מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by David De Gea, Jul 6, 2007.

1. Forever Green Member

טוב נו אני אענה, אבל בנתיים אתה תענה על להסביר לי מי אתה.

אף קבוצת כדורגל לא יכולה להתקיים בלי האוהדים הפנאטים שלה!
    בלי אלה שבאים לכל משחק, שמעודדים, שבאים ברגעים הקשים, שמעמידים את השחקנים במקום ונותנים לקבוצה בראש כשצריך.

בלעדינו, מה שווה הכדורגל?
    כמו שנוהגים לאמר:
    "בלעדינו, הפנאטים,הקיצוניים, ילדי הרחוב המופרעים הברברים,פשוטי העם האגרסיבים-
    הכדורגל באמת יהיה סתם חבורה של 22 שחקנים שרודפים אחרי כדור..."

(וכמובן שכל ה"ילדי הרחוב המופרעים" וכו'..היו בציניות, כי ככה אתה מתייחסים אלינו, אני לא ילד רחוב ומעולם לא הייתי, את האמת? נוהגים להגדיר אותי כילד איכותי ובוגר לגילו שנעים לשהות בחברתו.)

מה אתה מאשים אותי? אני זרקתי אבוקה? אני משליך רימונים ביציע? אני לא הייתי קשור ולא אהיה קשור לזה.
    למרות שאני תומך בפירוטכניקה בצורה מבוקרת, ותומך בלעשות לזה ליגליזציה.

בקשר לקללות ולנהמות, ברגע שהשחקנים אל שמים זין הם יקבלו קללות לא משנה אם הם ניצחו או הפסידו, וברגע שהם ילחמו ויראו כבוד ומחוייבות לסמל, למועדון ולאוהדים, הם יקבלו עידוד ואני אקרע את הגרון בשבילם לא משנה מה התוצאה.

נ.ב.
    liran rosner - מי אלה אני וחבריי שאתה אומר? למה אתה חושב שאנחנו באים לכדורגל בשביל קטטות?
    גם אתה מכיר אותי ואני לא יודע על זה?

Last edited: Aug 20, 2007
  2. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לא מכיר אותך ולפי איך שהתרשמתי מדבריך אני גם לא רוצה.
    יש לי עצה בשבילך. צא לשבוע משחקים באנגליה או בגרמניה במדינות בעלות תרבות כדורגל, תבלה עם ה"פנאטים שלהם" ותגלה מה זה אהדת כדורגל אמתית( אני לא מדבר על הקבוצות באנגליה שנפגשות לקטטות, אלו גם בשבילי לא אוהדים).

תשמע בן אדם, אני לא הולך להסביר לך את נקודת הראייה שלי הרי לך יש אחרת. לפי סגנון הכתיבה שלך ניכר לראות שמדובר בבן אדם מלומד ולכן אני מנסה בסה"כ לגרום לך להבין שהדברים הללו שאתה קורא להם לגיטימים הם ממש לא לגיטימים. תחשוב לרגע מנקודת מבט של שחקן במכבי חיפה ששומע את הקהל שלו מגדף את העמיתים שלו או את המאמן שלו. תראה לי אוהדים של קבוצות אירופאיות מתנהגות ככה לשחקנים של הקבוצה שלהם. אם אתה בעל השפעה כמו שאני מבין מחלק מדבריך תנסה לקדם את עניין התרבות במגרשים שנוכל לפחות בתחום הזה להתגאות. אחרי שראיתי מה אוהדי הפועל ת"א עשו המצב בכל הארץ נראה לי אבל חסר תקנה וחבל.

3. תומר22 Member

כשאמרתי שאני מכיר אותך טוב משאתה חושב, התכוונתי שבכל תגובה שלך אתה רק מצדיק את הדברים שאמרתי לגבייך. אתה אמרת באחת התגובות שלך שאני לא מכיר אותך בכלל, אבל בכל זאת הקפדת ללכת בדיוק לפי הסטריאוטיפ ולהצדיק כל טענה שלי כלפייך.

אני לא מתייחס אלייך כאל "ילד רחוב" ולא רוצה להתנשאות מעליך. למרות זאת, אתה מציג גישה אינפנטילית שאני מגיב אך ורק אליה. אתה חושב שאתה ראוי לקבל הכל מהקבוצה והשחקנים - קודם כל תוכיח שבאמת אתה אוהד את הקבוצה ולא בא למגרש רק כדי לעשות "בלאגן". תבוא בטוב ולא ברע, כמו שאתה נוהג להדגיש בכל הודעה שלך. אתה נוהם? אין לך מקום במגרשי הכדורגל. מה, אתם מתגאים שהקבוצה מקבלת בגללכם קנסות? אתם חוגגים מכל עונש רדיוס? תתחילו לעודד וצאו מהסרט שמישהו חייב לכם משהו. זה כמו הביצה והתרנגולת, אין פה מה קדם למה. אתה רוצה לקבל מלחמה והקרבה מהשחקנים? תתמוך בהם בכל צורה במהלך המשחק, אל תקלל אותם ותלחיץ אותם במהלכו - בסיום תשרוק בוז ותקלל כמה שאתה רוצה. אותו דבר צריכים לעשות בקבוצה - זה צריך להיות הדדי בלי לחשוב שמישהו חייב לאחר.

