מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע טל, יש לי הרגשה שאם לוקחים את איגלס כפרויקט, בקבוצה קצת יותר רצינית מברנלי, הבחור יכול לפרוח. המהירות שלו, השליטה ב2 הרגליים, החשיבה לעומק שלו, הם נקודת התחלה נהדרת שיכול להפוך אותו לקטלנית. הבחור לא בן 18 אומנם אבל גם לא בן 30. לא רוצה לזרוק שמות כמו מילנר, אבל הבחור הראה היום שיש לו המון המון כישרון. ומכיוון שהבעיות שלו לדעתי הם בעיקר בראש, כי ראינו היום כמה כדורגל יש לבחור, אז אני חושב שיש המון קבוצות בליגה ששווה להם להשקיע בבחור ולקחת אותו כפרויקט, וכן, הקבוצה חייבת להיות אחת עם שאיפות שתאתגר את איגלס, אם כל הכבוד לברנלי.

חברה, נכון שההגנה היום הייתה קטסטרופה אבל מהצד השני היינו יכולים לכבוש היום גם 7 ו8 שערים. כדורי גובה שעם החלטות טובות יותר נגמרות ברשת, רוני ובארבטוב עם הזמדנויות גדולות, נאני עם המספרת, עוד כדור של ולנסיה שבארבטוב מחטיא בשנייה האחרונה, עוד כדור שנאני מפספס, עוד כדור שרוני שולח ליד הקורה.

נ.ב
    ממשיך לשבור את הסטיגמות כלפי פארק. קשר אגף, בטח כשבצד השני משחק רונאלדו שלא יורד להגנה, בטח כשלפעמים אתה צריך לחפות על אברה שעולה למעלה או על אושה/בראון שהם מגינים בינונים אם אתה קשר בצד השני, הוא כבר מזמן לא רק אחד שיודע לעשות התקפה.
    פארק בשנים קודמות היה נכס עצום. שחקן שאתה שם באגף ונותן לך יתרון טקטי יוצא דופן. עוזר באמצע כשצריך, עוזר הגנתית כשצריך ובמשחקים הגדולים התרומה של פארק הייתה קריטית, וכן, כשהבחור היה בכושר הוא גם היה תורם התקפית (השער השני שסיים את הסיפור בשנה שעברה בחצי הגמר מול ארסנל). לא לדבר על כך שפארק היה השחקן עם הכושר הטוב בעולם, אחד שרץ בלי הפסקה מה שהיה מושלם למשחק הלחץ שלנו עם טבז ורוני.
    אז קל מאוד לבקר את פארק השנה שכבצד השני אין את רונאלדו וצריך גם בצד השני קשר שיתקוף בלי הפסקה. קל מאוד לבקר את פארק אחרי שהוא חוזר מפציעה והוא חלוד. אבל אתה כניראה שוכח שפארק היה מנייה בטוחה בכל העונות האחרונות במשחקים הכי חשובים, ושמשחק הלחץ שלנו שהביא לנו את מרבית תהארים התבסס הרבה על התרומה שלו. אז כן, מהבחינה הזאת איגלס בכלל לא ברמה של פארק.

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אנחנו בתקופה רעה, זה בטוח. ההגנה לא טובה, ההתקפה לא מספיק חדה והצרות הכלכליות לא בדיוק מוסיפות מורל. לכן מי שציפה להצגה ולאיזו חמישייה קלילה הוא פשוט לא ריאלי, כי דברים כאלה לא קורים סתם מהאוויר. היה משחק בינוני, ההגנה שלנו סידרה לואן דר סאר כמה מבחנים (בחלקם הוא עמד יפה ובחלקם שחקני ברנלי בעטו ברשלנות מחוץ למסגרת) ובראון נראה רע כבר הרבה זמן (וידיץ' אמור לפי מה שפורסם לפני שבוע בתקשורת לחזור בדרבי בשלישי, נקווה לטוב). אבל היינו צריכים את הניצחון הזה, דחוק ככל שיהיה.

בשבוע הבא יש לנו עוד משחק מאסט-ווין ואחריו משחק באמירייטס, שבו בהתחשב ביכולת שלנו העונה במשחקים גדולים סבירות לא רעה שנאבד נקודות.

