מכבי ת"א 23/24 - מסיימים את העונה עם תואר האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏20/8/22.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסוף השאלה היא גם מחיר.
    למעט כישרונות הטופ (גלוך, חלאילי, פרץ) יותר קשה לשחקן אחרי עונה טובה במכבי או חיפה לצאת לחו״ל מאשר מקביל שנותן עונה טובה בהפועל חיפה כי הסכומים שמכבי ידרשו גבוהים בהרבה (בגלל זה דור פרץ למשל יצא לחו״ל רק כשחקן חופשי, בגלל זה אבו פאני ואחרים יצאו מחיפה רק בסיום החוזה או עם סעיף שחרור).
    השאלה מי ישלם מיליוני יורו על בן הרוש עוד עונה או שתיים אם יהיה טוב במכבי, לדעתי הסיכוי נמוך מאשר למצוא מישהו מחול בעונה הבאה אחרי עוד עונה טובה בהפועל חיפה.

2. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

ליאור קאסה מחזק את הטענה הנגדית, כן?

שני שחקנים (אחד לפורטוגל, אחד לאוקראינה) זה בכל זאת קצת פחות ממכבי שהוציאה שחקנים לבאיירן, זלצבורג, ונציה, פיזה, באזל, שרלרואה. ואם אנחנו מכניסים את אופק ביטון שהלך לשחק איפשהו באוקראינה, למה שלא נכניס גם עידו שחר לקפריסין, דן גלזר ליוון, מתן בלטקסה לאוסטריה, אילון אלמוג לאוסטריה, גררו לאוקראינה ועוד?

---

אפשר לחשוב איזה ביקוש יש לבן הרושים של העולם.

---

ואפשר לחשוב מה האסון הגדול שנחת על מדמון. בן 21 אחרי שנה במכבי, ביג דיל. לא הלכה הקריירה.

---

מכבי לא "נועלת" שחקנים. הלוואי שהייתה עושה כך, במקום לחזוק בחינם פעם אחר פעם את היריבות שלה בליגה. אבישי כהן הוא אדם בוגר שחתם על חוזה וידע לכבד אותו (משמע, לקבל כסף) עד שלא נתנו לו לעזוב לבית"ר ללא תמורה ואז התפרץ בקללות למנספורד. שירקב.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  3. Butragueño מנהלים

קשה לי להאמין שליאור קאסה קיבל חשיפה ממכבי חיפה יותר מאשר סוכן שפעל עבורו. בדקות הבודדות שלו אצלנו הוא היה נורא.

הטענה שלי היא לא שממכבי תל אביב יוצאים יותר שחקנים מהפועל ירושלים, אלא שזו פשוט עבודת סוכנים. במכבי תל אביב יש יותר שחקנים טובים, אז הכמות גדולה, אבל גם הפועל חיפה הצליחה לייצא שחקנים לאירופה, גם קטמון, נתניה ואפילו מכבי חיפה.

כמו שאמרת, אם דן גלזר ועידו שחר ממקסמים את הביקוש עבורם עד כדי קפריסין, אני מניח שהם היו עושים את אותו דבר אם היו יוצאי קטמון.

וגם בן הרוש. אם עוד שנתיים יקבל הצעה מפאפוס, הוא היה מקבל אותה אם גם היה משחק בהפועל חיפה.

אנחנו לא ליגה עם ואקום כל כך משמעותי שמכבי תל אביב ומכבי חיפה עולים בכל scouting meeting באירופה. מי שבא לעקוב אחרי פטאצ'י יכול על הדרך גם לעקוב אחרי כנעאן. זה אפילו קל יותר בעידן היוטיוב.

ולפי שאתה שואל, זו דעה לחלוטין.

---
    לגבי החלק השני, חוץ מדן ביטון ובלטקסה, כמה פעמים חיזקתם יריבות? ממה שאני זוכר; ראדי עבר לבאר שבע כי סיים חוזה, אלברמן עבר אלינו אחרי סיום חוזה, אצילי ומיכה שוחררו לאירופה אחרי התקרית וזהו.

