. אם לא נוכל לשחק במפעל ..אם ואם ואם.. כל מה שישאר מהמוניטין זה השם ד"ר שקשוקה על שלט. לכן הם מנסים באיחור רב ובטמטום מוחלט (להקדים עאלק) תרופה למכה.
YOU SEE THE SCUM YOU NEVER RUN YOU STAND AND FIGHT YOUR GROUND AND WHEN WE WIN A DERBY DAY YOU'RE SURE TO HEAR THIS SOUND HARK NOW HEAR THE CITY SING UNITED RAN AWAYYY AND WE WILL FIGHT FOREVER MORE BECAUSE OF DERBY DAY פאק! להתעורר אנשים מספיק עם רחמים עצמיים ,יש דרבי היום זוכרים ? the money's all gone the money's all gonnnnnnn you're not buying anyone the money's all gone אין כמו משחקי גביע זוכרים? we all love leeds scum, we all love leeds scum we all love leeds scum, we all love leeds scum בוקר טוב לכולם ,לצחצח נעליים ולעבור לדיון גביע הליגה .
אני חושב שאופטימיסט היא מילה קטנה בהתחשב בכך שאתה מתבסס על נדיבות לבם של הגלייזרים והבנקים שיוותרו על כספים ויתפשרו כדי שיונייטד תמשיך להתנהל פחות או יותר כמו שצריך. החוב מלאכותי, החוב לא מלאכותי - אני חושב שאתה מסתכל על זה יותר מדי מנקודת מבט של אוהד יונייטד ופחות מנקודת מבט של בנקאי, שרןאה נכס שאולי מרוויח עשרות מיליונים, אבל חייב לו מאות מיליונים. וזה ממש לא מעניין אותו למה. גם אם הוא לא יעשה דבר וייתן למועדון לזרום, הוא לעולם לא יראה משהו שמתקרב לסכום שחייבים לו. אז מה ייצא לו מזה?
Gass12 אני גם ראיתי חדשות שצ'לסי וסיטי עם הפסדים ענקיים. גם לדוגמא ריאל מדריד ספק אם נמצאת ברווח כלשהו. בכלל, כל העסק ככלל הוא סוג של בועה. יונייטד היא לא היחידה בעניין. אפשר לכתוב עמודים על גבי עמודים, אבל בת'כלס: לא יתכן מצב שיונייטד לא תשתתף בליגת האלופות בגלל ניירת ובירוקרטיה. לא יתכן מצב שיתנו למותג כזה לקרוס בגלל תשלומי ריבית או החזרי קרן. לא יתכן מצב שבנק יתחיל למכור שחקנים של יונייטד. מתןך הגדרה שמדובר על יונייטד, ולא מדובר על הפועל חיפה שאם גלייזר מתאבד אז יורדים לליגה חמישית. eastlands נתקף את השלט ל 34, אל דאגה.
FaN_MU תחשוב על העניין בצורה כזו, אתה רוצה לקנות בית,אין לך מספיק כסף אז ניגשת לבנק לבקש משכנתא, הבנק הסכים לתת לך אותה אבל בתנאי שתעמיד מולו בטחונות,לא היו לך יותר מדי לכן מישכנת את הבית אל מול ההלוואה,הבנק הסכים,קיבלת את הכסף,קנית בית ועכשיו בכל חודש אתה צריך לשלם החזר+ריבית. עברו כמה שנים ואתה בינתיים משלם רק את הריביות שצומחות וכשאפילו לא התחלת לשלם את סכום ההלוואה עצמו. עכשיו אתה גם מתקשה לשלם את הריביות הגבוהות כי ההכנסות שלך היו גבוהות אבל הריבית עוד יותר, כלומר אתה מרוויח והרבה אבל זה לא מספיק ואם לא תביא כסף או תמצא מקורות מימון חדשות יבוא יום שלא תצליח לעמוד בתשלומים והבנק יעקל לך את הבית שהוא הערבון, כי אותו לא מעניין מי אתה ומה אתה אלא רק האינטרס של הבנק, הוא נתן לך כסף,אתה מישכנת את הבית,לא תעמוד בתשלומים,הבנק יכול לקחת את הבית ולעשות איתו מה שהוא רוצה,למכור חדרים,למכור את הגג,למכור את החצר והעיקר שהוא יקבל את הכסף שלו. עכשיו תחליף את הבית עם יונייטד, תחליף את עצמך עם הגלייזרים, הבנק הוא אותו הבנק, זה המצב,את הבנק לא מעניין ליגת אלופות,לא מעניין שתרד ליגה,לא מעניין כלום.
THE STRETFORD END, במקרה של חדלות פרעון של הגלייזרים, הבנקים לא ימהרו לפרק את מנצ'סטר יונייטד לחתיכות. הבנקים יבדקו שתי תרחישים: בכמה כסף הם יכולים למכור את הקבוצה לגורם אחר וכמה כסף הם ייקבלו על מכירת כל חלק מהקבוצה בנפרד(שחקנים, נדלן וכו'). במקרה שהחלק הראשון ייראה להם משתלם יותר, הם ייבחרו בו. לדעתי האישית, מצב של מכירת אג"ח, יהיה אסון לקבוצה. האג"ח עצמם יהיו בדירוג נמוך עקב זה שבקלות יכול להיות מצב של פגיעה משמעותית בהכנסות הקבוצה בגין אי העפלה לליגת האלופות, אי זכייה בתארים למשך מספר שנים וכד'. מצב זה עתיד להביא שהאגרות חוב יונפקו בריבית גבוהה שיכולה להגיע גם לריבית דו ספרתית או קרובה אלייה מאוד. חסרון משמעותי נוסף, זה שסביר להניח שלא יהיה ניתן לבצע פירעון מוקדם לאג"ח. ברגע שייכנסו לתוקף התקנות החדשות של אופ"א ויהיה על הגב של הקבוצה תשלומי ריבית של כחמישים מיליון ליש"ט בשנה(אם לא יותר מזה), זה ייפגע בתחרותיות של מנצ'סטר יונייטד בצורה משמעותית. הקבוצה לא תוכל להסתמך על הזרמת כסף מהבעלים הנוכחיים או העתדיים כדי להתמודד בשוק העברות עם שאר קבוצות העל באירופה או לכסות גרעון תקציבי בגלל הכנסות נמוכות מהצפוי. כדי לא לדפוק את עתיד המועדון הגלייזרים חייבים למכור את הקבוצה או למכור חלק מהמניות הקבוצה למשקיע אחר תמורת הזרמת כספים לכיסוי חלק משמעותי של חובות הקבוצה. המהלך הזה יהיה חייב להתבצע לפני שהתקנות החדשות של אופ"א ייכנסו לתוקף.
elidr1 אני לא חושב שהבנקים יחפשו למצוא משקיע חדש במקום הגלייזרים עבור יונייטד, אלו בנקים מארה"ב,לא באמת מעניין אותם מועדון כדורגל מאנגליה,לא מעניין אותם למצוא משקיעים חדשים אלא הם יחפשו להציל כמה שיותר ממה שאפשר וזה אומר מכירת נכסים,איצטדיון,מגרש אימונים,שחקנים.