איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. zahipan Member

קריית גת היא דווקא עיר לא ענייה בכלל ואפילו אחת מהערים הכי יציבות כלכלית במדינה בזכות אזור התעשייה וההייטק הגדול שלה. מדוע יש בקריית גת רחובות שנראים כמו פאבלות? אין לי תשובה לכך. כסף יש לעיר הזו, השאלה מה העירייה שלהם עושה עם הכסף.

לנושא שלנו: עיריית קריית גת יכולה להרשות לעצמה לבנות אצטדיון חדש, בעיקר בגלל העובדה שהם בתהליך של מכירת קרקעות ל-7000 יחידות דיור והרחבת העיר ל-80 אלף תושבים, דבר שיכניס להם מאות מיליוני שקלים.
    ולדעתי זה יהיה מעולה אם יבנו אצטדיון חדש בקריית גת כי גם זו עיר של כדורגל ותושביה צמאים להצלחת המועדון וצמאים ולמתקן איכותי, וגם בגלל שבעוד יש אצטדיונים איכותיים מצפון לתל אביב (נתניה, חיפה, עכו) מדרום לתל אביב אין מספיק אצטדיונים איכותיים, האצטדיון האיכותי היחיד יהיה בבאר שבע בעוד חצי שנה, ובעתיד אולי גם באשדוד, אבל זה לא מספיק ותמיד טוב שיש עוד אצטדיונים טובים באזור.

2. yros1 Member

עיריית גת לא יכולה להרשות לעצמה לבנות אצטדיון.
    גם לא יבנה. גם לא גדרה.
    במדינה עם ניהול מרכזי קצת פחות אימפטונטי היו שמים סוף לקרקס הזה (כולל איחוד רשויות מאסיבי)

עירייה מתחת 100 אלף תושבים גם לא צריכה אצטדיון. זו שכונה בכל עיר גדולה בעולם.
    תושביה לא "צמאים לאצטדיון".. בטוח שהם צמאים הרבה יותר להשקעה בחינוך, דיור, רווחה, הורדת ארנונה או סבסוד קייטנות כדורגל ומחשבים לילדי קרית גת בחופש הגדול.
    וצמאים לניהול איכותי שיכיר בעובדה שעדיף בניית אצטדיון משותף טוב וגדול יותר עם אשקלון וצמצום נטל התחזוקה.

אפרופו אצטדיונים איכותיים "מצפון לתל אביב" מר באר שבע אין לי מושג איך אתה פורס גאוגרפית את המדינה
    אבל אצטדיונים איכותיים בצפון - ונתניה אינה צפון - יש רק אחד, שזה בדיוק מה שיהיה בדרום, אחד בבאר שבע.
    ככה שאני לא מבין למה לדעתך קרית גת צריכה אצטדיון איכותי יותר דחוף מעפולה, אם הן אותו גודל? או נצרת ונצרת עלית,
    או כרמיאל, או נהריה? לפי שיטה זו יהיו בארץ עוד 100 אצטדיונים שאף אחד מהם לא מתאים לליגת העל כי כולם קטנים
    וכל עירייה בנתה לעצמה ומתקשה בתחזוקה ומבקשת תקציבי איזון ומינוי ועדה קרואה. למי זה יועיל בדיוק?

3. zahipan Member

קרית גת היא עיר בעלת 55 אלף תושבים שתוך שנים בודדות תצמח לכ-80 אלף תושבים בזכות הסכמי הגג. קרית גת גדולה יותר מכל הערים שציינת וגם מביאה קהל למגרשים ולכן אין מקום להשוואה. ואין מקום לזריקת מספר פופוליסטי כמו 100 אלף, אם עיר קטנה מביאה קהל למגרשים ומסוגלת כלכלית להקים אצטדיון אין בכך שום דבר רע.
    תמיד אפשר להשקיע את כל הכספים ברווחה אבל עיר בריאה לא מתנהלת ככה, העירייה חייבת לדאוג לכלל הצרכים של תושביה ומתקני ספורט מהווים חלק מכך, מה גם שחלק מתקציב האצטדיון יגיע בוודאי מהטוטו, ראייה לכך אפשר למצוא בעכו שהיא עיר קטנה מקרית גת ויש לה אצטדיון איכותי שמתאים לליגת העל.

