זה רק לטובה. זה נהוג באנגליה להשאיל שחקן צעירים כישרוניים ומבטיחים כדוגמאתו. הוא יצבור דקות משחק בקבוצה קטנה יותר ויצבור ניסיון, יחזור שחקן גדול.
בהחלט התקדמנו. 3 נציגים סופר מכובדים ועוד אחד שאולי אפילו כבר בעונה הקרובה יצטרף אליהם.. כבר מזמן לא זכורה לי שנה כה מוצלחת לישראלים באירופה(הצעירה מול צרפת,התודעה המחודשת לשחקנים הישראלים באירופה,ההצלחה של חיפה,הנציגים כמובן). רק נקווה שזה לא ייפסק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx לגבי טל, צעד מעולה מבחינתו. שמישהו יגיד לי פה שהוא היה מוותר על לשחק בצ'לסי ועוד תמורת 60 אלף פאונד לשבוע, בשביל לשחק בניוקאסל. טל יקבל את הדקות שלו, אל תדאגו לו. גם הוא וגם דודו התחילו בתור אלמוניים.
אני בטוח שטל בן חיים לא הובא לצ'לסי על תקן רוברט הות' החדש. מוריניו מעוניין בו כבר הרבה מאוד זמן, ובינואר הוא ירק דם כדי להביא אותו מבולטון העקשנית. אני לא רואה סיבה להתאמץ כ"כ בשביל בלם רביעי. העניינים עם אלכס מסתבכים והוא כנראה לא יבוא לצ'לסי, ואין לי ספק שבן חיים יראה דשא, ולא מעט. העובדה שאסיין שיחק חלק נכבד מהעונה בתור בלם כבר מעלה את הסיכויים של בן חיים לקבל כמות מכובדת של דקות משחק. למוריניו פשוט לא היה בלם ראוי על הספסל, עכשיו יש לו.
ממש לא. אסיין שיחק בגלל שטרי ובולרוז נצעו ולא היה בלם שיעמוד ליד קראבליו ולכן אסיין הוסט לשחק כבלם. שנה שעברה היו לצ'לסי שלושה בלמים, הפעם(אם אלכס אכן יגיע), יהיו למוריניו ארבעה בלמים ולא צריכים להיות לו דאגות על הראש. צ'לסי למדה את הטעות מהענה שעברה.
זאת בדיוק היתה הנקודה שלי. מי הבטיח שהשנה לא יהיו פציעות בהגנה? פציעות זה דבר שקורה כל הזמן בכדורגל, ובמקרה כזה, שסביר מאוד שיקרה, בן חיים יהפוך לשחקן הרכב.
בניגוד לכולם לא חושב שבן חיים עשתה טוב שהלך לצ'לסי. כרגע לצ'לסי יש 2 בלמים מצוינים בין הטובים בעולם, קארבליו וטרי שמשלימים זה את זה בצרוה פנטסטית. עכשיו יבואו אלו שיגידו שטרי נפצע הרבה בעונה האחרונה אבל טרי הוא לא שחקן שנפצע הרבה ורק העונה היתה לו פציעה אחת שהשביתה אותו לזמן רב. ועכשיו הגענו לדבר היותר משמעותי מבחינת בן חיים, לדבר קוראים אלכס. אלכס הברזילאי בלמה המצוין של פ.ס.וו סיכם בצ'לסי וצפוי לעבור עליה אם לא יהיו לו בעיות בנושא הרישיון עבודה. אם אלכס אכן יגיע בן חיים יהפוך לבלם רביעי ברוטציה וחבל. טל בלם מצוין. הדוגמה הכי טובה לשחקן ממש לא כשרוני שעם הרבה התמדה, אופי כל-כך לא ישראלי, ונחישות גדולה, אני מעריץ שחקנים מהסוג שלו. רק חבל לי שהוא הלך לפי הכסף ולא לפי השכל. אם הוא היה הולך לניוקאסל, קבוצה שלדעתי שנה הבאה תהיה בין 6 הגדולות באנגליה, שם אגב מאמן מאמנו החדש-ישן סם אלרדייס. ובכל זאת הלוואי ואני אתבדה ואולי אלכס לא יגיע לצ'לסי ואם כן אז טל עשה צעד מצוין לקריירה שלו.
אם ככה, כמובן. פציעות זה דבר לגיטימי בכדורגל. לפי דעתי טל בונה שאלכס לא יגיע לצ'לסי כדי שיהפוך לבלם שלישי מחליף. בנוסף, עם הגעתו של אלכס או בלעדיה, צ'לסי משתתפת בארבע מסגרות העונה, זאת אומרת שיהיו מספיק משחקים שטל יוכל לקחת חלק בהן.
ועם זאת בניוקאסל הוא יוכל לשחק פי חמישה ממה שהוא יכול לשחק בצ'לסי אבל הכסף מעוור עיניי חכמים אז אחת כמה וכמה את עינייו של טל בן חיים. סה"כ אם המעבר עשה טוב לקריירה שלו או לא עשה טוב נדע רק מאוחר יותר.
בניוקאסל בן חיים היה בלם קבוע בגלל שאלרדייס מאמן שם והוא יודע מה היכולות שלו. בכל מקרה, המעבר לצ'לסי לא רק בגלל הכסף. בנוסף לכסף, יש את היוקרה, הרצון לשחק באחת הקבוצות הטובות בעולם, עם השחקנים הכי טובים. התדירות שטל יראה דשא, ימים יגידו.
הייתי בשוק כששמעתי על החתימה של טל בצ'לסי. החוזה מדהים. כל הכבוד לילד שהתחיל במכבי שלי והפך בעבודה קשה לשחקן כל כך טוב. מאמין שבן חיים לא הגיע סתם לצ'לסי, הוא היה טוב והיתה לו הזדמנות להגיע לקבוצה גדולה, דבר שאפילו רביבו וברקוביץ' לא הצליחו לעשות. תקופה נהדרת לכדורגל הישראלי.
:aa1: אליניב ברדה סיכם בגנק ל-3 שנים : ברדה, שכבר ניהל מו"מ עם אפועל ניקוסיה הקפריסאית, לא הסתיר את רצונו לעבור לשחק באחת הקבוצות האירופיות. ברדה אמור לעבור לבלגיה והוא עשוי להצטרף בליגה הזו לגילי ורמוט, שסיכם בגנט. מצד שני, אסור לשכוח שאותו ורמוט עשוי לעבור לסיבאספור הטורקית שהציעה עבורו 800 אלף יורו.
מוקדמות ליגת האלופות. המצב של הפול מדרדר. אם ברדה בסופו של דבר יחתום על החוזה ויהיה שחקן גנק להפועל יש חלוץ אחד בלבד. הקבוצה הזאת חייבת להתחזק לפחות בעוד 2 חלוצים. ועכשיו אולי אנשים מבינים עד כמה חשוב אוגבונה עבור הפועל ת"א.
לפי ספורט5 ליאור ג'אן קיבל הצעה מלוקרן הבלגית. הלוואי והוא יגיע לשם, והלוואי שכמה שיותר ישראלים ילכו לבלגיה, הליגה הזאת זאת הבמה הכי טובה שיש למי ששואף להגיע לליגות יותר חזקות וקבוצות יותר גדולות