הורדת רגולציה לא משמעותה הורדת אכיפה. גם אם תשים אלף כללי רגולציה, אם יש לך 17 פקחים על כמה אלפי אתרי בנייה, זה לא שווה כלום.
וואו גזענים שמכאים אותי! איך לא שמעתי על הדף הגאוני הזה אף פעם?! תודה אדון גוגל שהחכמת אותי. ועכשיו ברצינות. ביממה האחרונה יצא לי להסתובב בוואלה ובוינט,במכוון כדי לבדוק מה תגובת האוכלוסיה היהודית לאירוע. יותר מדי הודעות מגעילות לא מצאתי שם, הן היו המיעוט שבמיעוט. אז אני בטוח שהחכמולוגים מגזענים שמדכאים אותי יקוששו את כל התגובות הגזעניות האלה לעמוד אחד ויציגו את זה כאילו אלה "תגובות אקראיות". לא סתם חוץ ממך אף אחד כבר לא מתייחס ברצינות לדף הזה. בשורה התחתונה, החברה שלנו לא מתמוגגת על מוות של ערבים, היא לא סדיסטית ולא נקרופילית. התבלבלת עם החברה הפלסטינית.
הורדת רגלוציה וחוסר אכיפה באה בדרך כלל ביחד, והכל כחלק ממגמה של צמצום התערבות המדינה בעסקים פרטיים והפקרת העובדים לשוק "החופשי". במקרה הזה, התוצאה הבלתי-נמנעת היא עשרות הרוגים. דרור, ייתכן שהתגובות בוויינט מצונזרות והנהלת וויינט לא מאשרת תגובות כאלו. אבל אם תכנס לדפי הפייסבוק של רשת, וויינט, וואלה, מעריב וגופי חודשות נוספים, תמצא עשרות אלפי צהלות שמחה על אסון שקרה לאנשים רק בגלל מוצאם, ותראה את זה בכל אסון או תאונה שכזה. אז וואללה, כיף מאוד להצטדק ולחשוב כמה שאנחנו נאורים וגם כשאנחנו הורגים פלסטינים חפים מפשע זה "בטעות" ושאנחנו "נאלצים" להרוג אותם, ושהסכסוך ייפתר כשהפלסטינים יניחו את נשקם. אבל מה לעשות כשהמציאות מתפוצצת לך בפנים ואתה רואה אלפי ישראלים עם שם מלא ותמונה (וחלקם גם חיילי צה"ל ועובדי מערכת הבטחון) צוהלים על מוות של אנשים. השנאה הגיעה גם אלינו, גם אם היא לא קונצנזוס כאן. אגב, אני בטוח שחגגת כמו שאר הרשת והתקשורת הישראלית כאשר אישה שמאלנית סהרורית אלמונית אחת צהלה על מוות של שני טייסי צה"ל. היום כולם מכירים את השם שלה (נועה שיינדלינגר), והיא חטפה שיימינג רציני. מצד שני - כל אותם אלפים ועשרות אלפים שצוהלים כשערבים מתים נותרים אלמונים למרות שששמם חשוף לכל. העובדה שחוץ מהציבור הפגוע וליברלים מעטים לא מתייחסים ברצינות לחלאות אדם האלו ובטח שלא מוצאים מי הם ומעמידים אותם לדין (מה שקורה כשערבים מתבטאים בפייסבוק עם תגובות גזעניות), מראה את הדרדרותה המוסרית של החברה שלנו. כבר לאף אחד לא אכפת, ולמי שכן - אנשים מסוגך מאשימים דווקא אותם בפגיעה בדו-קיום.
במקרה נכנסתי אתמול גם לפייסבוק של רשת, וגם שם,תחזיק חזק, לא מצאתי כמעט גזענים. לקחת את אותם מעט ולהשחיר באמצעותם חברה שלמה זה מעשה שבמקרה שלך הוא לא הגון ובמקרה של מנהיג מפלגה מסכן את הדו קיום.
אם אתה לא רואה בעיה בכך שעשרות אלפי ישראלים מגיבים בשם מלא ושמחים על מוות של אנשים (אחד מהם, אגב, הוא אלאור אזריה) אז אתה מוכיח את צדקתו של איימן עודה. הקונצזוס הישראלי אמנם לא שמח על מוות של ערבים (לפחות לא ברבים), אבל הוא אדיש לכך כמעט לחלוטין. בפעם הבאה שתזדעזע מעמקי נפשותיך על פלסטינים שצוהלים על פיגוע נגד ישראלים תזכר איך אתה הגבת לאנשים שעשו אותו דבר מהצד שלנו.
ברור שאחד שצוהל לרעתי הרבה יותר יכעיס אותי מאחד שצוהל לרעת מישהו אחר, זה משהו טבעי שמצוי אצל כולנו. זה עדיין לא אומר שאני מסכים עם האקט ובטח שלא עושה אותו בעצמי.
