מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. Dimitar Berbatov Member

נקודות אור:
    * ברבאטוב, ברבאטוב וברבאטוב. לא משחק גדול של הבולגרי, אבל שער נהדר ומחצית שנייה נפלאה עם כמה פעולות שהעירו אותנו כשלא הלך. יגידו שהוא לא מגיע למשחקים גדולים, יש קייס להגיד את זה, אבל היום במשחק יחסית נוח על הנייר כשהקלארטס היו קרובים לניצחון כפול (ואין צורך להזכיר מי האחרונה שעשתה זאת..) הוא נכנס למשחק אחרי מחצית ראשונה בינונית ושבר את הקרח. יופי, רק שימשיך כך ושהפציעה הטורדנית לא תקלקל את הסימנים החיובים שראינו היום.

* ולנסיה פנטסטי. אמנם הוא פחות מגוון מקיצונים קודמים שלנו (האיש שאסור להגיד את שמו) אבל הוא פשוט נהדר ולא בכדי נבחר פעמים ברציפות לשחקן החודש שלנו. קרוסים קטלנים, מהירות מסחררת, טכניקה. אם רק ילמד להיכנס לאמצע וכך יהפוך ליותר לא צפוי, הוא יכול להפוך לאחד הגדולים בעולם.

*דיוף עם 15 דקות פושרות בגארבג' טיים, אבל גם מהן אפשר ללמוד איזו חוצפה חיובית יש לבחור וזה דבר שקצת חסר לנו העונה.

הרע: ההגנה עדיין מאוד שייקית ודווקא נגד ברמינגהאם הייתי מבסוט מאיך שעמדנו על המגרש. בראון מצדיק את מילות השיר - He's big, he's bad.. כמה שאני מתגעגע לריו ווידה. נוויל עם כמה חורים אבל נתן 90 דקות כדי להוריד עומס מרפאל (רק שלא נפצע הבחור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx )

הפנים לשיטי, יום שלישי, בתקווה שיום הולדתה של אחותי יניב (http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx ) חגיגה כפולה I can't wait

נערך לאחרונה ב: ‏17/1/10
  2. k_700 Member

דווקא היום קשה לתת ביקורת לנאני.
    נאני היה הרבה יותר טוב בפעולות שלו מחברו לאגף ימין, ולנסיה.
    נאני היה ממושמע ויחסית לולנסיה(אני כל פעם ספרתי והגעתי כמעט ל10 שניות עד שולנסיה שיחרר כדור) הוא היה חד עם הכדור. נאני את אברה החזירו את אגף שמאל לפעילות. נאני חתך כל פעם לעומק והשכיל לנסות לעבור את המגן שלו כשצריך משהו שולנסיה בקושי ניסה לעשות.

3. Pipe Member

we are so bad its almost comical.

השחקנים כנראה אלרגים לצבע הלבן אחרי ההפסד ללידס. אין לי הסבר אחר למשחק כל כך זוועתי מול אחת הנמושות הגדולות של ליגה, עם ההרכב ההתקפי הכי חזק שעומד לרשותנו, באולד טראפורד. פרגי צריך להודות לסטיבן פלטשר ודייויד ניוג'נט שזה לא נגמר בעוד פיאסקו. oy vey אם הקבוצה לא תתעורר בקרוב. ההגנה והקישור האחורי (מסתבר שפול סקולס לא מצליח לכסות מספיק שטחים ולמנוע חורים באמצע גם מול ברנלי, איזה יופי. כמה שאנחנו מתגעגעים לדארן פלטשר כשהוא לא משחק...) נחשפו עם המכנסיים למטה פעם אחר פעם. אם נפתח ללא וידיץ' ועם נוויל באמרויות זה יהפוך לעוד אחד מאותם ימים בהיסטוריה של מנצ'סטר יונייטד.

