מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. בועז Member

אל תגזים.
    שנה של ייסורים?
    אוהדי חיפה האחרונים שיכולים להגיד את זה.אחרי האליפויות ואירופה שקיבלת בשנים האחרונות.
    מה גם שבעבר לא היינו זוכים בכל עונה באליפות, ככה שאני לא מבין מה כל כך ייסורים בעובדה שאיבדנו את האליפות.

ה''ייסור'' היחיד שאני עברתי בעונה האחרונה עם הקבוצה הזו זה איך שהקבוצה נראתה על הדשא,וזה דבר שישתנה בין כה וכה בעונה הבאה, או שהקבוצה תחזור לשחק כדורגל יפה עם רוני לוי, או, במקרה ולא, עם מאמן אחר.

מוכן לוותר על אליפות מגעילה שנלקחה בלי נצחונות מלהיבים, בתמורה לעונה שהייתה עם אייל ורביבו.

2. Fabio Junior Member

כרגע לא נראה שמתחיל אותו תהליך כמו עם מכבי תל אביב בכדורסל, כי העונה בכל זאת יש לבית"ר מתחרים (חיפה, התל אביביות, אפילו נתניה) שבית"ר לא גדולים אליהם בכמה רמות. בכדורסל המתחרה של מכבי היא רק הפועל ירושלים ואולי טיפה בני השרון, שעכשיו כבר מסתמן שירושלים תתחלש עם עזיבת גידאמק. סיפור דומה אבל לא דומה. משפט מוזר..
    בקשר לחיפה למכבי חיפה יש סגל מצוין, שחקנים כמו קולאוטי, קטן, דירסאו, בוקולי, דווידוביץ' וגם קינן היו מתקבלים בשמחה ועם שכר גבוה בבית"ר. העונה האחרונה הייתה עונה רעה מבחינתה, אבל עכשיו מתחילים דף חדש. סביר להניח שנראה השנה את חיפה חזק בצמרת, בתחרות עם הפועל ת"א, מכבי ת"א ונתניה על הסגנות, ואולי אפילו לנסות לגנוב אליפות מבית"ר

3. kfiros Member

אני מודה שהגזמתי, אבל אף קבוצה בליגה לא יכולה להתחרות מול בית"ר.. עם כל הכבוד, גם לא מכבי חיפה, התל אביביות ונתניה

אני אישית מקווה שמכבי חיפה או אחת התל אביביות יזכו באליפות, זה יותר טוב לכדורגל שלנו
    אבל זה בינתיים בגדר אשליה

4. הרצליה Member

תומר חמד צפוי להיות מושאל לעונה אחת במכבי הרצליה.
    תגובתכם.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מהלך מבורך. עד כה דובר על כך שחמד אמור להיות מושאל לסכנין, אני רואה שלבסוף הוא עובר להרצליה. כמובן שאני בעד המעבר הזה כי חמד הספיק להראות מהמעט ששיחק עד כה, כי מדובר בסקורר, שחקן שמריח שערים, ואין ספק שהוא זקוק לדקות משחק רבות. בסכנין דיברו על כך שהוא אמור להיות שחקן מפתח בקבוצתו החדשה, אני לא יודע מה יהיה הסטאטוס שלו בהרצליה, אך גם אם לא יהיה שחקן הרכב אין לי ספק שהסיכוי שלו לזכות בדקות משחק גדול הרב יותר מזה שבחיפה אצל רוני לוי.

6. Igi Member

זו שנה ראשונה שהוא מושאל, לא?
    אם תומר יהיה שחקן הרכב בהרצליה, אני די בטוח שההעברה הזו תעשה לנו רק טוב. כולנו יודעים על הכישרון שלו ועל ניצול ההזדמנויות המדהים שלו במכבי חיפה. בניגוד לאחרים פה(להערכתי), אני חושב שהשנה כן צריך להשאיל אותו ולתת לו את ההזדמנות להיות שחקן הרכב בליגה הראשונה בקבוצה לא מלחיצה במיוחד כדוגמת הרצליה.. יכול להתפתח לנו חלוץ מעולה.

7. Achilles Member

לא רק לנו, גם למכבי הרצליה.

8. kfiros Member

צעד מתבקש.

מקווה שגם אלמדון, מימון (אם לא הושאל) ובוזגלו יושאלו
    אחרת חבל שסתם יתייבשו על הספסל

9. TariboWest Member

טעות מבחינתנו, בסכנין הסיכויים שלו לדקות משחק היו גדולים יותר. בהרצליה, שכבר מחזיקה את איגור מוסטרליץ', סעיד מקאסי וכפיר אודי (?), הסיכויים שלו לראות דקות משחק נמוכים יותר.

