Veni, Vidi, Vici

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י Fratelli d'Italia, ‏26/5/12.

1. המבין Member

לא הגיוני שרוסיה הגיעה לרחבה שלנו 3 פעמים במחצית השניה, והבקיעה 3 שערים. כל ההגנה הייתה חלשה אבל למאג'יו היה חלק גדול בכל שלושת השערים שספגנו (לדעתי לפחות). הוא כיסה גרוע את שירוקוב ואת קרז'קוב, ומסר כדור לדה סנטיס במקום שאסור לעשות את זה. חוץ ממנו התאכזבתי מאוד גם מדה סנטיס עצמו שהיה פשוט גרוע, ואיך שהוא נכנס לא הבנתי למה הוא משחק ולא סיריגו. מקווה שהנבחרת תתעשת על עצמה והחברה רק יצאו מחוזקים מהמשחקים הזה.
    פורצה איטליה

2. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

always look on the bright side of life: זה קרה מול רוסיה במשחק ידידות ולא מול ספרד בעוד שבוע וחצי. יש מספיק זמן לעבוד ואם לקחת בחשבון ששלושת השערים הובקעו לדה סאנטיס (שוער שלישי) ושקייליני בכלל לא היה במשחק (למרות שהייתי מצפה להגנה טובה גם בלעדיו) אז לכו תדעו מה נראה ביורו.

עכשיו כולכם לכו לשתות.

3. Rossolevy Member

לא יצא לי לראות את המשחק אלא רק 10 הדקות האחרונות ויש לי רק דבר אחד להגיד: HELP!
    ברגע שהכדור היה אצל הרוסים, כל הקבוצה ירדה למטה רק בשביל להראות יתרון מספרי בחלק האחורי ולא יותר מכך. ההגנה הייתה לחוצה מכל ננגיעה של רוסיה ועוד רגע השחקנים קיבלו התקף לב. הקו האחורי פשוט רץ כולו אל המחזיק בכדור ושחקני ההגנה פשוט שכחו שיש עוד שחקנים שצריך לשמור עליהם. אני בכלל לא מעוניין להיכנס לטעות השטותית הזאת של הגול השלישי. איפה התיאום והרגיעות? איפה המחשבה? מאג'יו (אם אני לא טועה), למה לא להעיף את הכדור? אם אתה לא מגיע אז למה לא לגלוש? אני לא מבין בכלל מה קרה שם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

כן אב בוא לא נשכח מה זה עושה למוראל של השחקנים. הם מספיק במצב על הפנים בגלל הסקמוסופולי (אם אמרתי את זה נכון) ועכשיו גם המכה הזאת של הפסד שהייתי קורא לו מאכזב ואף מביש במקצת. אני לא יודע אם זה משחק הידידות האחרון לפני היורו אבל בינינו, מי לא מכיר את ההרגשה הזאת שלא מצליחים בהכנה וניגשים מיד לאחר מכן למבחן הגדול?

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/12
  4. uri מנהלים

עד לרגע הזה נצרתי את התהייה הזו לעצמי, אבל אולי עכשיו, ברגע הזה בו גלי הדם הלוהט שוטפים את עורקי המוח וחובטים בסלעי האיפוק, אני יכול להרשות לעצמי לכתוב את אשר עצרתי בעד עצמי מלעלות על דפי הפורום. דברים שלא כתבתי מחשש שאצטער עליהם. דברים שלא כתבתי מהאופטימיות הבלתי נדלת שיש לי לנבחרת הכחולה. שמא מתוך התקווה שכך לא יהיה, אולי מתוך הרצון לראות הצלחה, או פן מחסד התרומה שלו לקבוצתי. אבל כן, זה אכן רחש לב שהיה לי מתחילת דרכו, זו אמנם כן שאלה ששאלתי את עצמי פעמים אין ספור: האם פראנדלי מתאים לאמן את הבנחרת? האם האופי העדין שלו, בחירת השחקנים כאילו מדובר בפרוייקט לעתיד (וכן היו לי רצונות רבים שלא הלכו יד ביד עם אלה שלו - ולא רק בשחקני התקפה אותם ציינתי), הגישה הרכה, חוסר הנבזיות, אם זו המילה המתאימה, ואולי דווקא חוסר הווינריות תהיה מילה שתתאים יותר, האם כל אלה אינם מעידים שפראנדלי לא מתאים לאמן נבחרת, בטח כזו כמו איטליה, נבחרת שעבורי, ואולי עבור רבים אחרים, הן מבחינת השאיפות שלה והן מבחינת הפרקטיות שלה - שונה כל כך מהמקום בו פראנדלי הצליח - אותה פיורנטינה אהובתי. אמת, מדובר במשחק ידידות (על אף שמדובר במשחק שלישי ברציפות בו איטליה מפסידה ואינה כובשת), כן יש עוד זמן, כן יש עוד טורניר לפנינו שבו פראנדלי יוכל להוכיח לי שתהיות ושאלות אלו היו שלא במקום, כן (והלוואי!) שיגרום לי להצטער על שורות אלו. אבל עכשיו, ברגעים אלו, כשאני נותן לבחורה יפיפיה לחכות לי במועדון, אני שופך את המחשבה הזו שלי, אולי מתוך רצון שתעזוב אולי, לפחות להלילה, כי אני די בטוח שהיא תציק לי, יותר מכך, תאכל אותי מבפנים, עד לרגע שבו השופט ישרוק לפתיחת המשחק מול ספרד. אבל אז, אני בטוח, אוהב את פראנדלי, אאמין בו, ובכל מה שהוא מייצג, בשחקנים שבחר ובדרך בה בחר ללכת. אומר אז פורצה ואהיה בטוח בהצלחתו.