ובקשר לפסקה האחרונה שלך: אני התכוונתי שמצפון לתל אביב יש את האצטדיונים בנתניה, בחיפה, ובעכו (גם בסכנין) ומדרום לתל אביב יש רק את אצטדיון באר שבע ואולי אשדוד מתישהו (גם אשדוד היא אינה דרום, ואל תגיד לי שהיא כן כי היא לא).

4. עידן444 Member

יש גם את האצטדיון בראשל"צ מדרום לת"א. אין הצדקה לבנות אצטדיון בקרית גת. למעשה כן מדובר בעיר לא מפותחת מידי שיש הרבה דברים להשקיע בהם לפני אצטדיון כדורגל. לא יודע על איזה פארק הייטק אתה מדבר... יש שם את אינטל ו... זהו... שזו הטעות הגדולה של ראש העיר שם... שהוא סמך על אינטל שתרים את העיר ומהר מאוד אינטל עשתה מה שנוח לה ומביאה את רוב העובדים שלה מחוץ לקרית גת.
    תבוא לראש העין, שזו עיר באותו סדר גודל ותראה מה זה פארק הייטק אמיתי. ואיך באמת עיר קטנה אט אט הופכת לעיר יוצאת מהכלל בפני עצמה בזכות ראש עיר יוצא מהכלל!

5. zahipan Member

כתבתי בפירוש שיש לקרית גת פארק תעשייה גדול משולב בהייטק.
    אני חושב שקרית גת צריכה אצטדיון כפי שיש לעכו אצטדיון, אני לא שמעתי אף אחד מדבר נגד אצטדיון עכו למרות שעכו קטנה בהרבה מקרית גת.
    אני לא נהנה להתווכח ולכן אני לא מתכוון להמשיך להגיב בדיון חסר הטעם הזה. אמרתי את דעתי, קרית גת צריכה אצטדיון ויכולה להרשות זאת לעצמה מבחינה כלכלית, בטח עם השינויים הדמוגרפים שהעיר הזו חווה בימים אלה.

6. ~Omri~ Member

אנשי זורקים כאן לאוויר שטויות כגון "לא צריכה אצטדיון" כאשר הם בוחנים את העניין רק מנקודת מבט עכשווית.
    ייתכן שעכשיו הצורך באצטדיון חדש הוא לא כה קריטי, אך כשהעירייה החליטה על בנייה של אצטדיון חדש, היא עשתה זו בראייה לעתיד. לעירייה יש חזון לטפח את הספורט המקומי, ובנייה של אצטדיון גדול ומודרני זו אחת הדרכים. יש שם פוטנציאל של אוהדים, שרק יילך ויגדל עם השינויים הדמוגרפיים של העיר.
    עדיף לבנות עכשיו מאשר לבכות בעוד 10-20 שנה למה לא בנו. הרי האצטדיון שלהם עדיין לא קיבל אישור לליגה הלאומית, כך שעל ליגת העל אין מה לדבר (מה גם שהוא לא עומד בתכולה המינימלית). אם הם יעפילו לליגת העל בשנים הקרובות, הם יצטרכו לארח באשקלון. ככה הם לא יצליחו למשוך הרבה אוהדים. רק אצטדיון חדש זה הפיתרון. גם לא צריך לבנות משהו מפואר מדי. משהו בסגנון של ק"ש ועכו יוכל להתאים. רק בתכולה גדולה יותר כמובן.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  7. עידן444 Member

מבחינת הצורך כולם צריכים. מה רע שיהיה אצטדיון חדש? גם בנס ציונה, בת ים ונהריה בנו אצטדיונים וזה לא קידם את הקבוצות המקומיות בכלום ולא משך יותר קהל. אולי להפך...
    השאלה אם כל עיר צריכה לבנות אצטדיון חדש, ועוד עיר כמו קרית גת שהיא עיר דרומית טיפוסית עם אוכלוסיה שברור שתבחר להשקיע בחינוך, תעסוקה, וכן, גם בספורט, אבל לא בהשקעה של עשרות מיליונים. אצטדיון חדש זה אומר עשרות מיליונים, שאין לי ספק שגם תושבי העיר יעדיפו להשקיע אותם בדברים אחרים.
    תמיד גם אפשר לשפץ אצטדיון קיים כדי שיענה על הצרכים.