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

איגור מוסטרליץ' צפוי להיות משוחרר, משום שהוא סובל מבקע ותקופת ההחלמה מהניתוח שייאלץ לעבור תארך בין שלושה לארבעה חודשים.

11. הרצליה Member

אין לשחרור של מוסטרליץ' קשר לתומר חמד מהסיבה שבמקום מוסטרליץ' הרצליה תחתים חלוץ זר אחר.

12. shabaaz Member

אתם מבינים...תוצר חמד-החלוץ היחידי שכובש באימונים יחד עם בלו,שהוא לא כזה שחקן רע:ואותו צריך להשאיל.
    למה שלא ישאילו את יניב קטן ודירסאו?(סתם חושב בקול רם...)
    ברמה העקרונית-ברור שאין עילה להשאיל שחקן כמו דירסאו.בטח שלא את קטן.אבל לכל אחד יש את התירוצים שלו,ושחקנים כאלה משחקים כמו פדלאות בגלל שאין להם תמריצים.בגלל שהמוטיבציה שלהם שואפת לאפס.בגלל שיש צוות מקצועי ובעל בית ששמים קצוץ על הקהל.
    פעם אם הקהל לא היה מרוצה היה בוער לכל שחקן על התח'ת-היום שחקן משחק גרוע,מחר כתוב בעיתון,מחרתיים שחר שולח מליון כתבי חצר וטוקבקיסטים שיגבו וילטפו אותו-עד סופ"ש כולם שוכחים מזה והוא יכול לתת עוד תצוגת נפל.

לגבי ההשוואה בין בית"ר למכבי ת"א:זה פשוט מגוכך.אפילו מילאן זה לא מכבי ת"א.ולמילאן יש סטנדרטים פי אלף גבוהים מלמכבי ת"א(גם בוסטון סלטיקס שהם היהלום שבכתר הם לא מכבי ת"א).ואני מדבר לשלילה.
    אין עוד דוגמא ולא תהיה כמו מכבי ת"א לעולם.
    מכבי ת"א היא דוגמא קלאסית לניצול הקומבינה הישראלית-ובתור אחד שחי את הכדורסל הישראלי באופן הכי קרוב שהיה ניתן עוד משנות ה-80 אני יכול להבטיח לכם שייקח עוד הרבה זמן עד שיהיה ניתן לשנות את אופן ההרתעה של מזרחי ושות' במנהלת(ושלא אתחיל לפרט).

לומר שבכדורגל יש לנו את המסורת או את החזון,ערכים או כל תכונה שאנחנו שואפים אליה בכדורסל מאז ומתמיד זה פשוט לשקר לעצמנו(זה דבר ראשון).
    הכדורסל,כככל-הוא לא הענף הכי מצליח אצלנו,ובכלל יש הרבה מה לשפר בו.אבל באופן יחסי למשאבים וליכולות שלו הוא מצליח פי מליון מהכדורגל.הכדורגל לעומתו הוא ענף מנוצל,נחשל,עולם שלישי,מה שלא תרצו...שמיים וארץ.
    בית"ר י-ם עם 25 מליון דולר זה באופן יחסי מכבי ת"א(בכדורסל) עם 38 מליון דולר(הקבוצה הכי עשירה באירופה...אם וכאשר).אז תבינו בעצמכם לאיזו רמת יעילות כץ ומזרחי מביאים את מכבי ת"א עם תקציב של 15.5 מליון דולר סה"כ מול קבוצות כמו צסק"א או אולומפיאקוס,ומה גודל הכשלון של קבוצה כמו בית"ר שצריכה להיאבק על אליפות בארץ או על עלייה לבתים.
    האנשים שמנהלים את הכדורגל ככלל בארץ לא יצרו שום המשכיות משום בחינה באופן גורף:וזה כולל את ינק'עלה שחר או גאידמאק-וזה מתחיל בשני דברים:
    1.שום תהליך של בניית תשתיות ומתקנים(ושלא יגידו לי שהוסיפו שירותים במתקני האימונים כי על אסלות יפות אני לא רואה משחקי כדורגל).
    2.שום תהליך של המשכיות,בנייה או התחלה של הנוער הישראלי:כאן נתונה היד של כל מנכל"י הקבוצות שבחרו יו"ר בקומבינות וע"י גם בחרו להביא את המאמנים(המקורבים להם מן הסתם) בכדי לקדם אינטרסים.
    כמו בתהליכים רבים רבים לא נבחרו אנשי מקצוע עם רצונות ואג'נדות מקצועיות אלא אנשים שנגועים בפוליטיקות(תגידו לי שגאידאמק לא פוליטיקאי).

