1. לאחר 25 שנות פעילות, פורום אייסוקר צפוי להיסגר ב־15.11.2026. למידע נוסף ולהודעת הסגירה המלאה, היכנסו לדיון שפורסם אוף טופיק 》》 לחצו כאן לקריאת הודעת הסגירה המלאה

אקטואליה

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Der Kaiser, Apr 1, 2011.

  1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Messages:
    17,782
    Likes Received:
    5,999
    אבל יש פה פרובנציאליות מובנת, מוחמד. מה לעשות. גם הימני ביותר יודע שיש הבדל במלחמה בין פגיעה בחיילים לבין פגיעה באזרחים תמימים. אבל גם החייל הוא "הבן של כולנו" ואנחנו רוצים שהפוגע בו ימות בדיוק כפי שזה שפגע במשפחת פוגל או באזרחים תמימם ימות. בוא נגיד ככה, שהייתי חייל מאוד קיוותי ו"הערכתי" שמחבל או מיידה אבנים/בקבוקים עושה את זה עליי ולא מתגנב לאיזה גן ילדים. זה מלחמה. זה "פייט". אני רוצה שהוא ימות והוא רוצה שאני אמות. שנינו מייצגים את הצד שלנו. מבחינתו אני מחבל והוא חייל ומבחינתי הוא מחבל ואני חייל. אבל ככה זה צריך להיות. כישראלי שיושב בבית, גם אם אתה עמוק בפנים יודע שיש הבדל בין תקיפת חייל לבין תקיפת אזרח תמים - אתה לא יכול לייחל לתוצאה אחרת. והתוצאה הזו היא מוות לתוקף. ומכאן שהוא תמיד יוגדר כמחבל. גם אם תקפת חייל, גם אם תקפת ילד - אתה אמור למות ----> אתה מחבל. אני יכול להבין את זה. איך אתה רוצה שיוגדרו אנשים שתוקפים חיילים? פלסטיני תקף חייל אבל זה בסדר כי זה לא אזרח? אין פה אובייקטיביות. לא יכולה להיות אובייקטיביות. אנחנו תמיד נעדיף את הצד "שלנו".

    זאת דעתי בכל אופן.
     
    שי likes this.
  2. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    9,523
    Likes Received:
    1,876
    @הרצליה עד המוות,
    אני יכול להבין ולכבד את הדעה שלך. אבל, אני לא בטוח שמי שהתנפל על בהלול עשה זאת כי הוא חושב כמוך, וזה לב הבעיה.
    ערבי באשר הוא ערבי, לא יכול להגיד שום דבר שחורג מהקונצנזוס ברחוב הישראלי מבלי לקבל בליץ תקשורתי, פוליטי ועממי שתי דקות אחרי זה. מר "הערבים נוהרים לקלפיות באוטובוסים" ו-"לא נקבל מדינה בתוך מדינה" נתניהו, לא התייחס בפייסבוק שלו לאמירות המבחילות של סמוטריץ', אבל דווקא על אמירה מאוד לגיטימית כמו זו של בהלול הוא מצא לנכון לתקוף את הדובר ולבוא בטענות למפלגה שלו.
     
  3. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    9,523
    Likes Received:
    1,876
    הסמוטריץ' הזה, על רוצחי משפחת דוואבשה הוא אמר שהם לא טרוריסטים, ראית כזו התגייסות נגדו מצד ראש הממשלה, חברי מפלגתו והרחוב הישראלי?

    ולעזאזל עם הסימנטיקה שמכתיבה את הרגשות של האנשים. אנחנו טוחנים אנרגיות וזמן על וויכוחים האם לקרוא לזה טרוריסט והאם לקרוא לזה רוצח. מה ההבדל? שניהם חרא באותה מידה.
     
  4. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
    שלום מאמדו. אני מתנצל מראש שאינני מצטרף ללהקת המעודדות שמפרגנות לך. האמת היא פשוטה מאוד, תרצה לקבל אותה תקבל. לא תרצה? תשתה ,תבלע ,תאכל ,תקיא ,היא עדיין תישאר האמת.
    אלא ש.... לא תשמע אותה ממני. תשמע אותה מערביה שיודעת שהערבים שמקורם בחצי האי ערב הם גונבי דעת. אין גזעניים יותר גדולים מהערבים
    שנאתם ליהודים כ"כ עזה ומהולה בבוז גדול עוד מימי חייבר.
    התנהלותם בד"כ כפרזיט שמתיישב על הפונדקאי ומוצץ את לשד עצמותיו , מתלונן ומתלונן למה לא מגיע לו עוד ואינו מוכן לתרום.
    האמת פשוטה עד מאוד. אנחנו כאן במולדתנו ההיסטורית כולכם יודעים זאת.
    אלא שמזה יותר ממאה שנים החליטו הדורות הקודמים שלך שלא יניחו למדינה היהודית להתחדש במולדתה .
    מה שהחל במדינת הלאום לעם היהודי בכל רחבי פלסטינה + עבר הירדן המזרחי ( ירדן דהיום ) התכווץ והתכווץ ולהכל הסכמנו רק שאצלכם לא הסכימו למילימטר אחד. איזה כיבוש היה אז?
    מה עושים אותם ברברים חיות האדם שאין להם טיפונת ערך לחיים. שוחטים יהודים !!! אני יכול לצרף עבורך רק את רצח יהודי חברון ב1929 בכדי לא להעמיס עליך מאות דוגמאות.טבח חברון – ויקיפדיה
    למה? ככה. בכדי לרצוח יהודי לא צריך סיבה מיוחדת כי השנאה כלפי העם שלי היא שנאה מובנית. סמוך עלי שאני יודע על מה אני מדבר
    אני בקיא בדת האיסלאם די והותר.
    תגיד לי אתה למה מותר לערבים לרצוח יהודי כלשהו. חייל שוטר ילד , אשה זקן או זקנה?
    למה אני צריך לתת לך לגיטמציה למאבק המזוייף והשקרי שלך?
    המדינה הזו שלנו מאז ומקדם.
    הסכמנו להתחלק בה כי השתנו דברים בינתיים , אנחנו אוהבי חיים. תתפלא אבל אנחנו מכבדים גם את החיים שלכם .
    העם שלך לא נותן מנוחה לאף לאום. תקשיב לערביה הזו שתהיה עבורך סוג של שי חי.
     
