איצטדיונים בישראל: האצטדיון החדש בב"ש בדרך

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏14/7/08.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלי מתחן Member

אני בטוח שאם תחשוב מספיק, אתה תצליח למצוא סיבה ללמה ילדים באפריקה לא צריכים לאכול יותר.
    לא יודע אם המשפט הזה הוא תוצאה של רגשי נחיתות, שגורמים לך ללכת לכדורגל ולרצות לסבול, אבל אתה לא צריך להשליך את זה על כולם.

2. Ice Cream חסה

למה?

וואלה. גם אין לי ספק שיאכפו את החוק הזה...

הייתי חושב גם יותר מפעמיים אם אני שולח את הילד שלי למקום שבו מנבלים את הפה, ולא הקללות הנוראיות שצורם לשמוע, הקללות הסטנדרטיות... עד הדילמה הזו יש עוד כמה שנים, בינתיים גם בשלג, ואם צריך אז גם בלי מעיל הגשם היחיד שלי שהוא בצבע אדום, ובלי לברוח מתחת לגג.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

באמת? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

האמת שהתשובה לזה מסובכת ואין טיעונים ספציפיים פרט לנוחות (יעני זה לא הכרחי לחלוטין על פניו). אבל רבאק..

נערך לאחרונה ב: ‏1/8/13
  4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה אתם עונים לו בכלל? הבן אדם מחפש רק להתווכח, גם איפה שלא צריך.

5. Ice Cream חסה

אני לא מקבל דברים כמובנים מאליו.
    פעם וגם בעבר הלא ממש רחוק (לפני 15 שנים?) האוהדים היו מגיעים בהמוניהם למגרשים במתקנים הרבה יותר נוראיים, האלימות חגגה, המשטרה והסדרנים היו יותר תוקפניים ודומיננטיים מהיום, היציעים היו צפופים יותר והכל מסביב היה פחות נוצץ. היום גג, כיסא אורתופדי, שירותים צמודים וחנייה מקורה הם סיבות למה לא להגיע למשחקים. ולא נראה לי שבתקופה הזו מישהו היה מוכן ללכת להצגה בתיאטרון שאין בו איפה לשבת, סדרנים ושוטרים תופסים יותר מדי נפח ויש סכנת אלימות. אני אגלה לך בסוד שבתיאטראות המחירים במזנון אפילו גבוהים יותר מבמגרשים. אוהדי הכדורגל בארץ השתכנזו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/8/13
  6. אלי מתחן Member

אני מבין שאתה שמרן מטבעך, זוכר לטובה את התקופה שהיית בן 3. ספר לנו עוד עליה בבקשה. ובבקשה אם אתה מתכוון להשתמש במילת סלנג כמו "השתכנזו", שים אותה במרכאות ותשתמש בעברית כדי להסביר, אנחנו לא אמורים להבין לבד.

נערך לאחרונה ב: ‏2/8/13
  7. סמואל אטו Member

נניח שהכל נכון. נו אז?
    העולם מתקדם. אתה יכול להתקדם איתו או להיכחד כמו דינוזאור.

8. ~Omri~ Member

בלבול מוח אחד גדול. די ברור שאין לך מושג על שאתה כותב.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

פעם גם היה טלפון אחד בשכונה במקרה הטוב ושירותים בחצר לכמה משפחות.
    יותר מזה - גם הכדורגל עצמו התקדם. ועל הדרך עברו פה בארץ תהליך הפיכה מספורט חובבני למקצועני (בערך).

אני מניח שאתה גם נוסע על רכב מודל 84' למרות שבקלות יכולת להתקדם לרכב משנות האלפיים, כי בשביל מה "להשתכנז"?

10. tapuzo Member

כמו שהכדורגל שלנו מתנהל אין מה לעשות יציעי משפחות.
    כל אבא זוכר את המקרים של דריכה על אנשים בפריצה למגרשים או של חבורות אלימות שארי משחק מנסות לפגוע בשחקנים ומקללות בחוץ. לאוירה כזאת אף הורה שפוי לא יביא את הילדים שלנו ואני חושב שרוב ההורים יאסרו גם על בני נוער בגיל חטיבת ביניים ללכת לראות משחקים.
    מעבר לזה האצטדיוונים לא נתפסים אצלנו בתור בילוי למשפחה לאחר הצהריים-ערב. יש יום מנוחה אחד בשבוע אנשים מעדיפים ללכת לים, לטייל, לבקר חברים וכמובן אפ אפשר לראו בטלויזיה בתשלום במזגן והאצטדיון לא נותן אוירה מיוחדת ולא נותן פעילויות למשפחה ולא נותן בטחון אישי ולא דואג שלא יפריעו לאנשים לשבת לצפות במשחקים אז למה לבוא ועוד לשלם כדי לסבול.
    זאת המחשבה פה של רוב המשפחות אז זה שעושים "יציע משפחות" זה ממש לא מספיק

11. אלי מתחן Member

המקרים של דריכה על אנשים לא יקרו באיצטדיון בלי גדרות. כל האסונות האלו ללא יוצא מן הכלל היו שילוב של תשתית רעועה ומשטרה מטומטמת.

