אני שמח שיש כאן צרפתי עם מבט רצחני בעיניים, חסר פשרות, לא שכונתי, שלא חוסך בשום מאמץ כדי להביא את אירופה כמה שיותר מהר לבית"ר - ואת בית"ר כמה שיותר מהר לאירופה. קאנאן מאמן עלוב, אבל אלוף בתיקשורת. שימשיך להסתובב עם המחברות והחליפות שלו בקרית שלום - וישאיר למיסייה לואי פרננדז לבנות אימפריה.
אחת השאלות הגדולות טמונות בקוג'י נקאטה. השאלה היא, ולא להתבלבל, לאו דווקא מקצועית, אלא כלכלית. פרוג'יה שהביאה את הידטושי נקאטה לפני כמה שנים, ידעה לנצל ראשונה את השוק היפני הגדול ועשתה קופה נאה ממכירות מזכרות ביפן, לפני שהעבירה את מכרה הזהב הלאה לפארמה. בעייני רוחו של גאיידמק, בית"ר תהפוך לשם גדול גם באירופה, ושחקן כמו נקאטה יהווה גם הזדמנות עיסקית גדולה. עד שזה יקרה ובמידה ונקאטה יחתום בבית"ר, מעניין יהיה לראות אם תהיה איזושהי התעוררות תקשורתית ביפן ביחס לסיפור הזה, והאם נקאטה בכלל יספק את הסחורה מבחינה מקצועית ולא יתפס גגימיק בלבד.
בית"רי מלידה: בימים הספורים בהם מאמן פרננדז את המכבסה של מר גאיידמק, הוא הוכיח הכל מלבד היותו מאמן גדול. די היה להביט בהרכב שלו נגד חיפה, כדי להבין עוד לפני המשחק שבית"ר תקבל בראש. על הכושר שלו למשוך שחקנים בעלי שם ומעמד אין עוררין, אבל בזה לא מסתכמת עבודת האימון, ולמעשה, אפילו לא מתחילה. אני לא פוסל את פרננדז על הסף, והוא מחזיק בקבלות בהחלט מכובדות מבילבאו וגם מפאריז, אבל לא בטוח שאת המשימה שהטיל עליו גאיידמק, הוא יצליח לבצע לפני שסבלנותם של אוהדי המכבסה, תפקע. מבחינה טקטית והצבת שחקנים בעמדות, הוא כבר נכשל כשלון חרוץ אחד, אף שהמבחן היה הקשה ביותר אותו יכול היה לקבל. לחץ להביא שמות גדולים ומפוצצים כשבוא זמנית יהיה עליו לאמנם ולהכינם להמשך הליגה, עשוי להיות גדול על פרננדז. אפשר לצחוק על קאנן עד מחר, אבל דבר אחד בטוח, ברמת היסודיות הוא עוקף את פרננדז בסיבוב. במקום היחיד עד כה אליו הגיע הפוזאיסט הצרפתי ושלא היה מקצועני כמו באירופה, קטאר, הוא נכשל ובגדול. פרננדז עוד לא הפנים שכאן לא צריך רק להגיע לאימון ןלעקוב קצת אחרי היריבה. השחקן הישראלי לא מקצוען מספיק. הוא מצפה מהמאמן למשוך אותו למעלה וזאת עבודה שפרננדז לא מורגל בה. זו אגב אחת הגדולות של קשטן - היכולת למשוך ולהדריך כל הזמן. הצרפתי שרגיל לאמן שחקנים שמבינים שבשלב הנוכחי עליהם להשקיע את כל מרצם בקריירה שלהם ובכדורגל בלבד, אחרת לא יעמדו בתחרות עם שחקנים אחרים, עשוי למצוא את אחת הבעיות שלו בדיוק בנקודה הזו, במליקסון, באסולין, ביצחקי וכו'. אם הם יסתובבו בבית וגן, וגרוע מכך, על המגרשים בשבתות, בהרגשה כאילו אין להם משיהו שיכוון אותם כל הזמן ויתמוך בהם בכל רגע, הם עשויים להאבד אצלו. הניחוש שלי בכל מקרה: פרננדז אמנם מסיים את העונה בבית"ר במקום הרביעי או החמישי, אך לא ממשיך בעונה הבאה.