:aaa15:

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/12
  5. 亚历山大帕托 Member

http://s1-03.twitpicproxy.com/photos/full/590760980.Xxx

6. SerieA Il Capitano

אורי,

כתבת בדיוק את מה שאני מרגיש, חוץ מזה שפיורנטינה רק קבוצה חביבה עליי, ולא אהודה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

כך או אחרת, אני מאמין בפראנדלי אבל אני לא בטוח שהוא ווינר מספיק.

לגבי המשחק,

איזה מזל שלא צפיתי במחצית השנייה.

אין ספק שיש סיבה לדאגה בשל ההפסד הזה, אבל צריך לצאת מההפסד הזה רק לדרך טובה יותר.

קסאנו ובאלוטלי משחקים יותר מדי רחוק מהשער. כבר מימיו באינטר אמרתי שבאלוטלי חייב להיות קרוב לשער כי שם הוא הכי מסוכן. הדריבל שלו לא מספיק טוב כדי לשחק 40 מטר מהשער, והוא מצד שני יכול להיות חיית רחבה בשל גודלו הפיזי, משחק הראש והבעיטה המצויינת שלו.

מונטוליבו לצערי לא יכול לשחק כשפירלו משחק, הוא פשוט חסר תועלת. את מארקיזיו לא ראיתי כל המחצית הראשונה עושה משהו, לא חיובי ולא שלילי, פשוט שום דבר.

תיאגו מוטה חייב לשחק, מכיוון שהוא זה שיעצור את ההתקפות הספרדיות וייתן את הערך המוסף להגנה.

פירלו-דה רוסי- מוטה.

כפי שאמרו מעליי, אין ספק שארבעה קשרים זה לא עובד. לא היה לנו משחק אגפים (במחצית הראשונה, כמובן, כי רק אותה ראיתי), וכל ההזמנויות שלנו באו ממסירות עומק מהאמצע. מאג'יו היה טוב מאד באגף, אבל נראה שהיה חסר לו הגרוש ללירה בכל התקפה. איכשהו ידעתי שכל כדור רוחב שלו לא ייגמר ברשת.

בלזארטי.... לא עשה הרבה. אבל קייליני או אוגבונה לא יתרמו יותר ממנו באגף, ואני חושב שגם קרישיטו לא. אין לי טענות על זה שהוא בהרכב.

החוליה החסרה היא חלוץ מהיר נוסף לצד קסאנו ובאלוטלי, ואני לא בטוח שג'יובינקו הוא הפתרון, אני הייתי מנסה קודם את די נטאלה.

7. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

על ההפסד אתמול רשום יותר מכל כריסטיאן מאג'ו. מבחינה התקפית אין ספק כי מדובר באחד המגנים הטובים ביותר בעולם, אולם אתמול גם באספקט הזה הוא איכזב. מעבר לכך, משחק ההגנה שלו היה מחפיר, הדבר הראשון שצריך לדרוש ממגן הוא להגן ואם מאג'ו שהיה האשם העיקרי בשני השערים האחרון כשגם בראשון יש לו חלק, ייתכן שמקומו בהרכב לא צריך להיות מובטח. מאג'ו שחקן נהדר ואולי בגלל השינוי המזערי בתפקודו בנבחרת מבנאפולי משפיעה לרעה על יכולותיו. עם כמה שתקטלו את אבאטה, אני בטוח שלאור משחקו של מאג'ו אתמול, המילאנזי עדיף על פניו. אולי לא נראה שיפור קיצוני מבחינה התקפית, אך הגנתית אבאטה עולה על מאג'ו ואיתו היינו נראים אתמול הרבה יותר טוב.

