יהי זכרו ברוך. חבל שעל דברים כאלה קטנים, חיי אדם נלקחים בכל-כך קלות. וזה חוזר על עצמו כל פעם מחדש, כל אחד מרשה לעצמו להסתובב עם סכין במדינה הזו. וחבל שנראה גם ביום ראשון מחוץ לאיצטדיון קטטות בין אוהדים, עם סכינים (מצד של אוהדי בית"ר כמו תמיד, כמו בעונה שעברה). בקשר לפאוליניו, הוא כלם לעומת דירסאו. פאוליניו חלש פיזית, לעומת דירסאו שהיה מאוד חזק באמצע המגרש, ובינתיים זה מאוד משפיע. מול הקישור המצוין מול בית"ר לא הייתי עולה עם פאוליניו בשום אופן, אלא הייתי עולה עם ג'ובאני רוסו וכיאל שיחסית הם חזקים פיזית, כאשר בוקולי בימין, קטן בשמאל, רנאטו באמצע וארבייטמן בחוד. לטעמי זה ההרכב הטוב ביותר שאפשר להעמיד למשחק מול בית"ר.
רוסו כקשר אחורי? הוא אמנם משקיע, אבל מול הקישור הכשרוני של בית"ר זה לא יספיק. דווקא פאוליניו מציג יכולה לא רעה בכלל ואני לא מבין למה אתם לא שמים לב לזה. צורת חילוץ הכדור שלו מרשימה ממשחק למשחק שהוא כאילו לא נותן לשחק לגבור עליו, ואז שולח לך ומוציא לו את הכדור יפה וחלק. מעבר לזה, הוא אכן משחק הרבה יותר מהיר מדירסאו.
טוב ככה אני חושב שאין סיבה כלשהי להוציא את פאוליניו מההרכב אומנם הוא לא משחק הכי טוב שלו אבל הוא משתפר ממשחק למשחק ורואים את זה בחילוץ כדורים, משקיע המון בסיוע להתקפה, ואם אתה רוצה להחליף אותו ברוסו מה אתה עושה בזה רוסו הוא גם לא קשר אחורי והוא לא הבחור שיתמודד עם בואטנג וטל תאמין לי הם יגברו על בקלות.
אני אגיד לך למה לא שמים לב כי שוב כמו שאמרתי יש לידו את בירם שעושה את כל העבודה השחורה, הוא לא יכול להיות קשר אחורי עם נתונים פיזיים כאלו, כל שחקן דרג ז' בליגה שלנו מעיף אותו בסטירה, כשהוא לבד באמצע הוא פשוט אוויר, בירם מייצב לנו את הקישור האחורי. סוף הסאגה(?): http://maccabi-haifafc.walla.co.il/ts.cgi?...pt=item&id=7648 אני מאוד מקווה...
פאוליניו בינתיים לא מזכיר חצי מהיכולת של דירסאו, לא פלא שהקישור האחורי שלנו לא ממש עובד (למרות שיש השתפרות במשחק של פאוליניו, אבל זה עדיין לא זה). עכשיו אם אתה רוצה לעצור את אלברמן, טל ובואטנג, אתה חייב להציב קישור אחורי מספיק חזק שלפחות יגרום להם לקושי מסוים, פאוליניו חלש פיזית, ואני לא רואה אותו מצליח לעצור את אחד מהשחקנים האלה, לכן עדיף שרוסו ישחק כקשר אחורי לצידו של כיאל, כך זה יהיה הרבה יותר טוב. אגב, למרות ההחלטה הזו של מכבי חיפה שאוהדי ביתר לא ישבו ביציעים שלנו זה די ברור שאוהדי ביתר ישבו ב-14 בצד.
אני לא מסכים איתכם. מה גם שכיאל הוא אמנם קשר אחורי, אבל עם אופי הרבה יותר התקפי. אם תשים אותו ואת רוסו ביחד להערכתי כל השליטה במרכז המגרש כלל לא תהיה אפשרית. אבל היי, זו רק דעתי.
