מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by David De Gea, Jul 6, 2007.

1. shabaaz Member

יניב עזרן זו האבידה הכי קשה של מכבי חיפה העונה.פשוט חבל.שחקן כשרוני ומעולה.
    אני לא מבין איך שחר מטיל את כל יהבו על עומר גולן שלא שווה יותר מ-400 אלף דולר ולא השקיע חצ מהמאמץ בביסוס השלד הישראלי שהיה הסיבה העיקרית לכשלון בעונה הקודמת.

לגבי עזרן:אין שחקן בישראל ששווה 800 אלף דולר.גם טועמה ספק אם שווה את המליון...אבל,שחר לא מוכן לשלם עדיין את החצי מליון וצריך להעיר אותו עם פטישש אוויר כדי להבהיר לו שהשוק הישראלי כבר התעורר מזמן למציאות של 4-5 קבוצות שמוכנות לשלם את החצימליון עד 700 אלף דולר ל-6 שחקנים ולא להטיל את כל כובד המשקל על רכש אחד מברזיל.
    קשה לי להבין איך בא לידי ביטוי תקציב של 40 מליון שקל כשכל עונה אנחנו מאבדים מהעוצמה וקבוצות ארות מתחזקות על חשבוננו באופן ברור.אם לפני 4 עונות היו שואלים אותי אם בנאדו,זנדברג וטל היו עוזבים והיינו נותרים ללא אגף שמאלי,מרכז שדה רציני ובלם-ספק אם הייתי חותם על 3 אליפויות או על קבוצה עם בסיס יציב.
    אני לא מצפהרק לאליפויות,בכלל לא.
    אחד הדברים החיוביים ביותר שלוי עשה היה להביא קשר פולני מנוסה וצריך לפרגן לו על כך.
    אבל רכש של שני שחקנים הוא לא רכש קפדני-הוא רכש "פיננסי".או שלוי לא מקבל את הכלים או שהוא לא מתמקד נכון.לטעמי שחר פשוט לא מוכן לתת את האקסטרא כדי להתחרות בטייקונים החדשים.
    כך או כך:מכבי חיפה מעמידה לעצמה רף ציפיות מאוד נמוך אם היא באה לאחר עונה כל כך גרועה ולא נכונה להסיק מסקנות.

2. מרקו ואן באסטן Member

אין שום שחקן ישראלי פנוי למעט עידן טל שיכול לעשות את ההבדל בין מכבי חיפה בינונית למכבי חיפה חוגגת אליפות מספר 11 בחוף דדו. הזרים הם נקודת המפתח. אם הזרים שיגיכו אכן יהיו טובים אז אפשר לבנות על מכבי חיפה העונה. הסגל הישראלי של מכבי חיפה הוא מצויין יחסית לליגה ועונה אחת גרועה לא תשנה את זה. כל שחקן הרכב במכבי חיפה (למעט רוני גפני הליצן) היה נקלט בהרכב של כל קבוצה בארץ.

ליאור רפאלוב חייב לקבל אשראי מרוני לוי,ברגע שלליאור יהיה ביטחון מלא במקום שלו במכבי חיפה ובהרכב,אנחנו נראה ממנו הרבה יותר מניצוצות. בגלל החשש מסיפסול הוא פחד לפרוץ,להחזיק בכדור ולבעוט רוב הפעמים ופשוט מסר גם שלא היה צריך. ברגע שהוא יתחיל להשתמש במה שיש לו אנחנו נרוויח שחקן ענק. שחקן שברצינות אפשר לבנות עליו קבוצה בעתיד ואולי כבר העונה.

3. בועז Member

אחרי החיזוק המשמעותי של מכבי חיפה העונה בדמותם של סורמה וגפני,הסגל נראה כמעט מושלם....

לא צריך את טל.
    לא צריך את גולן.
    לא צריך את עזרן.
    יש את סורמה !
    וגפני למקרה שסורמה לא מספיק כאן למישהו..

4. Igi Member

ראית פעם את סורמה משחק?

5. מרקו ואן באסטן Member

ציניות

6. Igi Member

וואלה? תודה שאמרת לי, לא עליתי על זה לבד.
    מן הסתם הכוונה הייתה לא לטל וכו' אלא לכך שסורמה לא מספיק טוב...

7. בועז Member

לא ראיתי.
    אבל משום מה יש לי הרגשה שהתרומה שלו למכבי חיפה תהיה פחותה מזו שיכלה להיות לגולן או לעזרן..
    עריכה: טוב ככל שיהיה, הוא לא מה שיהפוך את מכבי חיפה פתאום לקבוצה דורסת.

*שכחתי גם להזכיר את ג'ובאני רוסו שבדרך אלינו....בהחלט נעשים כל המאמצים האפשריים לחזק את הקבוצה.

Last edited by a moderator: Jul 10, 2007
  8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אומרים שהזרים הם אלה שיהפכו העונה את מכבי חיפה מכישלון להצלחה, והם אלו שעשויים להפוך אותה לקבוצה שתרוץ בעונה הקרובה לאליפות. אך בואו נסתכל לרגע על הספסל של הקבוצה, אילו שחקנים נמצאים שם. סואן (בעקבות ההגעה של סורמה) מסודי (סביר להניח שיעזוב את הקבוצה), בירם, ארבייטמן (במידה ולא יגיע אף קשר שמאלי, רפאלוב ישחק שם וקטן מאחורי קולאוטי).

