US Open 2011

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏29/8/11.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

דג'וקוביץ' הוציא את פדרר משלוותו כשהשווצרי הגיש כדי לסיים את המשחק, ממש התגרה בו עם ההליכה הצינית לקהל. מהלך חכם שהציל לו את המשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/11
  2. Selby Member

Ajde! Idemooooooooooooooooo
    זהו, הקשיש גמור, הוא לא יתאושש מזה, הוא נתן הכל, כל מה שהוא יכול לתת בשלב הזה של הקריירה שלו ומי יודע אם זה יקרה שוב רק כדי לזרוק את זה לפח.
    ג'וקוביץ', אתה גם כן נרקסיסט כמו פדרר ובנוסף גם לאומני ואתה גם שחקן משעמם בטירוף ברוב המשחקים שלך אבל מגיע לך פאקינג פרס נובל על זה!

3. אבו Member

זה סוגר רשמית שנה ראשונה מזה כמעט עשור שפדרר לא זוכה בסלאם. עד ווימבלדון פדרר מעולם לא נוצח לאחר שהוביל ב2 מערכות, עכשיו זה קורה לו פעמיים רצוף מול צונגה ודיוקו. אבל הצורה, אוי הצורה...2 MP! ON SERVE! לא להאמין. טוב לפחות שינצח את נדאל בגמר הסרבי. אבל נראה לי שאין לי כבר כח להישאר ער למשחק השני, מתוסכל למדי. כואב הלב.

4. אבו Member

משעשע לראות עכשיו את הקהל במשחק השני, ממש רדומים ונראה לי מתוסכלים כמעט כמוני.

5. לייזר Member

זו הייתה נקודת מפנה כפולה. נולה היה ברוגז עם הקהל במהלך כל המערכה החמישית, אבל ברגע בו נתן את פורהנד הhail Mary שלו ונתן את השואו הזה הוא סוף סוף הכניס את עצמו, אחרי ארבע שנים, לקטגוריה של שחקן אותו אמריקאים מוכנים לעודד (אתה חייב להיות ווינר עצום או אנדרדוג - ונוחה הפך לאנדרדוג רק אז). ברגע שהקהל התחיל לעודד אותו, דג?וקוביץ? תרגם שתי נקודות של להיות או לחדול למהפך. זה יכל להיות המשחק של פדרר, זו אכזריות מדהימה שבמשחק כזה יש מפסיד.

אבו,

האצטדיון התרוקן - כולם הלכו לאכול ארוחת ערב. אסור להיכנס לcourtside seats במהלך משחק, אלא אחרי כל שלושה משחקונים. המוני אנשים חזרו למושבים ב2-1 עכשיו.

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/11
  6. eran.m Member

פדרר משחק בשנתיים האחרונות יותר נגד עצמו --> ( השובע והגיל ) והוא כבר שבר את כל השיאים יש לו הכי הרבה גראנד-סלאמים בהיסטוריה ושחלק מזה גרם לו להיות הטניסאי הגדול בהיסטוריה ( עד שיקום מישהו אחר ) דיי מזכיר לי את הסיפור של הקישור של מילאן עם פירלו גאטוסו וסיידורף שמאז 2008 ( כולל ) משחקים בעיקר נגד השובע והגיל שלהם ואין מה לעשות הם כבר לא יכולים לתת את מה שנתנו שהיו רעבים וצעירים.

עצם זה שבשניי טורנירי הגראנד סלאם האחרונים בווימבלדון וכאן הערב הוא איבד פיגור של שניי מערכות רק מחזק את מה שאני חושב.
    קיותי שהוא יצליח להגיע ל 20 תארים אבל במהלך השנתיים האחרונות מתוך 8 הוא לקח אחד, וזה כנראה שם חותם על הקרירה המופלאה שלו.
    אני אהיה מופתע אם הוא יגיע שוב לגמר של אחד מארבעת הגדולים בשנה הבאה ( אלא אם כן מישהו יפצע ).

השנים הגדולות של פדרר : 2003-2007, 2009.

נדאל : 2008, 2010.

ועכשיו דגוקוביץ: 2011, 2012.

