גוטמן מאמן פי 100 יותר טוב מרוני לוי,אמנם הוא לא מסתדר הכי טוב עם אנשים[אבל תשאל את אדורם קייסי את אותו הדבר על רוני לוי...] אבל מבחינת טקטיקה והבנת המשחק הוא לא רואה ממטר את רוני לוי,שלא נדבר על הניסיון העצום של גוטמן. חוץ מזה שאת השאלה הזאת שאלו הרבה פעמים והנה יש כמה פתרונות יצירתיים.. עטר שמתנדנד בנתניה,גוטמן שבקפריסין,מאמן זר או אפילו מישהו מבית[רק לא דראפיץ'] דבר שני-"אדו" זה לא הבנאדם לסמוך עליו...פעם היה השחקן השני האהוב עליי במכבי חיפה עד שגם הוא הוכיח שאצלו כסף זה הכל.
עכשיו נזכרתי גיא לוי.... עוד מעט הוא מסיים את תפקידו בנבחרת הצעירה הוא או עטר אחד מהם יאמן את מכבי חיפה זכרו מה אני אומר
בכללי, אדורם הוא שחקן חלש ורוני לוי עושה למכבי חיפה טובה שמשחרר את המגן השמאלי, הוא קשיש, עגלה, גמור - מהשחקנים שלא ייפרשו עד שלא יעיפו אותם מהקבוצה או יפצעו. אלי גוטמן מאמן טוב? ממש לא. מכבי חיפה רוצה מאמן - הגנתי, אפור, שבלוני, משעמם, טקטי ברמות מגעילות ואחד שלא יודע איך לתקשר עם שחקניו? למה לא, בכיף. גוטמן רק יזיק לירוקים. ראובן עטר הוא האופציה הכי טובה בשביל מכבי חיפה - מאמן התקפי, בעל מספיק ניסיון, מחובר לאוהדים החיפאים ונותן חופש לשחקנים על המגרש, הטקטיקה אצלו הוא דבר שולי, מצטער, הטקטיקה בארץ על הפנים ושחקנים לא יודעים מה זה ולא ידעו מה זה בשנים הקרובות. זה מתחיל מגילאי הנוער, במחלקות הנוער מלמדים את הילדים לרוץ, לעשות דריבל יפה ולבעוט טוב. לא מלמדים מערכים, טקטיקות וטכניקת משחק. ככה שהמאמנים הישראלים לא יודעים מה זה טקטיקה אמיתית, אבל זה בסדר, בארץ אפשר להתקדם למועדון מפואר גם בלי הדבר הזה שנקרא: "טקטיקה". לסיכום: או מאמן זר או ראובן עטר למכבי חיפה. אלי גוטמן וניר קלינגר רק יזיקו.
הצבת יניב קטן כחלוץ בודד במשחק ביום שבת, מעידה על כך שהמצב של חיפה מבחינת ההתקפה, בקרשים. רוני לוי אובד עצות, אבל יש גבול. להציב את קטן כחלוץ יחיד? מאז חזרתו מאנגליה, קטן לא פוגע ולא הציג משחק אחד עם יכולת גדולה, בכל תפקיד - כקשר שמאלי ומאחורי החלוץ כך שאין סיבה שיעשה פלאים וקסמים כחלוץ מטרה. כמו רוב האנשים, לפי דעתי עדיף להציב את קטן בקישור של חמישה קשרים ותומר חמד כחלוץ יחיד. דרך אגב, בעקבות השעייתו של אדורם קייסי, אלון חרזי צפוי לפתוח כמגן שמאלי.
מכבי חיפה צריכה את ברקוביץ' כמנג'ר אבל לא סגנון בית"ר, סגנון מנצ'סטר למשל שיש את פרגסון עם סמכויות מורחבות ומתחתיו יש מאמנים שמעבירים אימונים ושטויות כאלה.
כל עוד לשחר יש טיפת קשר למכבי חיפה, אתה יכול לשכוח מזה שברקוביץ' יהיה קשור למועדון הזה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
אני אמנם הפסקתי כבר מזמן לדבר בשבחו של קייסי, אבל במצב הנוכחי אין לנו אלטרנטיבות. רוני גפני פצוע, וגם כשהוא לא פצוע אני לא יודע אם הוא עדיף על קייסי, ופיטר מסיללה מוצא ממכסת הזרים לטובת פאנטיני. מה שאומר שלמשחק הקרוב אין מגן שמאלי טבעי ואנו כנראה נאלץ לשחק שם עם אלון חרזי, כיוון שאני לא ממש רואה פתרון אחר.