12. Ice Cream חסה

יש כתבות, וידאו וסיפורים שאנשים (כולל אתה באחד הדיונים) מספרים מהתקופה הזו.

אם אתה מאמין באידאל כלשהו שלא קשור לנוחות שלך, במקרה שלנו שצריך לבוא לעודד את הקבוצה שלך בכל מצב, אז זה יישאר בלי להתקדם. דוגמה אחרת: היהדות האורתודוקסית.

מה שאמרתי לאטו, לא חסרים אנשים שויתרו על הנוחות שלהם בשביל אידאלים. לא חסרות דוגמאות גם עם הדבר הספציפי הזה שהבאת (למשל אמישים). אם הייתי מאמין שצריך לחיות בצניעות לשם... לשם משהו, הייתי חי. אני מאמין שבשביל קבוצת הכדורגל שלך באים ומעודדים בשמש, בגשם ובברד, ומייחל שיהיו יותר אוהדים כאלה (זה לא שאני היחיד, פשוט אלה שיש הם לרוב האלימים), בדיוק כמו לפני 15 שנה. האוהדים בני ה-45 שהיו הולכים אז למשחקים בתנאים לא תנאים כבר באופן טבעי מפסיקים ללכת, בני ה-30 פשוט נהיו אוהדי קונצרט, והאוהדים בני ה-15 גדלו להיות כוסיות. אם יש גג, כניסה מסודרת, זוית ראייה טובה, חנייה או תח"צ קרובים, מזנון איכותי ונוח, כסאות אורתופדיים או אכסניה חינמית ליד האיצטדיון - מעולה. אם אין - זה לא תירוץ לא לבוא למשחקים. וגם לא תירוץ לאלימות.

1. אין לי הרבה לאן "להשתכנז" (המירכאות בשבילך, ולר)
    2. כמו שאמרתי, אם יש אפשרות לתנאים יותר טובים - נפלא. אם אין והם הסיבה שאתה לא עושה משהו - הבעיה בך. אבל איי - שבוע בשנה אני אוכל תפוחי אדמה ובן אנד ג'ריס למרות שאני יכול לאכול בייקון בחמאה ופירורי לחם!
    3. בדוגמה שהבאת - אני משתמש במודל 3760 לפנה"ס.

13. Love Is Red Member

אל תשכחו דבר אחד פשוט, זה לא רק אצטדיוני הכדורגל משתכללים, כל דבר משתכלל בסופו של דבר למען הנוחות, פעם היו רואים סרטים בצורה מאוד מוזרה, היו רואים סרטים גם על גגות, היום אתה נכנס לקולנוע ענקי שנראה יותר כמו קניון, נכנס לסרט ומקבל אולם עם כיסאות שלא היו מביישים כיסאות VIP במשחקי כדורגל, יושב לך בנוח ואוכל פופקורן אם מתחשק לך או סתם יושבו צופה בסרט.

ואגב גם לבתי הקולנוע היו מגיעים המוני אנשים, ולא לסרטים שוברי קופות, לכל סרט אפשרי, כי לא היה מה לעשות מעבר, היום יש מחשבים, יש טלוויזיות, למה שאנשים ילכו למשחק כדורגל באצטדיון מעופש עם תנאים של כלא שהם יכולים לראות משחק בתשלום חודשי לערוצים במחיר מצחיק של 200 ש"ח לחודש ולראות אלף משחקים שבמחיר הזה אפשר ללכת רק ל4 משחקים גג בליגת העל.
    אז למה לא, נזכר בעבר, נחזיר את האצטדיונים לימים שבהם אפילו שירותים כימיים לא היו ונפסיק לבנות אצטדיונים חדשים.