3. THE STRETFORD END Member

משה

איגלס היה מספיק שנים בקבוצה בכדי שיכלו להתרשם אם שווה להשקיע בו כפרוייקט,
    הוא שיחק בקבוצה הראשונה ואם אני זוכר נכון,במאניי טיים מבחינתו איכזב,
    הוא הושאל לקבוצות אחרות וכשחזר זה עדיין לא היה מספיק טוב אחרת לא היו מחפשים ומביאים קיצוניים במקומו.
    אם אתה מספיק טוב אתה נשאר,אם לא אתה ממשיך הלאה,
    אני שמח בשבילו שהוא נמצא בפריימיק ליג בקבוצה שמתאימה לו והוא לה.

4. k_700 Member

משה, מה הקשר?
    אתה ראית אותי אומר משהו על התרומה ההגנתית והכושר של פארק?
    אני דיברתי על ההתקפה. בכל השנים של פארק אצלנו המשחק היחיד שמזכירים כדי לגבות את פארק זה הגומלין מול ארסנל שאז היציאה המצוינת למתפרצת הביאה לשער שגמר את הסיפור.
    ברצינות שאני חושב שאני באגף יהיה יותר יצירתי מפארק.

למה אני נמצא פה ופארק ביונייטד? כנראה בגלל שלבחור הזה יש עוד דברים מעבר. כושר פנטסטי, יכולת לשמור על קיצוניים מהירים כמו וולקוט,לנון. מעבר לכך הוא שחקן טקטי למשימות מיוחדות בדיוק כמו שפרגי אוהב.
    מבחינה התקפית אני יכול להגיד לך שכבר היום איגלס לוקח אותו. ודרך אגב, מה לעשות שאנחנו כבר לא משחקים באותה צורה כמו בעונה שעברה. את הלחץ שהפעילו טבז, רונאלדו ורוני ביחד אי אפשר לשחזר.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אוהב את התגובות האחרונות על פארק. הם מתמקדות בו בתקופה שהוא רק חזר מפציעה והוא חלוד, הם מתמקדות בו כששיתוף הפעולה הכי טוב שלו היה עם השלישיה טבז - רוני - רונאלדו כשהמשחק שלנו היה מבוסס על לחץ בלתי פוסק מה שפארק עשה בצורה נפלאה עם הכושר שלו, המשחק היום עם בארבטוב וולנסיה הוא שונה לחלוטיין ופארק צריך להסתגל לכך. כמו גם לכך שמצפים ממנו יותר התקפית.
    אני חושב שמזלזלים בפארק התקפית אבל פארק בכושר תורם גם מבחינה תקפית בצורה לא רעה. אומנם מעולם לא יגיע לתרומה של גיגס או אפילו ולנסיה, אבל הוא יכול לתרום התקפית, אבל בשביל זה הוא צריך לחזור לכושר.

טל, אני זוכר את איגלס מקבל מעט מאוד צאנסים ודווקא בהם היה לא רע. כולל מחנה האימון לפני הפתיחה של עונה שעברה שבהם הוא הצטיין ודווקא אז הוא נמכר.
    אני חושב שבזמנו עם פארק, גיגס, רונאלדו ונאני קשה היה לאילגס לקבל צאנס. זה לא כמו היום שלמעט ולנסיה אף שחקן אגף לא מתבלט מעל היתר. אתה רואה אותו מועדף על פני אחד מהארבעה לפני שנתיים ושלוש שנים? אם זה משחק טקטי יותר אז פרגוסון העדיף את רונאלדו לצד פארק או גיגס, מול קבוצה חלשה יותר זה היה רונאלדו וגיגס או רונאלדו ונאני.
    לא יודע אם לרמה של יוניטד, אבל לרמה של קבוצות בדרג השני והשלישי בליגה, בהחלט כן. אבל שוב, הכל תלוי בכך שיקחו אותו כפרויקט ושהופעות כמו היום לא יהפכו לחד פעמיות.

