איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EuropeGuy Member

ואם היה לנו עדיין איזשהו ספק שאיצטדיון סמי עופר יהיה מוכן העונה,
    ההודעה הזו מתוך האתר שעוסק בבניית האצטדיון, שסופח כידוע למועדון, מהווה כבר יותר מסתם רמז:

"המעבר לאצטדיון סמי עופר יתבצע לכל המוקדם בסוף חודש מרץ 2014, ואף בתחילת העונה הבאה."

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/13
  2. tapuzo Member

עיריית חיפה תלתה בדיוק לפני שנה שלטים בכל חיפה "הפתיחה 31.1.13". אחרכך ניסו לסבן את הציבור שזה יפתח בזמן לטקס המכביה ועוד לפני זה יהיו אירועים קטנים לבדוק אותו (חחח..). כשבפסח היה ברור שהאצטדיון אפילו לא קרוב לשום דבר שנקרא מוכן, אז הבלוף הזה התחלף בהבטחה שזה יהיה מוכן עד תחילת העונה. בתחילת העונה שמענו דצמבר ועכשיו כמובן זה שנה שלמה של דחייה לתחילת 2014.
    אם אתה רוצה בכלל לצחוק אז בבחירות של 2008 בכלל אמרו שבסוף 2010 האצטדיון יהיה מוכן.
    ובבחירות של 2008 אותו ליצן גם אמר שעד 2013 יבנו בחיפה עוד 3000 חדרי מלון חדשים. בנו 50.

הבעיה לא רק הניהול הכושל והגרעון הענק וכל הקיצוצים שעשו כי גם מה שיהיה מוכן ב-2014 זה לא בדיוק מה שדיברו עליו. מסביב ביטלו את הסגירה בזכוכית. את הקומה של הרחבה סגרו בבלוקים. הגג בפנים בלי ציפוי (תסתכל באצטדיון התאום בלה הבר "האוקיינוס" איזה יפה נראה הציפוי בפנים של הגג הכחול. ביטלו את מגרשי האימון. ביטלו את החניון בשתי קומות. מכבי חיפה כנראה גם ביטלו את המוזיאון ולא ברור אם יעבירו את המרכז לרפואת ספורט או לא. ביטלו את הקניון מקדימה וגם זה לא יהיה מוכן ב-2014 וגם לא מצאו אף משקיע שיקנה את הקניון הזה. ביטלו תוכנית למלון ספורט ליד המגרש. ביטלו את האולם הרב תכליתי ובריכה. ביטלו חלק מהמסעדות לשרות היציע המערבי של האחמים..

עד כמה העירייה הזאת הזויה תקרא את הפרוטוקולים על עלות האצטדיון. ב-2008 התחילו מכרזים ורק ב-2011 הם גילו שהחריגה בעלות שלו קפצה ב-150 מליון שקל מ-450 מליון ל-600 מליון. ושתבין ראש העיר הוא גם יו"ר החברה הכלכלית כי 2 יו"רים קודמים התפטרו אחרי שנמאס להם מהחובבנות שם והוא לא הצליח להצניח לתפקיד את מקורבו לתפקיד הזה יוסי אנטוורג שהיו נגדו כתבי אישום (ומאז גם הורשע).
    לפתע 3 שנים ובאמצע הבנייה צנח להם מהשמיים המידע על החריגות ואז התחילו אינסוף קיצוצים.

אבל הדבר הכי בעייתי בהתנהלות של החברה הכלכלית ושל הדוברות שלהם ושל העירייה (ובעיריית חיפה לא תאמינו יש 6 דוברים שונים..) זה כל הנסיונות לספינים, אי אמירת אמת, לא לקיים מסיבת עיתונאים ולהגיד נכון יש עיכוב, לא לתת תאריך ברור לסיום. ולהביא עיתונאים על חשבון העירייה כולל מלון וארוחות לסיורים בעיר ולקחת אותם לשם כדי שיכתבו על זריעת דשא.. בעיקר זריעת חול בעיני הציבור.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/13
  3. danielone Member

טוב זה כבר לא חדש לנו, ככה זה עובד במדינה שלנו. אבל אני חושב שזה כבר לא משנה אם זה יפתח בתחילת העונה הבאה, בכל מקרה כבר מכרו את המנויים, וגם מכבי חיפה לא נמצאת מי יודע מה במיטבה, ככה שיבנו את זה כמו שצריך ברמה אירופית ויתחילו לשחק בשנה הבאה.

