אולי הגזמתי עם "השחקן המרכזי ביחד עם ריו", אבל הבחור הזה שיגע אותי עם הזלזול שלו. אייל היה שחקן מרכזי בווסטהאם, מרכזי מאוד. פאק, לא סובל לפתוח דף חדש...
ברוכיאן,קודם כל זה שלא הזכרתי את ברקו-ביץ' ואני לא סובל את האופי שלא לא אומר שאני חושב שהוא בינתיים השיג פחות מיוסי באירופה,עזוב את זה שהוא היה החלוץ בזמנו של שחקנים בליגה האנגלית[כי אחרי רוזנטל גינצבורג ועוד היו כמה שנים בלי ישראלים באנגליה] הוא גם היה שחקן ענק ואפילו הייתה לו הצעה על תנאי מריאל מדריד. אני לא ילד קטן שבגלל שאני שונא את האופי של ברקוביץ' אני מתעלם מזה שהוא היה שחקן גדול. דבר שני,אף אחד פה לא מזלזל בבניון,מדובר באחד השחקנים הגדולים שקמו למדינת ישראל,אבל להגיד שעכשיו הוא יותר טוב מכל הישראלים?מי שאומר את זה הוא ילד קטן שלא ראה או לא שמע[כנראה] על אף אחד מהנציגים האחרים שהיו לנו בחו"ל. קודם כל בניון לא זכה באף תואר עד עכשיו חוץ משחקן נבחרת העונה של הסאן. רביבו זכה באליפות עם פנרבחצ'ה ואחראי על הפיכתה של סלטה ויגו לקבוצת צמרת בספרד[יחד עם מוסטבוי וקרפין]. ברקו-ביץ' היה אלוף בסלטיק ועלה ליגה עם סיטי[יותר נכון העלה ליגה אותה]. רוזנטל היה אחד השחקנים המדהימים באנגליה. אוחנה זכה בגביע אירופי וזה לא משנה שהוא לא היה ליגת אלופות כי לבניון כרגע אין משהו שמתקרב לזה במיוחד שאוחנה היה שחקן הרכב. בקיצור כמו כל ישראלי שלא מבין משהו בכדורגל,יש כאלה שחושבים שתצוגה אחת הופכת בנאדם להכי טוב ותצוגה אחת לא טובה להכי גרוע. רק מלהסתכל על מה עושים לבן סהר שהיה עד לפני חודשיים ב-100 אחוז זה שיהיה הישראלי הכי טוב בכל הזמנים והיום יש כאלה שאומרים שהוא סתם שחקן..
איך קשור האופי שלו? ראה מקרה ראובן עובד,ליאור אסולין ויגאל אנטבי על דברים כאלה אני מדבר על בעיות כאלה בן כמה בניון? 26? ברקוביץ' היה אירופאי עד גיל 32 בערך...בניון עוד יגיע רחוק עד אז ואולי לדעתך להיות שחקן מרכזי בבלקבורן,סאוטהמפטון ווסטהאם זה הרבה יותר קשה מלהשיג מקום קבוע בהרכב של ליברפול... לדעתי זה לא ככה "רביבו זכה באליפות עם פנרבחצ'ה ואחראי על הפיכתה של סלטה ויגו לקבוצת צמרת בספרד[יחד עם מוסטבוי וקרפין]. ברקו-ביץ' היה אלוף בסלטיק ועלה ליגה עם סיטי[יותר נכון העלה ליגה אותה]. רוזנטל היה אחד השחקנים המדהימים באנגליה. אוחנה זכה בגביע אירופי וזה לא משנה שהוא לא היה ליגת אלופות כי לבניון כרגע אין משהו שמתקרב לזה במיוחד שאוחנה היה שחקן הרכב." רביבו היה השחקן הכי טוב בליגה הטורקית לפי מה שזכור לי... אבל אתה חושב שהוא היה מצליח להנהיג את ליברפול לאליפות כמו שהוא עשה בפנרבחצ'ה? זה רמה אחרת!!! גביע המחזיקות? עצם זה שאין יותר גביע כזה מראה איך התיחסו אליו החשיבה שלכם פשוט אומר שלהנהיג קבוצה כמו בלקבורן או סלטה ויגו יותר יפה מאשר להאבק על הרכב בקבוצה כמו ליברפול... ולא החשיבה שלי היא זאת שלא מבינה בכדורגל,אלא שלכם
די לדבר שטויות, רוב השערים של ואן ניסטלרוי מובקעים מדחיקת שער, יש אנשים שזאת המומחיות שלהם. שארסנל ומנצ'סטר פירקו את סלאביה פראג ורומא בהתאמה, הם לא היו קונוסים נכון?? אליי ברקוביץ' אפילו היה מכניס את כל הגולים בעצמו לא? תפסיק לדבר שטויות. יותר התכוונתי לאירופה. יניב קטן כבש שלושער? הקבוצה הראשונה ןהאחרונה שלו היתה ווסטהאם לא? מתי הוא הספיק לכבוש שלושער. כנ"ל עומר גולן, בכלל לא יצא לחו"ל, מזה השטויות האלה. עריכה: בטח התכוונת שהם כבשו שלושער עם קבוצות ישראליות.