לא מכיר את הקללות למנספורד, מניח שמכאן מגיע הסיבה ליחס אליו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/25 ב- 16:04
  4. zivmay Member

אוהדי מכבי חושבים שהקנדי יהיה פה לנצח? מה כלכך כיף בלשלם לשחקנים סתם כי יש כסף? אפילו במועדנים הגדולים בעולם כבר לא עושים את זה.
    כמובן שבנוסף לשחקן הישראלי מגיעה האשמה, הם זבל אנושי נחות ביותר ששונא תחרות.
    אבל כשנותנים לערן זהבי חוזה עם בונוסים על גולים ודקות של שחקנים אחרים, מה כבר אפשר לצפות? אשכרה דמי שתיקה לכוכב הקבוצה , הזייה.
    מפתיע בכלל שהם זכו רק ב7 אליפויות(?) יחד עם הקנדי, עם כלכך הרבה כסף זה כישלון טוטאלי.

5. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו, אז לא עדיף להעביר את השנתיים האלה עד ההצעה מפאפוס בלשחק בקבוצה טובה יותר, להתחרות על תארים, להשתתף במפעל אירופאי, להנות מקהל גדול ולקבל הרבה יותר כסף?

ראדי לא סיים חוזה, גם ורמוט עבר אליכם ללא תמורה ואייבינדר ועטר שוחררו בחינם לבית"ר.

6. Morientes Member

אז אתה מערב פה כאלו שיצאו לקבוצות פחות טובות ממכבי תל אביב, ואחד שיצא ממכבי חיפה ועדיין המספרים נמוכים יותר?

7. Morientes Member

חחחח אתה ראית בכמה מכבי תל אביב מוכרת, והעקביות שלה באירופה.
    נראה לי למרות כל זה אנחנו עדיין עם יותר שחקני בית ממכם בד״כ

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/25 ב- 17:02
  8. zivmay Member

ברכות, אתם עובדים עם סוכנים נהדרים, באמת.
    המכירות הגדולות היו בשנים האחרונות, כמעט כולן היו חתול בשק, נטו עבודת סוכנים. אפילו מילסון נראה כמו הצרות שלי עד כה באירופה.
    יש למכבי משום מה שם חזק באירופה, מה שמגדיל את ההצעות.
    עדיין, מה זה מצדיק את הרצון לשלם לשחקנים ולתקוע אותם על הספסל או ביציע? זה פשוט טמטום של הנהלה ואותם שחקנים, זה כמובן לא יימשך לנצח, לא יהיה משקיע כמו הקנדי.

9. Morientes Member

בן הרוש ונוי נקנו כי שניהם שחקנים צעירים שעשו עונה נהדרת.
    מכבי תל אביב כבר כמה שנים שמה דגש על להביא את הצעירים טובים
    ספסל או יציע? זה אתה קבעת. אם הם יהיו טובים הם לא יהיו בספסל או ביציע.
    הטיעון הזה טיפשי כי בסוף לנו כמו לכל קבוצה בליגה יש את אותו מספר של שחקני סגל.
    אז לכל קבוצה יהיו שחקנים בספסל וביציע.
    כל עוד נמשיך למכור ככה, ונמשיך להשתתף באירופה זה יהיה.

10. VAR Member

חייב לומר שאין לי מושג מה רוצים ממכבי ת"א או מבן הרוש. עונה שלמה הם אילתרו בעמדה הזאת. הם היו צריכים רכש בהול בעמדה הזאת (ולהרכב, לא על תקן שחקן שמוסיף עומק). למה שבן הרוש לא יהיה שחקן הרכב שם?

Clock End Stand אוהב/ת את זה.
  11. Butragueño מנהלים

נו, אז לא עדיף להעביר את השנתיים האלה עד ההצעה מפאפוס בלשחק בקבוצה טובה יותר, להתחרות על תארים, להשתתף במפעל אירופאי,
    להנות מקהל גדול ולקבל הרבה יותר כסף?

בוודאי שעדיף, אבל זה לא הדיון שניהלתי.

