איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אין מה להקים אצטדיון של יותר מ-45 אלף מקומות (וגם זה בהגזמה). המקום היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא מרכז גוש דן-מטרופולין תל אביב.
    אני לא בעד אצטדיון לאומי. כן אצטדיון למכבי (בתקווה לפרטי) ואז מארחים בו, בחיפה, בירושלים או באר שבע למשחקים הקטנים יותר, וככה יש גם חלוקה בריאה בין אצטדיונים בארץ (ויסלחו לי אילתים).

2. EuropeGuy Member

בשביל מה צריך חלוקה בריאה? לא מדובר בגבינה צהובה. אם יש איצטדיון אחד שמסתמן כטוב ביותר, למה לא ללכת רק עליו. לנדידות האלה בין איצטדיונים אין אפקט טוב על הנבחרת לדעתי.

שי אוהב/ת את זה.
  3. צ. שיף Member

יש בעיה בערים קטנות (או בעלות קבוצות קטנות ללא אוהדים) עם שאיפות גדולות. נהריה למשל מעוניינת להפוך את האצטדיון העירוני שלה (4,600 מקומות) לפארק ולהקים אצטדיון אחר של 8,000 צופים (ואפילו 10,000) גם כשכרגע אין בעיר קבוצה כדורגל חזקה. קריית גת רוצה 10,000, אשדוד מפנטזת על 20,000 (למרות שבעבר היה לה תוכנית ריאלית יותר לאצטדיון חדש ל8000 צופים בלבד שיותר מתאימים לממוצע הקהל שלה). קבוצות קטנות יחסית כמו נתניה (ורעננה) ויותר מזה פתח תקווה לא מצליחים למלא את האצטדיונים שלהם אפילו ב50% מהיכולת, גם לא במשחקים של נבחרת ישראל הצעירה וכולי (אלא אם במקרה קבוצה גדולה נאלצת לארח למשל בית"ר ירושלים שאירחה במושבה כשהיה שזרוע בטדי או כשבלומפילד ישופץ ואז אולי אפילו יקימו טריבונות זמניות במושבה עבור מכבי ת"א). רק קבוצות גדולות הסתגלו לקפיצת ענק בקיבולת מתקני הספורט למשל מכבי חיפה כשעברה לסמי עופר, הפועל ירושלים כדורסל כשעברה לאולם הארנה או מכבי ת"א שתמלא בקלות את בלומפילד גם אם יוגדל ל30,000.

כדאי לקריית גת להשקיע בהקמת טריבונות זמניות כדי לבחון יכולת להגיע לקהל של 6,000 צופים באצטדיון הנוכחי שלה לפני שתעשה את הקפיצה ל10,000 צופים באצטדיון שיקר לבנות.

לגבי באר שבע מזכיר לכם שבתוכניות המקוריות דיברו על אצטדיון של 32,000 צופים ואני מקווה שבגלל העיצוב הדי פשוט של הטריבונות יוכלו בהשקעה קטנה יחסית ועבודה של חודשים ספורים להגדיל מ16,000 לאיזה 20,000 (תוספת שורות ליציעים והקמת יציעם פינתיים). כמובן שלהגדיל מעבר לזה זה ידרוש כבר הריסת הגג והחזיתות החיצוניות והשיפוץ יהיה הרבה יותר ארוך ויקר לפחות שנה וחצי כמו הזמן שייקח להרחיב את בלומפילד.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

התחבורה הציבורית בישראל לא טובה מספיק. אוהד של הנבחרת שחי בעפולה לא יכול להגיע לירושלים באותה קלות כמו לחיפה למשל, ובאותו אופן אוהד מדימונה יגיע בקלות יתרה לבאר שבע מאשר לתל אביב.
    כמובן שבשיטה הזו אין מה למכור מנויים לנבחרת (אני חושב שזה מיותר).

כשהאצטדיונים טובים, את הביתיות יוצרים האוהדים ולא המתקן.

5. EuropeGuy Member

משחק נבחרת זה אירוע שקורה לעיתים רחוקות. נוחות גיאוגרפית לא צריכה להוות שיקול כל עוד זה בטווח של שעה מהמרכז, וסגורים על מתקן אחד שהוא ברמה מעל כל השאר. בין כה וכה מישהו יפגע איפה שלא תשים את המשחק, אז לפחות שנהנה מהאיטדיון הטוב ביותר.