גזרתי ושמרתי. מכבסה? המכבסה היא של הרוש.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
אם כן, טעות פטאלית של פרננדס. אנסומבו, אחד הקשרים האחוריים הטובים בארץ, שחקן עם יכולת מוכחת שכבר משחק כאן שנתיים וחצי ומכיר את המתרחש.
מטומו הזה חתיכת אפס! רק חורים הוא עשה בלאוטרן, ממזמן שחקן ספסל בקבוצה שמדורגת במקום האחרון בליגה, בקיצור לא שווה את האגרה!
פרננדס בא בתור שם גדול והגיע בתור איש קטן. לא סתם הוא נעלם לקצוות הרחוקים של הכדורגל העולמי. מאמן קומבינות, אגואיסט ולא סתם עד עכשיו הוא ארגן מרד שדפק את הגיבוש בקבוצה והביא רק פקודים בדימוס, ששיחקו תחתיו בשנות הזוהר שלהם, אי-שם לפני יותר מחצי-עשור. לדעתי הוא יאכזב. גם טון-קאנן יאכזב, אבל להולנדי לפחות יהיו תירוצים* *ומי שחושב שמכבי-ת"א נבנתה כקבוצה שמקומה בראש הטבלה מוזמן להתווכח איתי.
הוא הביא את לרואה במקומו כנראה כי בינתיים הוא לא מדבר על קשרים אחוריים אלא על בלם[שכרגע לירן אמר שהוא חרא ואני מאמין לו כי להתווכח איתו על ליגה גרמנית זה לא חכם] ומגן שמאל - פיליפ לאונרד.
שמע אני לא מכיר את מטומו אבל אתה רציני בזה שהוא פשוט סתם שחקן.???? יכול להיות שבגרמניה הוא סתם שחקן אבל אתה לא חושב שהוא מתאים לרמה בישראל?
אני חושב שפרנדדס עשה מחקר מספיק טוב. הוא מחזק את ההגנה של בית"ר כראוי, ובשביל החלוצים בארץ זה מספיק, גולים לא יכנסו כמעט. לא מדובר בשחקני הגנה בשביל אינטר, מדובר לליגה בארץ! ובית"ר לא צריכה שחקני התקפה, יש לה מספיק טובים, מהלך מצויין. כל ההתנהלות של פרננדס היא מקצועית ברמה של הכרנו במדינתנו עדיין. הוא רוצה להשקיע בנוער, במתקנים, וזה כבר עושה אותו רמה מעל כולם, עוד כמה שנים בית"ר באמת תהפוך אימפריה.
מה הוא עשה?! הוא הוציא את בית"ר מהזבל הזה והשכונה שנקראת אוחנה ועזורי והביא אותם לניצחונות ומקום 2-3! עם קאמבק לא יאומן מול אשדוד, משחק ענק מול נצרת וניצחון גדול על מכבי ת"א!! בית"ר שיחקה כדורגל חכם סוף סוף ולא שכונה, כדורגל מלהיב שהקהל נהנה לראות. ובקשר למכבי? סוף סוף יש להם מאמן שיודע משהו בכדורגל ועם סגל שחקנים סביר (כמו הנוכחי של בית"ר) הוא יוציא אותם לדרך חדשה ומכבי תצליח כמה שאני לא רוצה שזה יקרה.
רק אתמול ראיתי את ה"אחד על אחד" עם טון קנאן כמה שהבנאדם הזה יודע כדורגל, איש חכם ומבין מה קורה סביבו, התחבר יפה לארץ ולאוהדים. חבל, המאמן הכי טוב שיש בארץ כרגע.