השנה בניגוד לשנה בה שיחקנו עם דירסאו ועידן טל במרכז המגרש, אנחנו משחקים עם שלושה שחקנים שעושים הגנה. אומנם רוסו לא מוגדר כקשר אחורי, משום שהוא מרבה לעלות אך עדיין הוא עוזר לא מעט במרכז המגרש. למרות ההשתפרות של פאוליניו, אם נציב אותו בהרכב כאשר הוא היחידי שמבצע את פעולות ההגנה (בדומה לשנה שבה דירסאו שיחק באמצע), הרי שהוא פשוט לא יורגש. ההוכחה לכך הייתה שבמשחקים הראשונים בתחילת העונה, רוני לוי שיחק מבלי כיאל וראינו עד כמה מרכז השדה שלנו פרוץ לחלוטין.
המשחק הזה זה עוד מבחן של רוני לוי. יותר מזה:זאת ההזדמנות של איציק שום להנחית על הליגה הזאת את הגרדום אחת ולתמיד. כרגיל שרוני לוי ינסה לנצל את המשחק הזה כמנוף ליכולת לניצחון ולשכוח שהקבוצה שלו שכחה: מה היא שכחה? היא שכחה להתעורר לאיזה חצי ליגה...לכל הסיבוב הראשון...למשהו שיזכיר יכולת דלה...למשהו שבכלל יזכיר כדורגל מקצועני.עלובי נפש.איציק שום לא צריך שום מנוף ושום בלבולי שכל.הבנאדם הזה הוא סוס עבודה שמגיע ועושה את מה שהוא צריך. אני רואה את בית"ר משתעממת לנצח ולקחת את הליגה הזאת בהליכה,ולא ליכולת משכנעת ואני שואל:במקרה ומכבי חיפה היתה ביכולת טובה+הנקודות ש'כאילו' רוני לוי טוען שנשדדו בתחילת העונה+עם הרכש+קולאוטי+בלי התירוצים+השופטים+הקהל+בלי האינטרטוטו+מרד השחקנים...אז הוא באמת היה חושב שהוא יכל לגרד להם את הציפורן?! מקסימום היינו סוחבים איזה סיבוב נוסף עם היכולת המזוויעה שהוא מוביל את הקבוצה בה כבר 3 שנים לאיזה קרב אופטי ואחרי טדי כרגיל הוא היה ממציא איזה תירוץ למה הפסדנו אליפות. לא מדברים פה על קבוצה גדולה שמנסה לרוץ לתואר כבר:אנחנו מדברים פה על אשליה. מכבי חיפה זאת אשליה!!!!כמה זמן כבר יש את האשליה הזאת שנתעורר כדי שיהיה עניין בליגה?!!! פשוט אשליה. מחכים כדי שניקח אליפות???:פחחחחחחחחחחחחח.....עאלק אליפות.אף אחד כבר לא מצפה מרוני לוי לקחת תואר.מצפים ממנו לאיים...רק לאיים.כדי שיוכלו לפטר איזה מאמן בבית"ר.ליצור פרובוקציות. הרי במכבי חיפה אי אפשר ליצור אפילו פרובוקציות על המקום ה-7.אנחנו מדברים על מקום שלא מוביל לאינטרטוטו!. איזה חרפה.כלב נובח ולא נושך.הבנאדם כבר יודע בע"פ את הסלוגנים השחצנים למצלמת וחושב שהוא פרגוסון. אם לפני 20 שנה,לא 5שנה,לא 5,לא 10....20 שנה!!! היו אומרים לשחקני מכבי חיפה שזאת קבוצה שלא מסוגלת לאיים על המקום ה-7 אז ישר היו מעיפים את המאמן קיבינימט.ואיך אני יודע?הייתי שם ולפני. היתה תפיסה במועדון שאנחנו קבוצת מרכז ומטה ואולי שואפת לדגדג את הצפונים.ג'וני הרדי ושלמה שרף באו ושינו את זה.