6. צ. שיף Member

קראתי לא מזמן על הביקורת שיש באנגליה לכך שהתאחדות הכדורגל האנגלית מחוייבת לקיים את משחקי הנבחרת רק בוומבלי בלונדון ולא יכולה לקיים בערים אחרות כמו מנצ'סטר לדוגמה בשונה למשל מגרמניה (מארחת בברלין אבל גם במינכן וערים נוספות) ואיטליה (חוץ מרומא מארחת גם בנאפולי ומילאנו). מבחינה בינלאומית ישראל נחשבת למדינה קטנה שאפשר להסתפק באצטדיון לאומי מרכזי ובכל זאת הישראלים לא אוהבים לנסוע רחוק ומבחינה זאת שווה להעביר משחקים בין כמה אצטדיונים ולא לרכז אותם רק בגוש דן כדי להביא לחשיפה של הנבחרת גם לאוהדים מהפריפריה. נכון לעכשיו יש בישראל 3 גושי אוכלוסיה מרכזיים גוש דן, אזור ירושלים ואזור חיפה ולכן כרגע יש לחלק את המשחקים בין אצטדיונים כמו טדי, סמי עופר ואצטדיון במרכז (שכנראה יהיה בלומפילד מורחב או אצטדיון לאומי חדש ברמת גן או אצטדיון לאומי שימש גם את מכבי ת"א). בעתיד רחוק יותר אפשר יהיה לבחון ריכוזי אוכלוסיה נוספים שיפתחו אצטדיונים גדולים בהמשך כמו צפון הנגב (באר שבע), שפלה דרומית (ראשל"צ או אשדוד), והשרון (נתניה) שיצדיקו מתקנים של כ30,000 צופים.

7. danielone Member

מה התכנון (נכון לרגע זה) לגבי האפשרויות של אצטדיון ר"ג "החדש"

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלבד זה שיונה יהב הוא יצור מבחיל וכל מה שיגרום לו סבל זה מבורך לשחק רק בחיפה זה לא מוסרי מבחינת ההתאחדות כלפי ציבור אוהדי הכדורגל בארץ. יש אוהדי כדורגל גם בדרום, גם במרכז וגם בהרי ירושלים שרוצים ליהנות ממשחקי נבחרת. סמי עופר זה חתיכת אצטדיון אבל השינוי מר"ג סובב לכמה אנשים את הראש, אפשר לחשוב שבטדי או באצטדיון החדש בב"ש היציעים מרוחקים מהדשא ויהיו אוהדים אחרים, שום דבר לא יקרה אם המשחקים יחולקו בין המגרשים השונים. הרי לוח המשחקים מפורסם מראש, חלוקת האצטדיונים לפי היריבה ולפי איזורים גיאוגרפים זה הדבר הנכון והצודק ביותר שאפשר לעשות. למה אני כירושלמי שרוצה לראות משחק נבחרת צריך לבטל חצי יום כדי לנסוע לחיפה לראות משחק כדורגל ולחזור לבית ב-3 בלילה במקום ליהנות מאצטדיון חדיש שנמצא 7 דקות נסיעה מהבית שלי? אסור להיכנס לקיבעון מטופש כמו שקרה לנו עם איכסטדיון רמת גן.

Bon אוהב/ת את זה.
  9. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

למה לא? דווקא היו הסעות מכל רחבי הארץ למשחק אתמול בעלות של 40 שקלים! היה ניתן להירשם להם דרך אפליקציית FanZone.

לגבי אצטדיונים של הנבחרת - אני בעד שישחקו בכמה ערים בקמפיין. רבאק עד שיש לנו הזדמנות לארח בכמה ערים, למה לא? כל עוד ליד כל הערים יש תחנות רכבת (טדי, חיפה ופתח תקווה עומדים בתקן) ואפשר להניע עשרות אלפי אוהדים בזמן קצר, למה לא?

אני מבסוט על החלוקה שעשו בקמפיין הזה. אני מניח שבקמפיינים "מתים" יותר יהיה אפשר להעביר משחקים עם צפי קהל פחות לאצטדיונים בפתח תקווה ובבאר שבע - שאני מקווה שירימו שם איזה 'מעגן' תחבורה ציבורית חדש, אבל לא - זה לא נראה באופק.