תראה בארגנטינה מה קורה כשקהל מסוים חושב שכולם חייבים לו משהו ושהוא החלק הקובע. אתם ושאר ה"קומץ" בקבוצות האחרות מנסים להביא את הכדורגל שלנו למצב הזה, עם הדעות החשוכות שלכם.

עכשיו באמת, פעם אחרונה, בגילי כבר אין לי כוח להתווכח עם כל ילד שחושב שהוא מבין גדול. יום טוב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

4. itzik zohar #20 Member

אני ממש ממש לא רוצה שהקהל בארץ יראה כמו הקהל האנגלי. קהל שרק יושב כל המשחק...גועל נפש, אני לא אוהב את התרבות הזאת שהיא נמצאת בתוך הכדורגל.
    הקהל הגרמני זה אחלה של קהל אבל האנגלי? אוי ואבוי

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אני אהיה יותר קונקרטי, הקהל של ליברפול.
    יושב? הוא מעודד ללא הפסקה, הקהל הטוב בעולם ( אחרי הקהל של שטוטגארט, סתם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx )

Last edited by a moderator: Aug 20, 2007
  6. refaelov26 Member

אתה חושב שהאנגלים לא שרים שירים ?!
    ואם שואלים אותי אז עדיף לשבת כמו האנגלים מאשר לעשות בושות ולהדליק אבוקות והענש אחרי זה וזה לא משנה באיזה מפעל זה ..

7. Forever Green Member

אני יודע על תרבויות הכדורגל באירופה, ובכלל במדינות העולם יותר ממה שאתה חושב.
    התרבות כדורגל ואהדה בגרמניה היא בין הטובות בעולם, את התרבות האנגלית אני דווקא פחות אוהב.

אבל אתם גם מדברים שטויות, בלאציו לדוגמא אחרי הפסד בדרבי לרומא לפני מספר שנים, האוהדים באימון למחרת פרצו למגרש ואיימו על השחקנים שהם יתנקשו בחלקם אם לא מנצחים בדרבי הבא ו"מחזירים את הכבוד".

ביוון כשאוהדי פנאתנייקוס (הטובים ביוון ומהמשובחים בעולם, אוהדים כלבבי-ולא, לא בגלל מה שאני עומד לכתוב) הרגישו שהשחקנים מזלזלים בהם ובמועדון, הם היו מפוצצים עניינים עד שהשחקנים החלו להילחם.

באירופה היו מקרים קיצוניים בהרבה מהקללות והנהמות בארץ.

תבין, אני לא בא במטרה לפגוע, כשהשחקנים מבזים את הסמל על החולצה ממשחק למשחק הם צריכים "לקבל בראש".
    אף אחד לא בא למשחקים בשביל לפגוע בקבוצתו, כולנו באים אך ורק מאהבה לקבוצה!
    כל קללה שאי פעם קיללתי במגרשים, כל שיר עידוד ששרתי, כל פעם שקרעתי את הגרון, כל טיפת זיעה, כל שקל, כל דקה ש"בזבזתי" על מכבי חיפה,
    הכל מאהבה! אהבה עצומה! אך ורק מאהבה!

אתה לא רוצה להכיר אותי? סבבה, ההפסד כולו שלך, יום טוב שיהיה לך.

8. REAL MADRID Member

itzik zohar #20, קהל טוב זה קהל שנועם לשחקנים מקלל אותם כל המשחק? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

התוצאות יהיו הרבה יותר טובות אם במקום לקלל את השחקנים נעודד אותם, זה ייתן להם פוש יותר רציני.

---

לגבי האנגלים, אתה היית מת לשבת יחד עם אוהדי ליברפול ולהרגיש את האווירה כשהם שרים את "לעולם לא תצעדי לבד", החוויה הזאת הרבה יותר גדולה מאשר לצעוק ולקלל את השחקנים.

9. Igi Member

הקהל האנגלי הוא הטוב בעולם ועל זה אין ויכוח בכלל. לא סתם כל שדרן ופרשן אומרים זאת. נכון שלא מדובר על כל קבוצות הפריימר ליג, אבל אוהדי מנצ'סטר,צ'לסי,ליברפול,ווסטהאם וכו' וכמובן אוהדי הנבחרת - אין דברים כאלה...

חוץ מזה, מה הבעיה בישיבה? אני מניח שלראות משחק בעמידה על כיסא זה הרבה יותר מתורבת ו"מלהיב"? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    האיצטדיונים קרובים לדשא ויש את החוק האוסר על העמידה כמובן, כחלק מהמהפך המדהים נגד האלימות במגרשים שבוצע באנגליה.

הלוואי, רק הלוואי שהייתה לנו תרבות הכדורגל שיש באנגליה... אבל זו כמובן פנטזיה רחוקה ובלתי אפשרי.