תשאלו אותי,אני לא מבין מה בנאדם כמו רוני לוי עושה היום עם כל יום הכדורגל שלנו לא משקף את המורשת שלנו(וכן,יש לנו אסכולה ומורשת) ומחזיר אותנו שנות אור אחורה. הכדורגל שלנו לא צריך להיות כדורגל נסוג אלא יוזם.כדורגל יצירתי. איפה החשיבה היום במשחק שלנו?איפה הברקוביצ'ים והעטרים שלנו?איפה הלוחמים? מה שלא יהיה ביום ראשון מכבי חיפה פשוט לא יכולה להמשיך ככה. דיברתי אתמול עם אחד האוהדים הכי ותיקים של הקבוצה והוא אמר לי ששחר לא יפטר את לוי כי לוי זאת הבובה שלו.צודק במאה אחוז.אני מסכים. שחר היום מחליט על ההסכם,קונה את השחקנים,וקובע את המערך.איזה בעל קבוצה היה מפטר את עצמו? זה כמו להודות בטעות של עצמו?אדם כמו שחר רואה את עצמו משחק בליגה של עצמו.הרי ליגה הוא לא ירד,אליפות הוא כבר לקח אז מה אכפת לו.הוא משחק בצעצוע יקר.שיהנה.
אתה צודק בהרבה דברים ואכן כך מכבי חיפה לא יכולה לדגדג אפילו את בית"ר, אני מודה בכך חיפה היא קבוצה חלשה היום בלי האופי הלוחמני שהיה לה בתקופה של שום ,גרנט, היום היא שונה לחלוטין , ואני יודע כמה סיבות לכך, תיראו שמתם לב שבמשך כל שנה ושנה הם משחררים שחקנים ותיקים וחשובים בקבוצה ואז מתחילה ההידרדרות, הם שיחררו את טל, זנבדרג, בנאדו ושלושתם היום הם בבית"ר פשוט מאוד חיפה חיזקו את בית"ר, וזה טעות חמורה אני יקח את השיחרור של אריק בנאדו זה היה בעקבות אולי 100 אלף דולר או משהו פחות מזה, מה מצחיק בכל הדבר הזה שלאחר השיחרור הם הביאו מישהו שקיבל שכר כפול ממה שבנאדו רצה ,השחקן רפאל אולרה אתם מבינים אז מה קורה, הם פשוט משנה לשנה מאבדים את הנשמה שלהם, את הלב. אותו דבר קרה גם השנה הם מכרו את החלוץ הטוב בליגה והשחקן הכי טוב שלהם בקבוצה, רוברטו קולאטי אז מה אתם מצפים שהם יהיו טובים לאחר כל השיחרורים האלה, אלה שחקנים שהביאו לחיפה אליפויות ולאחר שהם משחררים אותם הם גם נפגעים חברתית וגם מקצועית.
אתה ראית את בית"ר העונה? לא בדיוק מבריקה, אבל לוקחת נקודות בנונשאלנטיות. מזכירה את מכבי חיפה של רוני לוי ואברם גרנט בשליטה האבסולוטית בליגה ובקלות שבה הכל קורה לטובתה (יש יגידו, כמו אז, מנצלת חולשה של הליגה). אבל להגיד ששום עושה משהו חוץ מלשמור על קרבות האגו בתוך הקבוצה, זה שקר. שלמה שרף, חברו הטוב של שום, אמר בעצמו שזו הקבוצה של גאידמק ולא של שום. עם קבוצה כזאת (תקציב גבוה פי 3 מהבאות אחריה, לנו היה תקציב גבוה משל שאר הקבוצות אבל בהפרש מזערי) גם דוד נומה היה לוקח אליפות. שום מאמן התקפי וכולם אוהבים את סגנון המשחק שלו, בסדר. אבל אתה קושר לו כתרים מוגזמים. המשחק הזה הוא מבחן למכבי חיפה כקבוצה, ולא למאמן או לשחקן בודד. מאמן שלקח שלוש אליפויות ברצף לא חייב דין וחשבון לאף אחד ולא צריך לעמוד במבחנים. כל