יניב קטן כבש שלושער במשחק בו ניצחה מכבי חיפה 4:0 את האקה- פינלנד. המשחק נערך בקריית אליעזר לאחר שבמשחק הראשון ניצחנו 1:0.באותה עונה היינו אמורים לשחק מול ליברפול, ובשל פרשיית הפקס הדבר לא יצא לפועל. במשחק העלייה של מכבי פתח תקווה לגביע אופ"א,(ניצחון חוץ 5:2) כבש עומר גולן שלושער. גם ניר סביליה ומזרחי עשו זאת, כרגע אני לא מצליח להזכר מול איזו יריבה.
f.c gal, אתה מדבר על זה שברקוביץ' ורביבו לא היו יכולים להנהיג את ליברפול. אתה וידע מה? בסדר, נניח ובאמת שניהם לא היו מצליחים בליברפול. אבל עד כמה שזכור לי בניון לא הנהיג את ליברפול והפך לשחקן הרכב. רק בסוף העונה תוכל להגיד שבניון תפס מקום של קבע בהכב ומנהיג את ליברפול.
כן, וממש אפשר להשוות את השלושער של קטן עם חיפה מול הדייגים מפינלנד.. הכוונה היתה מן הסתם לשלוער במסגרת אירופית במדי קבוצה אירופית, וזה עוד לפני שהזכרנו שיש קצת, אבל ממש קצת הבדל בין השלבים המוקדמים של גביע אופ"א לשלב הבתים בצ'מפיונס..
יכול להיות שההתלהמות התקשורתית בישראל(שהיא די רלוונטית)קצת משפיעה על כמה וכמה אנשים. ישר בוואן יצא סקר -" מי השחקן הישראלי הטוב בכל הזמנים" שבניון כמובן הוא אופציה לבחירה. בניון לדעתי עדיין לא יותר גדול מברקוביץ' ורביבו. אין שמץ של ספק שהוא יכול להגיע לרמתם, אבל מכאן ועד להגיד שהוא מנהיג את ליברפול, מוגזם ועוד איך מוגזם. בניון בינתיים קונה את עולמו ומצליח, אבל עדיין, הוא עוד שחקן רוטציה בקבוצת הפאר, ליברפול. ברקוביץ' הוא שחקן שבנו סביבו קבוצה, שבנו עליו. אבל בגלל האופי המסריח שלו הוא לא החזיק הרבה זמן בכל מועדון שבוא הוא ישחק . רביבו לעומת ברקוביץ' היה שחקן שנחשב ליותר ספורטאי, והאופי שלו סימל אותו. הוא היה מנהיג בסלטה ויגו, כמו ג'רארד של ליברפול. הפך לאליל בספרד ובטורקיה. מבחינת אופי שחקן, הסתגלות לקבוצה חדשה, וכו.. רביבו היה גדול מברקוביץ'. בקיצור, יוסי בן 27, יש לו עוד כמה שנים טובות לתת, בואו נדבר עוד 3-4 שנים.
