איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. B.M06 Member

צבי, אני לא חושב שיש סיבה להרחיב את האולם בגבעת רם. יש לך את הארנה החל משנה הבאה (11,600 מקומות), ואת מלחה (2500 מקומות~), אין צורך בעוד אולם גדול, ויש לך המון אולמות קטנים ונחמדים למקצועות הכדורעף, יד וכו' (על רגל אחת - מכללת אורט (400 מקומות), דנמרק (500-600 מקומות), חוות הנוער (500), פסגת זאב (משהו כמו 300))
    מבחינת מגרשי כדורגל וכו', אין לך תחלופה לטדי ברמה של ליגה לאומית, ולכן חייבים להשקיע בעוד אצטדיון חלופי. גבעת רם הוא זה עם התנאים הכי טובים לזה, קראפט אמור להיהרס עד כמה שאני יודע (לטובת רובע העסקים החדש), וקרית יובל ובית וגן לא ראויים לכלום (שלא לדבר על מבט וקשת)

2. tapuzo Member

הגיוני לאוכלוסית מטרופולין ירושלים לעשות בעיר שני אצטדיונים. זה הגיוני גם ברמת אצטדיון נוסף למשחקי כדור אחרים כמו שאמרו פה. זה הגיוני גם כי יש מקום לשתי קבוצות ירושלמיות חזקות (ללא אוליגרכים מופרעים) וזה הגיוני כי יש גם אצטדיון קיים שאפשר לבנות עליו אצטדיון חדש קומפקטי אבל ביתי. לא הייתי עושה באף אצטדיון יציע אחד. עדיף 4 יציעים קטנים אבל אוירה מסביב מאשר יציע אחד בצד.
    יש הרבה אצטדיונים בעולם חדשים עם 10 אלך מקומות ויציעים מכל הצדדים. פשוט עושים את זה מרווח יותר ואז זה נותן אוירה זהה ל-20-30 אלף. אבל יציע אחד המשחק יראה תמיד ריק גם אם הוא מלא.

3. tapuzo Member

מצד אחד באמת שנות ה-60 היו בסך הכל עשור אחרי שהיה צנע חריף בארץ ובולי מזון וקליטת עלייה המונית ובין כל זה מצאו את התורמים והמשאבים להקים אצטדיון טוב (בואו לא נגזים בשנות ה-60 כבר היו מאות אצטדיונים טובים ממנו בעולם.. זה לא שקם פה איזה שיא טכנולוגי והנדסי, פשוט כל היתר ממש ממש גרועים).

מצד שני בלומפילד לא יכול להמשיך להיות אצטדיון יחיד בתל אביב, העיר ראויה למתקן בסדר גודל כפול ממנו ומודרני שעומד בכל התקנים ופה צריך גם לשדרג את בלומפילד עם סגירה מסביב וגג והכל. וגם לבנות אצטדיון חדש של 40 אלף מקומות. לא חייב להיות אצטדיון מפואר, אבל שיהיה מתקן מודרני חדש שיוכל לארח כמו שצריך. אין מה לעשות הסטנדרטים בעולם מבחינת מתקנים קפצו מאד.

נערך לאחרונה ב: ‏23/9/13
  4. צ. שיף Member

הייתי מבקש ממכם להגדיר מה זה מטרופולין ירושלים. אם נתייחס לאוכלוסיה הערבית יש אצטדיון משלה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A6%...%99%D7%A0%D7%99 האוכלוסיה החרדית לא צריכה אצטדיון ובפריפריה הירושלמית אין צורך באצטדיונים ענקיים ואם יקומו אז אחד מתוכנן ממערב למעלה אדומים שמתישהו יוקם שם אצטדיון של 5000 מקומות ומקום נוסף שבא בחשבון הוא מבשרת ציון. רק הפיכת טדי לאצטדיון לאומי של 50,000 מקומות תצדיק אצטדיון עירוני נוסף וקומפקטי של כ10,000 מקומות מקסימום. שלא תבינו לא נכון אני בעד שדרוג אצטדיון האוניברסיטה למרות שלא אוהב את המתווה הנוכחי שלא בונה על הריסה ובנייה מחדש של שני יציעים מקורים אלא יוצר יציע ארוך ועקום שרחוק מהדשא. אבל אולי הוא לא אמור להיות תחליף לטדי אלא תחליף לקראפט, כלומר לארח משחקי פוטבול ורוגבי ולהיות עם דשא סינטטי כמו קראפט ואיזה 8-6 אלף מקומות ולא יותר ב2 יציעים לפחות (כלומר לא בסדר גודל שיתאים לביתר גם לארח בו אבל בסדר גודל שיתאים לפוטבול רוגבי ואפילו אליפויות אתלטיקה מקומיות). אפשרות אחרת היא לתכנן יציעים ניידים שיאפשרו לחשוף מסלולי ריצה אבל לקרב את היציעים לדשא במשחקי כדורגל וגם אז לא בית משני לביתר אלא רק לקבוצות הפועל. גודל היציעים במגרשי האימונים שאמורים לשמש גם משחקים של ליגות הנוער הוא בדיחה בפני עצמה מול מגרשי אימונים שתוכננו בערים אחרות.

