ארסנל 2022/23 - She Bangs the Drums

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Clock End Stand, ‏5/8/22.

1. k_700 Member

כן, מילה במילה זה בדיוק מה שנרשם.

משה:
    ״גיוקרש מוביל את ארסנל לזכיה בכל התארים ב2026 עם 50 שערים ו15 בישולים״.
    עשיתי את זה טוב?

למזלינו הגענו לקצה בפרוייקט של ארטטה. מעכשיו הכל יהיה הרבה יותר קל למדידה.
    אליפות או כשלון.
    לא קונים פה חלוץ שצריך שלוש שנים להתבשל.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/25 ב- 19:09
  2. oranfu Member

ראיתי כמה משחקים שלו בליגה הפורטוגלית.
    הוא נראה שם ממש טוב.
    אבל הרמה בליגה הזאת מגוחכת ואני לא יכול להסיק ממנה משהו רציני לגבי סיכויי ההצלחה באנגליה.
    יש לו מלא שטחים ושחקני ההגנה לא יכולים להתמודד איתו פיזית. הרבה מהגולים שלו מגיעים מזה שספורטינג מעיפים לו כדור להתקפה והוא שם גול על שחקן הגנה או שניים. מצד אחד זה טוב כי הוא עושה גולים מכלום, מצד שני כמה הזדמנויות כאלה יהיו לו באנגליה ועוד בארסנל שלרוב לוחצת על היריבות שלה ולא משחקת על התקפות מעבר?

אני מעריך שהוא יבקיע כמות יפה בארסנל כי הוא חלוץ טוב.
    אבל אני לא יודע אם לשים עליו 80 זה עדיף על לשים 80 על חלוץ צעיר אחר שמסתובב באירופה.
    הריצפה של גיוקרש אולי גבוהה יותר אבל נראה לי שהתקרה שלו נמוכה יותר.

חיזוק זה בכל מקרה יהיה.

3. k_700 Member

תזהר, משה יכתוב שכתבת שבעוד שנה הוא בסעודיה. איך אתה מעז לפקפק בו?

אגב, הוא עם xg של 1.62 נגד קבוצות התחתית בפורטוגל מול 0.86(עם 13 שערים) מול הקבוצות חלק עליון שם.
    יש לו חוש מצוין לשערים והמון מהגולים שלו הגיעו מבלמים שנלחצו ממנו ומסרו לו כדורים לרגל או החליקו במאבק.
    היה לו גם את ה-3 שניות שלא יהיו לו באנגליה להשתלט עם כדורגל עם נגיעה ראשונה די מרושלת.

אני בדיעה דומה לשלך. רצפה גבוהה, אפסייד יותר נמוך, יכול להיות חלוץ שנותן מספרים יפים באנגליה אני אהיה מופתע אם יש שם שחקן שנותן את האימפקט של מוחמד סלאח או האלאנד.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלאח והאלאנד זאת בכלל הציפייה? נשמע רף גבוה בטירוף.
    השאלה אם הוא יהיה חלוץ אמין, אם קיץ הבא יחפשו שוב חלוץ או לא.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. k_700 Member

למה הם הביאו אותו? להאבק עם ניוקאסל וצ׳לסי על מקום 3?
    הביאו אותו כדי שיוביל את ההתקפה שלהם לאליפות בעונה הקרובה.

הם משלמים עליו 80 מליון עם חוזה שצריך להיות מהגבוהים ששחקני ההתקפה שלהם יקבלו.
    בגיל 27.

זה לא רק ה20 שערים או ה25 שערים שיכבוש. הוא צריך להיות אדיר בסוף העונה ובמשחקים תקועים מול קבוצות שיעשו בונקר.
    מזכיר לך שלוקאקו בעונה הראשונה אצלינו שם 25 שערי ליגה עם 6 בישולים, זלאטן עונה אחת לפני היה אחראי על 28 שערים ו10 בישולים בכל המסגרות ואף אחד לא התייחס אליהם כחלוצי שוברי שיוויון.
    מקס׳ כאלה שיכולים לעזור לך להכנס לטופ 4 במצבם.
    משה ואלכס ספרו ללוקאקו קילומטראז׳ על המגרש. זוכר את זה?