4. צ. שיף Member

אם אני לא טועה אמרו שמרכז לרפואת ספורט אמור לקום תחת ליציע של אצטדיון האתלטיקה בחיפה בנווה שאנן לא ככה?

5. צ. שיף Member

ועוד הבטחת בחירות שקראתי עליה השבוע. ראש עיריית בית שמש משה אבוטבול הבטיח לקהילה האמריקאית שיגייס חצי מיליון שקל להקמת מגרש בייסבול בעיר אם יבחר מחדש. מזכיר שבעבר (ב2009) דיברו על הקמת ליגת בייסבול מקצועית (היתה ליגה שפעלה רק שנה ב2007) עם אצטדיונים קומפקטיים שיכילו 5-4 אלף כל אחד בפריסה ארצית איפה שגרים הרבה עולים מארה"ב כמו ירושלים, בית שמש, מודיעין, רעננה, וגם בנגב ובגליל (ליד באר שבע אילת וצפת?) מאוחר יותר נעשה ניסיון כושל בירושלים להקמת מגרש שלא קם בפועל. אולי הפעם כשמדובר על מגרש צנוע ולא על "אצטדיון בייסבול" יש סיכוי שיוקם. אבל עד אז נמשיך לראות צעירים אמריקאים מסתפקים בלית ברירה במדשאות של פארקים עירוניים.

בשנים האחרונות כבר שמענו גם הבטחות להקמת היכל קרח של 5000 מקומות במימון נדבנים יהודים מצפון אמריקה שמעולם לא קם (היכל הקרח היחיד שכן יוקם יוקם בנתניה בשיטת BOT ולא בתרומה ויכיל רק 3000 מקומות)

תזכורת לליגת הבייסבול שלא קמה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3748930,00.html

6. B.M06 Member

בזמנו זכור לי שהסבו את המגרש בקרית יובל בירושלים למגרש בייסבול מאולתר, אפילו יצא לי לחבוט שם הום ראן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    ובנוסף, ידוע לי על 2 מגרשים בארץ שמיועדים לבייסבול, האחד נמצא בכפר הבפטיסטי ליד פ"ת (שם היו משחקי ליגת הבייסבול ב-2007), ועוד אחד ליד דגניה

7. צ. שיף Member

ממשפט קטן אחד שהסתתר בכתבה על הפועל רמת גן שקראתי בספורט של ידיעות אחרונות היום הבנתי שהוחלט בסיום העונה לסגור את האצטדיון הלאומי ברמת גן. השאלה היא האם הפעם התוכנית להריסתו (ובנייתו מחדש) באמת תצא לפועל או ששוב תידחה הסגירה שלו כי בינתיים לא שומעים שום עדכון על השלמת התוכניות לאצטדיון הלאומי החדש או לגיוס המימון או למכרז לבניה. אישית גם לא מבין למה למהר להרוס אותו אם בקיץ הקרוב יסגרו גם את בלומפילד לצורך עבודות ההרחבה שימשכו כשנה. שיחכו עד שיורחב בלומפילד ושאז יהרסו.

בכל אופן, הנבחרת כבר תוכל לשחק בטדי וסמי עופר, מכבי ת"א כבר חתמה חוזה עם המושבה והפועל רמת גן תמיד יכולה לעבור לאצטדיון וינטר אבל בינתיים לא ברור מה התוכניות של בני יהודה והפועל תל אביב. אפשר להניח שהאצטדיונים בהרצליה ובנתניה יצטרכו להיכנס לכוננות אירוח.