לא אמרתי שאתה מסכים איתם ושומח כשערבים מתים, אמרתי שאתה אדיש לכך, ובמקום להוקיע אותם ואת הגזענות בחברה שלנו אתה בוחר להוקיע את יושב ראש המפלגה שמייצגת את מרבית ערביי ישראל.כי הוא ביקר אותם. ובדיוק כפי שייתכן שטבעי שמכעיס אותך כשמישהו צוהל על מוות של בן הלאום או הדת שלך, באותה מידה מכעיס את עודה כשמישהו צוהל על מוות של בני הלאום או אנשים מהמוצא שלו. בן אדם הגון צריך לגנות גזענות ואלימות, וזה לא משנה לאיזה צד הן מופנות.
בישראל זה מגיע ביחד. יש הרבה מאוד מדינות שזה לא עובד באותה צורה. הבעיה עם הגישה הזו שאנשים שומרי חוק לא יכולים לעשות שום דבר, ומי שלא שומר חוק עושה מה שבא לו ואף אחד לא אומר לו שום דבר. מבחינתי טרקטור ענק שעובר בין כל אתרי הבנייה בישראל ובודק משקל כל יום, כל היום, עדיף בהרבה על מיליון חוקים שאף אחד לא בודק אם אתה עומד בהם או לא. אנחנו אלופים בלחוקק חוקים שאף אחד לא חושב בכלל על לאכוף.
מספיק להסתכל על מכון התקנים, על השחיתות של הועדות תכנון והמנהל בשביל לדעת עד כמה רגולציה בשוק הבנייה תעבוד.
כתבה חשובה מאין כמוה הסוד נחשף: הרשימות השחורות של "ידיעות אחרונות" - מדיה ושיווק - TheMarker אנחנו בימין אומרים את זה כבר שנים, כשבשמאל מנגד הגיבו בזלזול והאשימו אותנו בפרנויה. אין פה גילויים חדשים מדי, לאטמה,העין השביעית ואביב הורוביץ כבר נגעו בזה. מה שחדש פה זה שסוף סוף העיתונות הממסדית עוסקת בזה.
לא יודע אם שמת לב אבל הימין הקיצוני די מוקע מהחברה הישראלית. טיפוסים כמו מרזל ובן גביר נתפסים בציבור כסהרורים ולא לגיטימים, הצל חוטף מהימין כהוגן(עד כדי כך שהוא בכה בפייסבוק ש"הימין הפחדן נטש אותו") תופעות כמו להב"ה או חתונת השנאה או תורת המלך זכו לגינוי מקיר לקיר. ואם אנחנו בפורום כדורגל אז גם לה פמיליה נתפסים כבזויים למדי ויש קונצנזוס בקרב אוהדי הכדורגל שצריך לפרק את הארגון הזה. אז כן אני יכול להכריז בגאווה שהחברה שלנו היא נאורה,לא פחות מהחברות באירופה המערבית, והרבה (הרבה) יותר מהחברות הערביות. מעניין אגב שאותו איימן עודה שאתה כל כך מעריך לא פוצה פה על ההסתה בחברה הפלסטינית שהוא כל כך מחובר אליה.
הכתבה הזאת דווקא סותרת את העמדה הרווחת בימין, כלומר שידיעות הם לא חבורה של שמאלנים רדיקלים אלא סתם כלי תקשורת חסר אתיקה שמסקר אנשים מכל הצדדים לחיוב או לשלילה לפי אינטרסים צרים.
בכתבה מודים בעיתון שההתעסקות האובססיבית בנתניהו התחילה עוד ב-96. איזה אינטרס צר עומד מאחורי זה אם לא שנאה לאיש?
דיווח: יו"ר הרשות עבאס היה סוכן ק-ג-ב דיווח: יו"ר הרשות עבאס היה סוכן ק-ג-ב; רמאללה: עוד ניסיון לפגוע במעמדו - המזרח התיכון - הארץ גם אורן נהרי וגם אילנה דיין הקפידו חזור והדגש שזה ממש לא משנה כי קרה בנעוריו.תענו לי שני טינופות . חשבון כולנו יודעים. אבו עבאס נולד ב1935. הוא ריגל החל בשנת 1983 רוצה לומר בגיל 48. נער.. ברור נער.. הנער הזה הספיק לתכנן את רצח הספורטאים שלנו ואף לייסד את "ספטמבר השחור " נער אמרנו?
היה עכשיו קטע חזק בלונדון את קירשנבאום(או יותר נכון מודי את בר און). הביאו את גדעון לוי שיקשקש קצת על זה שברק הוא התקווה הגדולה לסיים את הכיבוש ולהפסיק את האפרטהייד. אחרי שהסתיים האייטם מודי עבר לצבי יחזקאלי שידבר על המתיחות בין הסונים לשיעים. יחזקאלי נתן סקירה נאה על הסכסוך כולל כמובן קטעי טלוויזיה וקריקטורות(סכסוך שהתגבר עוד יותר בעקבות האיסור על הגעת אירנים למכה בחאג'). תוך כדי שיחזקאלי סוקר את הסכסוך הוא אומר "וזה משהו שאני אומר אותו שנים, שורש הסכסוך במזרח התיכון הוא בין הסונים לשיעים". ואז הוא מיישר מבט ללוי ואומר "ולא הסכסוך בינינו לבין הפלסטינים או מי יהיה ראש הממשלה ביבי או ברק". מלך