6. McTominayBackToUnited Member

גיוקרס יכול לאנוס כל בלם בליגה כיום גם את הבכירים שבהם.
    שחקן מאוד פיזי וטכני.
    יש לי תחושה שהצרפתים הולכים לדגדג את ליברפול רק בזכות השבדי.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

וההגנות בגרמניה (ששקו ואקיטיקה, השמות החמים היום בשוק מבחינת חלוצים צעירים משחקים שם) הם הטופ של הטופ? או שגם שם היו שחקנים כמו ורנר ואחרים (האברץ, קייטה, סאנצ'ו, אנקונקו) שהרגישו טופ קלאס ואז הגיעו לאנגליה והראו משהו אחר לגמרי?
    אין היום בשוק איזה חלוץ צעיר סטייל אלברס בשנה שעברה או הולאנד לפני שלוש שנים.
    יש חלוצים צעירים שהתקדמו בשנה שעברה אבל הם עדין הימור ענק למועדון כמו ארסנל כי גם ההתקדמות שלהם הייתה יחסית (אקיטיקה, ששקו), ויש שחקנים שכדי להביא אותם צריך להוציא סכום משמעותי של כסף במאבק מול קבוצת צמרת אחרת בליגה (איסאק) ויש חלוצים שבלטו באנגליה בשנה שעברה/שנתיים אחרונות אבל יש סביבם סימן שאלה גדול מה הרף שלהם והאם הם מתחילים בכלל למועדונים הגדולים (מאטטה, ווטקינס).

ויש חלוץ שבשנים האחרונות נותן מספרים נהדרים (גיוקרש), כולל בליגת האלופות (6 שערים ב-8 משחקים כולל שלשוער מול סיטי), בגיל שהוא שיא הקרירה (27, והזוי שיש מי שמשווה אותו לקאסמירו שהגיע בן 31 כשהוא עם 12,000 דקות יותר! באינטנסיביות של הטופ ולא בליגת המשנה באנגליה ובפורטוגל!).
    האם מדובר בהצלחה בטוחה? אני לא נביא כמו התרסיס שיודע תמיד האם שחקן יגמור בסעודיה או כמלך שערים.
    בסוף יש נושא של התאקלמות, התאמה לסגנון כדורגל של הקבוצה ושל הליגה, נושא פיזי, פציעות, ואלף פרמטרים שיכולים לקבוע האם שחקן יצליח או לא.
    אבל בשוק הנוכחי (במידה ואיסאק לא פנוי, והוא כניראה לא פנוי), ולאור העובדה שארסנל שילמה מחיר כבד בשנים האחרונות על כל הניסיוניות שלה עם תפקיד החלוץ, מדובר ברכש שהוא הכי פחות הימור לארסנל והכי בשל מבחינת גיל ומה שעבר בקרירה.

Roma אוהב/ת את זה.
  8. k_700 Member

אז אני לא מבין, אחרי כל הנאומים וההשתלחויות שלך אתה מסכים שיש סביב העסקה הזאת ספקות? בטח מסוג המקרים האלה שאתה רושם דעות לכל מקרה שלא יגיע. שלא תתפס.

אגב, אתה שוב חוזר על הדיבה המצחינה שמישהו פה רשם שיסיים בסעודיה.
    קבל סקופ, ארטטה לא מוותר על השחקני רכש שלו כל כך מהר. גם אם יכבוש 7 שערים ויחמיץ 13 פנדלים הוא יפתח עוד עונה אצל ארטטה.

קאסמירו הגיע לפה בגיל 30.
    הוא משחק בתפקיד ששחקנים בו יחסית מסוגלים לשחק עד גילאים מאוחרים.
    לא חסרים דוגמאות לחלוצים גדולים שסיימו את הסיפור שלהם ברמות הגבוהות בגיל 28-29, בטח בליגה תובענית שהאתלטיות לתפקיד הזה היא מעל לכל.

9. עידן444 Member

הרבה מלל על גיוקרס אבל מי שחתם היום סוף סוף הוא זובימנדי.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו המחיר שעלה לנו אוגרטה.

11. oranfu Member

אני מסכים ששוק החלוצים כנראה לא מדהים.
    אבל לא הייתי משווה את הליגה בפורטוגל לליגה בגרמניה\צרפת\ספרד. הרמה שם פשוט לא רצינית.
    קל לחלוץ חזק ומהיר להתבלט שם ולעשות שמות בהגנות, ראינו את זה גם עם נונייז.
    אני לא אומר שהוא יהיה נפילה עצומה כמו האורוגוואי, אבל זה כן משהו לקחת בחשבון כשבוחנים ביצועים\מספרים של חלוץ כזה בליגה הזאת.
    אני גם אומר שהוא עשה עליי רושם של חלוץ טוב מאוד. אבל האלמנט הכי בולט שלו כנראה זאת הפיזיות, ובאנגליה היא תהיה פחות יוצאת דופן.

יכול מאוד להיות שזה ההימור הכי בטוח שהם יכולים לעשות. בגלל זה כתבתי שהריצפה שלו היא כנראה הכי גבוהה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 6, אורחים: 8)

1. Liverpool-Forever
  2. oranfu
  3. Sir Alex Ferguson