מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אז נכון בתחילת המהלך הזה של חיזוק הקבוצה הייתי פסימי מאוד, אך אני מתחיל להבין יותר ויותר כי הכוונות של שחר ולוי רציניות עד מאוד.
    רנאטו ופאוליניו באמצע, בנוסף לקרוסה בהגנה הם 3 זרים איכותיים מאוד, כאשר רונאטו נחשב כשחקן יקר במיוחד, ולכן המעבר שלו לחיפה היה בסימן שאלה כל כך גדול. שאני שמח ששחר החליט להשקיע ולהחתים אותו.
    אם קולאוטי לא היה עוזב הייתי בהחלט מרוצה, אך לאור העזיבה שלו אני מקווה מאוד שיוחתם חלוץ אשר יהיה אלטרנטיבה.
    בכל מקרה, זה בהחלט מתחיל להראות טוב מרגע לרגע.

2. Patrice_Evra Member

אם רוני לוי או אדון שחר חושבים שעומר גולן זה האלטרנטיבה הכי טובה לרוברטו קולאוטי אני חושב שהם ממש טועים.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

3. roeiuzan Member

עומר גולן כרגע יורד מהפרק, מחפשים חלוץ זר.
    עם הרכישות האחרונות נראה שבוקולי חוזר לעמדת הקשר הימני(שם הוא הרבה יותר התקפי וכובש יותר), ורוסו כנראה בספסל.

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

שי, עם כל הכבוד, על מה אתה מסתמך בדיוק? על מה שהעיתונות רושמת? על יוטיוב? ראית אותם פעם אחת בלייב?

גם על אולג קוזניצוב שמענו המון דברים, ואז ראינו איך אברג'יל עושה לו בית ספר.
    בקיצור, לפחות כרגע אני רואה את הכל באופן שלילי, עד שיוכח אחרת.

5. תומר22 Member

קודם כל, קרוסה זה מניה בטוחה. המרחק בינו לבין קוזניצוב זה שמיים וארץ. קוזניצוב הגיע לכאן אחרי קריירה מפוארת, אבל פצוע וזקן ללא הכנה לעונה. קרוסה עשה הכנה מצוינת לעונה עם ראסינג(שעדיין מבכים את עזיבתו) והוא בכושר פיזי וכושר משחק טוב. ראיתי אותו משחק מספיק פעמים ואין ספק שהוא בלם נפלא, בטח ובטח לליגה שלנו.

רנאטו הוא כישרון אדיר. הוא אמנם שיחק הרבה פעמים כקשר ימני, אבל ממה שהבנתי הוא אהב לעשות הרבה חילופי מקום עם הקשר שבצד השני. זה שחקן רגל שמאל שישחק באמצע וזה מה שהכי חסר לנו - שחקן שיגיע מהאמצע, יניע את המשחק והכי חשוב, יאיים על השער. מה שמפתיע אותי בהעברה שלו זה ההשקעה של שחר. מדובר פה בהשקעה כספית גדולה, כנראה שבטוחים שיעשו עליו קופה בהמשך.

במידה וקולאוטי עוזב, וכל הסימנים מצביעים על זה, אני מעדיף שלא יביאו כלום - לא זר ולא את עומר גולן. אין הבדל גדול בין ארבייטמן לגולן, אפילו יתרון לארבייטמן, אז למה לעשות כזה שינוי ולשלם סכומים מופרזים על שחקן ישראלי? בנוסף, זה יתן אפשרות לתומר חמד להיכנס לרוטציה בצורה רצינית יותר. חלוץ זר בשלב כזה של העונה זה הימור גדול. לכולם ברור מה יקרה אם יגיע חלוץ והוא לא יכבוש בשני המחזורים הראשונים - "יעלו אותו על האווירון", כמו ששלמה שרף אוהב להגיד.

6. TariboWest Member

ראיתי בשבוע שעבר משחק של קרוסה מול בוקה מעונת 2004, אם לא הייתה ירידה דרסטית ביכולת שלו מאז, אז הרווחנו וואחד בלם. למרות שהוא נמוך יחסית לבלם (1.80 מטר), יש לו משחק ראש מצוין בזכות מיקום וניתור טוב - באותו משחק הוא לקח כדורים בראש לפלרמו (1.90 מטר) והגול של ראסינג היה מבישול שלו עם הראש כשבקרן הוא התמקם בין 2 שחקנים של בוקה, שניהם גבוהים ממנו. קשה לקחת ממנו כדור בראש כי יש לו תיזמון קפיצה כמעט מושלם. הוא חזק ויציב כמו קרנף, מזכיר את דירסאו בקטע הזה. ברחבה הוא מנקה כל כדור שמגיע בלי לחשוב יותר מדי. אם הוא שומר אישית, הוא נצמד לשחקן כאילו הדביקו אותו עם דבק מגע.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם שוכחים שהיתרון הגדול של דירסאו הוא שידענו איך הוא ישחק פה,הוא לא צריך להתאקלם
    ,גם על סורמה יכלנו לשמוע מיליון דברים טובים-שחקן נבחרת פולין,קפטן בקבוצה שלו..בסוף
    הוא הגיע ולא השתלב-זה יכול לקרות גם לקרוסה וגם לפאוליניו.
    במקרה של קרוסה היה חובה להביא אותו כי אין מה לעשות אולארה היה חרא,אבל במקרה
    פה עם דירסאו זה הימור גדול-אם אני משווה את זה למדליות אז הייתה לנו מדליית כסף ביד
    ולקחנו הימור על מדליית זהב או כלום,הבעיה שבגלל התזמון יש יותר סיכוי לכלום.

