נמאס כבר מוואן המזדיינים האלה, מה זה קשור שרוסו רב מכות? מה? למי שלא מבין על מה אני מדבר, אז על זה: http://www.one.co.il/cat/articles/article....?id=95778&bz=23 שמע בקשר למשחק שבו מסודי השתיק את הקהל, אני בתחילה לא ממש הבנתי מה הוא עשה, אבל אחרי שהבנתי את מה שהוא סימן לעבר הקהל, הוא מחוק אצלי, מבחינתי הוא לא שחקן. היו כאלה שעודדו אותו באותו במשחק ב-ג' לצערי, והיו כאלה שקיללו אותו בייחוד ב-2 וב-12 למטה. לאחר מכן הקהל לא ממש עודד אותו אלא יותר מחא כפיים. חבל אם הוא יישאר, אני מעדיף שהוא יעזוב וכמה שיותר מהר. לפחות עכשיו כשרוסו מגיע, אני מקווה שלא נראה עידוד סוחף לעבר רוסו. עדיין אי אפשר בדיוק לדעת איך רוני לוי יתפקד אותו לטעמי. לא ראינו את סורמה משחק במשחקים רשמיים, ככה שאי אפשר בדיוק לקבוע באיזה עמדה בדיוק הוא ישחק. אני לפחות ממה שהבנתי הוא קשר אחורי סטייל אנדרסון, דירסאו, וסואן.
ניסיון עלוב ופתאטי של אופירה אסייג לדאוג לכך שרוסו יקבל דעת קהל חיובית מאוהדי חיפה. איזה הלך מכות ואיזה נעליים, היה מסטול מכמה צ'ייסרים בבאר ורצה להרשים איזה בחורה שישבה ליד, אז הוא החליט שהוא "הגן על העם היהודי" ואחרי זה ירוץ לאופירע כדי לקבל דעת קהל חיובית בארץ. כל כך עצוב, וכל כך לא קשור. יענו, מה הקשר לעזאזאל לזה שאתה רוצה לחזור לחיפה לבין זה "שהגנת" על כבוד העם היהודי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
שלושת הצעירים של מכבי חיפה חתמו אתמול סופית על חוזיהם. אושרי גיטה חתם ל-3 שנים, תומר חמד ל-4 שנים ושי מימון חתם על חוזה ל-5 שנים. שלושתם ייצאו עם הקבוצה למחנה, אך היחיד שצפוי להיות משוחרר הוא חמד, שכבר סיכם את תנאיו בבני סכנין. אני כבר אמרתי לא פעם, חמד חייב להיות מושאל לקבוצה אחרת ואני שמח שבקבוצה מתחילים להפנים זאת. חמד נמצא כרגע בגיל בו דקות המשחק חשובות, חשובות מאוד ועליו לשחק כמה שיותר על מנת להשתפר. כל עוד לוי מאמן את הקבוצה אין לו שום סיכוי לזכות לדקות להן הוא ראוי, ולכן ההשאלה שלו היא צעד מבורך. לגבי מימון, לפי מה שקראתי עד כה הוא אמור להיות מושאל לאשדוד, שם ישחק הרבה יותר מאצלנו. אני מעריך שהמהלך הזה אכן ייתבצע אך ורק אם בלם זר אכן יגיע לקבוצה.
לפי ספורט5 רוסו קיבל הצעה משחר להשתכר כ120 דולר לעונה אחת. רוסו צפוי לחתום ולהצטרף למחנה האימונים באוסטריה.
