מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. שגיא Guest

אני אשים את זה גם פה. התחלתי לרשום את שעל ליבי בדיון המחזור:

"אימפריות נופלות..."

עצוב. מילה כלכך קטנה עם משמעות כלכך גדולה. עצוב לראות את מה קבוצתי האהובה. עצוב לחשוב שמכבי חיפה עם 0 נקודות משלושה משחקים, ויותר מזה - או במקרה הזה פחות - 0 שערים. "אימפריות נופולת לאט" נאמר בשיר המצויין של דן תורן. רוני לוי בנה אימפריה במכבי חיפה. אבל כזו שנופלת מהר, מהר מאוד וכנראה שגם לבור ללא תחתית. במהלך המשחק התנגן האמת שיר אחר. מילים ולחן: עממי. "רוני לוי תתפטר, רוני לוי תתפטר", שהתנגן כאילו עידן יניב הוציא עכשיו סינגל נוסף, ללא הספקה. רוני לוי כנראה מצא עצמו מתחבר למנגינה כשנצפה לקראת שלהי המשחק כשהוא מתופף קלות על ברכו, בקצב מנגינת השיר הקליט משהו.

למה רוני לוי התעקש כלכך על שחקן בשם ברזיאלי בשם פאוליניו? היום הוא שותק לחלוטין ולא היה מעורב במאום במשחק. מנגד, ברזיאלי אחר, אבל אותו תפקיד, עשה צחוק מהקישור של מכבי חיפה. כן כן, אותו אחד שעד לפני חודש לבש ירוק, ולפני כשעתיים קיבל חולצה הנושאת את המספר שלו בירוק, כאילו קיבל, הפנים, והחליט לדבר במגרש. עצוב היה לראות את דירסאו עושה משולשים עם שחקני מכבי חיפה לשחקנים כמו בוקולי ויניב קטן. וההוא, מה שמו? פאוליניו, נראה כמו סירת גומי באמצע אוקיינוס סוער, חסר תקווה. אני מקווה שעם מי המקלחת שהוא עשה כבר במחצית הוא הסתדר. מדוע רוני לוי התעקש שלוש שנים עם בלם ארגנטינאי העונה לשם דייגו קרוסה? אם היינו רוצים שחקן שיכול לעמוד בזמן שעומר גולן עובר אותו כלא היה, היינו משאירים את רפאל אולארה, יודעים מה, היינו מחזירים את אדינולפי. קרוסה, מעבר למסת שרירים נאה ומאיימת, לא היווה שום מכשול בדרך של מכבי פתח תקווה לשערה של מכבי חיפה.

ומה עם אייל משומר? בקצב הזה עדיף לו לחזור לירוק של כפר סבא, כי לפחות קבוצה עם שאיפות לאמצע הטבלה. אבל חבל, בעצם מגיע לו לשחק בקבוצה תחתית, הרי זו הרמה שלו. ואפרופו הרמה, איך זה שמגן פשוט חסר יכולת הרמה? כלכך קשה לגרום לכדור להתרומם מעל פני הקרקע? ממתי הכניסו טרנד של הרמות שטוחות וחסרות סיכוי לתוך הרחבה? איפה אני הייתי כשהחליטו להפוך את האלמנט הזה למשהו שימושי? הייתי פה, אבל רק משומר עדיין חושב שהוא יכול להמציא את הגלגל. אפילו אדורם קייסי, שידוע כן ביכולת ההרמה שלו, פשוט לא היה שם. את החצי הוא התקשה מאוד לעבור, וגם כשעבר אותו, הוא שם לב שהכדור כבר לא בשליטה ירוקה והיי, צריך לחזור להגנה, אבל כמה אפשר לדרוש משחקן בן 35?

באמת כמה אפשר לדרוש? מכבי חיפה נשענה כולה על היכולת של ג'ובאני רוסו במשחק הזה. השחקן שסביב הבאתו היה הד גדול מאוד, ולאו דווקא חיובי, ניסה שוב ושוב, חטף מכות ובכל זאת היה היחיד שראוי לציון במכבי חיפה, אבל שוב, כמה אפשר לדרוש ממנו כאשר הוא לא מקבל עזרה וחצי עזרה מחבריו לקבוצה? אחרי 75 דקות הוא יצא, והקהל דווקא הריע לו. מצד שני, אולי עקב מטח הקללות הקודם זה היה נשמע לי כמו הרעה.

