הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. קרלס פויול5 Member

גם ורמוט אוברייטד, וקטן עשה דברים מאוד יפים בעבר, דברים שורמוט לא חלם עליהם.

2. eran levy Member

בליגה הישראלית קטן ו-ורמוט בהחלט לא אובררייטד. הם מטובי השחקנים בארץ (קטן אז, ורמוט כיום) ומציגים יכולת מעל הממוצע. אירופה זה סיפור אחר, לא כל כוכב ישראלי יכול להשתייך למועדון אירופי. לקטן היתה היכולת להודות בכך בפומבי, ורמוט עוד צעיר, גם הוא יבין זאת ביום מן הימים.
    אם מכניסים הכל לפרופורציות אפשר להפסיק להשתמש במונח "אובררייטד". הכל, בסופו של דבר, בעיני המתבונן.

3. riquelme1 Member

בצעירותו קטן בהחלט היה מהיר מאוד, אבל כמו שאמרת הוא איבד הרבה מהמהירות שלו שהיה אחד הדברים החזקים אצלו, אני התכוונתי להווה לא לעתיד, אבל קטן היה מהיר מאוד ביחס לליגה הישראלית, בח''ול זה סיפור שונה. שחקן שאני מחזיק מימנו, ומהיר בצורה יוצאת דופן הוא גאדיר שיכול להגיע רחוק מאוד.

אין לי מושג מה פשר ההשוואה בין קטן לורמוט, אני הם שתי שחקנים שונים, שמשחקים בעמדות שונות ובסגון שונה, לכן ההשוואה בין השתיים האלה לא במקום בכלל.

בעוד החלק החזק של קטן זה היכולת הפיזית ובעיקר המהירות(בעבר), החלק החזק של ורמוט הוא הטכניקה, הזריזות והשליטה בכדור, בדיוק מה שקטן לא מצטיין בו.

האמת, ורמוט שחקן מצויין, אבל הוא כבר לא כל כך צעיר(בן 25), יש לו טכניקה ושליטה בכדור נדירים, אבל אני לא יודע עם יש לו את האופי(בניגוד לשכטר) להצליח באירופה, מבחינת כשרון הוא יכול לשחק בקבוצת אמצע בליגה הספרדית\אנגלית\גרמנית.

4. קרלס פויול5 Member

קטן וורמוט הם שחקנים מצויינים אבל מה לפי מה שעושים מורמוט הוא אוברייטד.

5. אלי מתחן Member

כי ורמוט עשה כל כך הרבה דברים שלא נגד רעננה ועכו.
    קטן בעונה לפני שיצא לווסטאהם היה שחקן ענק, לדעתי היה נופל על קבוצה שבמצב קצת יותר טוב מווסטהאם של אז והוא היה הופך להיות שחקן הרכב בחו"ל.

6. Green Lantern Member

כן אה..
    סתם אוהדי הפועל עשו לו בבלומפילד סטנדינג אוביישן.

דרך אגב בעונת השיא של קטן בליגה(04/05,הוא השיג מספרים כמעט זהים לאלו שהשיג ורמוט בעונה שעברה)
    ועמוס,ההשוואה היא לא בגלל תכונות אלא משום שהם בגיל די דומה(כלומר,קטן שלפני היציאה לאירופה),שניהם די טובים על הליגה אבל לקטן לא היה אופי להצליח בחול ולדעתי גם לורמוט אין אופי ויכולת מספיק טובה להצליח בחול,בגלל זה הם מבחינתי זהים.

חוץ מזה(!),צריך לזכור שורמוט נתן רק עונה אחת באמת גדולה,עד העונה שעברה הוא היה שחקן מוכשר אך יחסית בינוני,משהו בסיגנון של רפאלוב ואולי פחות מזה.
    קטן כבר בגיל 18 נתן הופעות מרשימות במחזיקות אבל מאז העונה של שום נהפך לשחקן מוביל באמת.

