הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Number 8 Member

צריך לחזור מצרפת עם תוצאה טובה, משמע הפסד של 1:0 או 2:1 עם שער חוץ ויהיה טוב כי בבית אנחנו יכולים לנצח כל קבוצה, וראינו זאת נגד אולימפיאקוס. מה שגם עד אז שער 11 יהיה מוכן כי פתיחת הליגה תהיה קרובה ואז בלומפילד יהיה כולו צהוב וידחוף את הקבוצה בלי הפסקה.

2. Don Joan Roman Member

הרבה תלוי במשחק הראשון, מה שבטוח למכבי לא יהיה קל כי למרות שפ.ס.ז' בנויה בעיקר על כוכבים מזדקנים ושהמאזן שלהם מול ישראליות הוא איום ונורא אבל אחריי שמכבי הדיחה את אולימפיאקוס כולם יקחו אותה ברצינות גמורה ויקשו עליה את החיים הרבה יותר מאשר עשו היוונים שהזילזול בלט במשחקם מהשנייה הראשונה שעלו על הדשא בפיראוס ועד השנייה האחרונה בת"א.

3. eran levy Member

למאזן של פ.ס.ז' מול הישראליות אין שום קשר למצב הנוכחי.
    מכבי הדיחה את אולימפיאקוס ולכן היא בשלב הבא, זה לא אומר שום דבר. השלב הבא הוא לא נגד אולימפיאקוס אלא נגד פאריז סן ז'רמן. אף אחד לא מדבר על משחקים קלים כשבוחנים את הפועל ת"א - רד בול. אף אחד לא חושב שבגלל שרד בול הודחה ואפילו הובסה מול חיפה הסיכויים שלה מול הפועל נמוכים יותר, בדיוק להפך. לשני המשחקים מול חיפה והפועל שנערכו, בהתאמה, בשנים 1998 ו-2006, אין שום משמעות או ערך לפני המשחק מול מכבי. עדיין מכבי תפתיע את אירופה אם תעבור את הצרפתים.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חייב להגיד משהו בנוגע לקהלים. אין ספק שהקהל של מכבי והפועל בבלומפילד שווה גול אחד, אבל אני רוצה שניה לחזור לבני יהודה. זוכרים אותה? זו שהודחה על ידי שמרוק ויכלה לקבל את הזכות להיות מודחת על ידי יובה? זוכרים את המשחק? כמה אנשים היו? 1000? 1500? זה בזיוני ואני יסביר לכם למה. בשנה שעברה כשבני יהודה שיחקה 3 סיבובים, כל סיבוב הקהל גדול ומול הלטבים היו 4,000 ומול הפורטוגלים היו 5,500 אלף שהשיא הגיע מול איינדהובן עם 10,000 צופים בבלומפילד. אין לי ספק שאם היו מגיעים 4-5 אלף זה היה נותן פוש אדיר ובני יהודה היתה עוברת את האירים וכמובן שבלומפילד היה מלא נגד יובה. חבל, פשוט חבל, כי האירים ממש לא קבוצה יותר טובה מבני יהודה.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כבר יש משמעות זה למשחק מול הפועל ת"א, למשחק מול מכבי חיפה אין משמעות בכלל, אם קבוצות יסתכלו על פעם על משמעויות כאלה או אחרות אז הגדולות יירדו מהר מאוד לטמיון למה כל הזמן יש הפתעות כאלה ואחרות ואין לזה קשר בכלל אחד לשני, הכל קשור להכנה וליכולת הנתונה באותו משחק. אם מכבי תעשה הכנה כמו שצריך ותבוא מפוקסת ומרוכזת והיכולת תיראה בהתאם היא מסוגלת להעביר את ההכרעה לארץ.

בסופו של דבר כשמדובר בבית חוץ ולא בליגה או שלב בתים איך שלא תרצו לקרוא לזה, המטרה היא אם אתה מארח ראשון להכריע את ההתמודדות ואם אתה מארח שני היא להביא את ההכרעה בהתמודדות אליך הביתה, ולא משנה הדרך אם זה בכדורגל מרהיב או בבונקר מחפיר.