4. George Best Member

לצערי הרב האמת היא הפוכה - כשרפאל משחק אז הוא מאפשר מנוחה לנוויל.
    זה...פשוט לא זה.
    גארי בקושי עבר היום את החצי, איגלס פירפר אותו ולמעט פעולה הגנתית אחת סבירה למדי, הקפטן שלנו היה חלש מאוד.
    קשה לצפות ממנו ליותר נוכח העובדה שהוא נפצע וחוזר, נפצע וחוזר, וכמובן שאיבוד המהירות ניכרת, אבל באמת שכל עוד אושיי פצוע, רפאל חייב להיות המגן שלנו.

5. THE STRETFORD END Member

טוב לחזור לנצח,עוד 3 נקודות,עוד רשת נקייה,
    יש פלוסים ויש מינוסים,נתחיל מהשלילי,

ברנלי(משחק נהדר שלהם)הגיעו ליותר מדי מצבים ומצבים מצויינים,ריכוז של נוגאנט ואיגלס ואנחנו היינו מתקשים לצאת מפה עם יותר מנקודה.
    מרכז ההגנה שלנו היה חדיר בטירוף,גם בכדורי גובה וגם על הארץ והאצבע מופנת לאוונס ובראון,
    מול התקפה אחרת(ארסנל,מילאן)אנחנו נקבל בראש עם הקלות הזו.

החיובי,משחק האגפים,גם נאני משמאל וכמובן ובעיקר ולנסיה מימין,הכניסו כדורים וכדורים טובים נון סטופ לרוני ובארבטוב.
    תמיד טוב לראות שהחלוצים שלך כובשים.
    לא נכנסו לפאניקה והסבלנות השתלמה בסופו של דבר.

ואן דר סאר - כמה כיף שהוא בשער,מרגיע כמו יוגה(זה אמור להרגיע לא?),6.
    נוויל - פעם אחת נכנע למהירות של נוגאנט ובמזל לא ספגנו,מעבר לזה חיפה כמה פעמים על חורים של בראון ואוונס,בסדר,5.
    בראון - אני מקווה לחזרה מהירה של ריו ווידיץ שתזיז אותו לעמדת המגן,4.
    אוונס - לא טוב,4.
    אברה - עוד יום רגיל ומוצלח במשרד,6.5.
    ולנסיה - נהדר,כל הזמן פנוי להפעלה ונתן כדורים מצויינים פנימה,בסוף הוסיף עוד בישול,8.
    סקולס - טוב,6.
    קאריק - שקט,5.5.
    נאני - אהבתי,הפרשן האנגלי די קרע אותו לגזרים ואני לא יודע למה,לא הסתבך עם הכדורים,מסר כשהיה צריך,הגביה כשהיה צריך,בעט לשער ואת זה אנחנו צריכים,בסדר גמור,6.
    רוני - לא הבריק,לא משחק טוב שלו אבל בישל את הראשון וכבש את השני וזה החשוב,גם במשחקים לא טובים לתת תוצרת מנצחת,5.
    בארבטוב - בכל פעם שהוא נוגע בכדור מרגישים משהו שונה וחיובי,כל מהלך שהוא מעורב בו היה מהלך חיובי,חבל שאין מספיק כאלה,חייבים להפעיל אותו יותר,הזדמנות אחת נהדרת וחבל שמבצע עם טכניקה עילאית הסתיימה עם רגל שמאל,שער חשוב והיה מעורב בשני,רק שהברך תחזיק מעמד,6.5.
    אנדרסון - נכנס והיה תזזיתי יותר מקאריק.
    אואן - לא היה לו מה לעשות.
    דיוף - מכוער כמו כבשה ממוצעת ביורקשייר וזה מצויין,קשה היה להתרשם יותר מדי אבל כמו נגד בירמנגהאם ישר קולטים שהבחור מהיר בטירוף,משחק בכורה באולד-טראפורד ושער לרשת הסטרטפורד אנד.

אני מניח שקאריק,בארבטוב ורוני יצאו גם כי יש משחק באמצע השבוע נגד שיטי החלאות,
    לא יודע אם שלושתם ישחק נגדם,אני מאמין שלפחות 2 מהם ישחקו בהרכב.

