shabaaz אפשר לקטול את טל מכאן ועד השמיים אך העובדות הן שהוא כרגע הישראלי הבכיר ביותר בעמדתו ולא אם לא הבכיר ביותר אז מבין הבכירים, וכן אפשר לראות כמה הוא מבוקש על ידי הסכומים שגם חיפה וגם בית"ר הציעו עליו. אתה יכול לרדת עליו ולהגיד שהוא מבוגר כבר, שהוא בן 32 שעוד מעט מסיים את הקריירה, אך בפועל יש לו כושר גופני, חוכמה וראיית משחק שאין לרוב הליגה שלנו. ועכשיו ברשותכם, חדל לדבר על עידן טל הוא לא שחקן שלנו, אלא של בית"ר. אין מקום מתאים יותר מאשר לתת את דעתכם המקצועית עליו בדיון של הירושלמים.
לפי ידיעות אחרונות הבוקר : חיפה מאשרים את ההתעניינות בנסטיה צ'ה, ובמידה והוא לא יגיע תוכנית ב' תהיה חוסה דה חסוס מנדוסה, שחקנה של מונרקס המקסיקנית. גם לבטאו תהיה תוכנית ב', ובמידה ויצוצו בעיות נוספות, דייגו קרוסה שחקנה של ראסינג הארגנטנית הוא המועמד להגיע במקומו. http://i.esmas.com/image/0/000/004/086/23_mendoza_N.Xxx מנדוסה.
מוזר אבל לא שמעתי על המקרה הזה שחיים מדבר עליו. בכל מקרה אוהד שמקלל את שחר הוא אוהד שמקלל את מכבי חיפה ומבחינתי הוא לא אוהד-כמו שהשוביניסטית למעלה אמרה.
דייגו קרוסה שחקן מעולה...אם אנ'לא טועה היה גם בהרכב נבחרת ארגנטינה כמה פעמים. מוזר ששחקן כזה,יותר נכון שם כזה עולה בארץ כשהוא מסוגל בעצם להגיע לכל מקום ביבשת.נשמע לי כמו עוד ספקולציה מוזרה... בכל אופן:אם הידיעה נכונה-היה עדיף להביא אותו על פני עוד בלם צעיר.אני באופן כללי אהבתי מאוד את גונזאלבש ואנדרסון. אי אפשר לומר שהם שחקנים ללא נתונים:והם גם לא הראשונים שהגיעו הנה עם כל כך הרבה הבטחות.אבל העובדה היא שהכל התנפץ כשהבנו שהם זקוקים לעוד הרבה זמן והשתלבות. ד"א-כאוהדי חיפה:צריך להתבייש בדרך שטיפלו במקרה של אנדרסון. היו שחקנים(ישראלים!),שנתנו עונות הרבה יותר גרועות(עוד בזמנו של שרף).ואף אחד לא יכול להכחיש שמכות או אלימות מילולית לא התרחשו אף פעם במכבי חיפה.העניין הוא שאת הכביסה המלולכת כיבסו תמיד בבית.במכבי חיפה של שחר אף פעם לא טיפלו נכון בפרשיות. במקרה של דירסאו-מגרשווילי,הרחיקו מדירסאו כמה שיותר את הזרקורים,בעוד שלא מצאו ממש לנכון להגן על מגרשווילי(כי ביננו כולם ידעים שאף אחד לא מת עליו).כמה אירוני:את גחוקידזה לא היססו לזרוק אחרי מקרה חמור,אבל פחות,אבל הרבה פחות באופן יחסי. עוד מקרה מוזר הוא היריקה של מסודי:כמה שמכבי חיפה מנסה להיפתר מהשחקן היא לא מצליחה.ולמה שתצליח באמת... לעומתו-יניב קטן,קפטן!!!!שחקן שמבזה את המעמד שלו ואת המגרש שהוא גדל עליו לא רק שזוכה לגיבוי מהמועדון גם מוכיח לקהל שלא שמים עליו זין(תרתי משמע). עכשיו למקרה אנדרסון:אותו מטרידה התנהגות המועדון...התנהגות כזאת "לא תעבור לסדר היום".נו באמת? אני לא רוצה להשוות או לומר על מה טיפל כזה מעיד.אבל רסמי,אנחנו כאוהדים יכולים לומר אולי עונה הבאה תהיה אליפות בגלל הרכש.אבל שחקנים הם בני אדם והם עובדים במקום עבודה פרופר כמו כולם:איך מאמן(שהוא מעביד לכל דבר) יכול להביט לעובדים שלו בעיניים ולצפות שיעשו יותר ממאה אחוז אחרי שאחד מכה את השני מול הלקוחות,ושניים יורקים עליהם ומקללים.