משחק הוא לגופו והוא יישפט בסיום העונה על כל המשחקים ועל היכולת הכללית - שם המבחן שלו. ועוד משהו: בוא נזרום עם תיאוריית ה- "רוני לוי הוא הבובה של שחר": מה עושה רוסו בקבוצה? הרי רוני לוי רצה אותו ושחר לא; איפה אוהד קדוסי ששחר כל כך רצה ורוני לוי לא הבין למה? יש כאן שני אנשים שמנהלים מערכת יחסים מקצועית של עובד ומעביד, כל אחד עם סמכויותיו שלו. די לבלבל במוח עם תיאוריות מופרכות. אתה שואל איפה הברקוביצ'ים והעטרים למיניהם? כל פעם שעולה שחקן מהנוער אנחנו האוהדים מיד מכתירים אותו למלך החדש, השתן עולה לו לראש ותוך שנתיים-שלוש הוא מוצא את עצמו משחק ב"גבעת נפוליאון" עם הפועל עכו. כך היה עם חיים סילבס, כך היה עם ערן לוי ועכשיו גם רפאלוב נמצא באותו תהליך. אלה שחקנים שמנטלית לא בנויים למקומות שאנחנו רוצים שהם יגיעו אליהם, אבל אנחנו ישר מפנטזים על הברקוביץ' הבא. לא ראיתי אף אחד מהכשרונות הגדולים (גם לבוזגלו יש עוד הרבה מה להוכיח) פורח במקום אחר ומראה שטעו לגביו במכבי חיפה. אין לכך שום קשר למאמן.
ראיתי עכשיו בוואלה שמכבי חיפה שוקלת הצטרפות ל G-14 מה הקשר של מועדון ישראלי לקבוצות הגדולות של אירופה? אפשר להבין כשפורטו ודומותיה מצטרפות, אבל מה הקשר של מכבי חיפה? אני משער שוואלה התבלבלו..
תומר עם כל הכבוד.לניצול הכשרונות יש את כל הקשר למאמן-בין אם הם שחקני בית או חוץ. רוני לוי הפך את הקבוצה כמו פח זבל הוא הביא שחקנים כמו דנטה לופז בגיל 19,קולאוטי,ווסלי,רנאטו,אנדרסון,ארבייטמן,מליקסון...וכו' וכו' וכו'.... 80 אחוז מהכישרונות שרוני לוי בונה עליהם לא הראו פרי ותוצרת.ולא בגלל שהם לא שווים-להפך:הקהל לא אדיוט,ראינו שחקנים כאן שהם מצוינים,הבעיה שרואים שהמאמן לא יודע לחבר לתאם אותם לסגל,ולהדביק אותם לסגל. שלמה שרף אם כבר דיבננו על שחקני רכש:סמך יותר על מחלקת הנוער,והביא גם פה ושם איזה 3-4שחקני רכש איפה שהיה צריך,כמו פרסלני,מרילי,ארמלי ועוד. כל מאמן וההשקפה שלו:אם רוני לוי רוצה ללכת על הרכש שילך עליו...אין בעיה.אבל שלא יבלבל את המוח שהשחקנים אשמים.שיהיה גבר ויגבה את השחקנים שהוא הביא.הוא לא יכול ליצור פרובוקציות כל שני וחמישי בקבוצה כדי שיהיה לו תירוץ להמשיך עוד חודש. שנית-ההבדל בין שלמה שרף ולוי הוא ששרף היה לא רק מאמן הוא היה אבא של השחקנים.הוא היה מסייר במחלקות נוער,בודק כשרונות,מקבל שחקנים,הורים,ילדים,מאמנים.שרף היה קרוב להרבה אוהדים של הקבוצה ועדיין למרות שהרבה מהם(פרחחים יותר נכון) מקטרגים לו היום. הייתי מעדיף את שרף ל-10 עונות בלי אליפות על פני רוני לוי ו-100 אליפויות.