בראון אכן בינוני כבר הרבה זמן אבל ככה גם ג'וני. אני יודע שאוונס הוא שחקן בית, צעיר, עם עתיד נפלא לפניו, אבל השנה הוא מאכזב אותי. השנה הייתה ההזדמנות שלו לקחת צעד קדימה ולהכנס להרכב. וידיץ' פצוע, ריו בהתחלה לא הרשים ולאחר מכן נפצע, כמו שוידיץ' לקח את הצאנס בזמנו השנה אוונס היה חייב לקחת את הצאנס.
    יש לו את הנתונים, יש לו את הכישרון, אבל הוא פשוט לא עושה את זה. לא סתם ערכתי השוואה בינו לבין פיקה לפני כחודשיים. 2 שחקנים עם אותה נקודת פתיחה, אחד מהם (פיקה) לקח את ההזדמנות ב2 ידים ופרץ להרכב, השני לא שומר על יציבות ולא מצליח להגיע לרמות של בלמים כמו ריו ווידיץ'.
    יש עוד הרבה זמן לאוונס להוכיח את עצמו, הוא עוד צעיר ואני לא אומר שבעתיד זה לא יקרה, פשוט אני אישית לא רואה אצלו גרף של התקדמות מאז אותה בכורה מול צ'לסי בשנה שעברה. וכן, זה מאוד מפריע לי שמתרכזים בתקופה האחרונה בעיקר בבראון ושוכחים שאוונס בינוני לא פחות.
    ריו כבר לא מה שהיה פעם ועם כל הפציעות והבעיות בגב אי אפשר לדעת האם הוא אי פעם יחזור לעצמו ולכן הפספוס של אוונס גדול. לאחרונה גם התחילו שמועות על כך שאולי יגיע בקרוב בלם חדש כרכש (הבלם של פורטו לפי מה שהבנתי) מה שעוד יותר יקשה על ג'וני.

6. THE STRETFORD END Member

משה

מחנה אימון מוצלח לפני תחילת עונה הוא לא אינדקטור להאם היה צריך להשאיר את איגלס או לא,
    שוב,הוא היה מספיק שנים במערכת בכדי להרשים את מי שצריך להרשים וכנראה החליטו שזה טוב אבל לא בשביל יונייטד,גם לא כפרוייקט לעתיד,הוא היה מספיק זמן בתוך פרוייקט.

פרגי לאחר המשחק מדבר על זה שבארבטוב שוב יצא עם כאבים בברך,שאפשר היה להוציא אותו כבר במחצית
    ושצריכים לבדוק את העניין,
    אני לא רואה קסם שיכול למנוע ניתוח ואם לא ניתוח אז מנוחה ארוכה ואז כבר עדיף ניתוח,
    זה לא טוב לנו.

7. Dimitar Berbatov Member

אני מסכים עם מה שכתבת על פארק עד כאן. גם בתקופות הטובות ביותר שלו, בהן היה האס שלנו מהספסל ובהחלט תרם הרבה. אולם מבחינה התקפית זה תמיד הסתכם בתרומה מועטה מאוד אם בכלל. תרומה מועטה מאוד שהתבטלה כמובן כשהגיעה לצד התרומה הדי קבועה מבחינה הגנתית ומבחינת אנרגיות ושרפת שטחים.

לגבי ג'וני אוונס, אני לא מסכים. העונה הוא לטעמי לקח את הצ'אנס שלו כשריו נפצע ונגד צ'לסי הוא נתן הופעה הירואית. כמובן שאלילת המזל לא היתה עמנו והוא נפצע לתקופה ארוכה וגם במשחקים האחרונים כשהוא חזר הוא סיפק לטעמי יכולת סבירה+ בהתחשב בכך שחזר מפציעה לא קצרה. נגד לידס לדוגמה אני חושב שהוא היה מהבודדים שסיפקו את הסחורה. היום כולם היו חלשים בחלק האחורי ללא יוצא מן הכלל (בעצם להוציא את אברה, אבל זה כבר טריוויאלי). אני מאמין שכשוידיץ' יחזור (צריך לזכור שהיום הוא משחק לצד בראון שנראה רע מאוד) וככל שיתקדם הזמן אוונס יוכיח לך כמה אתה טועה. יש לו את זה.

