רק שונגר עצמו די כשל עם ארסנל באירופה בעונות הראשונות שלו. חוץ מזה כבר לפני פרגוסון עשה שימוש נרחב בזרים, כשעוד היו מגבלות. זה הפריע לו במפעלים אירופיים בגלל שגם אירים נחשבו לזרים. ככה שאם אתם רואים בהרכב באירופה איזה גארי וולש בשער, אז בגלל זה. וונגר היה בקושי זוכה במשהו בלי הגנה הבריטית הקשוחה שג'ורג' גראהם בנה לו והוא בעצמו הביא את סול קמפבל. בכללי האליפות האחרונה של ארסנל זו גם העונה האחרונה בה שיחקו שרידים של עידן ג'ורג' גראהם במועדון - קיאון ופרלור.
הם היו שוליים מאוד בעונת האליפות האחרונה של ארסנל. זו ללא ספק עונה שההגנה שנתנה שם את הטון היא הגנה שנבנתה בצלמו ובדמותו של ונגר ולא אף אחד אחר. לאורן, קולו טורה עם הסוף של סול קמפבל ואשלי. גם קבוצה שמשאירה אבק כמובן לקבוצה הנוכחית של ארסנל.
ההשוואה לאירופה היא אחד המדדים לרמה של הקבוצות באנגליה. ברגע שגם מספרים מבחינתך לא אינדיקציה, וגם ההשוואה לאיכות בשאר היבשת לא אינדיקציה, אז על מה מנהלים דיון? על איך אתה בפרספקטיבה של אוהד יונייטד זוכר את המציאות של לפני 20 ו 30 שנה? בשבילי ארסנל של 97/98 זו אגדה. בשבילי אדאמס הוא הבלם הכי טוב בהסטוריה, ויירה הקשר הכי טוב בהסטוריה, לי דיקסון המגן הטוב בהסטוריה, אוברמארס הקיצוני הטוב בהסטוריה, איאן רייט החלוץ הטוב בהסטוריה וברגקאמפ הגאון כדורגל הכי גדול שהיה אי פעם. עכשיו בו תתווכח איתי בלי להכניס מספרים ולהגיד לי "אבל רוני יונסן, רוי קין ופול סקולס ביונייטד לקחו יותר תארים, וסולשיאר כבש יותר מאנלקה". ארסנל ניצחה בגביע בשבת- לא מנייח ארסנל ניצחה בברייטון- לא מנייח ניצחה את טוטנהאם לא בזכות נייחים. ניצחה את סנדרלנד לא בזכות נייחים. ניצחה את צלסי בגביע הליגה לא בזכות נייחים. ניצחה בלידס לא בזכות נייחים. ניצחה באינטר לא בזכות נייחים. נגד צלסי בגביע הליגה בחוץ- האמת לא זוכר. לא חושב שזה היה מנייחים. הלכנו רחוק מידי. אני חושב שזה מספיק כדי להפריך את השטויות שלך. יש לך בראש את המשחק מול צלסי. לא מפליא שאין לך בראש משחקים שארסנל מגיע ל 7-8 קרנות ולא יוצא מהן כלום. אבל אל תיתן לעובדות להפריע לנרטיבים.
זו קבוצה הסטורית שסיימה ללא הפסד. אתה יכול לבלבל תמוח מהיום עד מחר בססמאות, אבל ברור לשנינו שאם תחליף בין הנרי לגיורקש הקבוצה הנוכחית טובה יותר ואפילו בלי תחרות. זה מה שאני מנסה להסביר לך- לארסנל הזו אין תיירי הנרי שכובש מכל חצי מצב ועושה 30 גולים- בדריבל, בבעיטה מרחוק, בבעיטה חופשית, בפנדל, ומידי פעם אפילו בראש. זה Game Changer שיש לך שחקנים כאלה. אגב, אני מסכים שהכדורגל השתנה לרעה בשנים האחרונות ומה לעשות שאם אני שואל אותך בקיץ במידה ויש לארטטה צ'ק של 300 מיליון פאונד להביא מי שבא לו- האם יש איפשהו הנרי שהוא יכול להביא. אני לא בטוח.
לא הכל זה עניינים של סגל. ונגר של אז מאמן הרבה, הרבה, הרבה יותר טוב מארטטה. כל נגר אפריקאי או שחקן צעיר אצלו נראה בערך 150 אחוז יותר טוב מהרצפה של עצמו. אצל ארטטה רוב הסגל נוגע ברצפה. לא מקרי. עבודת אימן רעה מוציאה פחות משחקנים. אני כמובן אזהרתי שגיוקרס יתקשה מאוד ברמות האלה, אבל לא מן הנמנע שגם חלוץ הרבה יותר טוב ממנו היה נראה הרבה פחות טוב מהפוטנציאל של עצמו בכדורגל המדכא הזה. ועצם זה שהצלחת לשלוף לי איזה 6-7 משחקים מעונה שלמה בכל המסגרות, כשכבר שיחקתם איזה 45 משחקים כדי להראות לי שהינה גם ניצחתם בלי נייחים(ועוד דחפת שם את המשחק מול צ׳לסי על שלל מליון הטעויות שיפוט לזכותכם) אומר דרשני. מ.ש.ל. כמו שאומרים. מעונה של אלופה הצלחת לחפור לקרקעית ולשלוף מקבץ של 7 משחקים. כפיים.
אלה המשחקים האחרונים בסדר כרונולוגי הפוך. לא הלכתי עוד אחורה כי אני כבר פחות זוכר וגם אני חושב שהנקודה הובהרה. והמסקנה היא הפוכה מהמ.ש.ל שלך. אלה כל הניצחונות האחרונים של ארסנל בחודשים באחרונים. לא בררתי אותם. לגבי גיוקרש- מגיע לך קרדיט. אמרת שהוא יתקשה מאוד מול הבלמים באנגליה וצדקת. הוא באמת נראה די אומלל. וצדקת גם לגבי וונגר. הוא ידע לקדם שחקנים. אם הוא הצליח ללמד את אדמס בולד וקיאון לשחק פסים האיש באמת כל יכול ברמת האימון.
חח עידן שאפו, שאפו שאתה מצליח להגיב לחתיכת גמור הזה k, שיורק פה רפש שטויות שאלוהים יודע איך לא בועטים אותו מפה. פעם זה נייחים, פעם זה דונרמה, פעם זה פרמרלייג חלשה, חח אותה פרמרלייג שהיא הליגה הכי טובה בעולם בפער הרבה יותר טובה מהשנים של פעם שהאיטלקיות והספרדיות שלטו. ארטטה מאמן אדיר, שיביא לארסנל אליפות הליגה הטובה בעולם, אחרי 22 שנה, הוא סיים את ליגת האלופות במקום ה1 בשלב הראשון היחיד עם מאזן מושלם, כל זה בלי כוכבי כדורגל גדולים. אלה העובדות, ועל תיתן לשרץ המשלש ממקלדו להטעות אותכם.