ואם כבר הרעה. הנקודה הרעה במכבי חיפה, חוליית ההתקפה. תומר חמד נבלע עמוק בין מוראד מגאמדוב לניצן דמארי? שו דמארי? כן כן, ילד בן 20 עצר את ההתקפות של מכבי חיפה בלי הרבה בעיות. יניב קטן קיבל כדור, ומיד איבד אותו. גוסטבו בוקולי אפילו לא קיבל את הכדורים. רפאלוב? אה כן, הוא גם שיחק כמה דקות. אמרו שזו שנת הפריצה שלו. בקצב הזה הפריצה היחידה תהיה פריצה בבכי, והיא, כמובן, לא תאחר לבוא.

אבל למה לבוא אם אפשר ללכת? אם היה אפשר היו נותנים לכל השחקנים במכבי חיפה כרטיס טיסה בכיוון אחד. עזבו טיסה. אוטובוס. ואם אפשר אז לכיוון תל אביב וירושלים. שחר כנראה לא ילך בעקבות האלפים ולא יקנה את הכרטיס הזה למאמנו. אבל רוני לוי עשה כסף יפה מאוד בתקופה שלו במכבי חיפה, ואני חושב שהוא בהחלט יכול להרשות לעצמו לקנות את הכרטיס הזה, אפילו במחלקת ראשונה, שיהיה נוח. כי האימפריה שלנו נופלת. הילד לא הכין שיעורים בהסטוריה.

"כל הדברים יסתדרו" כך שחר מרגיע?
    רוני לוי משיב בחיוך.

אימפריות נופלות. מהר.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הרבה פעמים אני מסכים עם הרבה מאוד הודעות שלך, עם החלק הזה באמת שאמרת בדיוק את מה שאני מרגיש, בצורה המושלמת ביותר שניתן.
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/9/07
  3. Barrel Roll Member

אני חושב שיניב קטן צריך לפרוש ממשחק פעיל. שחקן כל כך מיותר. אף פעם לא אהבתי אותו ואני בחיים לא יאהב, הוא יכול לצעוק שהוא ישחק רק במדים ירוקים בישראל, אבל את מי זה מעניין כשהוא משחק כמו ילד אוטיסט? או שהוא מאבד כדור, או שהוא חושב פעמיים....... ומוסר אחורה.

אני לא יודע בכלל מה קורה לקבוצה, משהו לא בסדר בראש של השחקנים. אנחנו לא יכולים להניע כדור בצורה מסודרת אפילו לחצי דקה, זה משגע אותי.
    אני כבר לא יודע מה יכול להושיע אותנו, אני לא חושב שהשחקנים מקשיבים יותר לרוני לוי. הוא יכול לצרוח עליהם כמה שהוא רוצה, אבל זה כבר לא משפיע עליהם. אם ננצח ועדיין נשחק ככה, הרי שזה ניצחון מקרי וכנראה על קבוצה חלשה מאיתנו.
    אני גם לא יודע אם ראובן עטר זו התשובה. אני לא יודע... אין מה להגיד כבר.

4. shabaaz Member

מסכים לחלוטין

ההרגשה שלי נעה בין תסכול להשלמה כי כבר הייתי בסרט התורכי הזה.והוא לא ממש טוב

לדעתי רוני לוי מקבל\מביא...לא יודע מה שחקנים בעלי פוטנציאל לא רע בכלל וישר מהניילון,אבל ברובם ככולם לא יודע לעשות שימוש,או שפשוט חלקם לא מתאימים למערכת.
    אני מביט על הקבוצה וכל שחקן יורד באחוזי תפוקה שלו משבוע לשבוע...ממש כמו לראות את הקבוצה גוססת.

אז אני לא מבין למי שחר שאין קונצנזוס בקהל שדורש את פיטורי של לוי?
    הרי אפילו השחקנים כבר לא מאמינים בעצמם או במאמן.
    ולי פעם הדיון היה נע על למה ועל ההיבטים הטקטיים.
    אבל כמה אפשר כבר לבעוט בגוויה?כמה אפשר להאשים את השחקנים ושחרר הצהרות כוזבות:'חסר חלוץ',נצא לדרך חדשה','הפגרה תיטיב עמנו'....וכו' וכו'.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אני מסתכל על הסגל יש לנו סגל מצויין.
    משומר באגף,אחלה בלמים כמו קרוסה ודקל,שוער ענק,קייסי וגפני באגף שמאל
    קישור שמכיל את בוקולי,רוסו,רפאלוב ומסיללה וחוד עם חמד וארביטמן

אבל מה..יש לנו מאמן חרא שלא מוציא מהם כלום.