נערך לאחרונה ב: ‏8/10/13
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מצחיק, כי לפני שנה הייתה סוג של הצהרה על סגירת האצטדיון בתום העונה הקודמת.
    כל פעם אומרים שייסגרו את האיכסטדיון, ותמיד הוא נשאר פעיל.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת? אני לא מבין בכלל את ההתעקשות של ההתאחדות לכדורגל על מתחם איצטדיון רמת גן. נכון המשרדים שם, והשטח שייך אליהם. אבל למה שלא ימכרו את השטח קיבלו עשרות מיליונים (ויגנבו לכיס) ונגיד די לאסון התברואתי הזה. והאמת? אם ראש עיריית רמת גן הנבחר חכם, הוא לוקח את המגרשים הקטנים של בית"ר רמת גן הממוקים לא רחוק מהמתחם, על יד הירקון, ובונה מיני איצטדיון להפועל רמת גן. אני בטוח שאפשר לעשות שלוש יציעים (לא יודע לגבי הצד איפה שהירקון), שבכל אחד מהם תכולה של בין 2,000-5,000 מקומות ולהשאיר את המועדון הזה בחיים.

בכל הקשור לאיצטדיון בלומפילד - השיפוץ שראיתם לא יהיה בחיים. אם כן זה סנסציה, ועדיין, אני מאמין שגולדהר חייב להתעקש לבנות למכבי איצטדיון משלה, ושבני יהודה + מכבי יפו חייבות להתעקש על בניית איצטדיון קומפקטי עבורם, גם אם זה אומר שיקחו את האיצטדיון בשכונה ויבנו אותו מחדש עם יציעים חדשים וישאירו למעשה רק את הדשא. האמת? אם יש משהו שזה יכול לעשות, בתוספת בניית מרכז מסחרי בתוך האיצטדיון, זה גם חלק מהמלחמה של ההגירה הבלתי חוקית, והמסתננים שבאמת, אם רוצים? אפשר לגרש אותם.

מכבי ת"א - איצטדיון משלה
    הפועל ת"א - בלומפילד המשופץ
    בני יהודה ומכבי יפו - שכונת התקווה מחודש/גאון 2.0

אני יודע שכל המ שכתבתי גם על המגרשים בתל אביב וגם על המגרשים ברמת גן, הסיכוי שזה ייצא אפסי, אבל מי יודע, אולי יום אחד מישהו ירים את הכפפה.

ובכלל לגבי רמת גן, וינטר והשיקמה חייבים לפנות את מקומם עבור איצטדיון אחד ורציני בשטח, עם תכולה של בין 10-20 אלף מקומות ישיבה, והאמת? אם לא לבנות להפועל רמת גן חדש, אז בשטח שני האיצטדיונים לבנות מעין מושבה 2.

לגבי הפועל חיפה, אני באמת לא מוצא היגיון מדוע לא לקחת את השטח של קריית חיים ולבנות בו מאפס מתקן אימונים מודרני עבור הפועל חיפה אם לא איצטדיון.

מישהו יודע להגיד לי מה המצב של המגרשים בליגות הנמוכות בגזרת בניית חדשים (א ומטה)

10. Love Is Red Member

בכל מקרה אם באמת יעמדו ביעדים של כל האצטדיונים שבונים וישפצו יהיו לנו כאן (שוב פעם אני חוזר על זה) 7 אצטדיונים ראוים ש4 מתוכם יהיו חדשים ואחד משופץ, בנוסף להרצליה, ראשון לציון ועילוט הסבירים 10 אצטדיונים נורמלים, חסר לי עוד...

