מכבי חיפה 07/08 : סוגרים עונה עם הפסד לאשדוד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. shabaaz Member

מכבי חיפה פשוט גרוטאה של קבוצה כבר.
    השאלה כבר לא מתי יגיע התואר-שהסיכוי הוא רק לגביע אם בכלל...
    השאלה היא מתי יחליפו מאמן.
    כל 4 חודשים עפים 4 שחקנים מהמועדון.אי אפשר לשמור על יכולת טובה של קבוצה כשיש בה רוטציה כזאת גבוהה של שחקנים.לוי יכול לטעון שהוא מנסה למצוא את הנוסחא הנכונה,אבל כבר מזמן הבעיה היא לא בשחקנים:הוא כבר החליף מעל 15 שחקנים(אם לא יותר) באותם עמדות.
    כשיש לך מכונית עם שנתיים שלוש על הכביש וצריך חלפים זה מובן.הבעיה שלוי שחק את האוטו שלו,ושחק ושחק ושחק ושחק...והחליף והחליף עד שיצאה למכונית הנשמה.במצב כזה כבר לא משתלם להחליף מנוע,הגה וכו'...שחר צריך לקלוט שהוא צריך לשכור לו נהג עם מכונית חדשה.

2. אלי אוחנה ג'וניור Member

מכבי חיפה חייבת ריענון בעמדת המאמן. רוני לוי מיצה עצמו לגמרי במועדון ואינו מועיל.
    הבעיה היא ששוק המאמנים הישראלי נורא נורא מצומצם וקטן, קשה יהיה למכבי חיפה למצוא מחליף ראוי מספיק לרוני לוי. אך (גם) בשביל זה אירופה קיימת - מכבי חיפה יכולה להביא ארצה מאמן מאירופה שייחזק את היסודות במכבי חיפה, ויחזיר את אימפריית הכדורגל שדועכת.

3. יהודה ברוך Member

רנאטו הביתה?! השתגעת?! לשחרר שחקן כשרוני כמו רנאטו?! את מי נשים במקומו בהרכב את מליקסון?!

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ריקי..רנאטו חייב לקבל את הכדור לרגל ואז הוא מתחיל להזיז את העניינים,כל המשחק הוא בקושי קיבל כדורים לרגל,נכון שהוא עצלן ולא רודף אחריהם יותר מידי אבל מצד שני הוא כישרון ענק.

5. שגיא Guest

עזבו לקבל את הכדור לרגל, אין לו כוח לרוץ פשוט. הוא לא בכושר ועדיין צריך להוריד כמה קילוגרמים.

6. keane Member

אתם שוכחים שרנאטו עדין פצוע, הוא משחק העונה עם פציעה לא נעימה בשרירי הבטן.
    אם ראיתם אותו ביו טיוב בקליפ, בטח שמתם לב שהוא רץ מהר ובקלילות כשהוא בכושר ובריא.
    בכל מקרה, רנאטו הוא לא סתם שחקן, אפשר לראות שיש בו משהו, שחקן כזה שיהיה בשיא כושרו ובריאותו הוא נכס עצום לקבוצה.

אם כבר, צריך להעיף את פאוליניו, שכבר משחק שלישי ברציפות שבירם כיאל ושותפיו מחפים עליו. במשחק נגד בית"ר אין כדור שהוא לא איבד, או שהוא החליק פתאום, או שהוא נלחץ כל שניה ומסר לא טוב. שחקן כזה אין לו מקום אצלנו. צריך להעביר את בוקולי לאמצע, ואפק ישחק בימין.

7. beitar4ever Member

רנאטו הוא שחקן גדול פשוט אני יודע שהוא חזר לא מזמן מפציעה ארוכה , והוא צריך זמן התאוששות אני מאמין שעד מחזור 12 לפחות אתם תחשבו עליו כבר אחרת, כי שחקן כזה לא רואים בארץ ,באמת אני לא אומר לכם את זה סתם, הוא זר ענק, ויש לו המון כדורגל ברגליים.

8. a.m Member

רנאטו עדיין פצוע יש לו בקע בבטן ורק ניתוח יעזור לו להחלים אבל אנחנו צריכים את רנאטו עכשיו ככה שהניתוח ידחה כל עוד הוא יכול לשחק

9. beitar4ever Member

:aa1: פאוליניו קשרה הברזילאי של חיפה, עלול לרדת ביום שבת לספסל בעקבות יכולתו החלשה שהוא מציג בשבועות האחרונים, לוי שוקל להסיט את בוקולי לעמדת הקשר האחורי על חשבונו של פאוליניו .
    אייל משומר נטש את האימונים בגלל כאבים בקרסול, והוא בספק למשחק בשבת.
    בקשר לחלון ההעברות בינואר, אחד מהשינויים שצפויים בחיפה , פיטר מסיללה המגן השמאלי של חיפה מציג יכולת מצוינת בשבועות האחרונים בחיפה אומרים אם הוא ימשיך להציג יכולת כזו גם עד ינואר, בחיפה ישחררו אחד מהמגנים השמאליים האחרים ,גפני או דנין.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

פאוליניו הוא כישלון טוטאלי עד עכשיו. לראות אותו במשחק ביום ראשון היה פשוט מביך, זה היה משחק של 10 שחקני חיפה נגד 12 שחקני בית"ר. לעצור כדור הוא לא יודע, פעולות פשוטות לא הולכות, ממש הלך נגד הקבוצה שלו. שחקן פשוט חלש.

