אם הפרסומים על כך שמסודי עזב את הקבוצה יתבררו כנכונים, אין לי ספק כי שכעת, יועלו מספר שמות לחיזוק הקבוצה. כרגע, המטרה היותר חשובה היא לרכוש את קרוסה אשר ישחק לצד דקל במרכז ההגנה. רוני לוי התבטא לפני מספר ימים על כך שקשר שמאלי זר יירכש רק במידה ומסודי אכן יעזוב את הקבוצה, ולכן כעת הסיכוי שאכן יגיע שחקן חיזוק לעמדה הזו גבוה מאוד. חבל לי על רפאלוב שמתחילת העונה, לפחות במשחקי האימון מפגין יכולת מצויינת, וגם אתמול במשחק האימון הוא כבש ובישל.
אני חושב שרפאלוב צריך לקבל את המושכות כשחקן אגף. אם יביאו זר על חשבונו יהיה לו קשה להתשחל להרכב, גם אם מי שישחק לפניו לא ישחק טוב. אגב, רק לי לא ברור האשראי הזה לאושרי גיטא? גם במשחקי ידידות, גם באינטרטוטו, גם עכשיו במחנה האימון. אז נכון שקולאוטי חזר לארץ וארבייטמן עוד פצוע, אבל עדיין, נראה לי מוגזם. גם בקבוצות שהוא הושאל אליהן הוא לא עשה שום דבר רציני.
בינתיים אושרי גיטא דווקא מרשים בהזדמנויות שנותנים לו. לדעתי חיפה לא צריכה עוד חלוץ,יש לה את קולואטי וארבייטמן,את תומר חמד הכשרוני,ועכשיו גם גיטא נראה כמו אחד שיכול לשחק כמחליף. חיפה היתה צריכה להביא מגן שמאלי יותר טוב מגפני,וקשר יותר טוב מרוסו.
חמד כנראה יושאל. בגלל זה נראה לי תמוהה ההשארה של גיטא. אם כבר את להשאיל את גיטא ולתת לתומר חמד את הדקות שלו. ראיתי את שניהם משחקים, ותומר חמד הרבה יותר מרשים אותי. דווקא גפני, כך דווח, היה הטוב ביותר אתמול. גם אני לא הייתי ממש בעדו ואף פעם לא החזקתי ממנו. לעונה הקרובה זה עשוי להספיק כאשר יש גם את קייסי לשעת הצורך.
פשוט היה קשה להחליט בין המגוון הרחב של המגנים השמאליים המצוינים שיש לנו בארץ... גפני בסדר גמור, לא הוא הבעיה שלנו. גיטא מקבל כרגע דקות משחק כי הוא יהיה כנראה החלוץ הרביעי בסגל, יחד עם קולאוטי, קטן וארבייטמן כשתומר חמד יושאל לסכנין. קולאוטי וארבייטמן לא יכולים לשחק ולכן גיטא פותח בהרכב.
קראתי היום את הראיון עם רוסו בידיעות אחרונות. ג'ובאני דברן טוב וכמעט הצליח לשכנע אותי שהוא טוב עבור מכבי חיפה. נכון שהוא רץ הרבה, אבל זה רק גורם לו להתעייף אחרי שעה. המסירות והפריצות שלו מהאגף כבר לא מה שהיו פעם. כנראה שבאמת רוני לוי הביא אותו בשביל הבידור והרמת המוראל.
אני דווקא חושב שלג'ובאני יש עדיין מה לתרום למכבי חיפה. ג'ובאני אומנם לא ילד,אבל הוא עדדין שחקן שיכול בהברקה אחת לשנות הלך רוח של משחק,וזה היה כ"כ חסר במכבי חיפה של עונה שעברה. ג'ובאני הוא שחקן יצירתי. נכון הוא לא יוכל לשחק 90 דקות כל משחק אבל הוא יוכל בשקט לסחוב מחצית. ג'ובאני הוא שחקן מצויין,ו2 העונות שלו במכבי תל אביב הם לא מדד,כי מכבי תל אביב היא קבוצה עם סגל כ"כ חלש ולא יעיל מבחינה התקפית שלשפוט את היכולת שלו במדיה זה יהיה דבר לא חכם לעשות. מבחינה מקצועית נטו ג'ובאני טוב למכבי חיפה. מחינת כל העניינים שמסביב, "הבגידה" כביכול או מה שזה לא יהיה,אני לא כ"כ יכול להגיב כי הוא פגע ברגשות של אוהדים רבים שראו בו סוג של שחקן נשמה. לי לא אכפת כי בשבילי תמיד הוא היה שכיר חרב,ואני מעולם לא התייחסתי למכבי תל אביב בתור היריבה השנואה ביותר שלנו.
הקבוצה ניצחה 3-0 במשחק אימון משערים של גיטא רפאלוב ודירסאו. לא הייתי בארץ בשבוע האחרון אז לא ממש הבנתי את עניין רוסו.. הוא נחשב כרגע רשמית שחקן של המועדון?
גובאני בהחלט יתרום מהניסיון שלו לחיפה חסר לה שחקן עם נשמה שיכול בהברקה אחד לשנות את המשחק זה מה שהיה חסר לה מאוד בעונה החולפת הגרועה שלה!
אמרתי ואני אגיד את זה שוב. אם ברקוביץ' לא התאים לחבורה הזו פעם, אין שום סיבה שרוסו ילבש ירוק בעונה הבאה. לא משהו אישי, פשוט אני לא מצליח להבין איך האנשים האלה עובדים.
גיטא? אושרי גיטא?! שחקן כל כך אפס!!!!!! שיחק שנה שעברה ברעננה והיה פשוט גרוע עד שרעננה העיפו אותו. לא משקיע, לא מתאמץ, מאבד כדורים... איך הוא הגיע למכבי חיפה לעזאזל?! ההישג היחיד שהוא הגיע אליו זה שהוא שבר את השיא של יעקובו בריצת 100 מטר, חוץ מזה הוא שחקן על הפנים!