מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by David De Gea, Jul 6, 2007.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מה שיותר עצוב הוא שרוני לוי בטוח שהנה רוסו חתם, ועכשיו יש לנו קבוצה לאליפות. רוסו בן 34, מבלי אימון אחד מתחילת העונה בעוד שיתר השחקנים מתאמנים כבר יותר משבועיים. טוענים כי הוא יהיה הלייצן של הקבוצה וייתרום מבחינה חברתית, ואני שואל לייצן שייבש את הספסל גם ישעשע את יתר הקבוצה? לדעתי לא.
    הסיבה היחידה שאני עוד אסלח לשחר ולוי על ההגעה של רוסו, היא שהעלות להבאתו נמוכה מאוד אם לא אפסית.

2. תומר22 Member

זה ממש לא היה הרכב כמעט חזק. היו אתמול 3 שחקני הרכב(ניר, קינן, וגפני) ועוד כמה שחקנים שבכלל לא יהיו חלק מהסגל שלנו(שחברי, בלו, גיטה וחנוכה). המשחקים האלה עשו בדיוק את תפקידם - שימשו כמשחקי אימון: בראשון הפסדנו(גם בית"ר, עם הרכב מלא, הפסידה לקבוצה רומנית פחות טובה מביסטריצה, אבל זה משחק אימון ולכן זה מתקבל על הדעת) ובשני ניצחנו. הייתה פה מגמת שיפור והתקדמות של הצעירים, שהוכיחו גם אופי כשחזרו מפיגור של שני שערים. עכשיו אפשר לצאת למחנה אימונים בשקט.

לירן, מה זה חייב לנצח? זו קבוצה מהמקום השישי ברומניה(עם הרכב מלא) מול קבוצה מהמקום החמישי בישראל. לא שיחקנו מול חבורת דייגים. זה היה משחק אימון בלבד וכך צריך להתייחס אליו, במשחקי אימון התוצאה פחות חשובה ומותר להפסיד. היו שנים שהפסדנו במשחקי אימון לקבוצות נידחות הרבה יותר. המשחק הזה ממש לא רלוונטי להמשך הדרך ולא אמור להדאיג, יש מספיק בעיות אחרות.

תבינו, כל קבוצה עושה הכנה מסודרת ועולה בדרגת הקושי שלה: תחילת אימונים בארץ, יציאה למחנה אימונים אינטנסיבי בחו"ל ולאחר מכן משחקי אימון. אנחנו, בשל אילוצי האינטרטוטו, נאלצנו לדלג על שלב אחד חשוב ולעבור ישר למשחקים - זה לא עובד ככה.

ספורטליין מסכמים את המצב, די בכלליות.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לא אומר שההפסד אמור להדאיג מישהו, ממש לא, כי צמד המשחקים האלה לא משקף שום דבר לקראת ההמשך, אני רק אומר שחיפה הפסידה בגלל הכנה והיערכות לקויה של הצוות המקצועי.

4. zahyqwe Member

לא נראה לי שהוא יזיק...

5. תומר22 Member

אני אוהב את רובן, אבל קח כמה תגובות שלו(וזה בלי לדבר על המעסיק שלו, שלא הפסיק להתלונן) מהעונה האחרונה. כולם מתלוננים, די עם המגמתיות הזו נגד רוני לוי.

"זה קורה לנו פעם שניה עם לירן וקסברגר, גם נגד הפועל ת"א הוא קיפח אותנו. היום הוא עשה שתי טעויות חמורות - הוא גם פסל גול חוקי וגם לא נתן לנו פנדל שהגיע לנו". (עטר כמאמן נתניה מול סכנין בגביע)

"הגענו להרבה מצבים. הגיע לנו פנדל וכרטיס אדום לפ"ת, השופט לא שרק. היה לנו קצת חוסר מזל". (נתניה מול מכבי פ"ת).

"צפיתי בקלטת ולא הגיע לסאנוגו אפילו צהוב. הוא לא ביצע עבירה ומדובר בהחלטה גרועה של מאיר לוי", אמר עטר. (נתניה נגד הפועל ת"א).

"השחקנים שלי עשו מה שהם יכולים, אבל חוסר אחידות בשיפוט פגע בנו", אמר המאמן ראובן עטר. "אם בית"ר היתה מקבלת אדום בדקה ה-20, כשעוד היה 0:0, הכל היה נראה אחרת. עד השער השני עמדנו טוב ואפילו הגענו לכמה מצבים. חבל שבסוף קצת התפרקנו". (עטר כמאמן הרצליה במשחק מול בית"ר).