תומר אתה רוצה לרמוז שבשום קבוצה באירופה שיש בה עושה משחק אין בה שחקני אגף? ברצלונה?ריאל מדריד?ויאריאל? מה שכן,יש רק הבדל אחד-שבאירופה יש עושה משחק טוב ואצלנו אוכלים עדיין את הלוקש שאי אפשר לשחק בשיטה 4-4-2 או 4-5-1 עם עושה משחק כי זה "מיושן"...בנתיים ראינו מי מיושן. באופן כללי אני שונא לתת דוגמאות מאירופה כי זה מראה על בורות-לא בלבד,שאין שום דמיון ביננו לבין אירופה.אבל גם בארץ מכבי חיפה של גרנט שיחקה עם שני שחקני אגף ועושה משחק.גם מכבי חיפה של אוהרין.גם מכבי ת"א של קשטן ועוד קבוצות רבות.בקיצור-לומר פליימייקר בלי אגפים זה כמו לומר מטוס בלי כנפיים. ולגבייך שי:כנראה שאתה היחיד שרואה משחקים ב-"וואן"...לי יש עיסוקים אחרים. אני התעדכנתי רק היום על המעבר של סואן וגזל(לשמחתי).בני הדור שלי עדיין סומכים על המקור האמיתי והאמין ביותר-עיתונים(יודע מזה לא?!?). אני יודע מזה וואן-אבל לא מזיז לי קצוץ מעידכון של כל דקה וחצי על הגעתו של מגן ימני פרואני שמקפיץ כל זאטוט בן 14 מהכרמל שחושב שהוא מבין במשהו כי הוא שיחק בפיפא 2019. באותה מידה שלא צייצת כשאמרתי את דעתי(החיובית) על סורמה בזמנו,אל תיקח כל כך אישית דעות של אחרים על שחקנים.לא שפטתי,לא גיבשתי ולא אמרתי עליו דבר שיקבע את החוזה הבא שלו-הוא סה"כ שחקן ולא נקבעו כאן גורלות.אז תירגע. גם אין סתירה בלומר משהו טוב,ומשהו רע-זה סה"כ לשנות דעה-שינוי הוא דבר דינמי וחיובי שאני לא שולל.וכשבנאדם משנה את דעתו זאת זכותו.ות'אמת כשתתבגר(אני מקווה) ותגיע לגילי תצחק על היום שהתווכחת כמו ילד קטן וקטנוני עם אוהדים מאותו מחנה וניסיתי להוכיח שהם טועים כשסה"כ הם משנים את דעתם\לא משנים. אם תהיה מבוצר בדעתך כל החיים שלך(כמו המאמן שכל כך מעט אוהבים אותו...) תסיים מול יציעים ריקים.
תראה, אני בעד שיטת הפליימייקר הקלאסי והתבטאתי בנושא הזה כמה פעמים, בעיקר בדיון הקופה. מיושן או לא, בשבילי זה תופס וזה נהדר. הבעיה שבאירופה זה לא תופס וגם לא קיים יותר, בטח לא בשילוב של שחקני אגף קלאסיים. ארגנטינה שיחקה עם ריקלמה כפליימייקר ומי שהלכו לאגפים היו קמביאסו וורון, שחקנים שעמדת המוצא שלהם היא באמצע. קח באירופה את דייגו בברמן - אין לידו שחקני אגף קלאסיים אלא שחקנים כמו בורובסקי ופרינגס, שיכולים לשחק באגפים, אבל זה לא מקומם הטבעי. בברצלונה, אותה הבאת כדוגמא, עושה המשחק הוא לא פליימייקר קלאסי(רונאלדיניו) והוא מתחיל את כל הפעולות שלו מהצדדים, אותו דבר מסי - משמע, עושי המשחק בבארסה הם שחקני אגף, לפחות על הנייר, הם אף פעם לא היו פליימייקרים אמיתיים. וריאל? מי בדיוק הפליימייקר שם מאז עזיבתו של זידאן? גם בויאריאל של אחרי עידן ריקלמה לא משתמשים בתפקיד הזה, כשגם מתיאס פרננדז, שהובא לשם כמחליפו של ריקלמה, מתופקד יותר באגפים וכחלוץ שני. יש מעט מאוד עושי משחק קלאסיים באירופה. אם אתה בכל זאת רוצה לראות כאלה, בוא למעוז האחרון של הזן הנכחד הזה - הליגה הארגנטינאית, שם כמעט בכל קבוצה משחקים עם פליימייקר בשיטת 4-3-1-2 כשהאחד הוא הפליימייקר. ולגבי מכבי חיפה: הלוואי ואפשר היה לראות אצלנו פליימייקר אמיתי, כמו בימי ברקוביץ' העליזים(תאהבו אותו או לא, הבחור היה גאון כדורגל), אבל הכדורגל שלנו מנסה(רק מנסה) לחכות את השיטות הנהוגות באירופה ושם זה יצא מהלקסיקון. אולי עונה טובה של אנדרס איימאר באשדוד תחזיר מאמנים בארץ להאמין בשימוש בפליימייקר.