Last edited: Aug 20, 2007
  10. Forever Green Member

אתה לא רוצה להתנשאות עליי, אבל אתה מתנשא, בגלל הדבר הכי לא קשור בעולם-בגלל גיל.
    אתה מבוגר ואני ילד? פי, איזה גבר אתה, זה עושה אותך חכם. זה עושה אותך אוהד אמיתי, ואותי שם אחד שמחפש קטטות.

להוכיח שאני אוהד של הקבוצה? בן אדם, אני לא צריך להוכיח לך ולאף אחד כלום!
    אני אוהד מכבי חיפה שבא כמעט כל משחק ומוציא כמעט את כל כספי וזמני על הקבוצה, אני לא צריך להוכיח כלום לאף אחד כי אני לא סופר אף אחד.

מישהו רוצה לחשוב שאני לא אוהד אמיתי? שיחשוב, זכותו לחשוב מה שהוא רוצה, זאת בעיה שלו.
    זה הכל ביני ובין הקבוצה, או יותר נכון-האהבה, כל השאר שיחשבו מה שהם רוצים.

יורת מדי זמן עודדתי ותמכתי וקיבלתי מהשחקנים זין ולא הקרבה ולחימה.
    כשזה לא בא כבטוב, זה יבוא ברע.
    אני לא רובוט, אני לא יכול כל משחק לסתום את הפה כשהשחקנים לא שמים עלייך ומבזים את הסמל והמועדון.

11. REAL MADRID Member

אל תסתום את הפה אבל מה אתה חושב יעבור בראש של יניב קטן למשל כשתקלל אותו, "וואי הם מקללים אותי אולי אני אשחק יותר טוב?" זה בחיים לא יעבור בראש לעבור כדורגלן.

אם במקום לקלל תעודד בלי הפסקה (למרות שלפעמים זה מייאש) זה ישפיע באופן חיובי יותר מאשר עם תקלל.

12. itzik zohar #20 Member

הקהל האנגלי נראה כמו קהל שאין לו חלק מהמשחק. קהל שלרגע אחד לא קם מהכיסא חוץ מגול שבו הוא כבר קם לכמה שניות שזה גם משהו. אין צבע שאני רואה משחק מהליגה האנגלית, אין להם את הצבע שיש במשחקים מהליגה הארגנטינאית למשל, ובגלל זה אם יגידו לי לבחור מה לראות משחק של מנצ'סטר - רדינג או בוקה - נואבה שיקאגו, אני הולך על האפשרות השנייה בלי לחשוב פעמיים.

13. Forever Green Member

זה שאמרתי שאני פחות אוהב את התרבות האנגלית לא אומר שאני חס וחלילה מזלזל בהם.
    הנאמנות של האוהדים האנגליים היא מרשימה מאוד, ניתן לראות את זה במיוחד במשחקי הנבחרת שהם צועדים איתה לכל מקום וכל חור.

ה"You'll never walk alone" של ליברפול זה לדעתי שיר האוהדים היפה בעולם.
    הבועות וה"I'm westham till I die" תמיד גורם לצמרמורת.
    וכו'..

אבל אני אישית, מעדיף את הפשטות, את הטירוף כשאתה קופץ על כסא ומשתגע באיזה "כולם לקפוץ" איכותי, ולא כשאתה יושב עליו ושר.

ודרך אגב, האלימות באנגליה עדיין קיימת, יש פירמות שקובעים ורבים לפני ואחרי משחקים, ומריבה אצלהם זאת מריבה, ולא ילדים שגונבים צעיפים אחד לשני.

האלימות אצלהם ירדה ברמות מטורפות, אבל היא עוד קיימת.

14. REAL MADRID Member

תאמין לי למכבי חיפה לא חסרים שירים להעביר את 90 דקות של עידוד ולתת לשחקנים הרגשה טובה.
    אף שחקן לא ירצה לשחק בידיעה שאם הוא עושה טעות קטנה כל הקהל מתחיל לקלל אותו במקום למתוך בו.

אני מסכים לגמרי שהאווירה שב"כולם כולם לקפוץ" זאת אווירה מדהימה, אותו דבר גם ב"ירוק עולה-עולה עולה"

אף אחד לא מצפה מהאוהדים להיות צדיקים שלא יכעסו שהקבוצה נראית רע אבל לקלל כל המשחק ולקרוא לפיטורים של רוני לוי זה פשוט טמטום ומגעיל.

15. Forever Green Member

אחי, תאמין לי שאני מכיר את כל השירים ויודע בדיוק באיזה שירים יש אווירה טובה.
    את כולם לקפוץ סתם נתתי כדוגמא.

אני לא מקלל בגלל טעות קטנה, ממש לא.
    אם לדוגמא שחקן יאבד כדור אבל אני אראה שהוא רץ ומנסה לתקן את הטעות, אז אני ממש לא אקלל, ההיפך, אני אתמוך בו.

אם שחקן ינסה להגיע לכדור ולא יגיע, אני לא אקלל, אני אמחא לו כפיים שהוא ניסה ורצה ונלחם, למרות שלא הלך לו.