ואני לא רואה כרגע פיתרון לבעיה הזו. נכון ,קייסי גרוע העונה בצורה קיצונית, אני הייתי מהראשון שרצה שיודח מההרכב אך כעת אנחנו בבעיה לא קטנה. גפני פצוע, ומסיללה שפתאום הופך לשחקן כל כך משמעותי אמור להיות מוקפא לטובת פאנטיני. למרות זאת, ביום שבת אנחנו נראה או את מסיללה שכבר רשום בקבוצה או את חרזי שעל פי מה שקראתי לוי תרגל אותו כמגן שמאלי. הפעם האחרונה שחרזי שיחק כמגן שמאלי היה בתבוסה 4:0 לאשדוד, אני מקווה שזה לא אומר כלום לגבי המשחק בשבת.
אני מתחנן בפני רוני לוי לשנות את דעתו ולפתוח עם חמד בחוד, הוא חייב לפתוח במשחק הזה, מה גם שקטן אמור לשחק בחוד אז בכלל.. לפחות בקישור אני מאמין שנראה הרבה יותר טוב עם רוסו, רנאטו וכיהל ואולי גם פאוליניו למרות שלדעתי רוני לוי צריך לספסל אותו ולשחק עם קטן באגף.
האמת היא שאני לא מוצא סיבה אחת הגיונית לפתוח עם חרזי כמגן שמאלי. אם היה סיכוי מסויים למסיללה לשחק הוא כמגן ימני כי בקישור באמת שאין לו מקום. אין זמן מתאים מזה לבחון כיצד הוא מתפקד בעמדה הזו, ולמעשה אולי לאחר הצ'אנס הזה יוכלו לתת דיעה קצת יותר אמיתית לגבי יכולתו באגף השמאלי של ההגנה. כרגע, פאטיני במילא לא יכול להרשם, לכן אני לא רואה סיבה שלא יבוצע מהלך שכזה.
כצפוי, הטענות פה ב"פרשת קייסי" הן לרוני לוי. אז אחרי בירורים בנושא, נעשה קצת סדר: לא סתם קראתי לאדורם קייסי לפרוש לפני שבועיים. זו הייתה רק שאלה של זמן עד שהסיפור איתו יתפוצץ והוא הביא את זה על עצמו, איך שאומרים. לפני שלוש שנים רוני לוי התעקש שיחזירו את אדורם קייסי (שבילה אז עונה אחת בהפועל פ"ת) למרות יכולת משביעת רצון של מגרלשוילי בעונת האליפות הראשונה עם לוי. קייסי אכן חזר, לבקשת מאמנו, וגם קיבל רוב הזמן את חולצת ההרכב. בנוסף, זכה קייסי לחוזה חדש לשנתיים נוספות, כאות הערכה של הקבוצה לפועלו ותרומתו. ואיך "אדו" החזיר למאמן ולמועדון שהאמינו בו? עם הדלפות בלתי פוסקות לכל כלי תקשורת אפשרי, במיוחד לכאלה שקשורים לאתר שאוהב לרדת לגליצ'ים ושם עובד אחד מחבריו הטובים, עושה משחק כזה או אחר, שיודע על כל מה שקורה בקרביים של מועדון מכבי חיפה, משום מה. זה לא הפסיק כאן. בכל מקום בשבועות האחרונים היה ניתן למצוא ביקורות על הקבוצה ועל כמה מהשחקנים (בעיקר יניב קטן) מפי "אחד השחקנים הותיקים", כפי שנכתב בעיתונים. אז מי זה אותו שחקן ותיק? יש רק שלושה כאלה במכבי חיפה: דוידוביץ', חרזי וקייסי. השוער לא מדבר כבר זמן רב עם העיתונאים ובינו לבין רוני לוי יש מערכת יחסים מצוינת (רוני לוי ביקש מניר להוריד פרופיל ושהוא ידאג לו לחוזה חדש); אלון חרזי לא יגיד מילה רעה בתקשורת. הוא יודע שכביסה מלוכלכת מכבסים בבית, ובכל מקרה, זה לא הסגנון שלו. אז נשאר קייסי, שמופעלים עליו לחצים מבחוץ מצד כל מיני גורמים שהיו בקבוצה ועכשיו כבר אינם. עד עכשיו הבליגו בקבוצה על אורח חייו הבלתי ספורטיבי ו"החליקו" לו על כל מיני אי הבנות, אבל כשהבנאדם מנסה ליצור מחנאות בקבוצה ודואג להדליף כמעט כל דבר לתקשורת, אז יש כאן בעיה שצריך לגדוע, וזה בדיוק מה שקרה. זה לא תאקל אישי בין קייסי לרוני לוי, אלא בעיית משמעת חמורה. רוני לוי מאוד אוהב את אדורם והיה זה שדאג להחזירו ולחדש את חוזהו, לכן לא מן הנמנע שקייסי עוד יחזור לקבוצה אחרי ההשעיה.
קייסי עשה את זה אני לא מאמין, מועדון שעשה הכול עבור השחקן הזה וככה הוא גומל מדליף לכלי התקשורת, הבן אדם חייב לעוף מהקבוצה זו לא שאלה כאן ,זה עניין של כבוד עצמי הוא קיבל מלא כבוד והערכה מכל המערכת שנקראת מכבי חיפה ומה הוא החזיא בגידה.