6. בועז Member

איך ההדחה שלנו אתמול מאירופה קשורה לראובן עטר?
    לא משנה מה תגיד, אם הקבוצההייתה מתייחסת למעפל הזה יותר ברצינות, ולא כמשחק אימון כמו שאתה ועוד חלק מהאוהדים מתייחסים אליו, בוודאות היינו עוברים.
    אבל פה קבור הכלב.
    המאמן לא רצה לעבור שלב, או שאולי לא רצה מספיק.
    הוא סתם חפר לעצמו קבר עכשיו, כי אם בליגה הוא לא יצליח, הולכים לקרוע אותו בתקשורת.
    כבר לא יהיו לו תירוצים.

7. תומר22 Member

בועזיניו, תקרא את התגובה של SHABAAZ ותבין איך זה קשור. הוא אמר שרוני לוי וציז'יק התבכיינו על השיפוט אתמול וטען שלוי צריך ללמוד מעטר איך לקבל הפסד בצורה ג'נטלמנית. הבאתי לו כמה תגובות של רובן אחרי טעויות שיפוט שהיו נגדו, כדי שיבין שכולם מתלוננים ואין פה מקום להשוואות. יש מספיק דרכים להאדיר את שמו של עטר, אבל פה זה לא התאים כי זה סותר את המציאות.

שוב פעם, אם המשחק היה מתקיים בעוד חודש היית רואה דברים אחרים, אבל לא נכנס לזה שוב. הרי לדעתך, בכל מקרה המאמן אשם...

8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אני לא חושב שהבעייה היא המאמן שלא רצה לנצח.
    הוא זה שמשחק ? השחקנים אלו שמשחקים וכנראה הם לא רצו מספיק לעלות, ובכאן מסתכם הדבר.

9. Gustavo Boccoli Member

אין שום טענה לשחקנים. ראית את מי הוא העלה אתמול?

הרכב מכבי חיפה: ניר דוידוביץ', רוני גפני, דקל קינן, שי מימון, מוחמד שחברי, ליאור רפאלוב, עבאס סואן (הורחק 111'), בירם כיאל (תומר חמד 63'), מאור בוזגלו, ירו בלו (שלומי חנוכה 115'), אושרי גיטה.

הרכב של שחקני בית מחוזק. הרכב נוער מחוזק.

הם הצליחו לנצח 2-0 והיו טובים (והרבה תודות גם לדוידוביץ'), אי אפשר לבוא אליהם בטענות. עשו הופעה טובה במשחק חוץ לא קל. בפנדלים זה כבר משהו אחר, הפסד מאכזב, אבל בד''כ זה מה שקורה למכבי חיפה בבעיטות הכרעה.

אם אתה רוצה להאשים זה את רוני לוי, שמה לעשות, לא לקח את המשחק ברצינות. בכיף היה יכול להביא איתו איזה 2-3 תותחים כבדים (יחסית..) ולגמור את המשחק הזה. או לפחות לנסות.

10. shabaaz Member

תומר תראה...אם תמצא בנאדם אחד שיכול לערוב לך שלוי העלה את ניר דוידוביץ' כדי שניר לא ידפוק שביתה איטלקית ויקבל איזה דרדל'ה ומנגד ההוא יעיף אותו קיבינימט אני מוכן לאהוד את הסרדינים שנה.
    האירוניה-דוידוביץ' נתן את משחק חייו לאחר "פציעה טורדנית..."(מוזר לא?...).
    תגיד לא נמאס כבר מהמשחקים האלה בקקי שרוני לוי משחק כל פעם עם שחקנים אחרים.
    בוא נשים דברים על השולחן:במכבי חיפה יש משבר הנהגה,והוא לא במגרש.הוא מחוצה לו.אין לך מאמן שהשחקנים יכולים להזדהות איתו כדמות רצינית.

אתה רוצה לומר לי שליוסי בניון לא הגיע יותר מ-250 אלף דולר לעונה?לפראליה לא הגיע?לשחקנים אחרים כמו יעקובו,רוסו ועוד?...
    למה בתקופות של שום,גרנט ואפילו כהן לא ראית שחקנים מתמרמרים ומבכינים בכאלה כמויות שיפתחו להם את החוזה "או שיעזבו...".תמיד היתה תחרות שבאה והלכה:שפירא,זאבי,דדש,פדרמן ולוני.
    ההבדל הוא שלרוני לוי יש יחסי אנוש מחורבנים עם שחקנים:לא צריך להיות שחקן כדי להבין את זה.מספיק להיות אוהד שנמצא במגרש כדי לראות איך שחקן עולה לחימום,או כמה הוא יכול לתת.
    עכשיו נסה לשכנע אותי שיש היום שחקן אחד במכבי חיפה שרוני לוי מסוגל למצות ממנו יותר ממה שהוא כמו מאמנים אחרים או כמו המאמנים שציינתי ואני אהיה אדם אופטימי מאוד.