זה קצת אוף טופיק אני יודע, אבל בכל זאת, כאחד שמבין בכדורגל דרום אמריקאי רציתי לדעת מה אתה חושב על אנדרס איימר תומר? הבחור מצד אחד עם שם מפוצץ ומחייב ומרשים באימונים , אבל מצד שני שיחק בחורים כמו לוקסמבורג וגם שמה ספק הצליח. מה דעתך עליו?
אין איזה דיון לאשדוד או משהו? לא נראה לי שזה המקום, אבל בכל זאת. תראה, הוא שחקן סופר מוכשר וגם בתחילת דרכו בריבר, כששימש בד"כ כמחליף של ד'אלסנדרו והיה עולה לרבע שעה בסוף, הוא הראה ניצוצות של טכניקה טובה ומסירות עומק נפלאות - כמו שפליימייקר צריך לעשות. הבעיה אצלו הייתה, כצפוי, ההשוואה לפאבלו. הוא קרס תחת העומס והציפיות ללכת בדרכו של האח הגדול, שכן בנבחרות הצעירות ובקבוצות הנוער בריבר הוא הצליח לעקוב בצורה די מדויקת אחרי צעדיו של אחיו. ברגע שראו שהוא מוכשר, אבל לא כמו שציפו ותכננו, התחילו להשאיל אותו לקבוצות קטנות יותר וגם שם ההשוואות תמיד נעשו, למרות שהוא שיחק לא רע. כך הוא המשיך להדרדר עד שהגיע למחוזות שכוחי אל ועכשיו לעיר הנמל הישראלית. אני חושב(ובעיקר מקווה) שהוא הולך להיות אחד השחקנים המעניינים בליגת העל - שחקן שכיף לראות.
בואו נחזור לעניין. מכבי חיפה טסה הבוקר למחנה האימונים באוסטריה במסגרתו תקיים ארבעה משחקי אימון. היא תפתח במשחק מול פטרול הרומנית ביום שלישי, תמשיך במשחק מול אנקרה בשישי ולמחרת מול ווטפורד האנגלית, ותסגור את המחנה בעוד שבוע במשחק מול אפולון לימסול. השחקנים שלא יצאו עם הקבוצה למחנה הם אלן מסודי שעדיין ממתין לויזה שתאפשר לו להיכנס לאוסטריה ואלון חרזי ששוכב חולה בביתו. רוברטו קולאוטי, שאשתו עומדת ללדת, יצא בכל זאת עם הקבוצה למחנה ויחזור לארץ ברגע שרק יקרא לכך. רוני לוי אמר שעידן סרור לא בתוכניות שלו לעונה הקרובה. דייגו קרוסה הוא האיש שאמור להגיע לחיפה למרכז ההגנה ובחיפה ינסו לסגור כמה שיותר מהר את העסקה איתו. גם ג'ובאני רוסו אמור לסגור בחיפה בזמן הקרוב ולהצטרף לחבריו החדשים-ישנים באוסטריה.
זה לא משנה כיצד התעדכנתי ומהו מקור המידע שלי, גזל וסואן שוחררו ואתה רשמת שיש בקבוצה 4 קשרים אחוריים, העמדתי אותך כאן על טעותך וזה שתקטול אותי כרגע לא ישנה את הנושא. במקום להגיד צודק, טעיתי, לא שמתי לב, התעדכנתי באיחור, אתה יורד לפסים אישיים, (הגיל שלי 19 אם אתה מוכרח לדעת) בכיף, רק חשבתי שאתה ה"בוגר" יותר משנינו. לגבי סורמה, שוב לא הייתה כאן ביקורת על דעתך, ואתה בעצמך מחזק את הדעה שלי, כך שלא מובן לי על מה אתה רוטן. לנוכח העובדה שלא ראית את סורמה משחק עדיין בקבוצה, (וכן גם לא במשחקים שהיו משודרים בוואן) אתה מחזק אותי ואומר כי אי אפשר לגבש דיעה על שחקן רק מדעות של אנשים אחרים. משפט לאחר מכן אתה מציין שסורמה הוא עוד שחקן הגנתי סטייל דירסאו. אתה לא מרגיש שיש כאן סטירה מסויימת?