וכמה מילים בקשר לפאוליניו,בשביל הזין הזה העפנו את דירסאו?בשביל הגמד הרזה הזה
    שלא זוכה בכדור גובה אחד במשחק שלם?בשבילו העפנו את דירסאו???רק בגלל המהלך
    הזה רוני לוי צריך להתפטר.

6. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אתמול אמר איציק זהר דבר נכון. שהלך למכבי רוני לוי היה עומד על הקווים וצורח. שלא הולך ומגיעים הגידופים מהיציע רוני יושב. כמו הקבוצה שאיבדה את הכריזמטיות שלה ככה גם הוא מאבד את הכריזמטיות שלו. אין בעל בית על המגרש ובטח שלא על הספסל. השבלוניות והמשחק המפוזר והשקוף נובעים בי היתר מכך.

מכבי חיפה קבוצה אבודה

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/9/07
  7. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בלי להיכנס לעומקו של המשחק אתמול, חבל לי לראות לא בפעם הראשונה שכל כך מהר שורפים בארץ שחקני חיזוק. תנו לפאוליניו קצת זמן.

8. a.m Member

קרוסה? כבר עדיף את אולארה, אולארה לפחות היה רץ ועושה חורים, קרוסה רק עושה חורים, שני שערים ספגנו בגללו ואלה כל השערים שספגנו כשהוא שיחק, הגול אתמול שגולן עבר אותו כאילו הוא לא היה, בגול של הולצמן נגד אשדוד במקום לרוץ עם הולצמן, לנסות קחת את הכדור, משהו, קרוסה עוד מתחילת המסירה של דג'ני עומד ומנופף לקוון שהיה אופסייד, מבלם ששיחק בבטיס ואיפה שלא הזכרתם והתלהבתם אני מצפה להרבה יותר והאמת אני מתגעגע לאולארה.

ולגבי פאולניו, זה פשוט בדיחה, סקנדל, עבדו עלינו האוהדים, זרקו את אחד האנשים והשחקנים היותר אהובים במועדון, קשר אחורי כמו שצריך עם מסה ויכולות הגנתיות וגם התקפיות, בחיים לא ראיתי קשר אחורי שמצליח לענג ככה קהל. והביאו את הגמד הזה שלא מורגש והאמת שאני לא בא אליו בטענות, אני לא מצפה מגמד כזה, עם מבנה גוף כל כך חלש, מה הוא כבר יכול לעשות? אם להגיד את האמת כל פעם שדירסאו היה ליד פאוליניו צעקתי "שבור לו את הרגליים"

9. Fabio Junior Member

אתם שוכחים שבוזגלו (בעיקר האב) מוסכסך עם חיפה וממה שהבנתי הוא לא התלהב לשחק שם. בכל מקרה, לוי היה מעדיף את רנאטו גם בכושר משחק עלוב על בוזגלו בכושרו הנוכחי.

10. בוסטה Member

מייד עם תחילת המשחק ניתן היה לשים לב לרווח הענק בין קו ההגנה האחורי של חיפה לקישור והכדורים הארוכים והמתפרצות בהם חיפה מנסה להתבסס בכדי להבקיע - איפה הימים של הנעת הכדור? איפה הימים של האש בעיניים? - חיפה נראית ממש אבל ממש רחוק מימי האליפות.. לצערי מאז עזיבתם של טל וזנדברג, חיפה איבדה את מרכז השדה ומאז לא מצאה אותו..

בנתיים השחקנים כבר הבינו לבד שלא יחזיקו מעמד הרבה זמן ב 4-3-3 הזה ומשנים לבד ל 4 קשרים במרכז השדה, זה כבר נראה יותר טוב.. ואז חטפה גול מגולן שאנלא זוכר מתי הבקיע בקרית אליעזר..
    חיפה היתה חייבת לשחק 4-4-2 חלוץ נוסף אולי ארבייטמן לייד חמד שקטן, רפאלוב רוסו ובוקולי מאחוריהם
    או בהרכב הנוכחי שקטן יצטרף לחמד מימין ויפנה לרפאלוב את הצד השמאלי ובוקולי\רוסו עם פריצות מהצד הימני.

