השאלה אם הוא מת אחרי שכמו כל אדם שפוי, ראה את הספרס מפגרים 2-0 או שהוא זכה למות אחרי שראה אותכם מנצחים סוף סוף...
לגבי קאנוטה, משעשע שאתה שואל כי בדיוק כששמעתי שסביליה עלתה למקום ראשון אחרי ניצחון עם שער שלו, נזכרתי בו קצת. האירוע שללא ספק מאפיין יותר מכל את פרדריק קאנוטה בשתי העונות שלו אצלנו ללא ספק התרחש בסוף ינואר 2004. בעיצומה של עונה מאוד קריטית מבחינת ההנהלה והאוהדים, תחת מאמן זמני אחרי פיטוריו של גלן הודל ודווקא כשהמועדון התחיל להתחבר, החליט קאנוטה, שחקן הרכב ובורג חשוב בהתקפה - למעשה, אולי הכי חשוב - שהוא נוסע לאליפות אפריקה, לייצג את נבחרת מאלי. כל זה היה בגדר נסבל עבור המועדון, אם קאנוטה - צרפתי מלידה שייצג את הטריקולור מאז גיל 16, לא היה רוחש זיקה פתאומית למדינה אלמונית ביבשת בה מעולם לא ביקר, ועוד מחליט לעשות זאת דווקא בשלב כה קריטי של העונה, שבו לקבוצתו אין שום אפשרות להחליף אותו. קאנוטה עבר אזרוח מהיר ונטש את טוטנהאם למשך קרוב לחודש. במהלך החודש הזה טוטנהאם קרטעה אבל השיגה נקודות חשובות, בעיקר הודות לחלוץ שהגיע, יש אומרים, לא מעט בגלל המהלך ההוא של קאנוטה. החלוץ ההוא הוא ג'רמיין דפו. מבחינת יכולת פרופר, הקליפ הזה הוא אחד מיני רבים שממחישים את כמות הכדורגל שנמצאת ברגליים של קאנוטה. מעט מאוד שחקנים בגובה 1.92 מטרים יכולים להראות שליטה מצויינת הן בגוף והן בכדור, אתלטיות מעולה, משחק ראש מצויין, ניתור מעולה וטכניקה פנטסטית. במהלך תקופתו בטוטנהאם כבש 14 שערים ב-41 משחקים והוסיף כמה בישולים, אך מעבר לכך, היה שחקן מפתח תחת לא פחות מארבעה מאמנים. גלן הודל הביא אותו כדי שיהיה שחקן ציר. בתקופת הודל הגיעו חמישה חלוצים - שרינגהאם, קין, פוסטיגה, זאמורה וכמובן קאנוטה. מבין כל החבורה הזאת, אולי למעט שרינגהאם - קאנוטה היה באנקר בהרכב מתי שרק היה כשיר. הודל מאמן שמאוד מעריך חלוצים ובעיקר אוהב לשים אחד במרכז הבנייה ההתקפית שלו. בנבחרת אנגליה זה היה שירר. בטוטנהאם זה היה קאנוטה. גם דייויד פליט, ז'אק סאנטיני ומרטין יול התייחסו בכבוד מרובה לתושב מאלי הטרי, אבל לפרדי קאנוטה רצון משלו. הפציעות התכופות שלו, לעיתים לא כאלה שהצוות המקצועי ממש ידע לאתר (ולא בגלל מחסור בהכשרה) היו בעוכריו ובעיקר הפכו אותו ללא אהוב במיוחד על הצוות המקצועי. גם עם חלק מהשחקנים היו לו מחלוקות. לא פעם נטען שהוא אנטיפת, אדיש ושהוא לא תמיד משקיע בתרומה הקבוצתית. בלא מעט משחקים של קאנוטה בטוטנהאם, בעיקר בסוף דרכו ניכר שלבחור פשוט לא בא לעלות לדשא. מנבחרת מאלי, אגב, הוא פרש מיד אחרי אליפות אפריקה אחרי שהתפרעות אוהדים בעקבות כשלון הנבחרת הביאה להפניית אצבע מאשימה לחלוץ הטרי שכמעט נשחט על ידי האוהדים המתוסכלים. קאנוטה עוד הספיק להצהיר שמעולם לא יניח את כף רגלו במדינה ממנה הגיעו הוריו לצרפת. בסופו של דבר גם לצוות המקצועי נמאס. מידו, החלוץ המצרי שצורף בחצי העונה האחרונה של קאנוטה במועדון, הראה הרבה יותר מוטיבציה ואכפתיות ובסופו של דבר הוחתם העונה לצמיתות במועדון. בסוף עונת 2004/2005 קאנוטה התחיל לאותת לקבוצה שלא מספיק טוב לו וההנהלה נענתה - הצעה של סביליה העבירה את החלוץ הבעייתי לספרד. זה משהו שכתבתי בזמנו בבלוג שלי, עם עריכה קצת לגבי היום. אגב, אם אתה צריך את זה לאיזשהו אייטם חדשותי (אני זוכר שאתה כתב באיזה אתר) או כתבה כלשהי, לפחות פנה אליי בפרטי לפני זה. פשוט היה לי תקדים לא נעים בנושא הזה.