אתם שוב משווים את יוסי לשחקני עבר וזה ממש לא אותה דהר אפילו רק העשור האחרון הכדורגל השתפר מאד במיחוד המשחק הגנתי וכל זה... אז אין להשוות את יוסי לחיים, ברקוביץ, רוזנטל ועוד..
ממש לא, לא השוותי כאן את רביבו לבניון. התכוונתי שרביבו לא היה מצליח לעשות בליברפול מה שהוא עשה בפנרבחצ'ה..זה לא אותה רמה בכלל כי השוו לי כאן את להשיג מקום קבוע בהרכב בליברפול ללהיות שחקן מוביל בפנרבחצ'ה..כאילו האופציה של להיות שחקן מוביל בפנרבחצ'ה יותר טובה
תיראה על מה יסתכלו הרי על העשור האחרון, וזה יהיה התלבטות בין שלושה שחקנים רביבו ברקוביץ' ובניון, אבל שאתה אומר את זה אתה שוכח שני שחקנים שגם היו באירופה באותה קבוצה שבניון משחק בה היום אלה אבי כהן ורוני רוזנטל , שעשו הצלחה לא פחות גדולה מהם באירופה, והיה את אלי אוחנה שהביא במו ידיו את מכלן לזכייה בגביע המחזיקות, אתה שוכח הרבה שחקנים שאי אפשר להמעיט בערכם אני חושב שראוי מן הסתם לא לעשות השוואות מטופשות בין כל השחקנים הישראלים ששיחקו באירופה כי זה לא יהיה הוגן כלפי חיים רביבו אם נגיד שברקוביץ' עשה קריירה טובה ממנו, וזה לא יהיה הוגן כלפי אבי כהן ורוזנטל אם נגיד שבניון הוא השחקן שעשה את הקריירה הכי טובה באירופה, כי גם הם עשו הצלחות מאוד יפות שמה. שחקנים שממש אתה יכול להגיד שהצליחו באירופה זה קודם כל שחקנים שעשו תארים באירופה, חיים רביבו שהגיע יחד עם סלטה ויגו לרבע גמר גביע אופ"א לאחר מכן כבר לפנרבחצ'ה שמה זכה עמה באליפות לאחר שכבש 16 שערים ובישל 22, וזכה לזר הטוב בטורקיה באותה עונה , הוא לפי דעתי הצליח לפחות עפ"י התארים הכי טוב באירופה. עוד שחקן שהצליח מאוד באירופה , אלי אוחנה שהתחיל את הפרמיירה האירופית שלו במכלן עמה זכה בגביע אירופה למחזיקות , הוא זכה לשחקן הצעיר הטוב באירופה באותה עונה, תואר שבו זכו בו שנים אחרי ,שחקנים גדולים כמו באגי'ו ,מסי וכו'. עוד שחקן שהצליח באירופה, הוא אבי כהן (אביו של תמיר כהן) ששיחק בליברפול ,קבוצת הפאר האנגלית איתה זכה באליפות ועונה אחרי זכה עמה בליגת האלופות. והשחקן האחרון שהצליח לזכות בתואר באירופה הוא רוני רוזנטל שבשנת 1990 זכה באליפות עם קבוצת ליברפול. עכשיו אחרי שהראיתי לך את כל התארים שזכו השחקנים האלו, אוחנה, כהן, רוזנטל, רביבו... אתה יכול להבין בפירוש איזה שחקן עשה את הקריירה הטובה באירופה, ולפי דעתי זה רביבו, כי הוא גם היה מנהיג וגם היה שחקן שזכה בלא מעט תארים באירופה, לאחר מכן אני חושב שאלי אוחנה עשה קריירה טובה באירופה לאחר שלקח קבוצה קטנה בשם מכלן מבלגיה והפך אותה לגדולה יחד עם כמה שחקנים.
דעתי היא שבניון לא היה יכול להיות שחקן מוביל כמו רביבו וברקוביץ' כי לא היה לו את האופי, בניון זה שחקן של מהלכים טובים פעם ב...הוא לא שחקן שמעורב כל הזמן ויכול להוליך קבוצה. בגלל זה הוא לא יהיה גדול יותר מברקוביץ' ורביבו.