ואגב ואני כן חושב שאפשר להרחיב את האולם בגבעת רם מ500 לאיזה 1000 מקומות (במיוחד אם אולם מלחה יהפוך לבית קבוע לביתר ירושלים כדורסל) כמו שאני חושב שאפשר גם שם להוסיף קצת מגרשי טניס, בריכה אולימפית וכדומה.

5. Telkiyski Member

מה עם וסרמיל2?
    יש התקדמות? צורה של אצטדיון? משהו שמעלה אופטימיות?

6. Love Is Red Member

כן, תדפדף כמה עמודים אני העלתי תמונות שצילמתי לפניי שבועיים וחצי, תהנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    כרגע אגב בונים את הקירות שמפרידות בין היציעים (מה שאמור להיות גם היסוד של הגג) ובתוך החדרים המרכזיים ביציע המרכזי.
    במקביל כמובן שממשיכים לבנות את הטריבונות.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שתי שאלות לגבי האצטדיון בבאר שבע:
    1. לא אמור להיות שם משהו מעבר לאצטדיון? מיני קניון או מהו בסגנון? או אפילו מסעדה כמו בנתניה או מיני מוזיאון כמו במושבה..
    2. בהדמיות אני לא רואה משהו שמזכיר תאי צפייה. לא יהיו?

8. Love Is Red Member

יהיו תאי צפייה ביציע המרכזי, יהיה גם מיני קניון או מתחם קניות בפינה באצטדיון, זה דברים שיעשו בדיוק כמו בנתניה וגם תהיה מסעדה לVIP זה אותם אדריכלים שבנו את המושבה ואת נתניה נראה לך שהם לא יעשו דבר כזה גם באצטדיון בבאר שבע?

הנה מה שיהיה מבחינת התכולה וכו' באצטדיון כולל מספר תאי צפייה:
    http://srv2.Xxx.co.il/1/52411d09ef310.Xxx

כפי שניתן לראות אמורים להיות 183 תאים פרטיים בחלק העליון של היציע המערבי, שאמור להראות ככה:
    http://srv2.Xxx.co.il/9/52411d6700f84.Xxx

9. B.M06 Member

מטרופולין ירושלים = מבשרת, מעלה אדומים, ירושלים, אבו גוש וכו'.
    אני לא חושב שיגיע היום ונוכל לארח לנו באצטדיון פייסל אל-חוסייני (למרות שהוא, אגב, לא אצטדיון רע בכלל ממה שאני רואה.. הוא אפילו מקורה בחלקו)
    המגרש במבשרת הוא בושה לכדורגל
    זה במעלה אדומים קטן
    ולא רוצה לדבר על זה של גבעת זאב.
    הבעיה היום שכל שיפוץ בטדי דורש מבית"ר, ס.א.ד.ר וקטמון לנדוד למרכז הארץ, שזה משהו שמאוד לא נוח לקהל הירושלמי, וגם לא הוגן מבחינתו.

10. צ. שיף Member

אני רוצה להגיד שתוריד 2 שליש מאוכלוסיית העיר והשליש שישאר יכול להסתפק באצטדיון אחד (טדי) כמו שבחיפה יהיה פעיל רק אצטדיון אחד (סמי עופר) ואם אתה רוצה ממש אצטדיון שני (בהנחה שהפועל קטמון והפועל ירושלים לא יתאחדו ולא יעפילו לליגת העל) אז מקסימום הוא צריך להיות בסדר גודל של התקווה בת"א כלומר איזה 6000 מקומות וזה אומר שישמש קבוצות קטנות אבל לא ישמש בית חלופי לביתר. וכשדיברתי על יישובים סביב ירושלים לא דיברתי על מגרשים קיימים אלא על תוכניות אפשריות לעתיד כמו למשל מעלה אדומים שבתוכנית המתאר שלה מציעים להקים עד 2025 אצטדיון קומפקטי של 5000 מקומות ואם לא שם אז תבנה אותו ממערב לירושלים באיזה מבשרת או משהו כמו שלמשל נצרת משחקת בעילוט שזה יישוב שכן.

ןאגב להפוך בארץ אצטדיון אתלטיקה לאצטדיון כדורגל לא כל כך קל כמו שתראה את התאחדות האתלטיקה תובעת למנוע את השימוש של מכבי ת"א באצטדיון האתלטיקה בהדר יוסף לאימוני מחלקת הנוער של מכבי בטענה שישבש את אימון הספורטאים.