8. yros1 Member

אז הנה עכשיו תשמע:
    האצטדיון של עכו הוא בדיחה. הוא המכוער ביותר בארץ. ובודאי אחד המיותרים שבהם.
    אם עכו ונהריה או עכו הקריות ונהריה היו מקימים יחד אצטדיון גדול של 12 אלף מקומות מעוצב שיכול לארח כל סוג משחק
    היה מביא יותר תועלת לכל האזור. האצטדיון של עכו מביך. הגגונים האלו מביכים.
    ומשרד האדריכלים שאחראי על המתקנים האלה חירבן בארץ הרבה יותר מדי מתקנים..

9. danielone Member

מה שלא מובן, זה כמה זמן לוקח לרעננה לבנות אצטדיון, בינתיים הכל דיבורים, וכלום לא באמת זז...

10. yros1 Member

גם לא עוד 20 שנה אבל יודע מה, קודם שקרית גת תקלוט 30 אלף תושבים בצורה מוצלחת בשכונה החדשה,
    תספק לתושביה מבני ציבור ראויים, תספק שירותי רווחה, תשדרג את השירות שלה וכו'...
    ואז עוד 20 שנה שתבנה לעצמה גם אצטדיון.
    בנתיים שתתחזק את מגרשי הספורט ותכניס את תלמידיה למועדוני נוער לספורט.

11. עידן444 Member

אתמול הייתי לראשונה בסמי עופר. חוויה בלתי רגילה!
    נהניתי מאוד, כיף שיש לנו בארץ מתקנים כאלה. חוויה אירופאית לכל דבר ועניין.
    אבל...
    ויש אבל...
    התאורים ששמעתי על האיצטדיון הזה היו גרנדיאוזים מדי. שמעתי עיתונאי שאומר שהאיצטדיון בנתניה הוא באמת נהדר- אבל כל האצטדיון בנתניה הוא כמו מחלקה אחת בסמי עופר. אתה רציני???? מאיפה הבאת את זה? איצטדיון באמת נפלא! אבל תרגעו... זה לא האמירויות ולא וומבלי. אולי לעומתם האיצטדיון בנתניה זו מחלקה אחת.
    אם יבנו בנתניה את היציעים מאחורי השערים הוא לא יפול מסמי עופר כמעט בכלום. אפילו הופתעתי לרעה מרמת הגימור. באיצטדיון בנתניה הגימור ברמה גבוהה יותר- אין מדרגות בטון חשופות(של היציע במבט מבחוץ), איזור המזנונים סגור לחלוטין, לעומת סמי עופר(ביציעים בצד שאני ישבתי לפחות...) שבין המזנונים לחוץ האיצטדיון מפרידה גדר עלובה.
    בקיצור, לא רואה הבדלים כאלה גדולים בין נתניה לסמי עופר מלבד היתרון המשמעותי - זה שהוא סגור מכל הכיוונים.

עוד דבר שתמיד מעצבן אותי הוא השם הרע שהוציאו לאיצטדיון בנתניה מבחינת הפקקים כאילו שיש איזה איצטדיון בארץ שקל לצאת ממנו כשמגיע קהל רב. אז גם בסמי עופר המצב מהבחינה הזו קטסטרופה, וכשמספרים לנו על תרבות אירופאית שאנשים לא מגיעים עם מכוניות למגרש, לפחות תהיה אמיתיים וגם תספרו שרמת התחבורה הציבורית בארץ אפילו לא קרובה למה שקורה באירופה כולל בבונבוניירה הבאמת נפלאה הזו שנקראת סמי עופר. הגעתי לנתניה אתמול ב 1:30 בלילה, ויש לי תחושה חזקה שעם הרכבת זה לא היה יותר טוב... אבל זה היה שווה כל רגע!!! מחכה לפעם הבאה :)

~Omri~ ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

צריך גם לקחת בחשבון שהמרכיב הזה של כמה זמן לוקח לצאת מהאיצטדיון תלוי הרבה מאוד גם בארגון של מי שמארח את המשחק (חיפה או הנבחרת).
    לדוגמא, אני במשחק פתיחה הייתי ב 1:00 בבית ואני גר בגדרה שזה יותר משעה מנתניה. אבל ארגנו אוטובוסים שלמים לרשות האוהדים, רכבות מיוחדות. לדוגמא, ביציאה מאיצטדיון כבר חיכו 15 מטרוניות בתחנה, כבר מונעים רק מחכים לקחת את הגל הראשון של האוהדים. דוגמא נוספת, אם יש הסעה מכמעט כל מקום בארץ שהעלות שלה היא 40 שקל הלוך חזור, למה שאני אבוא עם רכב?
    אבל אני משער שכל הדברים האלו לא היו למשחק של הנבחרת.