11. תומר22 Member

אני אחזור על דברים שכבר אמרתי פה: רוני לוי עשה מזנדברג שחקן מקצוען ולא אף אחד אחר. עידן טל עד היום מודה בכל מקום על התרומה האדירה שרוני לוי נתן לו לקריירה. הוא אמר בעצמו שהעונות אצל לוי שידרגו אותו מאוד. יניב קטן נתן את התקופה הטובה ביותר שלו אצל רוני לוי ואני בטוח שהוא יכול לקדם שחקנים נוספים כמו שעשה עם השלישייה הזו. נכון, רוני לוי עשה לא מעט טעויות ונכשל עם כמה וכמה שחקנים, אבל אי אפשר להגיד שהוא לא עשה כלום(ושוב זה נושא שנטחן פה בכל צורה אפשרית ואני כל הזמן חוזר על דבריי).

בקשר לחוזים: תמיד היו ויהיו שחקנים שירגישו מקופחים כתוצאה מכוחות השוק, שינויי המטבע או שחקנים שמקבלים יותר מהם - זה לא חדש. כמו שהראתי לך שגם עטר יודע להתלונן על שיפוט, כך אני יכול שוב למצוא בארכיונים כל מיני שחקנים מתקופות שונות שביקשו לפתוח חוזים.

לגבי דוידוביץ': ניר כבר היה קרוב לעזוב פעמיים(להפועל של לבייב וגרנט, ולבית"ר השנה) בשנתיים האחרונות תמורת חוזה כפול ממה שהוא מרוויח בחיפה ולכן הוא מרגיש מקופח מהחוזה שלו כרגע. אני בדיעה של לכבד חוזים כמו שהם, אבל אם יש מישהו שמגיע לו זה דוידוביץ'(בטח כשחקנים הרבה פחות טובים ממנו בכדורגל הישראלי מרוויחים יותרממנו). אם יש סיבה אחת שבגללה ניר עדיין בחיפה זה רוני לוי. אמנם הוא כעס על כך שלא קיבל את סרט הקפטן, אבל הם ליבנו את הדברים. דוידוביץ' הוא מהבודדים בקבוצה שיצא להם לשחק עם רוני לוי ולכן הקשר שלהם טוב משל הרבה אחרים.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

הדיון הפסה הזה על רוני לוי גם ככה לא יביא שום דבר. לטובת כל המצודדים או המתנגדים תעברו הלאה, אם תרצו או לא הוא ישאר ובזה לצערי העניין נסגר.

לגבי המשחק אתמול, למשהו יש רשמים מהמשחק? איך היו הילדים? איך היה השחצן בוזגלו? איך היה גפני?

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ממה שאני הספקתי לשמוע ולקרוא עד כה, בחיפה מאוד מרוצים מהיכולת של גפני עד כה. הוא מרבה לתמוך בהתקפה, מצויין בהגנה, בהחלט מפתיע לטובה.
    לגבי יתר הצעירים, אתמול הם היו מצויינים במיוחד אושרי גיטא שהיה פעיל מאוד. אותי מדהים כל פעם מחדש כיצד רוני לוי מתלבט האם להשאיל את חמד או לא. בניגוד לאלמדון, שלא מנצל את ההזדמנויות שהוא מקבל חמד בכל משחק בו הוא משותף הוא כובש, גדל לנו כאן סקורר מצויין.

14. Fergie's Legend Member

חיפה מדרדרת, חבל. האימפריה נופלת ונכנעת לגועל של בית"ר, כבר שנה של ייסורים.

15. kfiros Member

הכניעה לבית"ר היא עובדה מוגמרת, לא רק מבחינת מכבי חיפה אלא גם מבחינת התל אביביות.
    ומיותר לספור את השנים, זה ברור שמתחיל פה אותו תהליך של מכבי תל אביב כדורסל
    מה שנותר למכבי חיפה זה לחשוב על ההתמודדות נגד נתניה והתל אביביות בצמרת כדי לשאוף להכנס לאופ"א בלי הרבה בעיות

Last edited: Jul 15, 2007