הוטספר תודה רבה. האמת היא שכן, אני צריך את זה לכתבה, ורוב הדברים שכתבת לי יופיעו בכתבה, אבל אל תמהר לתבוע אותי ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) קראתי עליהם בעצמי באתרים בריטיים והכתבה די מוכנה. אני מחשיב את עצמי לכתב שמנסה לעשות עבודה מחקרית טובה (למרות שאוהדי היונייטד בפורום לא יסכימו עם זה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) ולכן העברתי אתמול בערך 7 שעות בקריאת חומרים על קאנוטה ועל סביליה. פניתי לדיון הספרס כדי לקבל עזרה במה הייתה הדעה של האוהדים עליו, וערן כתב לי דברים די זהים למה שאתה כתבת, בכל הקשור לאדישות וכו'. מסתבר שגם אוהדי ווסטהאם לא מתים עליו בגלל סיבות דומות והוא כמובן מכחיש וטוען שזה רק נראה כך כי הוא אדם רגוע. אם לא יורידו לי בעריכה אפילו תהיה פסקה שאומרת בכל מקרה, על הסיפור עם התדמית שלו, על ההברזה לאליפות אפריקה + העובדה שהוא סירב לצאת למסע משחקים במאוריציוס ועוד, קראתי באתרים הבריטיים. זה יהיה כתוב, למעשה זה כבר כתוב, אבל לא העתקתי ממך אלא חקרתי ובדקתי. את הקטעים עם הודל, אוהדי מאלי והפריחה של דפו בזמן ההיעדרות של קאנוטה לא ידעתי ואני גם לא "אגנוב" לך. מבחינתי, גם אם זה לא יהיה כתוב, החכמתי ועכשיו אני יודע עוד. בכל מקרה, תודה רבה על ההיענות. אני מבקש עזרה לעתים מסטרטפורד ומלירן רוזנר (בכל הנוגע לגרמניה) ועכשיו אני יודע שגם בקטע של טוטנהאם או כל מה שקשור בה, אני יכול לבקש "החכמה" או כיוון לאיזה חומרים לחפש ולקרוא, ולהיענות באדיבות וחיוב. שוב תודה, שגיב. נ.ב מה היה התקדים הלא נעים? ספר לי אני מת על רכילות ברנז'אית. אפילו בפרטי כי כאן זה באמת אוף-טופיק.
sagiv הזכרת כאן את אוהדי יונייטד בהקשר לכתבה שלך בתחילת העונה, נכון להיום אתה צריך לאכול הרבה כובעים לא? (קח את זה בידידות,אתה בחור טוב ואני לא רוצה שתיקח ללב כמו כמה ליצנים פה). שאלה,לאן נעלם נעים?הוא נסע לראות את נעים המקורי ומאז לא שמענו ממנו, אני מקווה שהוא לא שכח לקחת סוודר כי מתחיל להיות קריר באירופה.