8. REAL MADRID Member

עומר גולן זה לא אופציה אפילו מבחינתי.
    אני מקווה שהפעם פיני זהבי יבריק עם איזה חלוץ זר טוב בשביל שעומר גולן לא יהיה החלופה לקולואוטי, אפילו בתור בדיחה זה נשמע רע, רגע מאוד.

התזמון שכולם מדברים עליו לא טוב אבל בדיוק אז חלון נפתח ועדיף זה מאשר אם היינו מחכים עוד יומיים, נקווה שאת מה שבית"ר ניסתה לעשות כל הקיץ ולא הצליחה, פיני זהבי יעשה בארבעה ימים.

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

9. Number 8 Member

10. שגיא Guest

היה צפוי שיתחילו הבלאגנים עם דירסאו, אין שום סיבה שהוא ייצא פראייר. אני מקווה שיסגרו את זה כמה שיותר מהר וכמה שיותר שקט. לא צריך עוד בלאגנים בקבוצה, בטח לו אחרי מקרה מסודי שהתמשך ונמרח יתר על המידה.

בכל אופן, לגבי הרכש החדש. אני מאוד מקווה שבגלל שכולם דרום אמריקאים (וברזילאים ברוב), יקל עליהם את ההתאקלמות. גוסטבו בוקולי הוא אחלה מתווך בעניינים האלה ונקווה שזה יעזור להם להיכנס לעניינים מהר מאוד. האמת שהמחשבה על שלושה ברזילאים בקישור של חיפה גורמת לי להריץ סרטים אופטימיים משום מה, למרות שגם בעונה שעברה היו שלושה ברזילאים בהרכב, אני מאמין שאלה טיפה יותר טובים מאלה שהיו פה.

נראה שלוי מייעד את רנאטו לתפקיד של עידן טל בזמנו, בדיוק מה שהיה חסר לחיפה. העובדה שהוא גם יכול לשחק באגפים גם תשחק לטובתו ולטובת מכבי חיפה וגם תוסיף עומק במקרה של חוסר כזה או אחר.

לגבי קולאוטי, אני הייתי מוותר על קשר שמאלי בשביל חלוץ זר. רפאלוב הוכיח שהוא מספיק כדי לקחת את המושכות ולשחק שם. מסיללה בהחלט נראה מוכשר, הייתי רוצה לראות אותו מושאל ואולי חוזר שנה הבאה. לגבי חלוץ, עוד אין שמות פרקטיים ואני מקווה שלא יהיה מאוחר מידי. בכל מקרה, אולי זו באמת ההזדמנות של שלומי ארבייטמן להוכיח שהוא יכול להיות חלוץ מוביל בקבוצת צמרת, כי אם לא עכשיו אז אי מתי?

11. REAL MADRID Member

ככל הנראה במידה ומסיללה יחתום (התרשמתי ממנו מאוד ממה שראיתי בינתיים) הוא כנראה יושאל להפועל באר שבע.

לגבי ארבייטמן, יכול מאוד להיות שזה הצ'אנס שלו אבל זה הסיכון לא פחות גדול מאשר החלוץ הזר עצמו

12. שגיא Guest

נו אנחנו בכל מקרה בסיכון, אז זה לא ממש משנה. גם להביא את עומר גולן זה סיכון.

13. Igi Member

גם להביא את מסי זה סיכון, אבל עדיף לצמצם את הסיכונים האלו כמה שיותר... מעומר גולן אתה יודע למה לצפות ואתה יודע את האיכויות האמיתיות שלו ויודע שהוא לא יהיה פלופ ברגע שיתחיל לשחק בארץ. לכן מהבחינה הזאת הוא עדיף על חלוץ זר מבחינתי, כשהסיכוי שימצאו אחד ברמה גבוהה בתקופת הזמן הקצרה הזו די נמוך.

14. שגיא Guest

איך הוא עדיף? עומר גולן הוא שחקן של גג עשר שערים בעונה. את זה אנחנו גם יכולים להוציא מארבייטמן.

15. תומר22 Member

בדיוק. אני לא מבין את ההתעקשות הזו על עומר גולן. הבחור לא בדיוק גולר רציני ויש לו נטייה להיפצע לעיתים קרובות. שלומי ארבייטמן ותומר חמד יכולים לתת תפוקה לא פחות טובה ממנו.