11. keane Member

הגיע הזמן שהוא ירד לספסל, כבר כמה משחקים שהוא לא פוגע. לא יתכן שכל כדור שהוא מקבל הוא מאבד, כל כדור הוא מוסר לא נכון, כל הזמן נופל, ומפיל הכל על בירם כיאל שצריך לחפות על כל הטעויות שלו.
    שבוקולי ירד לקישור האחורי, אפק יהיה בצד ימין וזהו. ככה צריך להיות.
    פאנטיני יבוא בינואר על חשבונו של פאוליניו, וככה יגמר הסיפור. מסיללה חייב להישאר, באמת שהרבה זמן לא ראיתי בארץ מגן שמאלי טוב כמוהו. מטוס סילון בצד שמאל, עבודת הגנה משובחת, רק הצד ההתקפי טיפה חסר אבל יהיה בסדר.

12. Don Joan Roman Member

אם כבר שאפק יריד לקישור, הוא לדעתי יכול להועיל שם הרבה יותר מאשר קשר ימני, בגלל הכושר הגופני בו אפק נמצא.

13. שגיא Guest

מה זה אפק ירד לקישור? הוא משחק שם כבר. אפק הוא קיצוני מובהק. באמצע הוא יבלע, הוא צריך מרחב לרוץ איתו ובאמצע הוא פשוט לא יבוא לידי ביטוי. הוא לא מהשחקנים שיכולים וצריכים לנהל משחק.

לגבי פאוליניו, אתם צריכים להבין שהוא היחידי שמשחק בתפקיד שלו. תרצו או לא, ג'ובאני לא קשר אחורי (הוא יכול לתפקד כקשר מרכזי שני, אבל לא אחורי מובהק), כנ"ל לגבי בוקולי. ולפני שתגידו כיאל בירם, גם עליו אומר שהאופי שלו הרבה יותר התקפי ממה שזה נראה ולדעתי הוא אפילו היה בא לידי ביטוי בצורה מצויינת בתפקיד התקפי יותר, אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא שהתפקיד של קשר אחורי לוקה בחסר במכבי חיפה, כי פשוט אין עוד שחקנים בתפקיד הזה. אה, בעצם יש את שלומי חנוכה, אני לא מאמין שאותו אנחנו רוצים לראות שם.

מעבר לזה, ושוב אגיד, את המשחק מול בית"ר נבצר ממני לראות, לכן לא אוכל לחוות דעה לגביו. אבל עד עכשיו פאוליניו דווקא כן היה במגמת עליה מסויימת. אני עדיין לא הייתי ממהר להספיד אותו והייתי נותן לו עוד כמה משחקים ועוד כמה ימי חסד.

14. לא מצאתי כינוי Member

כאחד שראה העונה כמעט את כל המשחקים של חיפה אני חייב לציין שלא רק שהוא כישלון טוטאלי כמו שלירן ציין - הוא פשוט מזיק למשחק הקבוצתי. זה כאילו מכבי חיפה משחקת עם 10 שחקנים, הנגיעות הבודדות שלו במהלך המשחק הן תמיד או סתמיות שזה החזרת כדור להגנה, או לחליפין - איבוד כדור.

הבנתי את ההחלפה של דירסאו, גם היום במכבי פתח תקווה הוא מוכיח שהוא ממזמן ממזמן לא אותו דירסאו של לפני שנתיים, אבל להחליף אותו בשחקן שהוא אפילו לא ברמה של ליגה לאומית? אני עוד בסוף יתחיל להאמין לתיאוריות שזה באמת קרוב משפחה שלו שבאה לארץ בזהות בדוייה, איך אפשר לקרוא לו שחקן?

גם רנאטו לדעתי הוא שחקן שמוערך יתר על המידה - מאז המשחק מול כפר סבא שבו הוא הפגין מהירות מצויינת, שליטה בכדור, ומיקום ברחבה זה נראה כאילו ממשחק למשחק הוא משחק פחות ופחות טוב. לא איכפת לו מהנעשה במגרש, הוא מראה אדישות, ובכלל הוא נעלם לדקות משחק רבות - לדעתי גם כאן חיפה תיפול עם עוד זר.

נערך לאחרונה ב: ‏8/11/07
  15. keane Member

אז מה אם זה התפקיד שלו? הוא לא מצדיק את הדקות שהוא על המגרש, פשוט נזק לקבוצה.
    לגבי בוקולי, אתה יודע מה זה הסבה? אתה יודע כמה שחקנים עשו הסבה בקריירה שלהם? בוקולי כבר עונה שעברה שיחק כקשר אחורי לא מעט משחקים. אמנם זה לא התפקיד שלו אבל הוא יודע לעשות עבודת הגנה לא רעה בכלל, בטח שיותר טובה מפאוליניו.
    אני לא חושב שיש קשר אם ראית את המשחק האחרון נגד בית"ר או לא, הוא לא הפתיע אותי נגד בית"ר. גם נגד נתניה הוא היה על הפנים, ובירם כיאל חיפה עליו.
    בוא אני אגיד לך מה היה נגד בית"ר, הבנאדם היה לחוץ, לא הצליח להחזיק את הכדור אצלו יותר מ 2-3 שניות. כל כדור שהוא קיבל הוא מסר אותו לא טוב, חילוצי הכדור המעטים שלו לא תרמו כי שניה אחרי זה הוא דאג להחזיר ליריב את הכדור. תוסיף לכך את ההחלקות המיותרות שלו בריצות לכדורים, ותקבל את מכבי חיפה ב 10 שחקנים. לא תודה, שחקן כזה אם לא ישתפר מקומו לא בחיפה.
    לגבי שלומי חנוכה, אל תדאג הוא לא ישחק בהרכב בכל מקרה. אבל גם אם כן, אל תספיד אותו סתם.