דה סנטיס בדיחה עצובה. גם מבוגר וגם עבר את העונה החלשה בקריירה שלו. אין שום סיבה שהוא יועדף על פני סיריגו.

טיאגו מוטה וג'ובינקו להרכב, מארקיזיו ומונטוליבו החוצה.

פירלו אתמול היה פנטסטי:

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/6/12
  8. alexshw Member

איטליה במידה רבה היא קבוצה של שני שחקנים - פירלו וקייליני. פירלו בכושר אדיר.
    כמובן אני מתכוון לשחקני השדה, כי בלעדיהם גם השוער הכי טוב בתבל לא יספיק.

9. uri מנהלים

נשאר בי עוד קצת. מישהו יכול לדמיין את איטליה מנצחת עם עם הגו אל הקיר את צרפת בירו 08 ללא שחקנים כמו גאטוזו ואמברוסיני... מישהו חושב שהיינו זוכים בגביע העולם ללא מטראצי וקאמורנסי... אני לא. והבעיה שווינרים יורקי דם בסגנון שלהם לא היו נספרים בכלל עלי ידי פראנדלי, כי הם לא נחמדים מדי, אינם צעירים טכניים מבטיחים שמתאימים לסגנון המשחק היפה שפראנדלי רוצה לראות. אנחנו לא פיורנטינה שיכולה להסתפק במחמאות, אנחנו נבחרת שאמורה לגרום לכל יריבה לרעוד מפניה, לגרום לכל קבוצה שבאה מולינו להתפלל לפנדלים. אנחנו אמורים לייאש את היריבה ולא להלהיב את האוהד הניטרלי.
    אני דמיינתי איך היו נראות מסיבות העיתונים בימים האחרונים אם מאמן כמו טראפטוני היה מייצג אותנו. הזקן הזה היה שובר שולחנות, צועק וזורק מיקרופונים, הוא היה מלהיב את כל הסגל, מוציא מהצרה הזו רק מוטיבציה והתלהבות. כל שחקן היה מרגיש כאילו זו המשימה שלו להוכיח לכולם שהכדורגל האיטלקי טוב הרבה יותר ממה שהעיתונאים בעולם כותבים עליו. קרישיטו היה מציג את הטורניר הטוב בקריירה שלו. אבל מה פראנדלי אמר?! "אם לא ירצו שנשחק בטורניר זו לא תהיה בעיה". ואז חזר לדבר על כמה הוא אוהב את הטוטאל פוטבול של הולנד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

קראתי דיברתם פה על שוערים... האם אני היחיד שחושב שיש רק שוער אחד שיכול לגרום נחת ברגעים שבופון לא נמצא וזה אביאטי...

נערך לאחרונה ב: ‏3/6/12
  10. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

יש כמה שחקנים בסגל שכן יכולים לירוק דם, קייליני היה חסר, נוצ'רינו ודה רוסי לא חסר להם ומוטה יכול להוסיף הרבה אגרסיביות.

אוסיף ואגיד שעם האופי שפראנדלי משדר, לאיטליה אין ממש ניסיון בלחזור למשחק אחרי פיגור: רק אחרי הפיגור במשחק הראשון באסטוניה, בונוצ'י וקסאנו הצליחו להביא ניצחון בקושי. במשחקי הידידות מול רומניה וגרמניה, הנבחרת הצליחה רק להשוות אחרי שער פיגור. כרגע הדבר האופטימי שאני יכול לחשוב עליו, שמול ספרד לא יכול להיות יותר גרוע. חבל שהניהול רע ולא היו עוד משחקי ידידות. בניגוד לנבחרת של ליפי שיכלה להפיק תועלת מהפרשייה של 2006, הנבחרת הזאת נראת חסרת חיים ומוטיבציה.

