מי שרוצה לראות כדורגל, בוודאי לא מוותר על משחק כי איכות ה-HD לא הכי גבוהה בעולם. למען האמת, גם לא בגלל השדרים והפרשנים. אני סובל אותם מדי שבוע בצ'רלטון, אבל חיים עם זה.
עומר, הייתי קטן מדי כדי לראות כדורגל בשנות השמונים, אך אני מאמין שהקצב כבר היה די גבוהה. בכל זאת זה לא שנות החמישים. החשיפה הייתה הרבה יותר נמוכה למה שקורה באירופה. אני חושב שבארץ יש הרבה אנשים שאוהבים לראות כדורגל, ומעבר לטורנירים גדולים, אבל הם רוצים כדורגל איכותי וברמה. כי הם כבר 15 שנים חשופים להמון שידורים של הכדורגל מהעולם ולא רק שידור אחד מוקלט שלי ליגה אנגלית, במקרה שאין אופרה למרמור. קאריק ציין דברים מאוד נכונים. אז מצד אחד הכדורגל כאן חולה ומצד שני התקשורת לא עוזרת להרים את העסק ולמעשה אפשר לראות את הזילזול במוצר. בסוף שנות התשעים לא העפלנו לליגת האלופות ולא לטורנירים גדולים ובליגה היו הרבה שחקני פח, אבל לפחות ערוץ הספורט הביא את זה בעטיפה מקצוענית ומעניינת. עכשיו נוימן, שמקורב לכל העולם ואישתו ברוממה, משדר חוסר אינטלגנציה כל משחק(מי נתן לו תואר במשפטים?). אז לא מספיק שהשחקנים לא מסוגלים לרוץ 90 דקות ולמסור 3 מסירות רצופות, אז גם צריך לסבול מפרשן שאתה מבין ממנו פי 3. עדיף לצאת לטייל עם הכלב.
טוב כמה דברים שאני רוצה להבהיר פה הרייטינג של הדרבי היה הרבה יותר גבוה אם הוא לא היה משודר בשבת יום שני או ראשון זה ימים הרבה יותר חזקים דבר יותר חשוב תבינו שהליגה שלנו מתמודדת עם התוכניות הכי חזקות של ערוץ 2 וערוץ 10 למשל אתמול שודר בערוץ 2 תוכנית חדשה "שחקו אותה בגדול " שהתחיל ב9 וזכה לרייטינג של 22.5 ולרשת בגדול שהשיג בקושי 10.4 ומה שנשאר למשחק 9.4 אתם צריכים להבין אנשים רגילים ישר ללחוץ ערוץ 22 ו10 אנשים לא רגילים למספר 11 מה שגורם לחובבי ספורט בלבד ! לצפות במשחק ולא לעוד אנשים יותר נכון לכבדי ספורט ! בקשר לערוץ 1 תראה אני אישית מעדיף אותו על ערוץ 10 שלא מפסיק להפציץ בפרסומות ראה משחקי הנבחרת !! מה תגיד על זה כל כדור שוער פרסומות כל שניה פרומו של לרדת בגדול או תוכנית אחרת שיש להם פשוט סוחטים אותך בפרסומות אהה ושכחתי AIG אי אפשר לראות אצלם משחק לעומת ערוץ 1 שמלבד החסויות ופה ושם כמה פרסומות אין כלום אז תחליט אתה מה אתה מעדיף אני ערוץ 1
עם כל הכבוד (המועט) שיש לי לאברי גלעד, משחקי הליגה לא מתמודדים מול התותחים הכבדים של הטלוויזיה (ריאליטי, ארץ נהדרת וזהו בעצם). תוכניות כמו שעשועונים, ליאור שליין, כלבוטק-אלה תוכניות שלכדורגל הרבה יותר נוח להתמודד איתן, הן לא מפלצות רייטינג ומי שבאמת רוצה לראות את המשחק יוותר עליהן בלי להתלבט. הליגה מפסידה באופן קבוע לערוצים המסחריים כי כמו שכתבתי, היא לא באמת מעניינת הרבה אנשים, אבל עדיין מדובר בסידור טוב יותר מאשר שהשידור יהיה בשבת אחר הצהריים למשל, ואז הקהל הקטן ממילא של חובבי ספורט יתפצל בינו לבין הליגה האנגלית.
