הפועל ת"א 2015/16:: ורואה עתיד וחושב תמיד - שהכוונה נותנת אמונה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

החלפת מאמן זה לא קסם, אין לי ספק שההשפעה של גוטמן על הסגל בעונה הקרובה תהיה מועטה, גדולה מזו של לוי, אבל מועטה.
    אני זוכר שגוטמן הגיע באמצע העונה להחליף את גיא לוזון ולא השתנה משהו מהותי בתוצאות למיטב זכרוני.

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה ציני נכון?

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. סמואל אטו Member

אתה מוזמן לתקן אותי.

4. alexshw Member

הצליח להרים את הקבוצה בגלל רכש מאוד מוצלח של הבולגרים בינואר.

5. Hapoel_Tel_Aviv Member

זה לא נכון, היה שיפור לא קטן ביכולות, וגם בתוצאות, גוטמן קיבל אותנו עם 6 נק' והשאיר אותנו בליגה כמקום שביעי + גמר גביע
    אם כי: זה לקח כחודש אם אני זוכר נכון, המשחקים הראשונים היו רעים מאוד, שיחקנו מול בית"ר, נתניה ובני יהודה, למרות שאת בני יהודה ניצחנו היה כדורגל נורא וזה היה הניצחון השני שלנו עד אותה עת, השינוי נראה מול כפ"ס שהפסדנו ואח"כ, בין היתר בעקבות הגעת שחקני חיזוק כמו הבולגרים וקנדה שמיוחסים לאלי גוטמן שהביא אותם לקבוצה. בדרך לא דרך הגענו גם לגמר גביע ומרחק פנדל מגביע
    על העונות שאח"כ אין טעם להרחיב פה.

הרבה מההצלחה של אלי גוטמן בעונת הירידה הייתה בין היתר בגלל השחקנים שהביא ולא רק בגלל יכולות האימון למרות שבאמת ראו שיש קבוצה, גם אם לא מבריקה וזה מה שגורם לפסימיות, מה גם שעל הנייר הסגל של הפועל ב2008 היה סגל בין הטובים בליגה והיום אין להפועל את היתרון הזה בסגל על קבוצות אחרות, הכשלון הגדול אז היה בזרים כמו אבדג'י והסגל הישראלי היה יחסית סביר.

את עונת 2007/2008 הפועל התחילה עם 6 נק' עד להגעת גוטמן.
    וזאת העונה היחידה באמת שהפועל (בחצי הראשון) התקרבה ליכולת שהיא מראה העונה, לדעתי אז היינו יותר טובים למרות שגם אז היינו רעים ככה שהמצב לא רחוק מאז.

העניין הוא, גוטמן של אז בא רעב מאוד מקפריסין להוכיח שהוא שווה משהו, הוא הגיע למועדון גדול שנמצא במשבר (גם אז היינו נואשים שזה הדבר היחיד שמשותף לעכשיו)
    וידע שכל חובת ההוכחה מוטלת עליו,
    בלי דרישות שכר מוגזמות ככל הזכור לי והמו"מ איתו הלך די מהר, כשהוא בא מלווה בידע רב ועקב אחרי השוק וכל מה שקשור ועובדה גם החיזוקים באותה עונה, בן אדם רעב שבא לעבוד ולעבוד קשה לטווח המיידי של אותה עונה וליצור שיטה בלי להסתכל קדימה מידי

גוטמן העונה הוא שבע אחרי הנבחרת, למקום שדי מתחנן אליו להגיע ומתייחס אליו כמו אל מלך, האם גוטמן עקב אחרי שחקנים או זרים ועבד קשה בזמן הנבחרת? קשה לי להאמין, גוטמן בנבחרת נראה עייף, שבע וכבוי, מתווכח על שכר וסוג של תופס מעצמו מול מועדון נואש שרק מחכה לו ומאפשר לו לקחת משכורת על איזשהו טייטל לא ברור של מנג'ר, עם כל מיני הגדרות רחוקות של תוכנית מקצועית שלא יודע עד כמה זה רלוונטי לגוטמן, כל כך עייף ושבע שאפילו הוא לא רוצה לעמוד על הקווים אלא להיות משקיף מלמעלה.

השאלה אם התואר מנג'ר זה מאמן אבל מנג'ר מתוך כבוד לגיא לוי או שזה מנג'ר כמו ג'ורדי במכבי כי גוטמן, על אף שאני מחזיק ממנו מאמן שיכול להיות טוב יש הרבה מאוד חסרונות שיתבטאו עוד יותר אם הוא יהיה מנהל מקצועי כמו שהחסרונות שלו התבטאו כמאמן בנבחרת.

alexshw אוהב/ת את זה.
  6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אני זוכר נכון את הנתון אז הפועל תל אביב שגוטמן קיבל במקום האחרון הייתה שנייה או שלישית בטבלת הליגה אם סופרים אותה מהרגע שהגיע עד סוף העונה.