13. ~Omri~ Member

לפי הגישה שלך, אפשר בטעות לחשוב שכל עיר שבונה לעצמה אצטדיון חדש, היא עיר ללא בעיות ונושאים דחופים לטיפול. אתה למעשה טוען שאסור לעיר מסויימת להוציא כספים לטובת עניינים בחשיבות משנית, כל עוד העניינים הקריטיים יותר לא מתנהלים בצורה מופתית. זה לא הכל שחור או לבן. יש חלוקה של תקציבים בעיר, ולכל עירייה יש את השיקולים שלה כמה להקצות עבור כל חתום. יש חתומים שמבקלים יותר ויש תחומים שמקבלים פחות, והדבר משתנה עם השנים.

קריית גת לא מתכננת לבנות העתק של אצטדיון וומבלי. אני בטוח שהם יבנו משהו צנוע יחסית וידעו לא להשתולל עם התקציב. בסופו של דבר זה פרוייקט שעושים אותו אחת לכמה עשורים, וזה מקובל גם ביתר המקומות.

14. Dor-MR Member

שמע אני הייתי אתמול במשחק גם ונסעתי ברכבת והיה פשוט ארגון יוצא דופן, ביציאה הלכתי בדיוק רבע שעה הגעתי לרכבת, בדיקה בטחונית מהירה והייתי על רכבת לתל אביב הגעתי ב-1:00 בלילה אחרי שעליתי ב-00:00 על רכבת שעברה בכל התחנות בדרך לתל אביב. חוץ מזה כשיש 50% הנחה על כרטיס הלוך חזור וזה עולה 32 ש"ח זה פשוט שווה את זה.
    לגבי האצטדיון זאת פשוט חוויה מעולם אחר, הייתי בכל האצטדיונים החדשים בארץ הבעיה העיקרית בנתניה והמושבה זה שיש אקוסטיקה טובה אבל לכל יציע מכיוון שאין חיבור ביניהם ואז קשה מאד לשמוע את היציע שמולך לכן האקוסטיקה היא לא של כל האצטדיון. אם יבנו עוד שני יציעים מאחורי השערים ויסגרו את האצטדיון האקוסטיקה תהיה מפחידה כמו בסמי עופר. לגבי קביעת העיתונאים הם פשוט צודקים אין אצטדיון יותר מטורף מסמי עופר בארץ והנבחרת צריכה לשחק שם נגד בלגיה כי טדי אמנם טוב אבל עד שלא יבנו בו גג 360 מעלות האקוסטיקה שם תברח וההרגשה הבייתית תאבד.

לגבי האצטדיון בבאר שבע, די חבל שלא בנו שם 20,000 מקומות אני חושב שהאוהדים של באר שבע מסוגלים למלא אותו כמעט בכל משחק וגם הנבחרת תגיע לשם בטוח אבל רק למשחקים קטנים או משחקי ידידות.

15. צ. שיף Member

הכי מצחיקים האופורטוניסטים. משחק בית מוצלח אחד באווירה נהדרת של הנבחרת וכבר קוראים להקים אצטדיון לאומי חדש במרכז הארץ של מינימום 40,000 צופים באמונה שיהיה די צופים למלא אותו בקביעות. מעניין אם גם במשחקים שמתוכננים בטדי תהיה אווירה כזאת ואצטדיון מלא לחלוטין. בכל אופן מאז שטדי לא נכלל ברשימת אצטדיוני יורו 2020 לא נראה שיורחב בקרוב ל53,000 צופים מה שאמור לגרום לעירייה להשלים את הגג ביציע הדרומי ואולי גם לתכנן תוכנית להרחיב את הקירוי מעל היציעים כמו בסמי עופר אבל לשכוח זמנית מהחלום להגדיל את האצטדיון בעוד 20,000 מקומות.

מצב נושא:
הנושא נעול.