  5. Eclipse12 Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    383
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Male
  6. benos Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    2,225
    Likes Received:
    174
    פרסיקו כיאה לבולשביק המצוי מתעלם כמובן מהעובדה המאוד פשוטה, לאצ"ל לא היה שום כוח בעולם להפריד בין מעורבים ללא מעורבים כי פשוט לערבים לא היה צבא וממשלה מייצגת ולא היה לאצ"ל וללח"י מדינה שיכלה להעמיד כוח צבאי בשביל זה.

    כשמול האצ"ל עמד אוייב עם צבא ומדינה, כלומר הבריטים. האצ"ל לא תקף אזרחים בריטים לא מעורבים למרות שלא הייתה בעיה לפגוע במשפחות הבריטיות שהיו באיזור.

    אבל ככה זה אצל בנאדם שבשבילו מחבל ומכחיש שואה מהזן הנאלח ביותר כמו אבו מאזן הוא הפרטנר האמיץ לשלום, ואילו איש האצ"ל הוא הפאשיסט, הגזען והטרוריסט.
     
    Dennis Bergkamp likes this.
  7. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    9,523
    Likes Received:
    1,876
    Gass 12,
    אתה וזיבולי השכל שלך לא מעניינים אותי, הלאה.
    ואגב, יא בקיא בענייני אסלאם וערבים, הבחורה לפי התיאור של הסרטון, היא אמאזיגית, יעני ברברית, לא ערביה.
     
    Last edited: Apr 10, 2016
  8. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
    קשקשן לא ציפיתי ממך ליותר מזה. היא אמזיגית זה כתוב בכותרת ובסרטון , קבוצת המיעוט הזו משתייכת לזרם הסונה באיסלאם,אך מסרבים בעקשנות לזרום עם הדת הזו בתואנה שהם אוסלמו בכפיה.
     
  9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    9,523
    Likes Received:
    1,876
    תאמין לי, אין לך מושג אתה.
    האמאזיגים הם התושבים המקוריים של צפון אפריקה, ויש היום תנועה אמאזיגית לאומית בצפון אפריקה שדורשת להכיר בשפה האמאזיגית והתרבות האמאזיגית לרשמיות. הם לא ערבים, אבל רכשו את השפה והמנהגים הערביים לאחר הכיבוש אסלאמי של צפון אפריקה. זה לא קשור לזה שהם לא רוצים להיות מוסלמים. רובם המוחץ מוסלמים מאמינים, והטענות של חלקם הן כלפי המשטרים שלא נתנו לתרבות שלהם מקום במדינות שהם חיים בהן.

    היא הייתה ערביה מבחינתך לפני זמן קצר, אתה ממש ידען גדול בענייני ערבים. תחזור לשנן את "נכבה חרטה" ולראות את הסרטונים המתורגמים של MEMRI, זה יעזור לך רבות "להכיר" את האויב.
     
  10. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
    קשקשן חזרת על מילותי ולקרוא בויקיפדיה גם אני יודע, ועדיין נוח לך לברוח לפינה הזו כי בתאכלס אתה לא יכול לסתור כלום ממילותי וגם ממילותיה של האמזיגית שאת שפתה אני מבין מצויין.
    נכבה חרטא זו המצאה שלכם. תקפתם אותנו זו עובדה
    חמישה צבאות סדירים זו עובדה
    הפסדתם וגם זו עובדה
    מאז כמו ילדה בגן אתם לא מפסיקים להתבכיין.
    אז זהו שזה שלנו!!! שלנו!!! ולא תקבלו את זה
    אתם יכולים להמשיך לנסות ב"אורובה" הפראיירים שם עדיין לא קלטו את האופי שלכם
     
  11. Eclipse12 Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    383
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Male
    זה לא משנה. מדובר בהרג חסר הבחנה של אזרחים בלתי-מעורבים לצורך השגת מטרה פוליטית. זו בדיוק ההגדרה של טרור, והתמיכה שלך בו מעידה עליך הרבה יותר מאשר על פרסיקו.