11. uri מנהלים

נכון, ישנם שחקנים כאלו בסגל, אבל פראנדלי לא נותן תחושה שהוא בונה על האיכויות הללו שלהם, אלא על איכויות אחרות. נוצ'רינו בסגל לא בזכות היכולת שלו להיות קוץ בתחת של היריב, אלא בזכות השערים שכבש במדי מילאן. לפעמים יש תחושה שפראנדלי מדכא את האופי הזה אצל השחקנים (הוא תמיד מתבטא נגד אגרסיביות יתר), וכמובן ישנם כאלה שלא נספרים על ידו כי תכונות אלו בולטות אצלם יתר על המידה. ואם כך זו טעות גדולה לדעתי. איטליה תמיד היתה שילוב בין השנים. בין שחקנים טכניים מבריקים שמנצנצים באור יקרות לבין שחקנים אגרסיביים נחושים שהדבר היחיד שמנצנץ אצלם זה העגיל של שחקן היריב שאת האוזן שלו הם כרגע נשכו. לבנות רק על פן אחד מהשניים לא יביא אותנו רחוק בטורניר. אני מקווה שפראנדלי ישנה את התפיסה שלו בימים הנותרים עד למשחק. שאולי באמת ינצל את התבוסה אתמול בכדי להלכיד ולהלהיב את הנבחרת. יגרום לשחקנים לחשוב שלא רק שהם חייבים לשחק בטורניר הזה (לא משהו שעשה עד היום), אלא גם לנצח בכל מחיר, גם אם זה יבוא על חשבון הטוטאל פוטבול שכל כך אהוב עליו. גם אם כמו פעם, האוהד הניטרלי לא יסמפט אותנו כפי שהוא רוצה.

12. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

SerieA שאל אם הציטוט הזה שלו שבו הוא מציע כביכול לפרוש מהטורניר אמיתי בכוונות שלו. כמובן שלא! זה בסה"כ עוד ניסיון של פראנדלי להבהיר את הפילוסופיה שלו (כאילו שעוד לא הבנו אותה), פילוסופיה שכולה בנויה על אצילות ועל כניעה מכובדת. מבחינתו המשחק מול ספרד למשל (או כל משחק קריטי אחר) הוא לא קרב גלדיאטורים. בשבילו זה דו-קרב סייף אלגנטי שבו איטליה תקוד קידה בפני היריב ברגע שבו תרד לפיגור.

הציטוט שלו בנוגע לבוריני-דסטרו לפני מספר ימים הרתיח אותי. יש פה נבחרת שלא הבקיעה כבר 300 דקות, וזה למרות שהיא מגיעה בערך ל-15 בעיטות לשער בממוצע למשחק, וכששואלים את פראנדלי למה לא דסטרו, התשובה שלו היא "כי הוא יותר מדי סקורר", זאת בניגוד לבוריני המדהים ש"יודע לברוח לכנף ולעשות תנועה". אומר הכל.

אני יודע שזה ממש מגעיל לבקר ככה את המאמן עוד לפני שהטורניר התחיל ואני יודע שאני בדרך כלל זה ששורף כל כותב שמעז לתקוף מאמן (התפקיד הכי כפוי טובה בספורט הפופולרי בעולם), אבל יש פה סימנים מדאיגים שלא התחילו אתמול בלילה. מי שלא מאמין יכול ללכת לדיון של הנבחרת בפורום האיטלקי, לדפדף קצת אחורה לאוגוסט 11' ולקרוא את התגובה שלי לאחר מחצית המשחק מול נבחרת ספרד.

----------------------

לשי ולכל כותב/קורא אחר שמדבר על 4-3-3: צאו מזה. לא יקרה ולעולם לא יקרה. זה שהמערך הנוכחי קרס אתמול לא מעיד דבר על מערך מגוחך שמעולם לא עבד בשום נבחרת או קבוצה איטלקית ולעולם לא יעבוד. פראנדלי טיפוס שמדבר די הרבה וכל מה שצריך זה להקשיב לו כדי להבין לאן נושבת הרוח. הוא בעצמו חזר מספיק פעמים על העובדה שקשה מאוד להוציא מערך כזה לפועל באיטליה ואתמול אחרי המשחק כששאלו אותו בעניין הוא הגדיל והבהיר שזה פשוט בלתי אפשרי ובכלל לא אופציה. איטליה לא תשחק עם 3 חלוצים. ולמי שאומר במערך עם 4 קשרים יהלום לא יכול לעבוד, שיזכר במשחקים מול ספרד וגרמניה. זאת לא הבעיה.

ג'ובינקו? באמת? לא הוא ולא קסאנו מתאימים לעמדה שמאחורי החלוץ. מונטוליבו הכי מתאים גם אם זה אומר שהוא לא יפרח שם. האופציה האחרת היחידה שקיימת הוא המערך של יובנטוס, וזה אומר לזרוק לפח את כל העבודה הטקטית של הקמפיין ולשנות מערך במשחק הראשון של הטורניר לאחר שנתיים של הכנה במערך אחר. מפחיד.