14. Ice Cream חסה

ולא שמעת אף פעם על תלונות של בתי קולנוע קטנים שנסגרים, במאים שאין להם לא קהל, לא במה ולא פרנסה, תלונות על קו בנאלי של סרטים בלי גיוון אומנותי, ושאר תלונות? לא חסרים אנשים שיספרו כמה המחשבים, הבלוקבאסטרים וכו' הרגו להם את העשייה, ובלי סרט הוליוודי שובר קופות באולמות נוצצים 4D אף אחד לא יבוא אפילו לרשתות הגדולות שנשארו. למי שבא מהתחום הזה זה יהיה עצוב, אני לא מתבייש להגיד שלא אכפת לי מהקולנוע, מכדורגל כן.

בטח זו שאלה רטורית, ואפילו לא הוספת סימן שאלה. אז אין מה לענות ואתה יודע את ההבדל. רק תגזים יותר על התיאורים של האיצטדיונים המעופשים שמרגישים כמו בתי כלא... אז בוא אני אשאל ואענה: למה שאנשים לא יבואו למשחק כדורגל באיצטדיון? כי הם פשוט לא אוהבים כדורגל מספיק, ומחפשים סיבות למה לא לבוא. או במילה אחת שעוד לא הזכרתי בדיון שנוצר כאן: כוסיות.

אמרתי לפרק איצטדיונים? להפסיק לבנות חדשים? אמרתי שכל עוד אף אחד לא שובר לך שיניים ולא זורק עליך כוסות קפה - אין סיבה לא לבוא למשחקים. פעם התנאים היו גרועים יותר, וזה לא מנע מאוהדים לבוא. ופעם זה לא בתקופת הפלמ"ח, אלא לפני 15 שנה, כשחלק מהכותבים כאן עוד היו הולכים למגרשים שלא רק שלא היה שם גג, היציעים שם היו מכוערים, רחוקים מהדשא, עם זווית צפייה גרועה, מגודרים וצפופים. ובתוכם התקבצו עשרות, או מאות, וזה לא משנה אפילו אם זה אחדות של אוהדים אלימים, המון שוטרים ופריצות לדשא בתדירות יותר גבוהה. נראה לי בתור אוהד הפועל ב"ש אתה מכיר את סוג האיצטדיונים האלה.

נ.ב.: שמעתי לא מעט אוהדים שטוענים שמהרגע שצ'רלטון נכנסה לתמונה והתחילו לשדר משחקים - החוויה סביב הכדורגל בשבת נפגמה.

נ.ב. 2: בסופו של דבר אם אוהדי הכדורגל בארץ נהיו פרימדונות והם יחזרו למגרשים רק אם ואם ואם (ברור שלא יחזרו, אבל נניח) - אז אם רוצים שהכדורגל שלנו יתקדם ברמה הבינ"ל אז צריך לרצות אותם. פשוט עצוב שאוהדי הכדורגל הם כאלה פרימדונות והם מתנים את האהבה והאהדה שלהם לכדורגל ולקבוצה שלהם בנוחות.
    ושלא יהיה ספק, למרות שאני אעלה לטדי בירושלים ביום בלי מעיל גשם (כי זה שיש לי אדום), ואשאר לעמוד מעל הספסל גם אם ירד מבול - אני בדיוק כמו רוב האוהדים בארץ. דברים מסוימים מפריעים לי פחות מלרוב, אבל יש דברים שאני פשוט לא עושה סתם כי...

15. Love Is Red Member

מה הקשר כוסיות?
    לאנשים יותר נוח לשבת מול פאקינג טלוויזיה מאשר ללכת בגשם ובחום, ומצידי תקרא לזה גם קוקסינלים, מה לעשות שהאנשים מעדיפים נוחות היום, בעתיד זה יהיה אפילו יותר גרוע, ככל שהטכנולוגיה מתפתחת ככה אנחנו נעשים יותר מפונקים, בעבר הרחוק לפניי 10,000 שנה האדם היה צד חיות תוך כדיי שהוא רץ ונלחם, היום יש לנו שיטה מסודרת להרג חיות ואנחנו לא צריכים לרוץ אחריי חיות, וגם שאנחנו צדים זה לא נעשה על ידי ריצה כי אם על ידי רובה ומשקפת שעל הרובה וזהו, בעתיד מי יודע מה יהיה, ומה לעשות אם אתה רוצה להחזיר אותנו לאחור, אז תזרוק את הטלוויזיות מהבתים, אז אני בטוח שאנשים יחזרו לצפות כדורגל, עד אז ככל הנראה זה לא יקרה אלא אם התנאים יהיו תנאים טובים, ואיכות הכדורגל תשתפר...

מצב נושא:
הנושא נעול.