אני חושב שבעצם העובדה ששחקן בגילו,בעמדה שלו תפס מקום של קבע בהרכב של מאמן כמו רוני לוי זה כבר מראה עליו, לא סגור על היכולת כי לא יצא לי לראות אותו באף משחק מלא.
שחקן מאוד כישרוני בירם כיאל, ששמעתי עליו לא חשבתי שהוא כזה טוב , השחקן מאוד טכני , אגרסיבי לא עושה חשבון לאף אחד, וזה נתון שמאוד מפתיע אותי הוא מתנהג לכולם כאילו הוא כבר משחק בחיפה שנים, ולא כמה משחקים, עוד אפשר להגיד עליו שהוא שחקן חכם מאוד יש לו מסירות מדויקות , אני חושב שלחיפה יש לעתיד קשר מצוין , והוא יכול להגיע רחוק מאוד עם הכישרון שלו.
כיאל העונה הוא השחקן המצטיין שלנו. הוא מתקל מצויין, מצטרף לעיתים קרובות להתקפה, מהיר, משחק ראש מצויין. הוא מהצעירים שיש להם הרבה חוצפה חיובית, מה שלדעתי בהחלט יכול לגרום לו להצליח בעתיד. אני רק מקווה כי הוא, בניגוד לרפאלוב, ימשיך באותו הקו הדרוש להצלחה. חיים ספורטיבים והשקעה באימונים הם הדברים החשובים ביותר להצליחה. הדבר היחידי שהוא צריך לשפר זה את העבירות השטותיות שהוא עושה לעיתים תכופות, ובגינם הוא מקבל גם בדרך כלל כרטיס צהוב. מעבר לכך, אם ימשיך את מגמת השיפור שלו, וכמובן ייזכה לאמון מצד רוני לוי, אין לי ספק שהוא יכול להגיע רחוק.
זה לא רק זה שי, הוא צריך גם לשפר הרבה דברים במשחק ההתקפה שלו... בעיקר קבלת החלטות. אבל אלה דברים שלומדים עם הזמן ואם יתנו לו את הביטחון, הוא יחזיר לנו בגדול. בכל מקרה, אין ספק שכיום בירם הוא הצעיר המוכשר בארץ בתפקידו.
אני לא חושב שהוא צריך לשפר כל כך את ההתקפה שלו, למרות שאף פעם לא יזיק, הוא קשר אחורי קלאסי, הוא לא מפחד לרדת לתיקולים או להיכנס למאבקי כוח, הוא נלחם, משקיע ויש לו נשמה ענקית, מה שהקנה לו לא רק את המקום בהרכב אלא גם את אהבת הקהל. בנוער הוא היה משחק 50/50 וכבש המון שערים, אבל לבוגרים היכולות ההתקפיות שלו לא מספיק ואילו ההגנתיות פשוט נהדרות והוא רק הולך ומשפתר, אני מאמין שעם קשר 50/50 יצירתי לידו, נרוויח קישור נהדר.
ואם כבר בשחקנים צעירים עסקינן, אז מכבי חיפה ממשיכה בייבוא כשרונות. הפעם מדובר במור דהן. בלם בן 18 שהגיע במסגרת ההסכם עם טובורק. דהן יתאמן עם הקבוצה הבוגרת, אולם כרגע ישחק בקבוצת הנוער. אתמול ערך את המשחק האחרון שלו בטובורק ונערך לו טקס פרידה. דהן הוחתם ל5 שנים, ואומרים שמדובר בבלם עם עתיד גדול. ככשאלו אותו למה בחר במכבי חיפה והאם הוא לא חושש שלא יצליח להשתלב בהרכב ענה שהוא יודע לאן הוא מגיע ומאמין שיצליח גם לפלס דרכו להרכב של מכבי חיפה, נבחרת ישראל, ובהמשך לקבוצה אירופאית. יומרות יש, האם יש כשרון ויכולת? ימים יגידו.
כן שמעתי עליו, זאביק זלצר אומר שהוא בלם העתיד של נבחרת ישראל, בינתיים אני שומע המון דיבורים עד שאני לא יראה את הכישרון הזה בעיניים שלי אני לא יתלהב יותר מדי, דיבורים לחוד מעשים לחוד.