7. The_Arsenal Member

היה עוד משחק אחרי פדרר-דג'וקוביץ'. והיה משחק אדיר לדעתי. אני פשוט מתעב את נאדאל. פאסט ראנר עם פורהאנד מפלצתי, חוץ מזה כלום. הבנאדם כמעט לא בונה נקודות. כל הנקודות שלו זה או טעויות של מארי (מה שגם הפסיד לו את המשחק), או ווינרים שהוא מביא כמכת התאבדות כשאין לו ברירה כי הוא יודע שאם זה לא ווינר אין לו סיכוי לנצח את הראלי. מארי באמת היה מצויין אתמול, הבקהאנד שלו הכי טוב בסבב, פשוט חוויה, אבל שלושה דברים הפסידו לו את המשחק:

1) סרב ראשון בסביבות 50 ומשהו אחוז. בושה במעמד כזה. כל פעם שהוא הכניס ראשונים לבקהאנד של נדאל הספרדי לא יכול היה לעשות כלום. זה היה נקודות בטוחות. אבל הוא הגיש זוועה כל המשחק מבחינת אחוזים.

2) טעויות בלתי מחוייבות. בכל הסטים שהוא הפסיד היו לו לפחות 15 טעויות בלתי מחוייבות, ולנאדאל באיזור ה-6-7... בסט השלישי כשהיה ביניהם שוויון בטעויות מארי ניצח.

3) אופי! בסט הרביעי במצב של 1-1, נדאל הגיש. הוא עלה ל-40-0, ומארי בטניס מדהים החזיר את זה ל-A עם 4 נקודות רצופות. הוא בזבז את נקודת השבירה ברשלנות, ופה היה ברור שהוא הפסיד. כבר במשחקון אחרי זה הוא נשבר אחרי שמצב של שוויון, הוא עשה DF, ואז בנקודת השבירה הוא החטיא פורהאנד הכי קל בעולם במקום להביא ווינר. בכלל, מאז אותו משחקון שהוא לא שבר, בכל המשחקונים במערכה הזאת נדאל פתח עם 40-0 (חוץ מאחד שהיה 40-15)! בכולם פשוט מארי פתח חלש ואז התחיל לרדוף. הוא חייב להפסיק לצעוק על עצמו ולדבר עם עצמו כל נקודה, אין אף שחקן גדול שמתנהג ככה היום. נדאל לעומתו מאסטר של שפת גוף, ובפן הזה היה נוק אאוט לספרדי.

בכל מקרה, כמו שאני תמיד אומר, מארי שחקן פי 1000 מנאדאל ודג'וקוביץ' מבחינת טניס. הבעיה היא שיש לו אופי של ילדה.

אני יוצא יותר מעודד מאיך שיצאתי מהחצי גמר בווימבלדון, ואם אחרי המשחק ההוא אמרתי שאני כבר לא מצפה שמארי יקח ג"ס בקריירה שלו, עכשיו אני לוקח את הדברים שלי בחזרה. הוא יקח, ויותר מאחד, כי הוא פשוט טוב מדי בשביל לא לקחת.

הולך להיות גמר מסריח.

8. golding מנהלים

להגיד שנדאל לא בונה נקודות ושכל מה שיש לו זה פורהנד זה לא רק עלבון לנדאל, אלא לכל שחקני הטניס בעולם. כל כך לא נכון וראייה לא הוגנת על המשחק שלו. אתה יכול לא לאהוב אותו, אבל לקחת ממנו את הקרדיט שמגיע לו?

9. Zizou10 Member

מתי הגמר יהיה בשעון ישראל היום בלילה? או רק מחר.ץ

10. The_Arsenal Member

נשקים ברמה הגבוהה ביותר שיש יש לו רק פאסט ראנינג, ופורהאנד (בשניהם הוא הכי טוב בסבב. דג'וקוביץ' מתחרה בראשון, דל פוטרו בשני).
    אני לא לוקח לו קרדיט. להיפך. זה שהוא מצליח לקחת 10 סלאמים עם נשק התקפי אחד רק מעצים איזה ספורטאי ענק עם אופי אדיר הוא. אבל את כמות הכישרון שיש לפדרר בקצה הציפורן בחיים לא יהיה לו.

11. shlomydavid מנהלים

מצטער על האיחור, להלן הסיקור..

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ef/2011_US_Open_(tennis)_poster.Xxx

גברים - משחק הגמר: נובאק ג'וקוביץ' vs רפאל נאדאל !

לפנות בוקר נקבע גמר הגברים באליפות ארה"ב הפתוחה 2011, ובו יפגשו למשחק קלאסי - נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 1) ו-רפאל נאדאל (ספרד, 2) !