בכל מקרה 7 האצטדיונים שדיברתי עליהם הם:
    דוחא (אצטדיון טוב סך הכל, קצת מוזר בצדדים אבל טוב)
    סמי עופר
    טרנר ווינר באר שבע
    טוטו עכו
    נתניה (היהלום)
    המושבה (ראש הזהב)
    בלומפילד

11. Nike2013 Member

איך אפשר לקרוא לאצטדיון בעכו ראוי ועוד להוסיף אותו ברשימה אחת עם סמי עופר? זה מגוחך ואפילו מצחיק. עכו בנוי בצורה פרימיטיבית, שאפילו אצטדיון בלומפילד שנבנה אי שם בשנת - 62, נראה הרבה יותר טוב ממנו. (כן, אני יודע שבלומפילד שופץ אינספור פעמים), אבל גם אז ללא שום שיפוץ, הוא נראה הרבה יותר כמו אצטדיון, ולא כמו הקופסת נעליים שיש בעכו.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

דוחא הוא בדיחה. אצטדיון מיושן (למרות שהוא יחסית חדש) שמתוכנן כ"כ גרוע, עד שבגלל כביש בחוץ לא יכלו לבנות יציע בצד המזרחי שלו, ואחד היציעים מאחורי השערים לא יכול להיות מושלם עד הסוף.
    ועל עכו אין מה לדבר - האצטדיון היחידי בעולם שנבנה בשנות האלפיים לפי סטנדרטים של שנות ה-50.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכביש זה שטויות. ביום שיצטרכו לבנות יציע מזרחי גם יהרסו את הכביש ויעשו עוקף, זה גם ככה כפר, ולא איזה מטרופולין או עיר של כמה מאות אלפים. בשביל מה צריך לבנות יציע מזרחי? בקושי באים למשחקי הקבוצה 3,000, אז בשביל מה להגדיל מ-8,500 ללמעלה מ-10,000? ביום שהנהלת סכנין תתנהל כראוי ולא יהיה שכונה עם תרומות, והקהל יגיע קבוע כמינימום של 4,000 ולא כמקסימום, יהיה על מה לדבר. מה שכן חורה לי במגרש הזה, זה שהוא בני בלי אף קירוי של אף יציע.

14. tapuzo Member

עוד מעומקי החלטוריזם:

מכבי תל אביב רוצה לארח באצטדיון פתח תקוה. אני בעד, כמו שאמרתי אין סיבה שבמרחקים כל כך קטנים בין העיריות לא יווצרו שיתופי פעולה ומהם יצמחו גם אצטדיונים משותפים גדולים. והנה כשמכבי תל אביב רוצה להשתמש באצטדיון של פתח תקוה יש רק בעיה אחת: הוא קטן לה. אז יש כרגע מחלוקת: באצטדיון המושבה רוצים שמכבי ת"א תממן הרחבה שלו ביציע זמני שניתן אחרכך לפירוק, מאחורי אחד השערים. במכבי ת"א כמובן לא רוצים לממן את היציע הזה, במתקן שלא שייך להם ומבחינתם זמני.

עכשיו אם האצטדיון בפתח תקוה מראש היה נבנה ל-20 אלף מקומות, לא היו כל הבעיות האלו. בשביל מה לבנות אצטדיון קטן שבו כל קבוצה שמביאה 10 אלף צופים לא יכולה לשחק או מפסידה ממכירת מעט כרטיסים ביחס למה שיכלה? למה לא לחשוב על הצרכים העתידיים. אז מה ההגיון עכשיו להשקיע מליון שקל ביציעים זמניים שיצטרכו אחרכך לפרק? למה לא להגיע עם טוטו/ווינר/פיס/משרד התרבות/התאחדות/עיריית פתח תקוה למבנה של השקעה משותפת בהשלמה ליציע נוסף? קודם כל שנגיע למצב שבאזור תל אביב רבתי שני אצטדיונים עם קיבולת 18-20 אלף, בטווח הזמן של השנתיים שלוש הקרובות, בלי קשר אם כן או לא אצטדיון חדש ברמת גן וכו'.

בכלל הרעיון של בניית אצטדיונים בשלבים צריך להיפסק. רוצים לבנות תבנו עד הסוף ובקיבולת רצינית. האצטדיונים בנתניה ובפתח תקוה נחמדים וטובים אבל אוירה תהיה עד הסוף כשהם יוסיפו את שני היציעים ויסגרו.

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/13
  15. אלי מתחן Member

אז כחושבים על צרכים עתידיים, יש להתעלם ממגבלות תקציביות וצרכים בהווה?

מצב נושא:
הנושא נעול.