במצב שנוצר בקבוצה, חיפה חייבת להפטר מרוני לוי - עכשיו אין לה ברירה!

חיפה יכלה לנצח את המשחק הזה אם לוי היה עושה את השינויים מוקדם יותר, המשחק המהיר שלה כבר היסטוריה ולפתוח ב 4-3-3 היה טעות של מאמן, מה הוא חושה שהם? צלסי?
    עם הסגל הקיים לדעתי חיפה חיבת להשיג שליטה במרכז השדה ושני חלוצים לחפות על העדר חלוץ כמו קולואוטי..

אבל שחר מאמין ברוני לוי וזה כנראה לא יקרה..

ד"א אם אני יודע משהוא על שחר זה שהוא בנאדם שלא יכול לקבל התנהגות כזו של דירסאו ואחרי הסטירה למגרלשוילי היה ברור שדרכו במועדון תסתיים.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא כן התלהב לשחק,הקטע שלוי לא נתן לו דקות משחק אם ההרכב שלנו נראה כל כך רע ומצד שני בוזגלו
    פורח בסכנין אז זה גורם לכמה תהיות בנוגע לכמה רוני לוי מבין מה הוא עושה.

גיא,אני מסכים איתך שצריך לתת זמן לזרים ואולי אפילו פאוליניו עוד ירשים,אבל אני ממש בספק,אם קרוסה
    פתאום יתגלה כבלם העונה אני לא אופתע,כנ"ל לגבי רנאטו ועוד הרבה זרים.
    אבל שאתה מביא זר פיצפון וכן פאוליניו פצפון,הוא במימדים בערך של בוקולי ועושה ממנו קשר אחורי
    ואתה רואה שהבנאדם משחק שלם מול צפלוחים כמו סולי צמח לא מצליח להשיג כדור גובה אחד..אחד!!!
    לרפואה אתה שואל את עצמך מה התפקיד של השחקן הזה???
    מילא אם הוא היה יודע לתקל טוב[והוא לא] מילא אם היית רואה מסירות יוצאות דופן[אפילו לא עם זכוכית
    מגדלת] או אולי שליטה בכדור שלא ראינו בארץ[ראיתי..במשחק בין צפרירים חולון לבין הפועל עראבה
    היה אוהד עם שליטה דומה]..אבל לבחור אין כלום.
    רוסו נלחם,חמד עם מימדי גוף טובים עשה קצת בלאגן,בוקולי ניסה לבעוט ומה פאוליניו עשה?עשה תנועות
    עם הידיים,פשוט כלום.

אם יתברר שפאולוניו יכול להחליף את דירסאו בסוף העונה אני מאשר לשחר להחתים את רוני לוי ל-5
    עונות נוספות.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

ניר קלינגר?????

בעע, עדיף כבר את רוני לוי במקום הבוגד הבונקריסט הזה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx
    זה ברור שזה ברווז עיתונאי, אבל רק עצם המחשבה על כך גורמת לי לבחילה. שילך למכבי ת"א הקבוצה שלו.

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעעעע ואני חשבתי שאין יותר גרוע מרוני לוי.

14. beitar4ever Member

בקשר לכל מה שאמרת, אתה צודק שפאוליניו יכול להרשים אבל בינתיים הוא מאוד מאכזב, משחקן כמוהו הייתי מצפה לפחות שיהיה יותר מהיר ויותר טכני, כי שחקנים קטנים אמורים לפחות שיהיה להם את התכונות האלו, ואני לא מבין את זה שדירסאו עזב למה הוא היה צריך לעשות את השינוי הזה חבל מאוד ,חבייר היה טוב זה לא שהוא היה גרוע ,טעות נוראית.
    בקשר לשאר השחקנים רוסו היה הלוחם היחידי במשחק, ואולי גם כיאל, רוסו נלחם אבל בגילו הוא כבר לא יכול להנהיג את חיפה הוא מעבר לשיאו במכבי אפילו הוא לא פתח, בקשר לבוקולי מאכזב מאוד , בקיצור חיפה מאכזבת והם חייבים לעשות שינוי גדול בנוגע לרכש ובנוגע למאמן.

15. TariboWest Member

בוקולי הר אדם ליד פאוליניו הננס במשקל נוצה..