רייטינג במשחקי כדורגל הוא דבר שמאוד קשה לשלוט בו כי המוצר הוא קבוע ואין לך שליטה על איכותו. אתה יכול לשדר בHD, להביא צוות שדרנים טוב ולפרסם את הליגה בלי סוף אבל בסופו של דבר המשחק הוא אשדוד נגד הפועל ב"ש ולהפוך את דוד רביבו ללמפארד אי אפשר. מצד שני אפשר להביא את דני נוימן שישדר ולצלם באיכות פח ועדיין תגיע לכמעט אותו רייטינג כי מי שאוהד את הקבוצות/ מתעניין בליגת העל יראה לא משנה מה. אני לא אומר שאי אפשר לשלוט על הרייטינג בכלל אבל השליטה על הרייטינג פחותה בהרבה מאשר בתוכניות טלויזיה שם יש לך שליטה על התוכן ויש חשיבות גבוהה הרבה יותר להגשה ולכל המסביב.
ואז נשאלת השאלה: מה עושות רשתות התקשורת על מנת לעזור לאיכות המשחק לעבוד לטובתה? אבל זה כבר נושא קונספירטיבי מדי לפורום הזה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
מה הרשתות כבר יכולות לעשות עם איכות המשחק? לזה אין להן שליטה. אבל על איכות השידור (HD וכד'), איכות הפרשנים, השדרים, האולפן, ההייפ וכל המסביב, בזה הם שולטים והן יכולות לנצל את זה לטובתן.
זה יהיה די תמים לומר שאין להן שליטה. יש דבר שנקרא שוחד, ויש לא מעטים המאמינים שזה קיים בכדורגל, לא רק בארץ אלא בעולם כולו. אבל זה באמת למקום אחר, לא לכאן, זו היתה הערת אגב.
אכן כן. צ'רלטון משדרים 3 משחקים השבת: סכנין-הפועל ת"א, בית"ר י-ם-הפועל ר"ג ומכבי ת"א-קרית שמונה. את המשחק ביום ראשון בב"ש כמובן לא משדרים.
מוזר. אז למה לא להזיז את המשחק של בית"ר ליום ראשון? בדרך כלל צ'רלטון לא משדרת משחקים בליגה הישראלית כמשולבים וגם לא משדרים משחקים ביום שבת בשעה 7. בנוסף, גם נכתב בYNET ספורט הבוקר שהמשחק של ב"ש ואשקלון דווקא כן ישודר. האם היה שינוי של הרגע האחרון?
מגניב, בדיוק בעמוד הקודם אמרתי לך את התבנית הקבועה שבדרך כלל לא משתנה לשידורים של צ'רלטון והופ הנה במחזור הזה 3 משחקים בשבת, משחק אחד ב7 והמשחק שבראשון שלא משודר - לא אופייני לצ'רלטון.
אני זוכר בעונה שעברה לא מעט משחקים שהחלו ב19:00 ושודרו בצ'רלטון, אין שום מתכון קבוע, מה שכן, בהחלט לא מובן למה לא העבירו את המשחק ליום ראשון ואת באר שבע-אשקלון לשבת. שידור משולב בין בית"ר-רמת גן לליברפול-ווסטהאם לא ישרת את ארבעת אוהדי הקבוצות שיצפו במשחק מהבית.
לא אעבור מחזור מחזור, אבל אני דיי בטוח שדווקא כן היו מעט משחקים ששודרו החל מהשעה 7. לא אמרתי שזה מתכון קבוע, אבל הוא מתרחש ברוב הפעמים. שוב, נראה שהיה פה איזה שינוי של הרגע האחרון או משהו כזה, כי גם בYNET ספורט נכתב שהמשחק של באר שבע ישודר ובנוסף לא היו קובעים את בית"ר לשעה 7 אם מלכתחילה הייתה כוונה לשדר אותם ואין סיבה נראית לעין שלא לשדר אותם (נבחרת, שזרוע בטדי או כל מיני דברים אחרים)