אז מה היה לנו?
    יכולת כללית טובה,סבלנות,כבשנו 3,לא ספגנו,3 נקודות,שלושה חלוצים כבשו,
    ואן דר סאר חזר,גם נאני,ריו ווידיץ בדרך,
    אנחנו צריכים אותם בכדי להחזיר את היציבות להגנה,
    שבוע הבא משחק נגד האל שהוציאה היום נקודה בטוטנהאם,
    חייבים לצבור מומנטום של ניצחונות ופברואר הולך להיות חודש רצחני עם משחקים סופר קשים.

שבוע טוב.

6. k_700 Member

אל תגזים. המוראל של הקבוצה מאוד מאוד ירוד אחרי ההדחה בגביע ואחרי שבתקופה האחרונה נורו הרבה מאוד חצים. מה גם שהדיבורים על המצב הכלכלי הקשה שהקבוצה נמצאת בו לא הוסיפו.
    זה מסוג המשחק שטוב שלקחנו את ה-3 נקודות ועכשיו צריך לקוות ליציבות, משהו שלא הצלחנו להשיג בחודש וחצי האחרונים.
    על אף שברנלי הגיע לכמה מצבים טובים אנחנו תקפנו וסיכנו הרבה יותר את השער שלהם.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מדוע התרשמת מאיגלס כפי שהתרשמת, לדעתי מדובר בכישרון שעם השקעה וזמן יכול להפוך לשחקן איכותי מאוד. אני מבין את ההחלטה של פרגי לשחרר את הבחור. עם רונלאדו, נאני, פארק, וגיגס בזמנו באגפים לבחור לא היה יותר מידי לאן להתקדם. אבל במצב היום לא הייתי מתנגד לאחד כמו איגלס בסגל. שליטה טובה ב2 הרגליים, מהיר מאוד, חושב תמיד לעומק, תמיד קדימה, ההרמות שלו היום היו מאוד מסוכנות. אם לברנלי היו חלוצים ברמה גבוהה יותר אז הכדורים שאיגלס סידר היום, והיו לפחות 3 כאלה שהוא העמיד בהם שחקן לבד מול השער, היו מסתיימים אחרת. לדעתי הוא היה רמה מעל יתר השחקנים של ברנלי ובכל אחד מהטובים במגרש היום.

8. Pipe Member

אתה רוצה להשתמש בתירוצים, זכותך. זה מסוג המשחקים שלקחת בהם שלוש נקודות זה עניין טריוויאלי, ולהציג יכולת כל כך רעה בהרכב ההתקפי הכי חזק של הקבוצה זה לא מקובל ולא ניתן להגנה. זו לא פעם ראשונה העונה וכנראה גם לא האחרונה.

9. George Best Member

משה,
    אם ההופעה היום של איגלס היה דבר שבשגרה אז הדברים שאמרת היו נכונים מאוד, אבל הוא שחקן מאוד לא יציב וגם בברנלי הוא לא זוכה ליותר מדי דקות, ודי בצדק יש לומר.
    מוכשר...כן, לא יותר מזה.

10. THE STRETFORD END Member

איגלס היה מצויין,מתאים נהדר לקבוצה כמו ברנלי,לא ליונייטד.

Wazza

לא יודע למה ראית רק רע,הגנתית כן בהחלט ויכולנו להסתבך קשות אם ברנלי היו מנצלים את ההזדמנויות שלהם אבל התקפית שיחקנו טוב,הגענו להזדמנויות,בסופו של דבר גם כבשנו שלושה שערים.
    זה קל מאוד לכתוב שזה מסוג המשחקים שלקחת בהם שלוש נקודות זה עניין טריוויאלי,
    במציאות על הדשא ובמיוחד בעונה הזו וזה נכון לכל קבוצות הליגה,זה ממש לא כזה טריוויאלי,
    גם לא מול ברנלי שפעמיים העונה שיחקה נגדנו נהדר.

11. k_700 Member

טל אולי הגיע הזמן באמת שנתחיל לחפש קודם כל שחקנים מכוערים.
    תחשבו על זה לרגע. שחקן שהוא גם מכוער וגם כשרוני זה אופציה מצוינת.
    הוא נמצא הרחק מלונדון ומכל הפאפרצי, אף אחד לא יחתים אותו על חוזי דוגמנות, פרסומות וגם פחות סקנדלים.
    אחח טבז טבז.

