אני רק לא הבנתי שאמרת שאזהרה ראשונה הייתה שבירת מחבט. סאפין בזמנו היה שובר 200 מחבטים במשחק, יעני מתמטית הוא אמור להיות מושעה כל הקריירה.. זה חדש החוק הזה?
כל הקטע שזה היה בנקודה הכי חשובה בשביל סרינה אבל אסור לשכוח את קים נתנה משחק שקט בלי הרבה פאניקות אין יותר מדי ירידות מתח היא מזכירה לי אופי אחר לא כזה שנשבר כל כמה שניות כמו בנות אחרות
באמת מטומטמים האמריקאים האלה. איך הם מעזים לנסות ולהשיג כמה שיותר פרטים על שערורייה שמתרחשת מול 20 אלף איש בפריים טיים בחצי גמר GS. חלאות ממש. זריזות הרגליים של קלייסטרס, היכולת שלה להשתוות לסרינה בעוצמת החבטות והסרב הטוב שלה למעשה מבטלים את כל היתרונות שיש לוויליאמס על 85% מהשחקניות בסבב. על סאפינה ווילאימס צוחקת (ואת האמת? קשה להאשים אותה), את קלייסטרס היא מכבדת ואין פלא. מערכה ראשונה שלא התעלתה לרמה גבוהה. סרינה לא נכנסה למשחק, היו לה יותר מדי שגיאות לא מחוייבות, אחוזים נוראים בסרב השני וקים ניצלה זאת עד הסוף. המערכה השנייה הייתה הרבה יותר איכותית, וויליאמס הייתה טיפה פחות מפוזרת וזכינו לראות כמה ראלים נהדרים. גם דרמה היינו מקבלים אלמלא שופטת הקו אסייתית שגרמה לכל הבלאגן הזה עם העיוורון שלה. קלייסטרס הייתה הרבה יותר טובה וסביר להניח שהייתה מנצחת גם ללא העזרה של השופטים, וחבל היה לראות את המשחק נגמר בצורה הזו. גם קים הייתה מאוד נבוכה ואני משוכנע שהיא עצמה לא רצתה לנצח כך. כמו שהשדרים אמרו, השופטים לקחו את אור הזרזוקים מניצחון מוצדק וראוי של קים. אז נכון, זו ממש לא אשמתה, אבל עדיין אני בטוח שהיא הייתה מעדיפה לנצח את המשחק בצורה אמיתית, כמו גם האוהדים בניו יורק שהגיבו בבוז אדיר לסיום הזה. (אם כי לא שכחו להריע לקלייסטרס בראיון לאחר מכן) לגבי התקרית. זו פשוט בדיחה. בעיני לא הייתה שם FOOT FAULT. גם אם כן הייתה, בחצי גמר של גראנד סלאם במצב של 6-5 ו30-15 לא קוראים את זה. (כמה נקודות מוקדם יותר סרינה נענשה על FF ומקנרו בעמדת הפרשן אמר בציניות שלדעתו זה הFF הראשון בכל הטורניר) זה כמו ששוטר שרק יצא מהאקדמייה יתן דוח לסגן ראש עיריית ניו יורק על חציית כביש ברמזור אדום בזמן שהאחרון ממהר לפגישה עם בלומברג. אני לגמרי מבין את ההתפרצות של סרינה. כשדופקים אותך בצורה כזו בוטה זה לא קל לשלוט ברגשות. בכל זאת הייתי מצפה ממנה להפגין קצת יותר איפוק בהתחשב במעמד, אבל אני בהחלט מבין את הכעס שלה. לא שמעו יותר מדי בטלוויזיה (אני מקווה שנוכל לקבל את הtranscript של הדברים שלה כמה שיותר מהר ברשת) אבל בין קריאות השפתיים למעט הסאונד שכן הצלחתי לשמוע היו שם הרבה FUCK על שלל הטיותיו, ואיומים לדחוף את המחבט לגרון שלה. היא כל כך גטו. חבל מבחינתי שקים היא זו שנפגעה מכל העניין כי כל התקרית הזו שמה סוג של כוכבית קטנה על הניצחון הזה. בראיון לאחר המשחק עם וויליאמס מכן היו כמה רגעים מבדרים. התשובות הדיפלומטיות והקול העדין שלה היו רק מסך עשן לרגשות האמיתיים שלה. כמה חבל