אין חבר'ה מדארפור? אולי זה רק אני, אבל אם מתקיים במקום מסויים רצח עם, ויש למדינה אפשרות להציל אנשים, הייתי שמח אם ינסו לעשות מה שאפשר בשביל זה. זה לא אומר שצריך להזניח את הטיפול בהם ולהשאיר את תושבי המקום שבו הם בוחרים לגור עם הבעיה.
ואיך ה"חבר'ה" מדארפור הגיעו לכאן? יש דרך אחת בלבד, ו Dennis ציין אותה, תקרא את הטקסט שלו שוב. אם יש למדינה אפשרות ורצון להציל אנשים, המדינה גם יכולה לעשות את זה. סתם לדוגמא, יש להעלות את זה על סדר היום ואם רצון המדינה (האזרחים) לעזור אז אפשר למשל להטיס אנשים (כמה אלפים, או עשרות אלפים או וואט אבר אתה מרגיש איתו בנוח) ממחנות הפליטים שם לישראל ולתת להם מקלט דירה בקיבוץ אלונים ומה לא. זה בשום פנים ואופן לא אותו הדבר כמו לקחת חיילים במדים ולהגיד להם לשחק עם ילדים של משיגי גבול פליטים בפוטנציה.
קראתי, אני לא מגיב בלי לקרוא. אין שום סתירה. אני לא טוען שמשפטית יש/אין להם קייס, זה לא רלוונטי מבחינתי. ולגביי שתי הפסקאות האחרות, אתה מגיב אליי או לאבטיפוס של מגיב שמאלני? אגיב לפי הסדר, אתן לך בפעם הראשונה להנות מהספק, אניח שאתה טועה ואכבד אותך בתשובה. בפירוש רשמתי שאסור שהעזרה לאנשים שהאלטרנטיבה מבחינתם היא רצח עם תבוא על חשבון אנשים ספיציפיים. המדינה שלנו רוצה להפריט את המשטרה ולצייד את כולם באקדחים, להפריט את משטרת התנועה עם המיזם המגוחך "שומרי הדרך", ומנסה להפריט את מערכת הרווחה בכך שהופכת את ההגירה לבעיה של תושבי דרום תל אביב ואילת. ולגביי החיילים, קח כמה עמודים אחורה. אני לא מרגיש צורך להגן על דעות שאינן שלי ומעולם לא יצאו ממקלדתי.
הרוב המוחלט של המסתננים מישראל הוא מאריתראה, מדינה שבה יש מחלוקת גדולה מאד אם בכלל אפשר לקרוא למבקשי המקלט שם "פליטים" (למשל בריטניה, שוויץ ודנמרק). כלומר כנראה שאנחנו לא באמת "מצילים חיים" במקרה של האריתראים. לגבי הרצון לעזור לפליטים - אני איתך... אני למשל בעד קבלה של פליטים יזידים ובאופן כללי מספר מוגבל של פליטים שאינם מוסלמים\באים מתרבות של פראי אדם (לא מסיבות גזעניות, אלא מסיבות ביטחוניות, כפי שרואים באירופה). אם מדינת ישראל תחליט שבאמת היא רוצה לקבוע מכסה של פליטים ולהביא אותם דרך נתב"ג - אני בעד. אבל שיהיה באופן חוקי. מאמין שאם זה היה באופן חוקי, גם לא היה הבלאגן בדרום ת"א.
מזגן, כמו שציינתי באותה הודעה הויכוח על קליטת פליטים לא רלוונטי כאן. ראוי שחיילי צה"ל יעזרו ויתרמו מזמנם לילדים במצוקה. בין אם הם ילדים של עבריינים, נרקומנים, מהגרי עבודה או פליטים לא משנה. הסירוב שחיילנו יתנדבו בעזרה לילדים במצוקה כי הם אינם ילדים יהודים נובע מגזענות שאין לה מקום. לא סתם יש קורלציה בין הגזענים שלא רוצים לראות את חיילי צה"ל עוזרים לילדי פליטים לאלה שרוצים לגרש אותם ואת הוריהם ולהפר את אמנת הפליטים. כדי להצדיק את הגזענות המבחילה שלהם הם יכולים לחזור שוב ושוב על ציטוט מעוות מאמנת הפליטים שאף משפטן בעולם לא מקבל (דניס, מחכה עדיין למסמך משפטי של מדינה שמחויבת לאמנה שלא הכירה במבקש מקלט כי הגיע אליה דרך מדינות אחרות). לפי ההגדרות הייחודיות שלהם - כל הפליטים שהוגדרו כך באירופה, בסקנדינביה ובנורווגיה הוגדרו כך בטעות. אם כך - מדוע ישראל מתחמקת מחובתה לבדוק אחד-אחד את כל בקשות המקלט שמגיעות אליה?
טרול, אם אני גזען כלפיהם משום שאינם יהודים, איך אתה מסביר את זה שאני בעד לבחון את בקשת הפליט של האתיופי שהגיע דרך נתב"ג, או היזידים שנטבחים ע"י פעילי דת השלום והאחווה?
נו אם זה לא רלוונטי אז מה כן רלוונטי? למשל זה שאין שום דרך להגיע לישראל מדארפור מבלי שיהיו לך אמצעים רבים ביותר? זה כן רלוונטי? טיסות ושוחד לבדואים. אם יש לך 5-10 אלף דולר (פאק, לי אין כסף כזה) כדי לממן את המסע הזה אז אתה לא פליט. תודה רבה לך שהנחת לי להנות מהספק, בפעם הבאה תחסוך ממני את טוב הלב שלך, זה בסדר. אני לא ממש עוקב אחרי הנסיון של המדינה להפריט את המשטרה. אני לא ממש מושג על מה אתה מדבר. נראה לי שיש בלבול לגבי המונח הפרטה כאן.