10. EuropeGuy Member

אם תעשה כל משחק באיצטדיון שונה, זה אומר שאומנם תקבל משחק אחד קרוב לבית, אבל לאוהד אחר שממש רצה להגיע למשחק הזה, זה יהיה משחק אחד רחוק מהבית. יש פה פיקציה של שיוויוניות. בין כה וכה איזשהו צד ידפק. לכן אני טוען שעדיף כבר לעשות את המשחקים באיצטדיון האיכותי ביותר, ומי שנבחרת ישראל שווה עבורו השקעה יקדיש לה את העוד שעה שעתיים נסיעה האלה פעמיים שלוש בשנה.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו אבל כאן נכנס כל הקטע שהמשחקים יפוצלו ככה שלכל אוהד ולא משנה היכן הוא גר תהיה אפשרות נוחה להגיע למשחק של הנבחרת, לפחות אחד בקמפיין. עם כל הכבוד לאצטדיון סמי עופר החדש והנוצץ זאת עדיין נבחרת ישראל ולא נבחרת חיפה, לאנשים במרכז ובדרום יש עבודה, לימודים וסדר יום ולא לכל אחד נוח בשביל בילוי לצאת בשעות הערב המוקדמות ולחזור לבית באמצע הלילה, אנחנו מדברים על משחק כדורגל סך הכל.

5 משחקי בית בקמפיין, נניח 2 בסמי עופר, אחד בטדי אחד בב"ש ואחד בבלומפילד.
    חלוקה שווה והיגיוניות, אתמול הייתה חוויה יוצאת דופן מבחינת אווירה בסמי עופר ובארץ שלנו במקום ליהנות ולהמשיך הלאה ישר מחפשים להגזים וכבר דורשים שכל המשחקים ישוחקו שם מבלי להתחשב ב3/4 מדינה.

12. Bon Argumentum Ad Hóminem

יש בבירה אצטדיון למופת עם קיבולת גדולה ואקוסטיקה נהדרת. אין שום-דבר 'לא בריא' בלקחת את הנבחרת לשחק גם בירושלים, שיותר נגישה לאוכלוסיית המרכז וגם בעלת ערך לאומי; אלופת העולם עצמה לא משחקת רק במינכן או רק בברלין; טדי ביתי לא פחות ואין שום סיבה לתקוע את המשחקים רק באצטדיון אחד.

13. EuropeGuy Member

@Nigel de Jong ו- @SaarQ , לא יודע, אני באופן אישי חושב שתפקיד של איצטדיון נבחרת הוא קודם כל לקדם את הנבחרת לפני עניינים של מסע הופעות מסביב למדינה. האפקט של סמי עופר אתמול עלה על כל משחק נבחרת אחר שיצא לי לראות בטדי, אז למה לא להמשיך להשתמש בו? אם השחקנים בעצמם מבקשים להמשיך לשחק שם (ואי אפשר לחשוד שם בריבוי שחקני מכבי חיפה), כנראה שזה כן נותן איזשהו יתרון שאנחנו זקוקים לו. אני גם מתאר לעצמי שרוב המדינות (והן גדולות יותר ודורשות נסיעות ארוכות באופן משמעותי מאיתנו) משחקות באיצטדיון קבוע אחד.

14. zahipan Member

נבחרת ישראל צריכה לשחק משחקים נגד קבוצות גדולות בחיפה/ירושלים.
    משחקים נגד קבוצות קטנות בבאר שבע/בלומפילד/נתניה.
    ככה זה הכי בריא וכולם יהיו מרוצים.

ויונה יהב הוא חלאה, אסור שהמשחקים יהיו רק בחיפה. אצטדיון טדי הוא אצטדיון מצויין, אולי פחות יפה מסמי עופר אבל לא פחות טוב ממנו.

15. Love Is Red Member

היתרון היחידי של סמי עופר על טדי זה הגג שאר הדברים אין הבדל גדול ועדיף לקיים משחקים בכמה אצטדיונים כי הנבחרת בסופו של דבר היא של כל העם ולא רק של השחקנים או של המאמן וכו'.

מצב נושא:
הנושא נעול.