חיים, איזה מקרה היה בדיוק עם שחר? לא שמעתי על זה מילה..גם בפורום של חיפה לא הזכירו על זה משהו. בכל מקרה, אחרי כל מה ששחר נתן למועדון הזה זאת בושה וחרפה לקלל אותו. מכבי חיפה הפכה לאימפריה בעשור האחרון רק בזכות שחר ולאו דווקא עקב זה שהוא פיזר כספים כמו האוליגרך, אלא בגלל ניהול נכון. חבל שלחלק מהאוהדים יש זכרון קצר והם מסתכלים על ההווה רק.
מה לעשות שלאוהדים יש זיכרון קצר. באותה מידה גם ברקוביץ' עשה את מכבי חיפה הגדולה של שנות התשעים, אבל גם אותו מקללים בגלל דברים שעשה שבעת האחרונה, כי הזיכרון הקצר לפעמים משתלט על החשיבה של האוהד הממוצע, ולא רבים הם האנשים שיודעים לזכור לטובה דברים שעשו אנשים בעבר היותר רחוק. יעקב שחר צריך להבין שהכדורגל בארץ עלה מדרגה ,לפחות מהבחינה הכלכלית, והוא צריך לפעול בהתאם. אני לא אומר שהוא צריך להשתולל כמו גאידמק ולקנות כל מיני חתולים בשק, אבל שלפחות יראה שהוא מוכן ורוצה לחזק את מכבי חיפה.
אבל שחר לעומת ברקוביץ', לא עבר לנהל קבוצה יריבה כמו שברקוביץ' עשה עם מכבי ת"א..כך שאני יכולה להבין ולהזדהות עם הכעס של האוהדים, למרות שהתגובות לפעמים יצאו מפרופורציה. ואני גם חושבת שאם שחר רוצה שחיפה עוד תתמודד על האליפות בשנים הקרובות ולא תתן לבית"ר להפוך למכבי ת"א 2 בכדורסל, הוא חייב לשדרג את השכר\הוצאות על רכש מבחינה כלכלית, אין ברירה כל עוד גאידמק בתמונה. כמובן לא לבזבז כמו גאידמק, אבל לא לגרום לכל שחקן שני שלבש ירוק, לברוח לבית"ר.
אז כמו שחל' מהקהל כועס על הבגידה של ברקוביץ' ולא מסוגל לזכור לו את העבר היפה שלו בחיפה,ככה חלק מהקהל לא יכול לזכור את העבר בעבור שחר אלא את ההתנהלות בעת האחרונה.
דייגו קרוסה(בן 31, הופיע פעם אחת בנבחרת) בלם מעולה, אין ספק, אבל יש הרבה בעד ונגד באשר להבאתו. קודם כל, הוא הרבה יותר זול מבטאו והוא כרגע שחקן חופשי(עדיין לא חידש חוזה בראסינג). קרוסה שחקן מאוד מנוסה, טכני יחסית לבלם ועם משחק ראש טוב. עמדתו הטבעית היא הבלם האחורי בשלישיית בלמים, הוא מוסיף הרבה עוצמה ואגרסיביות בהגנה ועושה את זה בצורה נקייה יחסית(לא מרבה לספוג כרטיסים, השנה הורחק לראשונה בקריירה). התפקיד העיקרי שלו בראסינג בשנתיים האחרונות היה לקדם ולשפר את הבלם הצעיר שלצידו, גוסטאבו קאבראל, שנחשב לאחד מבלמי העתיד של ארגנטינה, וקרוסה עשה זאת מצוין. הבעיות: לא הוא האיש שיוכל לחפות על דקל מבחינת מהירות, הוא איטי יחסית. למרות שהוא לא מרבה לספוג כרטיסים, הוא נוטה לעשות עבירות מיותרות באיזור המסוכן ליד הרחבה. יש ירידה קבועה ביכולתו בשנים האחרונות. זו ממש לא ספקולציה מוזרה. עדיין רוב הסיכויים שהוא ישאר בראסינג קלוב, אבל חיפה בתמונה. שאר הקבוצות בהן הוא מבוקש הן קבוצות דרג שני ממקסיקו, קבוצות דרג שני בארגנטינה וקבוצות מליגה שנייה באיטליה וספרד.
מי שמהקהל של מכבי חיפה כועס על ברקוביץ' פשוט לא מבין כדורגל, והוא כנראה גם אדם טיפש מאוד. ברקוביץ' נלחם כדי לחזור למכבי חיפה, יעקב שחר לא רצה אותו ממניעים אישים, למרות שרוני לוי כן רצה אותו. זה שברקוביץ' הלך למכבי דווקא זה כנראה בגלל שהם ענו על כל הדרישות שלו ורצו אותו הכי הרבה. וגם באותה תקופה שמעתי שהיו לו הצעות רק ממכבי פ"ת ולא מהקבוצות הגדולות, למעט מכבי ת"א.