מי שעשיר לא צריך להגיע לפה. כמו שאמרתי, זה יקרה בפעם הראשונה. בפעם הבאה לא אגיב אם לא תקרא את מה שכתבתי או שלא תגיב לגופו של עניין. אין פה הפרטה רשמית. אבל כשחברי הכנסת קוראים לכל האנשים לקנות אקדחים כדי שיוכלו להגן על עצמם, זה פחות או יותר ויתור של המדינה על המונופול שלה על הביטחון האישי. כמו שהקריאות לאנשים לאכוף עבירות כביש במקום המשטרה.
כל הכבוד לך שאתה מוכן לבדוק בקשת מקלט של בן אדם אחד שגם כך לפי הקריטריונים שהמצאת לא זכאי למקלט (הרי אתיופיה היא מדינת מקלט הרבה יותר ממצרים). יפה גם שאתה מוכן לבדוק בקשות של יזידים בתנאי שהם לא עוברים דרך מחנות עבדות בסיני ששם הם מוכים ונאנסים. כמה נוח - זה מספק לך תירוץ לסרב לקלוט 50 אלף מבקשי מקלט שנמצאים כאן ואפילו לבדוק את הבקשות שלהם כפי שאנחנו מחויבים לעשות.
טרול, האם לשאלה שלי אתה מסוגל לענות לעניין? אני לשיטתך גזען ששונא כל מי שלא יהודי. למה אני מוכן לקבל יזידים כפליטים? וכן, אם יזידים יגיעו למצרים ואז ינסו להגיע לישראל - אז גם אותם אין לקבל. לפי ההיגיון שלך כל פליט במצרים יכול להיכנס לישראל ואנחנו צריכים לבדוק את הבקשה שלו. רגע, אז עכשיו הוספת לקייס של המסתננים את העינויים שהם עברו בסיני, כשהסיבה היחידה שהם בכלל הגיעו לשם זה על מנת להסתנן לישראל, למרות שכבר היו הרחק מסכנה? הזוי. "המצאתי" מתוך האמנה עצמה, שם הקריטריון כתוב במפורש... הכחשת מציאות קשה מאד, כבר אמרנו?
אכן. אתה גזען מטונף. במקום להודות בזה, אתה מעדיף להשתמש שוב ושוב בטיעונים מופרכים כי גם אתה מבין שהטיעון היחיד שלך, שאתה לא רוצה כאן שחורים מאפריקה, הוא לא לגיטימי בשיח הציבורי. כמו שכבר הסברתי, הפירוש המגוחך שלך מרוקן את אמנת הפליטים מתוכן למדינות שאינן גובלות מארצותיהם. בדיוק בגלל זה אתה ממשיך להתעלם מהעובדות ולדבוק בו. הוא נותן לך תירוץ לא לקלוט פליטים כלל. הפרשנות שלך עומדת בניגוד לכל סטנדרט משפטי ובינלאומי. הרי אף אחד לא תופס טיסה מאריתראה לישראל או לשוודיה, כפי שאף אחד לא תופס טיסה מסוריה לגרמניה או לאוסטריה. רובם עוברים מספר של מדינות בדרך למדינת היעד, ובמקרה הישראלי אף משלמים לסוחר עבדים בדואי שיעביר אותם תוך כדי עינויים ואונס. למעשה, הכיוון העולמי בנושא הוא בדיוק הפוך. בעולם מבינים שאין זה הוגן להציף את המדינות הגובלות באזורים מסוכנים בפליטים בזמן ששאר המדינות לא נושאות בנטל והעובדה שרוב הפליטים יתרכזו באתיופיה, בטורקיה ובחוף הדרומי של אירופה יוצרת מציאות פגומה. לכן אנחנו רואים יותר ויותר פליטים במערב אירופה, בארצות הברית ובסקנדינביה, שחלקם מגיע דרך מדינות בטוחות הרבה יותר ממצרים. וכמו שכבר אמרתי, לא אמרתי שאני תומך בקליטה של אדם שמגיע לפה וטוען שהוא פליט. הטיעון שלי הוא שעלינו לבדוק פרטנית את כל מבקשי המקלט שמגיעים לכאן ולהסדיר את מעמדם באמצעות סוכנות הפליטים של האו"ם, ולהביא מעמד פליט לכל מי שיימצא שמגיע לו, ואת מי שלא ניתן לגרש כמבקש מקלט. כל אלה שיימצאו שהסתננו לכאן בצורה לא-חוקית ניתן לגרש. אם אתה צודק ובאמת כל המתחזים הגיעו דווקא לכאן - ניתן לגרש אותם.
אל"מ דן ביטון בהופעת מאסטרפיס בפטריוטים. האיש מסרב בכל תוקף לגלוש לעניינים שהם לא מקצועיים גרידא. "איפה אחריות המפקדים של אלאור?" אל"מ דן ביטון שיעיד לטובת החייל אלאור אזריה מספר לפטריוטים על ההתנהלות המקוממת של מערכת הביטחון ורדיפת לוחם כפיר "איפה אחריות המפקדים של אלאור?"
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14063968_1152915921449646_7851251245980169092_n.Xxx?oh=506133462fce419a632825023a91c547&oe=58578D9E ראיתם את זה? יש לא מעט אנשים שחושבים שהיא אישה אינטלגנטית.