ג'וקוביץ' העפיל ראשון למשחק הגמר, אחרי שחזר מפיגור מערכה ו-2 נק' שבירה במערכה המכרעת לניצחון ענק על רוג'ר פדרר (שוויץ, 3) - 7:6 (7), 6:4, 3:6, 2:6, 5:7.
    אחרי המתנה של כשעה בגלל הגשמים בניו יורק, עלו שני השחקנים למגרש.
    פדרר היה אגרסיבי וטוב יותר בשתי המערכות הראשונות והצליח לנצח אותן ולעלות ליתרון שנראה מבטיח של 0:2 במערכות.
    דווקא אז, משום מה, פדרר הפסיק לשחק.
    ג'וקוביץ' פתח את המערכה השלישית עם 0:3 קליל במשחקונים ושייט ל-3:6. גם המערכה הרביעית נמשכה באותו המומנטום. הסרבי עלה ל-0:2 ו-1:5 עד שניצח 2:6.
    המערכה חמישית הייתה דרמטית במיוחד.
    פדרר כבר הוליך 3:5 ו-15:40 על הסרב שלו, אבל ג'וקוביץ' חזר בקאמבק מדהים, הציל את שתי הנק' משחק, שבר את הגשתו של פדרר, וניצח ארבעה גיימים רצופים בדרך ל-5:7 ו-2:3 במערכות.
    לג'וקוביץ' זהו גמר שני ברציפות ב-US OPEN (והשלישי בסה"כ), והוא ינסה לזכות לראשונה בתואר (אחרי שהפסיד לפדרר ב-2007 ולנאדאל אשתקד).

* לעומתו, נאדאל העפיל לגמר עם 4:6, 2:6, 6:2, 2:6 לא קשה במיוחד על אנדי מארי (בריטניה, 4).
    לנאדאל זהו גמר שני ברציפות ב-US OPEN, והוא ינסה לשחזר את זכייתו מאשתקד.

התגובות:

ג'וקוביץ' התוודה ואמר: "אשקר אם אגיד שחשבתי שלא אפסיד. זה בהחלט היה הניצחון הגדול ביותר שלי השנה ואחד הגדולים בקריירה בהתחשב בנסיבות.
    רוג'ר היה בשליטה, שיחק היטב, אך העליתי הילוך ושיחקתי טוב בהרבה בשלוש המערכות הבאות".

פדרר התקשה להסביר את אשר אירע לו: "מאוד מאכזב להפסיד באופן הזה, כיוון שכבר נראה היה שהוא גמור מנטאלית. פעלתי נכון בכל כך הרבה מובנים, אבל לעיתים בספורט הדברים הולכים הפוך".

נאדאל אמר אחרי הניצחון: "הצגתי את המשחק הטוב ביותר שלי בטורניר.
    על יריבו בגמר, אמר נאדאל: "התמודדתי עם ג'וקוביץ' בחמישה גמרים השנה והפסדתי בכל המקרים. אין ספק שהוא מגיע כפייבוריט אבל אני מקווה שהמזל יעמוד לצידי הפעם ושניו יורק תעזור לי".

* גמר הגברים יתקיים מחר ב-23:00. סיקור מיוחד אליו יצא מחר בערב.

נשים - משחק הגמר: סמנתה סטוסור vs סרינה וויליאמס !

הבוקר נקבע גמר הנשים באליפות ארה"ב הפתוחה 2011, והוא יפגיש את סמנתה סטוסור (אוסטרליה, 10) ו-סרינה וויליאמס (ארה"ב, 27).
    סטוסור העפילה ראשונה למשחק הגמר, אחרי שגברה 3:6, 6:2, 2:6 על הפתעת הטורניר, אנג'ליקה קרבר (גרמניה, 92).
    לסטוסור זהו גמר גראנד סלאם יחידות שני בקריירה (אחרי שהפסידה ברולאן גארוס אשתקד).
    היא גם תהיה האוסטרלית הראשונה שמעפילה לגמר ה-US OPEN לראשונה מאז 1977.

* לעומתה, סרינה התאמצה קצת פחות כשגברה 2:6, 4:6 על קרוליין ווזניאקי (דנמרק, 1).
    לסרינה זהו גמר חמישי בניו יורק (והראשון מאז 2008), והיא תנסה לזכות בפעם הרביעית בתואר (אחרי 1999, 2002 ו-2008).

התגובות:

סרינה וויליאמס התרגשה מאוד בסיום כשאמרה: "אני מאושרת, זו סגירת מעגל לשחק ב-11.9. אני שמחה וגאה לייצג את ארצי ביום חשוב שכזה".

גם סמנתה סטוסור התרגשה כשאמרה: "הרגשה נהדרת לקבל הזדמנות שנייה לזכות באחד מתארי הגראנד סלאם. בהחלט אגיע למפגש מול סרינה במטרה לתת את הטוב ביותר שלי".

* גמר הנשים יתקיים יותר מאוחר הלילה. סיקור מיוחד אליו יצא בקרוב.

12. shlomydavid מנהלים

מצטער על האיחור, להלן הסיקור..

