תומר חמד לפי דעתי עם דקות משחק לא משנה באיזו קבוצה , יכול להתפתח לחלוץ מצוין . אז להשאיל אותו לסכנין , אם זה אומר שהוא יקבל יותר דקות , זה צעד טוב . את גיטא אני לא ממש מכיר , שמעתי את השם פה ושם , נקווה שהוא יספיק בשביל להיות חלוץ רביעי ...
אושרי גיטא הוא תוצר מחלקת הנוער של מכבי חיפה, לכן הוא לא בדיוק הגיע למכבי חיפה, אלא חזר אליה, כמו שקורה אחרי כל עונה שהרבה מאוד שחקנים מושאלים חוזרים למכבי חיפה. את הבכורה שלו במכבי חיפה הוא ערך בעונה 2003/2004, במשחק מול מכבי תל אביב. מכבי חיפה, אגב, הפסידה באותו משחק 1-0. גיטא, נכנס מחליף בדקות השמונים כאשר הוא מחליף את ג'ובאני רוסו. אחרי אותה עונה גיטא הושאל להפועל חיפה ולאחי נצרת. ובעונה האחרונה שיחק ברעננה עד שהצטרף באמצע העונה להכח עמידר רמת גן, איתה ירד ליגה. יש לציין שגיטא התאמן שנתיים תחת רוני לוי במחלקת הנוער, ושם היה להצלחה גדולה תוך כדי שהוא כובש הרבה שערים. אם תשאלו אותי, בשנתיים האחרונות לא עשה משהו שראוי כדי להחזירו לחיפה. חמד עדיף עליו, אבל לוי בינתיים נותן לי קרדיט בהעדרם של קולאוטי (הולדת ביתו) וארבייטמן שרק חוזר להתאמן. אגב, למי שרוצה, הנה הגולים מהמשחק אתמול מול הרומנים: http://maccabi-haifa.walla.co.il/ts.cgi?ts...pt=item&id=7499
כששמעתי שמכבי חיפה פספסה צמד משחקים מול אתלטיקו מדריד, שמחתי והתבאסתי כאחד. חבל שקבוצה כזאת לא הגיעה לארץ, אבל כל כך מגיע ליעקב שחר שהוא לא יזכה לשלשל לכיסו לפחות מליון דולר על מכירת הכרטיסים למשחק שכזה. מלכתחילה הוא שידר זלזול במפעל הזה, כמו כל הצוות המקצועי והשחקנים עצמם. כפי שחזיתי בעונה שעברה, מכבי חיפה אכן נחלשה. שחקנים ישראלים כבר לא ששים להגיע לשם ומעדיפים את היריבות השנואות מהמרכז. לכן, כמו שכבר ציינו כאן, העונה הזאת תיפול בעיקר על הזרים שרוני לוי יצליח לצרף לקבוצה. העונה הזאת תמדד מידת כוחה של מכבי חיפה. אשתקד, מכבי תל אביב הראתה לכדורגל הישראלי למה היא נחשבת לאחת הקבוצות הכי חזקות (אולי החזקה מכולן) בכדורגל הישראלי. השנה יהיה זה תורה של מכבי חיפה. בזמנו, הימרתי על מכבי תל אביב כמי שתצליח לחזור לצמרת תוך שנה אחת. עכשיו, אני מהמר על כך שמכבי חיפה תחווה עונה בינונית. נחיה ונראה.
זה לא ששחקנים ישראלים אל ששים להגיע זה שמכבי חיפה לא ששה להוציא סכומים גבוהים על שחקני ספסל כי אין לה צורך בכך. עד שיוכח אחרת מכבי חיפה מחזיקה בארסנל החלוצים הטוב ביותר בליגת העל: קולאוטי וקטן בהרכב הפותח(למרות שאצל לוי קטן הוא יותר שחקן קישור חופשי) וארבייטמן את חמד/גיטא על הספסל, בארסנל הקשרים הפותחים השני הטוב ביותר אחריי בית"ר ירושלים עם בוקולי, דירסאו ורפאלוב כשסורמה הוא סימן שאלה אבל נשמע כשחקן לא רע וגם בשוער טוב ועם בלם נכון גם הגנה טובה. מכבי חיפה קבוצה חזקה גם בלי לעשות הרבה רכש פשוט כי הם דאגו לשמר את עצמם עם החוזים ארוכי הטווח.
בואטנג, גם שנה שעברה היתה קבוצה טובה, אבל איך אמרו חכמים ממני בלי ה"מח" זה פשוט לא הולך. כל עוד רוני לוי לא ישנה את הגישה שלו ויבין שאפשר לספסל גם את הסטארים שלו ולתת הזדמנויות לשחקנים רעבים ביתר עולה על חיפה ברמה אחת.
בכך אתה לא צריך לשכנע אותי, אני טוען שרוני לוי מאמן בינוני עוד מעונת האליפות הראשונה שלכם,ד רך השנייה ועד להיום. הוא אחד שיידע לא להפריע לקבוצה שנמצאת בכמה רמות מעל יריבותיה אבל לא ידע להפוך קבוצה טובה אבל נחותה ממספר יריבות מבחינת סגל שחקנים לטובה מהן.
אז אנחנו מסכימים שהבעיה של מכבי חיפה זה בכלל לא הקאדר ושזה בכלל לא משנה עם סורמה יהיה מקאללה הבא או לא, כל קבוצה טובה ככל שתהיה עם מאמן בינוני לא תשיג כלום. מכבי חיפהמזה הקבוצה הראשונה שלי, וכמו אהבה לעולם לא שוכחים אותה, אבל העצבים שאני מקבל ממה שרוני לוי עשה מהקבוצה הזאת הרחיקו אותי מהקבוצה, טוב לעצבים שלי.