ככה אני יודע שהקבוצה מנוהלת ומאומנת ע"י בנאדם עם נשמה ירוקה ולא איזה טכנאי קבוצות. רסמי:ראית פעם את לוי עושה משהו ספונטני לחלוטין? אני לא. שלישית-לגבי שום:אני לא מכחיש. שום הוא לא מהמוחות הקודחים והמבריקים שהיו במכבי חיפה.אבל הבנאדם שיחק כדורגל התקפי וזה מספיק לי. יותר מזה:הוא הביא לנו השגים שרק נחלום עליהם.מה לעשות,יש אוהדים שהם חזירים יותר ממה שהם מסוגלים לאכול. לדעתי לא נתנו לא ת'צ'אנס להמשיך להראות מה שהוא יודע וכבר קטלו אותו.שכחו שעונה אח"כ רוני לוי הפסיד במוקדמות לקבוצה ששום היה קוטל. יותר מזה:שום היה ונשאר מאמן ששחקנים מעולים באים בשבילו.מאמן עם תביעת אצבע.לעומתו לוי מאמן ששחקניים בורחים ממנו.הטענה שהסגל נשחק בתקופתו נעלמה אחרי עונה אחת באלופות שבה למדנו שזה טבעי ואנחנו לא מכונה שיכולה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. שורה תחתונה:אם היה לכולנו את הצ'אנס להביא את שום לעונה נוספת כדי להחזיר את האליפות ולהביא אותו למוקדמות היינו מחזירים אותו.האופציה האחרת היא מאמן זר,או מאמן ישראלי-התקפי עם ביצים ולא מנוסה. בינינו,מה יש לנו כרגע:מאמןן ישראלי....כביכול מנוסה:שנכשל בכל פעם מהתחלה במוקדמות. אבל העיקר שיש לו תירוץ.... כי בעוד מאה שנה שניקח אליפות הוא יביא אותנו עד הלום עם הפסדים בכבוד ונחירות עד אין קץ.
כך היה נהוג בזמנו, זה הכל שאלה של זמן והלך רוח. אותו שלמה שרף הגדול, שמדבר כל הזמן (ובצדק, דרך אגב) על העדפת שחקנים צעירים ושחקני בית, הלך בניגוד למה שהוא מטיף והביא למכבי ת"א את מהו קודרו, ג'וזף ולאחוביץ' ועוד שני גרוזינים (דידאווה ועוד אחד, אני לא זוכר). זה הדבר הראשון שהוא עשה במכבי ת"א כשהוא הגיע, ולמה? כי זו הדרך פה, אם נרצה או לא. אז זה נחמד להביא דוגמאות מלפני 20 שנה, אבל דברים השתנו מאוד, לצערנו. אני מסכים איתך שקטלו את שום שלא לצורך, אבל את הצ'אנס להמשיך הוא קיבל - הוא העדיף (בצדק מבחינתו) את פנאתינאיקוס. ובקשר להישגים: הוא עשה הישגים מדהימים ומשמחים ביותר באירופה, אבל אל תשכח שעם כל הכדורגל ההתקפי, הבנאדם פיספס אליפות עם הסגל הטוב ביותר שהיה לנו מאז הקבוצה האדירה של שפיגל. עם כל הכדורגל ההתקפי, חטפנו 42 שערים בליגה (אותה ליגה עלובה שרוני לוי דרס שלוש עונות ברציפות לאחר מכן) ועל זה הפסדנו אליפות - אני זוכר קללות נגד המאמן באותו משחק אכזרי באשדוד (לפני כל הדמעות). מה שאומר שכפיות הטובה קיימת בכל מצב - תמיד רוצים יותר.
:aa1: דוידוביץ' למרות שהוא בספק רב למשחק נגד בית"ר , הוא משחרר הצהרה: "על אף שמצב הבריאות שלי לא טוב, אני עושה הכל כדי להיות כשיר ליום ראשון. גם אם זה יסכן את הבריאות והקריירה שלי, אעשה הכל בגלל המחויבות שלי למועדון ולאוהדים".