ראדי לא סיים חוזה, גם ורמוט עבר אליכם ללא תמורה ואייבינדר ועטר שוחררו בחינם לבית"ר.

ב-TM היה כתוב סביבו שזה Free Transfer, הם בדר"כ מגדירים העברות של סוף חוזה. מכבי ת"א שחררה אותו בחינם לפני?
    ולגבי שאר השמות, הם מרחיקים אותנו מהנקודה. גם מאור קנדיל עבר אלינו עם סיום החוזה. אני התייחסתי לשחרורים בהם חזקתם יריבות.

12. Morientes Member

אם אתה טוען שמכבי נועלת שחקנים, אז מה זה משנה חיזוק או לא צריך לבדוק האם היא משחררת.
    והתשובה כמו שהוכיחו לך פה היא כן, כנראה גם יותר מכולם.

13. Butragueño מנהלים

לא יודע אם יותר מכולם, לפחות בקבוצה שלי השחקנים מתעופפים (במחירים מביכים) כמו לחמניות חמות ובניגוד אליכם גם לא חוזרים.

דבר שני, אלא שני נושאים שונים ואתה מבלבל ביניהם.

כשאמרתי שאתם נועלים שחקנים, התכוונתי לדוגמאות כמו ליאור ז'אן שלא רוכשים את הכרטיס של עצמם (לא כל אחד יכול להרשות לעצמו) ואבישי כהן, שממה שהכרתי, זה נראה היה כמו נקמנות אישית כלפיו.

החלק השני של הדיון היה תשובה שלי לאחד המשתתפים כאן, שאמרתי לו שלדעתי לא החשיפה במכבי תל אביב שולחת אותו לאירופה, אלא עבודת סוכן נטו.
    שנתיים טובות בהפועל חיפה = שנתיים טובות במכבי תל אביב אם אתה תחת הסוכן הנכון.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתי את הטענות למכבי. הם עושים מה שטוב למכבי, ואם זה במחיר יחסית נמוך כמו עם בן הרוש והפועל חיפה עוד משביחה להם שחקנים, למה לא לעשות את זה?

הטענות שלי הן לשחקנים, כאלה כמו מדמון שחתם כשהוא יודע שיש זהבי ותורג׳מן לפניו, או בן הרוש שיש לפניו בימין יחזקאל ואסנטה ובשמאל רביבו (אלא אם נאמר לו שרביבו נגיד הולך להימכר וזה סיפור אחר).

בדיוק כמו שלא הבנתי שחקנים כמו דור פרץ שהאריכו שם חוזה ואז זכו לתג מחיר שתקע אותם שנים ועצר אותם מלהתקדם לאירופה בגיל צעיר ואז הסיכוי שלהם להצליח הוא אחר לחלוטין מאשר שחקן שנתקע כאן שנים והולך לאירופה המוצר המוגמר.

15. אצטדיון למכבי Member

אני מזכיר שרוב העונה מדמון היה מועדף על זהבי.
    שותף ב 24 משחקי ליגה, 10 משחקים באירופה (כולל מוקדמות), ו 2 משחקי גביע הטוטו.
    לא חושב שמכבי לא בנתה עליו ולא הבטיחו לו דקות.
    מה לעשות, לפעמים שחקן לא מצליח. וזהבי הוכיח את עצמו בפלייאוף.

מי שרוצה להצליח באירופה ולא להיות סתם עונה שלמה בספסל, צריך לקחת את ההזדמנות בארץ.
    מדמון לצערינו נכשל. אולי שנה הבאה יצליח.

גם בן הרוש ממש לא שלישי ברוטציה. זה קשקוש.
    ממש לא מגיע כפוסטר. מכבי בונים עליו שיהיה שחקן משמעותי.

מה הטענות לשחקנים? במכבי חיפה או ב"ש מבטיחים למדמון או בן הרוש הרכב ראשון באנקר?
    מה הציפיה? שישארו בהפועל חיפה והפועל חדרה?

נערך לאחרונה ב: ‏3/6/25 ב- 00:52