    באותה העת השלטון והצבא היו בריטים, וכאשר המחתרות היהודיות תקפו מטרות צבאיות זה היה חלק ממאבק לגיטימי של עם שנמצא תחת כיבוש נגד הצבא הכובש. אותו דבר תקף גם לפלסטינים שתוקפים מטרות צבאיות.

    בשני המקרים האלו אלה לא מעשי טרור. למרות שכבר הבעת תמיכה בטרור, אז אני לא מבין מה זה משנה לך. ההתנגדות שלך לטרור הפלסטיני היא לא התנגדות לפרטיקה המבחילה של הטרור (תקיפת אנשים לא מעורבים למען הפחדה והשגת מטרה פוליטית), אלא פשוט התנגדות למטרה שלהם - השגת עצמאות, חופש ושיוויון לעם הפלסטיני.
     
    Last edited: Apr 10, 2016
  12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    9,326
    Likes Received:
    460
    */aaarofl*/aaarofl*/aaarofl

    אין ספק שאלו ערכים מרכזיים בתרבות הערבית-מוסלמית, וללא ספק המטרות האמיתיות של הפלסטינים, שהם כמובן שונים לחלוטין מכל שאר הערבים המוסלמים בעולם. ניתן לראות זאת בשמירה הקנאית שלהם על זכויות אדם של נשים, מיעוטים והומוסקסואלים (וגם זכויות בעלי חיים), בנאומים של ראשי המפלגות שלהם (גם בעזה, שם ישראל לא נמצאת יותר), במצע של פחות או יותר כל ארגון פלסטיני, בתוכניות הטלויזיה שלהם, בספרי הדת שלהם ודרשות האימאמים שלהם, במערכת החינוך שלהם וכמובן במעשים שלהם.

    יש לך המלצה במקרה על מניות? אני רוצה לדעת מה לא לקנות בשום פנים ואופן.
     
    DRORIKO likes this.
  13. benos Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    2,225
    Likes Received:
    174
    זה ועוד איך משנה, כי האפשרות היחידה שהייתה קיימת לאצ"ל וללח"י הייתה להבליג על המעשי טבח המזעזעים שביצע האספסוף הערבי ב-1928 וב-1921. מה לעשות שהלאומנים הערבים שאתה כל כך מנסה להגן עליהם על ידי זה שאתה משווה את האצ"ל אליהם הגיעו בהמוניהם לטבוח ביהודים וזה לא כזה פשוט להתחיל לברור מי פורע ומי לא כשכל חברון וכפרי הסביבה מתקבצים למען חג הקורבן....
     
  14. Eclipse12 Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    383
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Male
    טרור פלסטיני לא מצדיק טרור יהודי כשם שטרור יהודי לא מצדיק טרור פלסטיני, וההצדקה שאתה מוצא לטרור ולרצח נשים וילדים (הם התחילו קודם! הם רצחו ישראלים כבר ב-1929!) מבחילה. אני בטוח שגם אם תנהל דיון רציני עם פלסטיני שתומך בטרור הוא יביא לך אחלה הצדקות למה זה חשוב והכרחי. האמת היא פשוטה - אין ולא יכולה להיות שום הצדקה לטרור. לא משנה מאיזה צד הוא מגיע.

    בחברה הפלסטינית יש צד בהמי. אחוז לא מבוטל מהם תומך בפשעי מלחמה נגד אזרחים ורואה ברוצחי ילדים כגיבורים. התמיכה בטרור הגיעה לשיא במהלך האינתיפאדה השניה. ועדיין - את המערכה על הבהמיות הם מנצחים רק בנקודות, ובשנים האחרונות הציבור היהודי בישראל מביא להם פייט רציני.
     
  15. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    75,293
    Likes Received:
    15,449
    Gender:
    Male
    זאת הבעיה הבסיסית של השמאלן, שהוא בטוח שהערבים פועלים לפי הערכים של המערב,ולא כך הוא. בעולם הערבי לא קיים מושג כזה עצמאות,ובטח לא במובן שאנחנו מכירים מעולמינו. ריבונות זאת המילה שאתם מתכוונים אליה, לא עצמאות,לא חופש ולא בטיח. באיראן למשל העם הפרסי לכאורה מממש את הזכות להגדרה עצמית שלו, בפועל הוא נתון תחת דיקטטורה חשוכה שמדכאת כל חופש ושוויון אפשריים. את אותו הדבר אפשר להגיד על כל הדיקטטורות הערביות שמעטרות את עולמנו(שבחלקן מיעוט שולט על הרוב), אותו הדבר מן הסתם יהיה גם בפלסטין,וכבר היום אתה רואה את סממני הדיקטטורה והשחיתות ברשות.
     
    Last edited: Apr 10, 2016

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 5, Guests: 79)

  1. DRORIKO
  2. Scouser
  3. בארסה-מכבי
  4. LFC-Gerrard1