נערך לאחרונה ב: ‏17/1/10
  8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה, די, נו, מה אתה מתייחס לכל השמועות האינפנטיליות הללו של צהובונים? רולאנדו, קייאר, חלאס. אם נביא בלם שהוא רק בלם ולא מהווה אופציה בעמדה אחרת, סביר להניח שזה יהיה במידה שמישהו עוזב. אוואנס משלם את המחיר שכל שחקני ההגנה שלנו משלמים העונה בעקבות השינויים התכופים והפציעות. פרדיננד לא נראה אותו פרדיננד כשהוא שיחק, וידיץ' לא נראה אותו וידיץ' כשהוא משחק, בראון לא נראה אותו בראון. כולם נעים בין חדר הטיפולים למגרש, שם הם משחקים כל פעם עם שותף אחר. איכשהו נראה שרק אצל ואן דר סאר זה לא משנה. איזו קלאסה.

אני מקווה שווידיץ' ופרדיננד יחזרו גם כדי שנראה קצת פחות מנוויל. הרגעים שהוא היה במיאוץ לכדור עם ניוג'נט ואפילו לא היה קרוב אליו היה די מטריד. זה מצב קלאסי שבו מגן מהיר יכול למנוע מצב ומגן איטי נשאר הרחק מאחור. ונוויל איטי מאוד.

איגלס? כישרון מאוד נחמד, שחקן שבמצב אחר היה שווה להשקיע בו ולפתח אותו אצלנו כמו פלטשר. אבל גם בדיעבד, הוא במקום הנכון בשבילו.

ולגבי ברבאטוב - מטריד מאוד, דווקא אחרי משחק טוב ושער חשוב. זה לא משהו שאפשר יהיה לסחוב ארבעה חודשים עד לסוף העונה. מזל שיש את דיוף. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

בסך הכל היה משחק שנע בין הטוב למרגיז. זה לא ששיחקנו רע, אבל השער הראשון התעכב והתעכב ובמצב כזה העצבים עולים, הרהיטים זזים והחור הבודד שעשינו בדקה השישית וכמעט ספגנו הפך יותר ויותר פעור בהמשך. הבעיה עם כל הכדורים הגבוהים והמסוכנים היא שאין לנו מספיק שחקנים שמסוגלים לתרגם אותם לשערים. שחקנים אולי הגיעו לכדורים, אבל ברבאטוב הוא לא נוגח מדופלם ורוני דווקא בסדר, אבל חסרים לו כמה אינצ'ים. לא פלא שבסוף פריצת הדרך והשער השני באו ממשחק על הקרקע. אולי דיוף יוסיף לנו מימד אווירי, אבל כרגע הוא לא באמת קיים.

9. THE STRETFORD END Member

נוויל מעולם לא היה מהיר ובשנים האחרונות בוודאי שלא,
    אבל,כשהבלמים משחקים טוב אז המינוס הזה זה פחות בא לידי ביטוי,
    היום כשהאמצע היה מחורר זה השפיע גם על נוויל שמצא את עצמו כמה פעמים מאחור בנסיון לרוץ אחרי חלוץ שרץ פנימה מאיזור האמצע לאו דווקא על הקו שלו,
    במצב אחר הנסיון מעמיד אותו במקום הנכון ובזמן הנכון ובלי צורך להשיג את החלוץ,
    לצד אוונס ובראון היום הכל היה נראה על הפנים.

בהעדרות של בארבטוב,מתי שלא תהיה וכמה זמן שלא תהיה,יש נוגח מצויין נוסף על הספסל ולמרות הגובה שלו,אואן,כי המיקום והתזמון שלו בכדורי גובה תמיד היו מעלה נוספת אצלו.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה לעשות, מהירות הפכה לגורם חשוב יותר ויותר בכדורגל. שחקנים בינוניים הופכים מאיימים או יעילים הרבה יותר אם הם סילונים. המירוץ של נוויל הזכיר לי קטע ממשחק גביע נגד ק.פ.ר. מ-1995, כשברוס יצא למרדף אחרי כדור מול לס פרדיננד כשיש לו יתרון עליו - והגיע שני. לא קטסטרופה, אבל מדובר בנקודה שאפשר לשפר. בכל מקרה, אני מניח שרפאל נשמר למשחק נגד סיטי.