7. סמואל אטו Member

כמו שאמרתי שיפור קטן( לא ענק) וגם הוא הרבה בזכות 2 הבולגרים( וארבייטמן) שהקפיצו את רמת הסגל. גוטמן בדומה ללוי פתח עם תוצאות רעות מאוד, אבל קיבל רכש וקיבל זמן לעבוד.

בעניין הרעב, מהראיונות איתו גוטמן נשמע כאחד שרעב מאוד להוכיח שהתקופה בנבחרת לא משקפת אותו כמאמן וכאחד שהתגעגע לאימון יומיומי.

לדעתי התואר שנתנו זה דרך נוחה לגרום לגיא לוי ללכת מעצמו.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך איך איך זה לא שיפור ענק? ומה זתומרת "גם זה בזכות הרכש שקיבל"? ממי הוא קיבל אותו בדיוק, מגיא לוזון? על כל השחקנים שהגיעו בינואר הוא אחראי, הבולגרים היו הברקות ענקיות שלו.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  9. סמואל אטו Member

ז״א שחיזוק נכון לסגל זה משמעותי לא פחות ולרוב אף יותר מלהחליף מאמן.
    לא הורדתי מהקרדיט שמגיע לגוטמן על מציאת הבולגרים, אבל זה לא רלוונטי לנקודה.
    אי אפשר לטעון היום שהחלפת באדיר בגיא לוי כשלה, ועובדה שהפתיחה של גוטמן בפעם הקודמת הייתה רעה גם כן.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

החלפת באדיר בגיא לוי כשלה כי עברו חודשיים והפועל רק נראית יותר רע ממה שהיא נראתה לפני, ומתדרדרת ממשחק למשחק, וזה כשהוא קיבל סגל הרבה יותר טוב ממה שגוטמן קיבל אז. ובנוסף הוא גם הצליח להוכיח את עצמו כחתיכת חלאה והפיל את האשמה והאחריות על השחקנים שביום שבת אמורים לשחק בשבילו ועל האנשים שמביאים לו משכורת כל חודש.

11. סמואל אטו Member

מה זאת אומרת הפיל את זה על האנשים שהביאו לו משכורת? אלה אותם אנשים שמבקרים אותו בתקשורת מהרגע שהוא הגיע ולא מיצמצו לרגע כשגוטמן הבין שאת מכבי הוא לא יקבל. הזוי מי שבא לגיא לוי בטענות על מה שהוא אמר.

שוב, אנחנו תמיד חוזרים לאותה נקודה, גיא לוי מאמן את הקבוצה מה 6-7 משחקים?
    אני לא מאמין שאתם חושבים שזה הגיוני לדרוש ממנו לעשות שיפור משמעותי אחי חודשיים ועוד בלי אפשרות לעשות מהלכים בשוק ההעברות. באיזה עולם אתה חי?

12. DRORIKO Member

הסיפור הזה עם גוטמן פשוט ביזארי. אם אתה ממנה את גוטמן אז תמנה אותו כבר למאמן, מה הקטע למנות אותו למנהל מקצועי, תפקיד שמעולם מילא, ועוד בכאלה סכומים. ולזה עוד תוסיף את התאקל עם גיא לוי.

13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת דרך יפה להראות לגיא לוי את הדרך החוצה מבלי להודות בכישלון.

14. עידן444 Member

בהרבה מקרים מאמן הביא שינוי בלי שינוי בסגל. כדורגל זה לא שח-מט ויש בקבוצת כדורגל עוד אלמנטים מלבד איכות השחקנים שמאמן בהחלט יכול לשנות ובכך לשנות גורל של קבוצה ב 180 מעלות- כמו נתניה בעונה שעברה שללא רוני לוי היתה בדרך הבטוחה לליגה השניה תוך כדי קריסה כלכלית וחברתית. יש מאמנים(וכפי שהזכרתי לא בהכרח מוחות כדורגל גאוניים) שמצליחים לעשות שינוי בלי מסע רכש מפוצץ. סך הכל אמון מחודש עם השחקנים, אנרגיות חדשות וגישה שונה מהקודמת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fabio Junior אוהב/ת את זה.
  15. עידן444 Member

לא יודע אם זה נכון אבל אמרו שגוטמן רוצה להיות סטייל מנג׳ר באנגליה. המנג׳ר באנגליה נמצא על הקווים(אלא אם המודל שלו הוא סם אלדייס שיושב בהרבה מקרים ביציע) ואני מניח ששם גוטמן אמור להיות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

מצב נושא:
הנושא נעול.