בנוסף אני חושב שאתה קצת מגזים, בכלל לא משחק מדהים של ולנסיה. מול מגן קצת יותר רציני ולנסיה היה נראה כמו בדיחה עלובה. הגיע הזמן שהוא ינסה לעבור מגנים במקום להשתהות עם הכדור 10 שניות ואז לשחרר כדור רוחב שקוף לרחבה.

12. THE STRETFORD END Member

k_700

ולנסיה הראה גם מול מגנים טובים יותר את האיכויות שלו,
    מעבר לזה שחקנים הוא עובר ככה שאני לא יודע מה אתה רוצה ממנו,שיסתבך עם כדרורים מיותרים,בשביל מה?
    אם אתה לא רואה את כמות הכדורים והכדורים הטובים שהוא מכניס וגם היום לתוך הרחבה
    ובלי לחשוב יותר מדי אני נזכר ב 2 כדורי רוחב מצויינים שלו לרוני ונאני שבעטו לא טוב
    אז אני באמת מרים ידיים,כנראה שלא משנה מה נעשה יש כאלה שאף פעם לא יהיו מרוצים.

13. k_700 Member

קצת מזכיר לי את הדיון של ליברפול מפני יומיים. האם אקווליני הוא רכש טוב או כישלון על סמך 10 משחקים שהוא שיחק.
    פה בדיוק הנקודה, משחק אחד טוב של איגלס, אפילו טוב מאוד.
    הבחור לא יציב ועם נדבר בהיגיון אני לא רואה אותו מגיע לקבוצה גדולה. ראיתי אותו מספיק כדי לגבש את הדעה.

דבר נוסף, מה אתה מכניס את פארק למשוואה. עם פארק איגלס בהחלט היה יכול להתחרות ביושר ואולי אפילו לנצח. במעט משחקים שראיתי את איגלס משחק אצלנו הוא תרם התקפית לא פחות מפארק.
    טוב נו מפארק בלי להשתחצן גם אני אתרום יותר מבחינה התקפית.

14. k_700 Member

טל, אני לא מוריד מרמתו של ולנסיה. להפך אני אחד מחסידיו פה ואני טוען שעד כה ולנסיה הוא הצלחה כבירה של פרגי. שחקן עם הרבה ביצים שידע להחזיר למבקרים שלו ולעלות את הרמה וכמו כן את הסטטיסטיקה.
    אך למרות הכל עצבן אותי לראות אותו מקבל אולי 30 כדורים כל המשחק וכמעט בכל הפעמים האלה הוא לא ניסה לעבור את ג'ורדן המגן. בפעם היחידה שהוא ניסה(אם אתה זוכר זה היה כשהוא לקח לו כדור גבוה עם הרגל) היה לנו הזדמנות נהדרת שהאקוודורי רץ כל הדרך לעומק. אני בסך הכל אומר שהוא לפעמים צריך לחתוך יותר לעומק, לפעול יותר מהר ולא לנסות כל הזמן לשחרר כדורי רוחב גבוהים שגם השחקני הגנה האוטיסטים של בארנלי הצליחו ללמוד.

15. Dimitar Berbatov Member

בנוגע לולנסיה, אני מסכים עם טל. אני מאוד אוהב את הפשטות במשחק שלו. הקרוסים המדויקים והקטלנים שלו שהיום עם טיפה יותר ריכוז מברבא ורוני הופכים לבישולים ומעניקים לאקוודורי 9 בעיתוני ההמלכה. ציינתי בהודעה הקודמת שלי שחסר לי קצת גיוון במשחק שלו, בעיטה לשער שראינו כבר שיש לו והוא לא משתמש בה מספיק. אבל זה באמת למצוא שלילי בכל דבר. הדבר האחרון שמדאיג אותי כרגע הוא אגף ימין שלנו.

דבר שני, אני מוחא בתוקף, דיוף לא מכוער. בכל אופן, מול אוברטן אין לו סיכוי.