אני יכולל המשיך ולהמשיך...
    אבל זה ההבדל:אצל מזרחי(שהוא נבלה לא קטנה) מכבי ת"א זה עסק לכל דבר.זה הבייבי שלו והוא הולך לישון איתה,חולם אותה,וקם איתה.כל שקל שיוצא לו מהכיס זה עלית-הוא בנה את האימפריה הזאת.
    לגבי שאר המנהלת:אנחנו מדברים על אגדות כדורסל ששיחקו והתכנחו גם ב.נ.ב.א כמו רלף קליין,טל ברודי,דייויד בלאט וכו'...כאן אני מדבר על מסורת.
    הרבה שחקנים כאן הצעידו את הנבחרת לההישגים הגדולים שלה ובנו קבוצות שלפחות נתנו לה פייט ותרמו למסורת(אם לא לקחו אלפות) כמו ברקוביץ' בנהריה,תומר שטינהור בחיפה,אלעד ואפי ברינבוים בר"ג ועוד רבים.
    יש דמויות לחיקוי בכדורסל...יש המשכיות והענף הולך ומתפתח בכיוון הנכון.
    הכדורגל במקרה הטוב הולך אחורה ולאט לאט מאבד את הצלם שלו:פתאום השיט מצליח יותר,פתאום הטניס,פתאום כדורסל הנשים,פתאום ליגת הג'ודו,פתאום הכדורעף נבנה עם המאמן הטוב בעולם לקראת 2012(!!!)...מה עם הכדורגל לעזעזל?!
    יום אחד נתעורר ונמצא אותו שמה ליד אחד הענפים מאחורי הפינג-פונג.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

shabaaz אני באמת שלא כל כך מבין מה אתה רוצה. אתה אוהב לזרוק הצהרות לאויר, אין עתיד, אין כישרון, הכדורגל בקריסה וכו'. גם אני יכול לכתוב פעם ביום הודעה על כל מה שרע, רקוב במדינה שלנו בכלל ובכדוגל הישראלי בפרט אך זה לא ייתרום לאף אחד מהצדדים.

תומר חמד מושאל לקבוצה אחרת ובצדק, הוא צריך לצבור דקות משחק ובחיפה הוא לא ייזכה להן. אתה בעצמך טוען שלמרות שלקטן ולדרסאו הייתה עונה חלשה אין שום סיכוי שהם ייצאו מההרכב, אז אם נשאיר את חמד שהוא תוצר מחלקת הנוער שלנו הם יודחו פתאום? גם ראול העונה לא נתן עונה מוצלחת במיוחד, אז מה? זאת המציאות וכך צריך לקבל אותה. אני אחד מהאנשים שהכי לא מעריכים את קטן מבחינת יכולת מקצועית, אך אני יודע שכל עוד לוי מאמן את הקבוצה הוא ימשיך לפתוח בהרכב, אז אם נכתוב כאן שבוע לאחר שבוע שקטן צריך לצאת מההרכב זה יעזור?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/7/07
  14. shabaaz Member

הנקודה היא שבענפים אחרים צברנו הצלחות מדהימות בלי מימון,בלי שחרים ובלי גאידמקים,אלא עם התוצרת המקומית והרבה אמונה וקהל.
    שלא תבין אותי לא נכון-הציניות בהודעות שלי סה"כ באה להדגיש דברים מסוימים שנעלמו ואני כאוהד ותיק מתגעגע להם.
    אני בא להדגיש נקודה שלא ניתן להתעלם ממנה:כל הענפים בארץ ככלל לא זוכים למימון של הכדורגל ועדיין מביאים יותר הישגים.אנחנו מדברים על דרך שגדלה על אימוץ כשרונות מקומיים לצד חינוך ממאמנים מבחוץ.
    אני לא סבור שאין כשרונות בכדורגל שלנו-יש,ויש הרבה.פשוט הם מועדים ומהר מידי.וזה חבל.דוגמא קלאסית זה ערן לוי ושי בירוק.

15. Achilles Member

חבל שאי אפשר להשאיל את רוני לוי...