כן שמעתי בלם מצויין,יש גם את ניסו קפילוטו שמשחק איתו בצוותא בנבחרת הנוער ובמכבי תל אביב.. גם בלם מצויין.
קשה למצוא קבוצה בליגת העל שתתן לילד בן 19 לפתוח בהרכב כבלם, יכול להיות מאוד שהוא יימצא את עצמו בליגה הלאומית בעונה הבאה. בכלל הסיפור שלו מאוד דומה למעבר של נדב קידר מטוברוק למכבי חיפה לפני שנתיים.
מסכים לגבי הבעייתיות שיש בלתת את חולצת ההרכב לבלם. אם זה קורה, זה יכול לקרות רק עקב פציעות (עיין ערך קפילוטו למשל), אבל גם במצב הזה יש את חרזי שמועדף עליו. בכל מקרה בעונה הקרובה הוא ישחק בנוער. גם לדקל קינן לקח הרבה זמן עד שחזר ללבוש את המדים של מכבי חיפה. אני מאמין שגם עם דהן הסיפור יהיה די דומה, ואחרי בשנה הבאה יבין שהוא לא מצליח להשתלב בבוגרים - יושאל לקבוצה אחרת.
תמיר כהן על הכוונת של חיפה: פאוליניו, שמשחק על אותה משבצת, לא ממש מספק את הסחורה ובקבוצה קיימת אכזבה גדולה מכך שהוא עדיין לא נכנס לעניינים. כפי שזה נראה כרגע, הצורך של הירוקים להביא את החלוץ טמבינקוסי פאנטיני בינואר, ייאלץ אותם לוותר על אחד מחמשת הזרים, ונכון לעכשיו פאוליניו מספק לרוני לוי מספיק סיבות כדי לשחרר אותו. במידה וכך יקרה, חיפה תישאר עם בירם כיאל, שמשחק כקשר 50-50, וגוסטבו בוקולי, שלאחר שהייה ארוכה בקישור הימני הוסט השבוע לקישור האחורי, כדי לחפות על החולשה שהשאיר פאוליניו. הברזילאי איננו קשר אחורי טבעי וכיוון שמלבד שני אלה, לחיפה אין קשר אחורי אחר, תמיר כהן יוכל לחזק משמעותית את הקבוצה בעמדה זו, בטח ובטח בכושר בו הוא נמצא כרגע. מבחינה מקצועית, לא הייתי פוסל את הצטרפותו לקבוצה, משום שהוא בהחלט יכול לתרום לנו במידה ופאוליניו ישוחרר. אך אני, כמו כל יתר האוהדים, זוכרים שלפני ארבע שנים, כשכהן היה במכבי תל אביב ומכבי חיפה בדיוק סיימה את שלב הבתים בצ'מפיונס ליג, כהן יצא בהצהרה בנוסח: "גם אנחנו היינו מנצחים את ההרכב השלישי של מנצ'סטר". באותה עונה גם רוסו וגם תמיר כהן, זהו מהלך קשה מידי עבור הקהל שלנו. כמובן שרוני לוי ויעקב שחר יכולים לטעון כי כמו שראינו במקרה של ג'ובאני רוסו, כל עוד השחקן שורף את הדשא, הקהל שוכח. לי ההצעה הזו נראית כרגע רחוקה מאוד מלהתממש, אך נחיה ונראה.
לא צריך להביא כל זבל שפל שנתן חצי עונה טובה בקריירה שלו. שיביאו את חאלד חלאיילה, אומנם שחקן בסגנון של כיאל, אבל המשחק מלחמה של שניהם יעשה את העבודה בחלק ההגנתי.
במידה ופאוליניו אכן ישוחרר תמיר כהן יהיה חיזוק אדיר ביותר לקבוצה, אני גם הייתי רוצה לראות אותו בקבוצה שלי במידה ואחד הקשרים האחוריים שלנו יעזבו, תמיר כהן יכול לשפר בצורה משמעותית את הקבוצה, כי כאמור הבעיה העיקרית של הקבוצה בזמן האחרון הוא פאוליניו שלא מרשים, ואם יביאו את תמיר כפיתרון לבעיה זה יהיה טוב מאוד כי כאן הרווחתם קשר לא רק לעונה הזו אלא גם לשנים הבאות, קשר אחורי פנסטי, אבל כמו שסיימת בפסימיות אני גם חושב שתמיר רחוק מלהיות במכבי חיפה.