אז היית צריך לראות את המחצית השנייה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    אוגבונה עלה להתקפה והיה הרבה יותר דומיננטי מאשר בלצארטי באגף שמאל ההתקפי. הציונים של סקיי מגבים את זה (למרות שאני לא 100% מסכים עם כל הציונים שניתנו בתצלום המסך של אנדריי).

13. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

משהו שלמרות החסרונות שציינת הייתי שוקל ברצינות. ההגנה אתמול הייתה דבר שאי אפשר להעביר לסדר היום, אפילו בלי קייליני שהוא הבד בוי של ההגנה הזאת (וזה היה מאוד חסר בנבחרת, כפי שכתבו כאן). ראיתי כל כך הרבה פאקים אתמול אצל שחקנים שלא ראיתי אותם עושים רבע מזה כל העונה (ברצאלי) ובכנות אני לא מאמין שיש מספיק זמן לעבוד על זה.

בופון-ברצאלי-בונוצ'י-קייליני. זו ההגנה שרצה כל העונה אצלנו והיא תעבוד בלי בעיה, ואפילו מאג'ו מורגל לקמפאניירו שיחפה על היציאות שלו בצד. מה זה ייצור לשאר הבעיות של הנבחרת? אין לי מושג. אבל אני יודע שזה יסדר את ההגנה ואם פילוסופיית הכדורגל שלי היא באמת איטלקית, זה צריך להיות המפתח קודם כל.

האמת שאם מרקיזיו ופירלו ישחקו בשלישיית הקישור ואליהם יצטרף דה רוסי (שהמאפיינים שלו מזכירים את אלו של וידאל), ובהתקפה נשחק עם שני חלוצים טכניים שהם לאו דווקא סקוררים (באלוטלי וקסאנו שיקבילו לווצ'יניץ' וקוואליירלה, או בוריילו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) זה יכול להיות העתק מושלם למערך של יובה. יעבוד? אלוהים יודע. אבל זה לא שההתקפה ממש עובדת בשנה האחרונה ויש לנו הרבה מה להפסיד.

14. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שעל הנייר זה נשמע מעולה (כולל הקטע עם מאג'ו, ואפילו באלצרטי שהתכונות שלו תמיד התאימו לדעתי יותר למערך 3 בלמים מאשר 2), אבל כמו שכבר אמרנו - הבעיה היא התזמון.

15. SerieA Il Capitano

מערך היהלום יכול לעבוד אם מאג'יו יהיה תכליתי יותר, ויהיה מגן שמאלי *כלשהו* שיתקיף בצורה טובה. אין דרך לנצח את היורו הזה אם איטליה תשחק רק מהאמצע כמו במחצית הראשונה אתמול. כל פעם שיצאנו למתרפצת היינו כל כך איטיים שהרוסים הדביקו אותנו בקלות. זה לא יכול להיות ככה.

ועם כל זה, היינו צריכים להבקיע שלושה שערים במחצית הראשונה! ככה שברור שיש פה בעיית מחץ.

אני חושב שפירלו, מונטוליבו ודה רוסי יהיו בהרכב. מדוע? כי פירלו ודה רוסי באנקרים, ומונטוליבו הוא אהובו של פראנדלי עוד מימיו בפיורנטינה. מוצדק/לא מוצדק, זה כבר דיון אחר. למונוטוליבו יש איכויות שלא ניתן להקל בהן ראש: בעיטה מצויינת מרחוק ויכולת למסור כדורים בצורה מצויינת, כמעט כמו פירלו.

השאלה היא, ככל הנראה, האם זה יהיה מארקיזיו או מוטה שישחקו כקשר הרביעי. לפי דעתי, אין בכלל ספק שתיאגו מוטה צריך להיות בהרכב. פיזיות, חכמת משחק, יכולת לחלץ כדורים ללא הרף - בכל אלו הוא עולה על מארקיזיו.

לגבי ההגנה - באמת אינני יודע לגבי אוגבונה מכיוון שלא צפיתי במחצית השניה. אבל האם פראנדלי יעדיף שחקן מהליגה השנייה על פני שחקנים מנוסים ככקייליני ובלזארטי? מסופקני, מוכשר ככל שיהיה אוגבונה.

אני מאד מקווה שבופון יהיה כשיר, אבל אם חס וחלילה הוא לא יהיה, לא הייתי בונה על סיריגו. דה סנטיס המנוסה יהיה עדיף - למרות העונה הבעייתית משהו שהוא חווה. המנהיגות שלו והניסיון הם חסרי תחליף.