11. Dimitar Berbatov Member

משחק הראש של אואן הוא בגדר תופעת טבע. הבחור 1.75 ופעם אחר פעם בעזרת ניתור מדהים ומיקום מצליח להקדים ולגבור על בלמים תמירים. את מספר השערים שלו בראש בנבחרת כבר הספקתי מזמן לספור

12. THE STRETFORD END Member

גם ברוס מעולם לא היה מהיר אבל תמיד המיקום והחוכמה לדעת לעמוד נכון החזיקה אותו בצמרת הבלמים שנים רבות וגם כשנתקל בחלוצים מהירים מולו.
    נוויל בתקופה של לפני הפציעה האחרונה,לאחר שהוריד חלודה ונכנס לקצב משחקים נכון היה יותר קליל
    גם במרדפים של מהירות,אומנם לא סילון ובכל זאת היה בסדר גמור,
    זה משחק שני שלו מאז החזרה מהפציעה האחרונה,זה ניכר ובמיוחד במישור הזה.

פרגי אמר ש 2 התאומים המכוערים בתוכניות נגד שיטי,כמו גם גיבסון.

13. Gass12 Member

בים התגובות הצודקות לגבי גארי והיכולת ההגנתית שלו דווקא רציתי לציין 2 מסירות זהב בהתקפה
    במחצית הראשונה שאמנם לא הניבו פירות אבל עדיין מראות שקשישא לא שכח את העבודה...

המאכזבים מאוד במחצית הראשונה היו סקולסי.קאריק.ווס ורוני...
    אנדרסון הביא את השינוי המיוחל.
    רוני החליף בין הפיוזים ויהי אור. הוא חייב חשמלאי רכב על הדקות הראשונות אחרת הדיסטריבוטור
    עושה סלט בין הפלגים.רואים את התיסכול על פניו כשלא הולך לו .אני מת עליו איך שהוא מתעצבן
    ונכנס לריגשי..כשהוא מבקיע את הראשון או מבשל את הראשון פני "הגרבר" שלו קורנים מאושר ואז
    הוא פשוט מלך!
    הייתי מרוצה מאוד מנאני .בשביל חזרה מהכפור ולאחר לא מעט עבודה של רב סרן שמועתי בדבר עתידו בקבוצה. הוא היה ממושמע וקבוצתי מאוד. זה היה פשוט מדהים לראות איך כל האנוכיות והטיפשות נחו
    להם בצד.הלוואי והמשחק הזה יהיה הרגע המכונן שלו להבין עד כמה המשחק יכול להיות כ"כ פשוט
    ובתנאי שתראה קודם את המטרה הקבוצתית. אני בעד!
    ברבה או ברבה .. כולנו יודעים איזה גאון כדורגל בקלאסה אתה. רק פעם אחת למען השם תחבר בשבילנו 3 הופעות רצופות מצויינות. חוסר היציבות הזה של צל"ש-טר"ש משגע אותי.
    ..
    VDS עם חורים בהגנה של שופל וסמיטריילר היחיד שהשרה בי ביטחון .בבקשה תחתום עד גיל 50.
    בימים כתיקונם כשפטריס עולה תמיד ישגיבוי בהגנה. אתמול פטריס בהתקפה היה עילוי כתמיד.
    בהגנה השאיר חורים לפעמים .כשיעוף משם בראון לטובת וידה/ריו נקבל שקט גם בגיזרה הזו.
    ..
    מה שלא תאמרו על וולנסיה אני מאוהב בבחור. מוסר עבודה גבוה. שקט וענווה לא יכולתי לבקש יותר
    בשביל העונה הראשונה. מי שדורש ממנו כבר עכשיו לקחת פיקוד על הבקעות כנראה שלא מבין כלום מהתחת שלו.יש הירארכייה בכל קבוצה . הענווה של הבחור לא מאפשרת לו "להשתלט" על נישות ששמורות
    ל"בוסים"(רוני וברבה)וזה לא בגלל שרוני וברבה כאלו דיקטטורים זה בגלל שהוא זקוק לזמן איתם ועוד קצת וותק בכדי להרגיש ביטחון במעמדו ואז תראו איזו פריחה מדהימה יש לרקפת.

מלחמת עולם במחראה השבוע למרות שבאמת באמת אני לא יודע את החשבונות המדוייקים של פרגי עד כמה הוא רוצה בגביע הזה.אולי רק בגלל זהות היריבה אז יש מצב .

14. the white pele Member

ונהנים מפלטשר כשהוא משחק...

15. ארצ'י באנקר Member