מלבד ארבייטמן \ רפאלוב בהתאמה אני לא רואה אף חילוף שיכול לשנות את המומנטום של המשחק, כזה שנגיד שהוא עשה שינוי, כלום. וכן תתעוררו שחר ולוי גם רוסו הוא לא שחקן צעיר שיכניס התלהבות למשחק של חיפה במידה וייכנס כמחליף. עזרן היה אופציה נפלאה, חבל חבל חבל.

9. בועז Member

שכחת את מליקסון, יש גם את בוזגלו שיכול לתרום מהספסל...
    בגדול יש סגל לא רע בכלל בחיפה, השאלה היא מה עושים עם זה..

10. kfiros Member

סורמה וגפני הם רכש נחמד, גם הסגל המזדקן של מכבי חיפה ביחד עם רוסו (שכנראה לא יבוא בסוף).
    לאליפות? ברור שזה לא יספיק וספק אם גם לאיים על המקום השני או השלישי.

11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אתה לא יכול לקבוע שסורמה הוא רכש אכן כ"כ טוב לפניי שבאמת ראית אותו.
    לך תדע איך יתאקלם, איך ישחק ואיך הוא באמת.
    רוני גפני רכש נחמד ? כאילו, אתה רציני ? באמת ? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

12. REAL MADRID Member

רוני לוי ערך אתמול בערב מבחני ריצת 3000 מטר, רביד גזל, יניב קטן, רוברטו קולואוטי, רוני גפני, אלון חרזי ואדורם קייסין הצטיינו. בוזגלו וכיאל איכזבו את לוי אך מעל כולם איכזב דקל קינן שבעקבות התוצאה הגרועה שלו שוקלים בחיפה להביא 2 בלמים ולא רק בלם אחד.

13. Igi Member

רכש "כל כך טוב"? הוא בסך הכל אמר שהוא רכש נחמד שלא יספיק לאליפות.
    ואיזה רכש בדיוק גפני? גרוע? כי לי דווקא נראה שזו הייתה האופציה היחידה שטובה וריאלית בשוק עבור מכבי חיפה.

14. shabaaz Member

אני מסכים:גפנ הוא רכש נחוץ-צריך לזכור שלא אשמתו שהוא לא זכה לאשראי בביתר.לוי קפץ על המציאה והביא את המגן עם הפוטנציאל הטוב ביותר ללמוד מקייסי(לדעתי) למעט בן דיין.
    לטעמי אם בן דיין היה מגיע הקוטציה היתה נפגעת או שהיה קורה בדיוק אות הדבר כמו שקרה במקרה אוזן\סבן והיינו מאבדים מגן מצוין שוב.

לגבי הרכש הישראלי:לא ניתן לומר שאין מספיק שחקנים טובים בשוק.יש לפחות 4-9 שחקני מפתח שניתן להביא לקבוצה(לא את כולם,גם לא צריך).מכבי חיפה לא הביאה אחד.לא בקיץ הקודם,לא זה שלפניו,ולא זה שלפניו,ולא כרגע.קצת מוזר לפתור את מדיניות הרכש הישראלי של לוי-שחר בלומר "אין שחקנים".
    היופה ויהיו כאן שחקנים הרבה לפני שגאידמאק הגיע\ילך.פשוט רק התירוצים התחלפו.
    מכבי חיפה בעבר הנהיגה מדיניות רכש מאוד אגרסיבית לגבי רכש ישראלי:כיום היא לא:והתוצאות די באות לידי ביטוי בסגנון המשחק ובסגל הקיים.

אישית-לא הייתי מתנגד לראות שחקנים כמו דוד רביבו,משה אוחיון,טל חן,עזרן,שריקי,בוקסנבוים ועוד הרבה במכבי חיפה:הם עדיפים על גזל,מליקסון וכאל שלא מוכיחים את עצמם.
    לגבי רפאלוב-לוי עושה ועשה עבודה טובה איתו ולמרות שהוא קיבל את הצ'אנס ולא פרץ עדיין הוא מסוגל כמו דקל קינן לתת עונה טובה.צריך לזכור שהיו סמלים גדולים ממנו שבעונות הראשונות שלהם היו גרועים יותר.
    לוי צריך לנצל את העובדה שיש השנה הנמכת ציפיות ממכביח חיפה לעומת מכבי ת"א ובית"ר שלומר את האמת:גם אתחזקו יותר,וגם שואפות ליותר מאיתנו.
    אני סבור שדוקא מעמדה כזאת של האנדרדוג אנחנו מסוגלים לתת סיבוב ראשון מוצלח-אם את זה לוי יהיה מסוגל לעשות אולי שחר יפתח את הכיס ויחזק את הקבוצה בחלון ההעברות הבא ונרוץ לאליפות(תוך כדי שבית"ר מתפרקת ומתחדשת כרגיל אחרי 5 מחזורים ומכבי ת"א בחרם מנויים).

15. אלי מתחן Member

לא ייאמן איך כל דבר שכותבים בתקשורת בסוף הופך לנכון.
    גפני שיחק מספיק בבית"ר והיה זוועה. זה שהוא טוען שהוא לא קיבל הזדמנויות זה שטויות.