חיפה: המשטרה האוסטרית בעקבות אלן מסודי http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/888614/DSCF8025_a.Xxx קבוצתו לשעבר של הקונגולזי טוענת לחובות, הקשר נשאר בישראל ו'ניצל' ממעצר. טפשו מסיללה יצטרף השבוע ויבחן, בלם ראסינג, דייגו קרוסה, סיכם את תנאיו וממתין לאישור הסופי כדי לחתום. מסתמן פיתרון זמני לבעית חוזהו של אנדרסון: יושאל לואסקו הברזילאית http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3430581,00.html
לא רק זה, גם אצלינו הוא הותיר רושם רע שיחק קצת בעונת הירידה לא הרשים במיוחד עד שבשלב מסויים הפסיק לקבל דקות משחק או שוחרר
זה לא בדיוק משפט הכי נכון, כי רוני לוי הביא לקבוצה הזו שלוש אליפויות. מה שכן אפשר להגיד, זה שלא היו לו יריבות רציניות. כאשר הוא היה צריך להתמודד עם קבוצה ברמה שלנו, העונה, ראינו באיזה מקום מכבי חיפה סיימה. גם אני, התאהבתי במשחק הכדורגל דרך הקבוצה הזו, של עטר וברקוביץ' וחזן, מאז התפתחתי להמון כיוונים שונים, האמת היא שהיום כדורגל ישראלי כמעט ולא מדבר אליי, אבל כל פעם שקורה משהו רע במכבי חיפה זה צובט לי בלב. כשברקוביץ' הודיע שהוא חוזר לארץ זה מילא לי את הבטן בפרפרים, כל כך רציתי שישחק בירוק שוב. זה גם היה לוקח אותי בטח כמה שנים אחורה,למקומות נוסטלגיים, אז מכבי חיפה שיחקה את הכדורגל הטוב ביותר שלה שיצא לי לראות. חבל שבגלל קפריזות של כמה אנשים, לא יצא לנו להנות מאייל. מה שאני מנסה להגיד כאן,זה בעצם להמשיך את מה שאתה אומר. אומנם קורים כל כך הרבה דברים שלא מוצאים חן בעיניי בקבוצה הזו בשנים האחרונות, אבל אולי פעם הדברים האלה,אם היו קורים, היו מפריעים לי יותר. היום, מכבי חיפה לא נמצאת בראש מעייני ולמרות האהבה הגדולה שלי אליהם(כמו שאמרת אהבה ראשונה היא לנצח בלב), אני כבר משתדל שזה יפריע לי פחות. מצד אחד אני מקנא באנשים מבוגרים שהולכים עם הילדים שלהם לראות משחקים של הקבוצה, ואומר לעצמי שהלוואי ואני הייתי יכול לאהוב ככה את מכבי חיפה, אבל מצד שני, אני פשוט לא מסוגל.
גם מה שאתה אומר לא נכון. אם מכבי חיפה הייתה שומרת על הרמה שלה מהשנים הקודמות אז היה אפשר להגיד את זה. אבל היריבות שלה, לא רק שהשתפרו, מכבי חיפה גם שיחקה מתחת לכל ביקורת ויש משחקנים בודדים מאוד בעונה שעברה בליגה שאפשר לציין לטובה. עונת נפל יכולה לקראות, וגם יעקב שחר הבין את זה, המבחן הגדול של רוני לוי הוא איך להחזיר את הקבוצה, אחרי עונת נפל שכזאת, לצמרת הכדורגל ולמאבק על האליפות, ופה רוני לוי ימדד. אני מאמין שאם הוא יתמודד גם העונה על האליפות, יעקב שחר גם לא ישאיר אותו בחיפה.
מחצית :מכבי חיפה ביתרון 3-0 על וואטפורד פוטבול 'קלאב מהליגה השנייה באנגליה (קבוצת יויו לונדונית שבאופן "מסורתי" מבלה עונה בפרמייר-עונה בצ'אמפיונשיפ, הקבוצה סיימה במקום האחרון בעונה החולפת ושבה אל הליגה השנייה)
ובכל זאת היא לבטח טובה יותר מקבוצה מהליגה השנייה בברומניה. אני בעיקר מרוצה מיכולתו של רפאלוב שכבר שני שערים, ובישל לקולאוטי שער נוסף. נראה כי העונה הוא סוף סוף לוקח את ההזדמנויות שניתנות לו, ובהחלט ניתן לראות כי לא במקרה הוא ציין כי במהלך האימונים הוא עובד קשה הרבה יותר, זה מתבטא היטב על המגרש.
אני לא ממליץ ללקחת יותר מדי ברצינות את המשחק הזה רפאלוב ספיצית לא נתן תצוגות מי יודע מרשימות במשחקי אימון הקודמים מכבי חיפה תפסה אמנם יום טוב וגם יריבה מרוסקת מכל כוון ולפחות את המחצית הראשונה עברה לאחר תצוגת כדורגל יפה, נקווה לראות המשכיות גם בגביע הטוטו עוד מעט והמבחן הגדול יהיה תצוגתה בליגה
יריבה מרוסקת למה? הליגה הראשונה באנגליה (ליגה ראשונה זה בעצם ליגה שנייה שם למי שלא יודע) היא ליגה יותר טובה מהישראלית והם רק ירדו השנה לליגה הראשונה.. וביום שני יהיה לנו אולי מבחן יותר רציני מול אלופת קפריסין..