כך או כך הניצחון על האולימפיאקוס הביא לשחנים של מכבי ביטחון לא בזה שהם קבוצה גדולה כי הם עדיין לא, ובטח שהם לא עשו עדיין כלום באירופה בהשוואה להפועל ולחיפה (למכבי הישג בודד של צ'מפיונס להפועל כולל השנה שהם יהיו בשלב בתים כלשהו יהיו 5 הישגים של בתים+ ולחיפה יש גם איזה 4-5 הישגים כאלה לאורך השנים), אלא הם נותנים לשחקנים של מכבי ביטחון שעם אמונה ומקסימום יכולת וריכוז, אפשר לצמצם פערים ואולי אף להפתיע ולהדיח.

6. wings Member

ביקשתי את רדבול וקיבלתי. אמנם לא עקבתי אחריהם ואין לי ממש מושג איזה שינויים הם עשו בסגל,
    אבל אני נשאר עם ההימור הראשוני שלי שהפועל לא עוברת אותם.
    ניצחון יפה של מכבי ת"א. כל אלה שחגגו וקישקשו אחרי ההפסד למוגרן יכולים עכשיו לחזור לחורים. הניצחון הזה מעצים את הכישלון של מכבי חיפה מול מינסק וזה טוב.

7. שער 7 Member

זה אומר שהליגה האסטונית והליגה האזרית יותר חזקות מהליגה הישראלית.
    מקום 6 באירופה.

לגבי פאריז סן ז'רמן, בשנים האחרונות הם מנסים ללא הצלחה לחזור לימיהם היפים, אבל נכון להיום קבוצות כמו ליון, מארסיי, בורדו, ליל וראן טובות ממנה בהרבה, גם בזכות ההשתלבות הרבה באירופה.
    במשחק בעונת 2006/2007 מול הפועל שיחק השוער מיקאל לאנדרו, שעשה טעויות איומות בשני השערים הראשונים של הפועל, וזה עוד כשבזמנו הוא היה השוער השני של נבחרת צרפת. אז נכון שהשוער היום הוא גרגורי קופה, אך הוא רחוק מאוד משיאו. ההגנה של פ.ס.ז. התייצבה מאז אותו משחק, אבל עדיין הליגה שם ממש בחיתוליה ואי אפשר לדעת באיזה כושר יגיעו הצרפתים למשחק. לודוביק ז'יולי היה בשיאו בין השנים 2004-2006, כששיחק ב- 2 גמרי אלופות עם מונאקו וברצלונה, אבל היום הוא ממש לא אותו שחקן.
    החלוץ הואראו הוא שחקן המפתח שלהם בהתקפה, כאשר מקאללה ורוטן יתרמו מהניסיון.
    מכבי יכולה לעבור, שוב, אם תבוא לפארק דה פראנס באותו מוד שהפועל הגיעה אליו ב- 2007.

לגבי זלצבורג, היא החתימה השבוע את אלאן, חלוץ ברזילאי בן 21 ששיחק בפלומיננזה ובנבחרות הצעירות של ברזיל. אני לא יודע אם הוא ייכנס לרוטצייה לקראת הפלייאוף, ואני לא חושב שזה צריך להדאיג במידת מה את אנשי הפועל.

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/10
  8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

חישוב מטומטם.
    לפי ההנחה שלך, ישראל ליגה טובה יותר מהליגה היוונית והאנגלית...

בלי כל קשר, יש מצב שזה נכון, אבל לא בגלל החישוב שלך..
    [ויסלה ניצחה את בית"ר, וה2 האחרות ניצחו את ויסלה -> 2 האחרות עדיפות על ישראל]