אני ראיתי את ברקוביץ' משחק עוד בילדים ואני לא כועס עליו שהלך לשחק במכבי ת"א. מצידי שילך גם להפועל.מה ציפיתם תכל'ס?שיפסיק לשחק כדורגל? שחר לא רצה שישחק במכבי חיפה נקודה-ברקוביץ' עשה תרגיל מלוכלך לשחר כשהוא עזב ת'מועדון ובמקום לפתור את זה כמו שני גברים שחר היה אגוצנטרי מידי כדי לשבת כמו גבר ולדון איתו ולכן תקע לו מתחת לחגורה.תם ונשלם. לגבי שחר:אני לא אוהב את שחר כי הוא הפסיק לחשוב אינסטנקטיבית. בעבר שחר היה עושה טעויות של מנהל שכל אוהד היה יכול לקבל בהבנה-אבל היה ניתן לומר ששחר כמו השחקנים עוה יותר מ-120% ונותן לקבוצה יותר מ-1000% משאבים ממה שהיא צריכה כדי להצליח ונשאר מאחורי הקלעים.בדוק כמו שצריך. היום שחר מתערב בעבודת המאמן,הניהול,ולומר את האמת:הוא לא מכבד את הקהל. יותר מזה:אם פעם היה ניתן לומר שהעוצמה של מכבי חיפה היתה מתורגמת מכסף דרך ניהול מעולה.היום הכסף שלה לא שווה כלום,כיוון שגם קבוצות שמנוהלות גרוע לא צריכות כל כך יותר כסף כדי לנצח ולהציג כדורגל עדיף. או שהניהול במכבי חיפה לא כזה טוב כבעבר. או שמכבי חיפה צריכה שותף בכיר נוסף שיוסיף איזה 6 מליון דולר(אפשרות סבירה בהחלט). או שפשוט שחר עייף מידי למאבקי הצמרת וזקוק לקבוצת ניהול שתחליף אותו ותרכוש את הקבוצה. כך או כך:זה לא עניין של עונה אחת ללא אליפות והכל גרוע.זה לא התואר שעושה את הכל ורוד. אבל גם 4 אליפויות לא קידמו את המועדון לשומקום חוץ מלעוד מסיבות קוקטיילים. אם היינו רוצים להתקדם באמת היינו משקיעים בתשתיות,באוהדים ובתקציב רציני.על זה דיברו כבר לפני 12 שנה :אם ניקח תארים...". כשהביאו תארים התחילו התירוצים...
כמה שטויות ובכמויות-מה הקשר הבנת כדורגל לזה? אתה יודע ממקור פנימי שברקו-ביץ' עשה כל מה שהוא יכול בשביל להגיע לחיפה ושחר פשוט לא רצה אותו? לא-כי זה לא נכון -עושה כל מה שהוא יכול בשביל להגיע זה כמו ג'ובאני רוסו כרגע וגם לא.. הכלבה פשוט איך שהוא דרך על הארץ ישר כינס מסיבת עיתונים ואמר שאם שחר לא ירצה אז אין מה לדאוג לו הוא כבר יעבור לקבוצה גדולה אחרת,ממש התנהגות למופת. וואו אני ראיתי אותו משחק דוקים עם שחקן משמשון תל אביב-מה זה קשור? לא..מה פתאום כי הרי הוא היה צריך את הכסף והיה צריך לעשות לעצמו שם-ברור שיפסיק לשחק כדורגל? אם במקרה לא שמת לב השנה הזאת שהוא שיחק[אם אפשר לקרוא לזה שיחק] הייתה מאוד מיותרת מכל בחינה בשבילו. כן והכלבה לא שיחק בקקי?הבנאדם ישר חזר ואמר שאין לו בעיה לשחק בקבוצה אחרת,איך שהוא הגיע למכבי ישר הוא אמר שהקהל שלהם טוב משל חיפה,ממש דוגמא לכדורגלן. הייתי בטוח שאתה חולה עליו-גם אם שחר היה מביא את מסי,רונאלדיניו וחואן ב-20 אלף ש"ח כל אחד היית אומר שהוא עשה משהו לא בסדר.
הכל שטויות,מי אמר לכם ששחר לא רצה אותו.ברקוביץ' הוא אדם שחצן,אינטרסנט,שקרן ומגעיל.אני לא מזלז בקריירה שלו חלילה.אבל הוא תמיד יחשב שלעיני כשחצן מסריח ומנוגד באינטרסים אישיים.אין פלא שאנגליה הוא הסתובב כמעט כל שנה בכל קבוצה,הוא לא היה מסתדר חברתית בשום מקום.ומבחינת אופי..אין מה להגיד עליו דברים טובים.
ברקוביץ' הוא אדם שחצן, אינטרסנט, בעל פה גדול ומביש וכל מה שלא תרצו אבל הוא אחד השחקנים הגדולים ביותר שצמחו בישראל בכל הזמנים והוא רצה לחזור למכבי חיפה, זה שהדון שחר זכר לו סכסוך מתקופה אחרת זו לא אשמתו.