איתמר נוי שחקן כנף/אמצע בקישור ההתקפי. אם הבנתי נכון, לדרמן שחק אמצע 50/50 סטייל ואן-אובריים. התייחסתי יותר לכך שקל לצאת ממכבי ת"א. היא נועלת שחקנים (כמו אבישי כהן, שלא קיבל העונה כמעט ולא דקת משחק) ומביאה שחקנים על חשבונם. כנ"ל עבדות מודרנית כמו שחקנים שהיא מחזיקה לכל אורך הקריירה כמו חנצ'יס, רוזמן, נאווי וכו'. מספרים לנו על היהלומים אבל בפועל כל חצי עונה מושאלים לקבוצה אחרת. מישהו זרק פה את עידו שחר. זה בדיוק העניין. אם היה קל לצאת לחו"ל, הוא היה יוצא. אבל או שהוא מושאל או שהוא מקבל 10 משחקים בעונה. כמה הצעות קניקובסקי קיבל כשחקן חופשי ואחרי עונת שיא מבחינתו?
כמה שחקנים תחת חוזה יש למכבי ת"א? נניח בלי להתייחס לחריגי גיל. כמו שרשמתי לפני כמה תגובות גיליתי אתמול שעמית גלזר עדיין שייך להם כשבגיל 25 הוא עם 0 הופעות. לא אופתע אם נגלה פתאום גם שלאורי שיטרית וליאור ז'אן עדיין יש חוזים פעילים.
ליאור ז'אן אכן היה שחקן מכבי ת"א עד סוף הקריירה. אני לא סגור על התקנון, אבל יש קטע שכל שחקן נוער שייך למועדון האם עד שמקבל הצעה אחרת (או קונה את הכרטיס).
ביטון לא רצה לחתום חוזה כי הוא שחקן חכם, הוא לא היה שחקן ספסל אפור בתקופה שלו במכבי. המסופסלים האמיתיים שמאריכים חוזה שם כל פעם פשוט לא אוהבים את המשחק.
ברור, שחקנים כמו קנדיל וגולסה שממשיכים להתבטל גם אחרי שעזבו את מכבי ת"א. תופעה דוחה בעיניי אבל שיהיה להם בכיף, קריירה שלהם וחיים שלהם. אחרי זה רק שלא יתראיינו בפודיום ויספרו על הרעב לכדורגל.
מכבי תל אביב האריכה חוזה לאבישי כהן בצורה אוטומטית, הבחירה הייתה אצלם, לא אצלו. כאמור, האריכה לו חוזה יום לפני שהחתימה שחקן על הראש שלו.
מכבי תל אביב משחקת גם באירופה באופן די קבוע, והיא קבוצה עם חשיפה גדולה יותר ממה שאיתמר נוי או בן הרוש יכולים להשיג במועדונים אחרים שירצו אותם כרגע. אם הם החזיקו הצעות מאייאקס או זלצבורג אז זה משהו אחר, אבל לא נראה לי שזה המצב.
זו לא מכבי תל אביב שמשחקת באירופה שגורמת לחשיפה אלא פשוט סוכנים. גלוך וחלאיילי טלאנטים שהיה קל למכור בהון. חוץ מהם? אבו פאני, ג'אבר ולביא היו צריכים 2-3 שנים טובות מאוד כדי לצאת, ומילסון כמו שציינתי השתמש בסוכן. קניקובסקי קיבל העונה חשופה מעולה, בעונת שיא, כשהוא שחקן חופשי ובנתיים אני לא רואה את הצעות מגיעות.
בהתחשב בזה שבשנים האחרונות הם הוציאו לא פחות מכם שחקנים לחו"ל? כארם זועבי, אופק ביטון, קאסה (כולל חצי שנה אצלנו) ובקרוב סדריק דון. זה הכל עבודת סוכנים.