9. Don Joan Roman Member

בתקופתנו ויסלה הייתה אלופת פולין עם מאמן אדיר ושחקנים בשיא כושרם שרצו ביחד שנתיים לפניי כן, מאז היא עברה מפולת כלכלית, רוב הכוכבים עזבו כולל המאמן והיא התאוששה בעונה האחרונה וסיימה במקום שמוביל לאירופה, חוץ מזה שה5:0 הזה הייתה תוצאה נדירה אם בית"ר וויסלה נפגשות עוד עשר פעמים עם הקבוצות של אז אין ספק ששום משחק לא יוצא שוב 5:0.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים עם התגובה שנאמרה פה. ויסלה קראקוב והכדורגל הפולני בפרט נמצאים בירידה קשה בשנתיים האחרונות. ויסלה קראקוב למי ששכח, גם ניצחה את ברצלונה, נכון שזה היה אחרי הפסד 3:0 בחוץ שבארסה היתה עם חצי הרכב (אבל שחקנים בכירים כן? לא ילדים). מבחינתי האכזבה של הקבוצות הישראליות באירופה, זה בית"ר עם קראקוב וההפסד של מכבי לז'ילינה בזמנו (וכמובן בני יהודה והאירים השנה) זה האכזבות הגדולות ביותר מאחר ואם היו עוברים היינו זוכרים לראות פה את צ'לסי של אברמוביץ' בתחילת דרכה ואת ברצלונה, להזכירכם, אלופת אירופה באותה שנה, כשויסלה קראקוב היחידה שניצחה אותה באותה עונה אם אני לא טועה אפילו אם זה היה במשחק לפרוטוקול בכל הקשור לאירופה. רק המחשבה של בית"ר נגד ברצלונה בטדי, ולא שהיה לה סיכוי, אבל מסי והחברים בטדי זה היה מרגש, בחיים שלי לא אהדתי קבוצה ישראלית שהיא לא מכבי כמו שרציתי שבית"ר תנצח בזמנו כשגיליתי שהיריבה היא ברצלונה, לצערי זה נגמר במפח נפש, אבל מאז ויסלה קראקוב כמו שציינתי בנפילה גדולה, קודם כל באמת היתה שם בעיה כספית, תוסיפו על זה שכבר שנתיים ויסלה לא משחקת באיצטדיון הביתי שלה אלא באיזה מגרשון מאולתר כזה שנראה כמו החלאה של המגרש בחולון (איפה שיפו משחקת) עם המגרש בקרית גת ואני ממש לא מגזים ותקבלו מגרש שאל הקבוצה הוא לא ביתי בעליל. השנה, שוב באותו מגרש מקולל מבחינת הפולנים, זה נגמר ב-2 השפלות גדולות יותר מלבאדיה טאלין, פעמיים הפסד לקאראבאך האזרית (שכבר הדיחה את רוזנבורג בעבר 1:0 בסיכום), תוסיפו אל זה את העובדה שלך פוזנאן האלופה ניצחה את אלופת אזרבייג'אן! רק בפנדלים והנה לכם, תמצית הכדורגל הפולני בשנתיים שלאחר בית"ר ירושלים באירופה - כישלון גמור.

ואם אנחנו כבר מדברים על אותו משחק, יצא לי לראות תקציר רחב של 15 דקות מאותו משחק ואני באמת חייב לציין שפרט לעובדה ששום עלה עם הרכב ליצני בלי יצחקי ואחד הזרים בהרכב (אני חושב שזה פרננדס?) שלדעתי זו בסופו של דבר היתה טעות קשה מצידו, בית"ר גם קופחה בפנדל שלא היה על עידן טל ולמעשה הכניס אותה לבור עוד יותר עמוק של 2:0 וחייב אותה לאיזשהו משחק התקפי מדי, במקום 1:0 איתו הירושלים יכלו להרגיע את המשחק, לרדת למחצית עם תקווה ולחזור במחצית השניה יותר רעננים, ולא הזכרתי מילה על מסע התלאות של ה-7/10 שעות אני יודע כמה שהיה בדרכים יום וחצי לפני המשחק, אבל לדעתי בסופו של דבר כשעולים על הדשא, זה לא משפיע אם בכלל.

לפעמים אנחנו אוהבים לרדת על כמה שהכדורגל שלנו עושה בושות והכל, אבל עם כל הכבוד, אני בטוח כשמסתכלים עלינו בפולין ובאוסטריה ובכל המדינות, חושבים עלינו אותו דבר, והאמת? לא אנחנו טועים ולא הם. אחרי הכל אנחנו לא מעצמה, וגם לא הם, אנחנו איפשהו אחד ליד השני ברמה, ואם אני אסתכל על ליגת האלופות כמדד, לאורך השנים ישראל שלחה בסך הכל 2 קבוצות, פעמיים מכבי חיפה, פעם אחת מכבי ת"א ואולי עכשיו הפועל ת"א תהיה קבוצה שלישית. ומה השאר עשו? ושאני יזכיר שחלקן שלחו את אותה נציגה יותר פעמים ממה שאנחנו שלחנו את השתיים/שלושה שלנו בכל 18 שנות הצ'מפיונס...אנחנו נמצאים במקום טוב באמצע אבל לא בנקודה שבה אנחנו יכולים להכריז על עצמינו כחלק מהצ'מפיונס בליינד כל שנה. בואו נראה:

בלגיה: קלאב ברוז', אנדרלכט, ליארסה, גנק, סטאנדארד ליאז'
    שוודיה: גטבורג, א.י.ק סולנה, הלסינבורג
    רומניה: סטיאווה בוקרשט, קלוז', אוניראה אורזיצ'ני
    אוסטריה: זלצבורג, ראפיד וינה, שטורם גראץ
    דנמרק: אלבורג, קופנהאגן, ברונדבי
    שוויץ: גראסהופרס, באזל, ת'ון
    נורבגיה: רוזנבורג, מולדה
    פולין: לגיה ורשה, ווידז'ב לודז'
    הונגריה: פרנצווארוש, דברצן
    סלובקיה: קושיצה, ארטמדיה בראטיסלבה
    צ'כיה: ספרטה פראג, סלביה פראג
    קרואטיה: דינאמו זאגרב
    פינלנד: HJK הלסינקי
    סלובניה: מאריבור
    סרביה: פרטיזן בלגרד
    בולגריה: לבסקי סופיה
    קפריסין: אנורתוזיס, אפואל ניקוסיה
    בלארוס: באטה בוריסוב

11. Don Joan Roman Member

המסע ארך כ12 שעות והקבוצה נחתה בבית המלון 24 שעות בלבד לפניי המשחק כשבד"כ צריך לפחות 48 שעות, היו הרבה דברים שגרמו לתבוסה זאת אבל מבחינתי יש בה אשם אחד עיקרי וזה הדב שהיה על הקוים והכין את הקבוצה כמו ליצן בעוד סקורזה הכין את הקבוצה שלו פשוט פנטסטי.

נ.ב המגרש הביתי שלה זה באמת משהו נפלא, איצטדיון מלא שלא מפסיק לעודד לעשירית שנייה ושיושב על הראש של שחקני היריבה ובקולות עצומים, קהל אדיר.

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אם לא יצחק שום בית"ר ירושלים הייתה עושה דברים יפים באירופה(לא בצ'מפיונס כי ההגרלות היו קשות),הוא לא מאמן.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

פשוט מגוחך להקטין את רמת האכזבה שהייתה בתבוסה לויסלה הם לא היו כאלו גדולים ולעבור אותם הייתה המטרה עם הקבוצה שהייתה לנו באותה תקופה, היינו פשוט חייבים לעבור וניצחנו במשחק הראשון והתפרקנו בצורה מבזה, ההכנה למשחק הייתה בדיחה ששחקנים יום שלם בילו בשדה התעופה ואני לא אזכיר את מעלליו של יצחק שום כלום שעשה כל שגיאה עיקרית(דאריו פרננדס פתח על הספסל בגלל שהיה "פצוע" אבל במחצית שום הכניס אותו, עידן טל ובואטנג הפסיקו לשחק בדקה ה-15, משה אוחיון חירבן במכנסיים אחרי הגול הראשון ואבראו התקשה לשחק חלוץ בודד), לאחר המשחק הזה הרגשתי כ"כ מאוכזב מהשחקנים אני זוכר שבערך כמה חודשים התבוסה הייתה חקוקה לי בראש כי בניגוד לקופנהאגן שאף אחד לא נתן לנו סיכוי לעבור ואמרו שנובס בחוץ 3-0 ובבית נעשה תיקו ובסופו של דבר בגלל שופט מניאק והחמצות לא עברנו ואני זוכר את מחיאות הכפיים לשחקנים בסיום המשחק בטדי אחרי התצוגה שהם נתנו מולם(בעיקר אחרי שברוכיאן ניכנס ושינה לחלוטין את המשחק) מול ויסלה זאת הייתה חרפה ולא משנה לי כמה חזקים הם היו וכמה חלשים הם עכשיו, ברור שאם היינו בשיטה הנוכחית של פלאטיני שהפועל ת"א ומכבי חיפה שיחקו בה אז היינו משחקים עם הבולבול עד לשלב הבתים של ליגת האלופות/הליגה האירופאית אבל הכל זה טיימינג.

14. alexshw Member

אכן, עם קשטן, גוטמן ובמיוחד אלי כהן עשו יותר עם בית"ר באירופה.
    זה ב - DNA של בית"ר להיות קבוצה שכונתית ואסיאתית.
    טוב שהיא מחוץ למפעלים.

ויסלה קראקוב הייתה הגרלה נוחה לקבוצה לא מדורגת.
    מכבי חיפה עברה את זלצבורג שעולה עליהם ב - 2 דרגות., שלא לדבר על שטורם גראץ ב - 2002.

15. Don Joan Roman Member

אולי כן, אולי לא, זה לא דבר שאתה יכול לקבוע.