ברור שאני לוקח בצחוק. במקור הייתי אמור לעשות לעשות כתבה על קבוצות פוטנציאליות לאליפות במקום האלופות הנוכחיות. סביליה בספרד (למרות שברור שהם לא יקחו), ברמן בגרמניה, פאלרמו באיטליה (ע"ע סביליה) ויונייטד באנגליה. אמרתי להם, לפני חודשיים רציתם שאני אכנס בפרגוסון על זה שהוא קנה את קאריק, עכשיו אני צריך לכתוב שהוא הולך לקחת אליפות? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx הלכתי על סביליה ודי. בקשר לכובעים - לפני שבועיים נכנסתי ברפא בניטז. בגדול כתבתי שליברפול לא מסוגלת לכבוש גול כבר איזה 10 שנים ושלמרות שבניטז מאמן גדול, הוא לא שינה את זה ושהוא צריך לחזור לספרד, שם הוא יכול לזכות בכל תואר עם כמעט כל קבוצה (או ללכת לנבחרת הכושלת של ספרד - תחתיו היא סופסוף תשיג משהו). נחש מה? תוך 4 ימים הם שמו שתי שלישיות. לא מצליחים לשים גול כל העונה, רק אני כותב משהו, ובום. בים ראשון אנחנו יושבים במערכת ורואים ווסטהאם נגד ארסנל (ד"א אל דאגה לא אני כתבתי על המשחק הזה, אני לא טועה בשמות). נכנס הארווד העגל, התחלתי ללכלך עליו, להגיד שהוא לא מסוגל לשים גול, שהייתה לו עונה של פוקסים לפני שנה. תוך 3 דקות הוא ענה לי. תאמין לי, זה לא כובעים, את העט והמקלדת אני צריך לאכול. אולי אני אתחיל ללכלך על אוגבונה, תוך כמה חודשים יהיה מלך השערים. טוב די לא נעים אנחנו אוף טופיק. בכל מקרה, מי זה נעים? כוון אותי
שגיב, נהנה לקרוא את הכתבות שלך בוואלה (למרות הטעויות לעיתים, אבל אלה טעויות מתקבלות יחסית ויכול להיות שחלקן לא בגללך אלא בגלל העורכים או בודקי העובדות אם יש לכם כאלה) ולמרות שאני לא תמיד מסכים איתך, אני מעריך אותך ככתב איכותי במיוחד באתר שהוא אלטרנטיבה עברית מצוינת לוואן המצחין. נעים הוא שחקן טוטנהאם לשעבר ששיחק גם בסראגוסה וכבש בגמר אופ"א של 95 במדי סארגוסה גול מחצי מגרש נגד ארסנל. יש אוהד טוטנהאם בפורום, Nayim כינויו, שמעריץ אותו מאד בין השאר בגלל אותו גול מחצי מגרש, ואפילו שינה את שמו האמצעי במשרד הפנים ל"נעים". הוא נסע לא מזמן לספרד לפגוש את האליל שלו, ומאז נעלמו עקבותיו...
אההה. את נעים השחקן אני כמובן מכיר, וכמובן שגם זוכר את דייויד סימאן באותו משחק גמר גביע אופ"א. לא הבנתי מי זה הנעים השני.
מתחילים עוד חצי שעה ושימו לב להרכב. צ'רני,לי,דווסון,דרוויט,אייפיל,מרפי,ביג טום,דאווידס,מלבראנק,דפו וברצ'האם. מידו פצוע ובספסל : ברבס,לנון,ציגלר,גאלי ופולופ. אייפיל הצעיר בעמדת המגן הימני,דרוויט הצעיר הצרפתי במשחק בכורה,ברצ'האם שמככב במילואים גם הוא בבכורה וגם סטיד בבכורה. שלא יהיו טעויות ילדים !!!
הארכה בליין. הילדים משחקים רע ודפו כהרגלו מחמיץ לפחות עשרה מצבים. למזלנו ביג טום בשער מזליקי בדקה ה80 הישווה ל1-1. בין הדקות 60 ל70 נכנסו לנון ברבס וגאלי ואז רק קבוצה אחת שיחקה. ההארכה התחילה.
יול כמובן הבין שההרכב השני עומד לחטוף ולזרוק לפח את הטורניר, אני רק שומע על המשחק ובמתח לא נורמלי. חבל שמשחק כזה הפך לסחיטת אנרגיה שכזו לשחקנים שלנו. בכל אופן, התוצאה מעל הכל - Come on you spurs!!
דפו 1-3. הגיע הזמן שיתן גול אחרי 100 החמצות שבגללן כמעט עפנו. פרנסנל,צ'לסי,ליברפול,ניוקאסל,צ'רלטון,וויקומב,וסאותאנד ברבע הגמר. עוד כמה דקות וגם אנחנו.
יש לי אליכם רק שתי בקשות. בגלל שאת הראשונה אתם גם ככה הייתם מתים לקבל - אפשר לדבר על בקשה אחת קטנטנה. אל תגרילו אותנו לפני הגמר. אבל בגלל שמדובר בקבוצה השברירית שלכם, חייבים להוסיף - תגיעו לגמר. הנקמה תוגש קר ועם גג מעל הראש!!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/drunk.Xxx פאקין פורט וייל ואתם מזיעים כמו בדרבי...
הנה שער של טדי מאותו משחק אהוב מול צ'לסי. http://www.youtube.com/watch?v=VtQeEzLNMtk ואגב אתמול במשחק גביע הליגה היו 35 אלף במגרש,רק 2000 מפורט וייל שויתרה על רכישת 8000 כרטיסים שהגיעו לה. האוהדים שלנו רעבים מאוד.