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/10
  7. wings Member

קטן אף פעם לא היה שחקן מהיר. הוא היה יותר מהיר ממה שהוא עכשיו, אבל לא שחקן מהיר. מהיר זה מסיללה, גאדיר, שכטר, וכו'. קטן לא היה שחקן איטי אבל גם לא הייתי מכניס אותו לקטגוריה של שחקן מהיר. גם לא בשיאו. היתרונות של קטן בשיאו היו כח, יכולת שמירה על הכדור, בעיטה לא רעה בכלל, ומשחק חכם (יודע לתת את המסירה הנכונה בזמן הנכון). הוא גם היה משקיען עם כושר גופני גבוה להבדיל מהיום.

8. alexshw Member

היה מהיר מאוד עד שיצא לאירופה.
    ווסט האם לקחה אותו בגלל מהירות ולא רק כי יש לו כוח פיזי גדול.

9. wings Member

שטויות במיץ. תראה לי בבקשה סרטון שלו שהוא משאיר אבק למגן.
    ואני מבין שעבדת במחלקת הסקאוטינג של ווסטאהם בזמן הרכישה של קטן וידעת מה הסיבות לרכישתו.

10. riquelme1 Member

לקטן אף פעם לא היה מהירות יוצאת דופן, כמו גאדיר למשל, שכטר וכו', יתכן מאוד שווסטהאם לקחה אותו בגלל הפיזיות שלו, זה דבר חשוב בכדורגל האנגלי וזה אחד התכונות הטובות של קטן.

עשה, עשה. היה שותף בכיר באליפות בעונה שעברה ולדעת רבים השחקן הטוב בליגה, נתן משחקים גדולים ולא, לא רק נגד רעננה ועכו, היה שותף להישג הענק בליגה האירופית ועם אני לא טועה כבש 4 שערם בקמפיים כולל משחק ענק בוינה גם בארץ, וגם באוסטריה.

11. אלי מתחן Member

וואו! עונה אחת גדולה.
    קטן נותן שנתיים אחרונות מצויינות ולפני הנסיעה היה מדהים בחיפה, אבל העיקר הוא אוברייטד ולא ורמוט.

12. riquelme1 Member

הוא נתן עונות טובות גם לפני זה, גם בתחילת דרכו בהפועל, גם בעונה 08-09.

קטן לעומת ורמוט הוא אוברייטד, הוא חלוץ שבעונת השיא שלו כבש 14 שערים, ובכל העונות האחרות עומד על 7-8 שערים בעונה יש לו גם עונות של 3 ו-4 שערים בלבד, זה מאזן די עלוב לחלוץ.

ורמוט שחקן מוכשר יותר מקטן, ולדעתי כן יש לו את הכשרון להצליח באירופה, מה שלקטן אין, לקטן גם אין את האופי וזה הסיבה שהוא חזר מהר מהר מאוד לארץ ואמר שלא יעזוב את חיפה לאירופה בחיים יותר, או יותר נכון אני יודע שאני לא מסוגל, גם מנבחרת ישראל הוא פרש בגיל 28 בלבד שזה די מעציב ומראה שהוא שחקן שפוחד מאתגרים.

גם ורמוט חזר מהר מאוד מבלגיה, למרות שדווקא כן שיחק והרשים שם, אבל לא הסתגל לחיים מחוץ לארץ, אני גם לא בטוח שלורמוט יש את האופי להצליח בחו''ל אבל מבחינת כשרון הוא יכול לשחק בכיף בקבוצת אמצע טבלה בליגה גדולה.

13. אלי מתחן Member

קטן לא חלוץ מהסוג שמודדים את התפוקה שלו בשערים, הוא שחקן שמעלה את המשחק של הקבוצה שלו בכמה רמות. לורמוט יש את האופי? הוא אפילו בבלגיה לא הצליח.

14. riquelme1 Member

הבנת הנקרא. רשמתי בבירור שאני לא בטוח שלורמוט יש את האופי, בבלגיה הוא לא נכשל הוא דווקא שיחק וכן הרשים לפי מה שאני זוכר, אבל לא היה לו אופי והוא היה צעיר מידי, בניגוד לקטן ששלל ניסיון חוזר, ורמוט 'מת' לקבל הצעה מקבוצת אירופאית ולהוכיח את עצמו שוב.

שוב, לא בטוח שיש לו את האופי, הוא בן 25 ורק הזמן יגיד.

15. alexshw Member

לדעתי ורמוט היה שם שחקן ספסל.
    ובכלל גנט לא מקום מאיר פנים לישראלים.