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/13
  11. B.M06 Member

אפשרי, אבל אם מקימים אצטדיון, שיהיה של 10 אלף.?
    לא ענק, כי יש את טדי, אבל לא יגרום להפועל ירושלים או קטמון לנדוד לאצטדיונים אחרים מחוסר מקום אם וכאשר יעפילו לליגת העל, ומהצד השני: בית"ר לא יצטרכו לנדוד למגרשים במרכז הארץ כל פעם שיש שזרוע.

12. צ. שיף Member

אפ יהיה שזרוע בסמי עופר הרי הקבוצות מחיפה לא ישחקו בנשר או עכו אלא יסעו עד נתניה או לפחות דוחא-עילוט אז גם בירושלים אפשר לצפות שיסעו חוץ לעיר (בעתיד 28 דקות והרכבת בתל אביב..ואם יוקם אצטדיון במודיעין תוך איזה רבע שעה והאוהדים שם).

כל עוד לא ברור שטדי יוגדל ל50,000 וכל עוד אי אפשר לדעת אם הפועל קטמון והפועל ירושלים יתאחדו בשנים הקרובות (כדי לשער את כמות האוהדים במשחקי בית) ויותר מזה אם יעלו לליגת העל שאז יש להם פוטנציאל למלא גם חלק ניכר מטדי, אין סיבה למהר להקים אצטדיון עירוני שני "כחלופה לטדי". מה שכן צריך להגדיל את מגרשי האימונים (בעיקר של קבוצות הפועל) שיוכלו לארח משחקים של הנוער ואימונים. כמו שאמרתי בינתיים אני תומך בלשים דשא סינטטי באצטדיון האוניברסיטה ולתת לארח בו משחקים של פוטבול ורוגבי במקום מגרש קראפט ולהגדיל אותו רק אם ירושלים תארח טורנירים משמעותיים בו שלא קשורים לכדורגל כי כדורגל צריך לשחק בטדי.

13. EuropeGuy Member

תודה על המידע love is red,
    מה שעניין אותי לגבי האיצטדיון החדש בב"ש זה גובה היציע בגלל שזה קצת מאבד מהיופי כשהיציעים נמוכים מדי, וכידוע 16 אלף כיסאות מסביב לאיצטדיון זה לא 30. אם במושבה יש בערך 5700 בכל צד, ובאיור שהבאת כתוב שהיציע המזרחי יהיו 5050, זה אומר שהגובה של היציע יהיה די זהה לזה שבמושבה וזה נתון מעודד כי קיוויתי שהגובה יהיה די זהה.

14. B.M06 Member

רבע שעה למודיעין? אופטימי, מדובר על 25 דקות נסיעה, הרכבת לא תעצור במודיעין, אלא רק בנתב"ג.
    לגבי גבעת רם, הנוער של קטמון ישחק שם העונה. הדבר היחיד שמפריע, לפי הקפטן של הנוער של קטמון, זו העובדה שעד שמגיעים לחדר הלבשה כבר צריך לעלות למחצית השניה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

15. tapuzo Member

המצב העגום של המידע על אצטדיונים בארץ בויקיפדיה
    ========================================

אני לא יודע מי עורך את העמודים של ישראל, כנראה לא אנשים שמתעניינים בכדורגל. אחרת קשה להסביר את המצב של המידע. אני לוקח כדוגמה בלבד את רשימת האצטדיונים, המכונה "רשימת אצטדיוני כדורגל". קודם כל, אצטדיונים רבים לא מופיעים ברשימה. משום מה הרשימה כוללת רק 15 אצטדיונים. אין לזה שום סיבה כי במדינות אחרות למשל ברשימה של אצטדיוני אירלנד, יש עשרות אצטדיונים ומצוין סוג הספורט בכל אחד. ברשימה לא מופיעים למשל האצטדיון בעכו, נצרת עלית וגם לא האצטדיון החדש בחיפה שאמור להופיע במקום השלישי מבחינת תכולת מושבים. ברשימות זרות יש עוד עמודות שמציינות באיזה עיר כל אצטדיון. אצלנו זה לא תמיד ברור.
    המידע על האצטדיונים - מוטב כבר היה שלא יופיע כלום. טעויות באנגלית, מידע לא אחיד (בכל עמוד של כל אצטדיון מידע שונה, ומעט מידע סה"כ עם כמעט שום מידע היסטורי על תהליך הבנייה, ארועים ושימושים באצטדיון ומה הוא כולל מבחינת מתקנים. המצב זה ברדק גדול, בעמודים שרוב אוהדי הכדורגל משתמשים בהם כמקור מידע ראשי.. גם חלק מהתמונות שבאתר מהמתקנים לא מחמיאות ואפשר היה בהחלט לשפר אותן.

אני מאד מקוה שמישהו שמכיר עורכי ויקיפדיה יעביר אליהם את הפנייה הזאת לטפל בכל התחום של רשימות מתקנים ואולמות ודפי המתקנים, כרגע זה נראה חובבני מאד.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_footb...diums_in_Israel

נערך לאחרונה ב: ‏25/9/13
מצב נושא:
הנושא נעול.