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ef/2011_US_Open_(tennis)_poster.Xxx

* יורגן מלצר (אוסטריה) ו-פיליפ פצ'נר (גרמניה) זכו אמש בתואר הזוגות לגברים, אחרי שניצחו בקלות 2:6, 2:6 את מרסין מטקובסקי ומריוס פירסטנברג (פולין).
    למלצר ופצ'נר זהו תואר גראנד סלאם משותף שני בקריירה (אחרי ווימבלדון אשתקד)

http://img695.imageshack.us/img695/2126/31594214351109201105065.Xxx
    מלצר ופצ'נר עם הגביע

* שימו לב לרגע מחלוקת שקרה במשחק..

נשים - משחק הגמר:

http://www.usopen.org/images/flags/USA_h.Xxx סרינה וויליאמס vs סמנתה סטוסור http://www.usopen.org/images/flags/AUS_h.Xxx

http://img97.imageshack.us/img97/594/13046387421109201103551.Xxx vs http://img843.imageshack.us/img843/4885/29230009361009201123093.Xxx

האיצטדיון ע"ש ארתור אש

שעת המשחק: 23:00.

* שידור ישיר ביורוספורט !

מידע על השחקניות:

סרינה וויליאמס:

תאריך לידה: 26.9.1981
    נולדה במישיגן (ארה"ב), וכרגע גרה בפלורידה (ארה"ב)
    משקל: 68 ק"ג
    גובה: 1.75 מ'
    משחקת ביד ימין (בק-הנד בשתי ידיים)
    את המשחק הראשון בסבב ה-WTA שיחקה ב-1995, כשהייתה בת 14.
    מחזיקה ב-39 תארי WTA ביחידות, מתוכם 13 גראנד סלאם - ווימבלדון 2002-2003 ו-2010-2009, רולאן גארוס 2002, US OPEN 1999, 2002 ו-2008, אוסטרליה 2003, 2005, 2007 ו-2010-2009).
    סרינה נחשבת לטניסאית המרוויחה בכל הזמנים עם רווח של 33,372,829 דולר רק מטניס.
    זו הופעתה ה-12 ב-US OPEN, והשיא שלה הוא 3 זכיות (1999, 2002 ו-2008).
    דירוג עולמי נוכחי: 27
    דירוג שיא בקריירה: 1 (יולי 2002)

סמנתה סטוסור:

תאריך לידה: 30.3.1984
    נולדה בבריסביין (אוסטרליה), וכרגע מתאמנת בגולד קוסט (אוסטרליה)
    משקל: 65 ק"ג
    גובה: 1.72 מ'
    משחקת ביד ימין (בק-הנד בשתי ידיים).
    דירוג עולמי: 10
    את המשחק הראשון בסבב לבוגרות שיחקה ב-1999, כשהיא בת 15.
    זכתה ב-2 תארי WTA ביחידות ו-23 תארים בזוגות (מתוכם 2 גראנד סלאם - רולאן גארוס 2006 ו-US OPEN 2005)
    היא הרוויחה כ-7.3 מיליון דולר רק מטניס.
    זו הופעתה השמינית ב-US OPEN, והשיא שלה הוא הגמר הנוכחי.
    דירוג שיא בקריירה: 4 (פברואר 2011)

* המאזן בינהן הוא 2:4 לסרינה.

* סטוסור ניצחה במשחק האחרון בינהן בסינסינטי השנה.
    הניצחון האחרון של סרינה היה בגמר טורונטו השנה.

* המשחק ישודר גם באתר sportlemon.

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

13. אבו Member

סרינה במערכה הראשונה נראית כאילו אנסו אותה איזה רביעייה לפני המשחק אחד אחרי השני, מה זה זה?

14. Selby Member

עכשיו עיצבנו את סרינה והמשחק הזה הופך לרציני, קום און סרינה!
    דרך אגב, אני לא מאמין ששחקן אנגלי אשכרה זכה במשהו בסלאם! מסתבר שהוא בכלל היה שחקן(actor) הגולדינג הזה.

15. Selby Member

כל הכבוד לסאם! היא נתנה משחק מושלם. איזה פורהאנד אדיר יש לה, בסגנון אמריקאי קצת, כמו אצל הגברים.
    ולא לשכוח שהיא קודם כל שחקנית זוגות נהדרת שהפכה לאלופת סלאם ליחידים. הלוואי שהיו כאלה מעברים אצל הגברים.
    עד שיכול להתפתח משחק נשים ברמה גבוהה וגם הוא נגמר בשעה ורבע.

נערך לאחרונה ב: ‏12/9/11