שהיא לא יכלה להגיד את מה שהיא באמת חושבת, היינו מקבלים ראיון הרבה יותר כיפי... ועדיין היו כמה רגעים מבדרים. התגובה של סרינה כשנשאלה האם מזג האוויר אשם בהתפרצות שלה ("השאלה הכי מוזרה ששמעתי, אתה צוחק?"), ועיתונאי היספאני שניסח את עצמו בצורה כושלתו במשך קרוב לדקה רק כדי שסרינה תצחק עליו כשהוא לבסוף הוציא שאלה מהפה שלו. בזמן שהוא ברבר בשכל עם קול ציפציף אחותי שאלה אותי למה יש לסרינה מבט של WTF הפנים שלה. 25 שניות אחרי היא קיבלה את התשובה מסרינה עצמה. מחר המנה הלפני אחרונה של הטורניר בקרב של נולה ופדרר. אני לא רוצה לראות את פדרר זוכה בתואר אז לא אכפת לי מי מבין נולה ונדאל ינצח אותו, אז אני כמובן יהיה בעד הסרבי (שגם בלי קשר שחקן שמאוד קל לחבב). רק שנדאל לא יפשל נגד דל פוטרו (זה מרגיש כאילו הפעם האחרונה שהוא שיחק הייתה לפני שבוע...) ושיהיה לנו גמר טוב בכל מקרה. הבהרה קטנה: סרינה חשבה שהסינית אמרה לשופטת הראשית שסרינה איימה להרוג אותה. אבל מסתבר שהיא לא שמעה את האסייתית טוב ואחרי כמה שניות הבינה שהאסייתית כלל לא טענה את זה והתנצלה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
לא הבנתי אם אתה מסתלבט או רציני לגבי מה שאמרתי על הטמטום של האמריקאים. ואם לא הבנת, אז אפשר תמיד להקצין את הדוגמא. משחק כדורגל בין שתי נבחרות, שחקן מת במגרש. במקום להרגיע לא יודע מה לעשות, תחשוב יביאו מיקרופון ויתחילו לשאול שחקנים "נו אז איך אתה מרגיש לאחר שחבר שלך מת?". אז זה האמריקאים..טמבלים. ואני שמח שיש קונצנזוס לגבי זה שקלייסטרס הייתה מנצחת גם בלי הFOOT FAULT. ההפסד הזה בא לסרינה לדעתי בהרבה יותר קלות...הרעש היה מתחיל אם היא הייתה מובילה :/
מבחינתי יורדים לעומק העניין ואם סרינה וויליאמס באמת איימה על הקוונית היא צריכה להיות מורחקת לתקופה ארוכה מהמגרשים. מצטער, עם כל הכבוד לכולם ברגע שמתחילים לאיים על קוונים אפשר לסגור את העסק. בסופו של דבר הצעקה של השופטת אומללה, אבל לא הקוונית אשמה שוויליאמס עמדה להפסיד. אגב, לדעתי כל הקוונים מקומיים אז מזימה בינלאומית זה גם לא... האם אני מופתע שזאת היתה סרינה וויליאמס? ממש לא. זה מתחיל מכל הקרקס מסביב למשפחה הזאת וזה כנראה מסתיים בזה שהגברת מתקשה לקבל את העניין שבחורה שישבה שנתיים בחוץ, ילדה ועכשיו חזרה בגדול מפרק אותה. לא רק שאהבתי מה שראיתי במערכה הראשונה (נרדמתי בשנייה) אני כל כך מקווה שקלייסטרס חוזרת למקום הראשון בעולם. היא מציגה טניס נשי אמיתי, לא בנות וויליאמס, שראפובה וכל הבנות שעוברות דרך הבית ספר של בולטיירי. אני מציע גם לסרינה וויליאמס לרדת במשקל, אולי זה ימנע ממנה בעתיד עוד הפסד לקלייסטרס... לגבי שבירת מחבטים, כמו שיש לשים סוף לגניחות אפשר בקלות לתת על שבירת מחבט מעין כרטיס צהוב. פעם אחד ואתה מוזהר, פעם שני ואתה מקבל הפסד טכני. לי אין בעיה עם רגשות, לי יש בעיה עם יותר מדי אגו וחוסר אפשרות לשלוט על רגשות. הגברים והנשים מקבלים שכר נאה ביותר בשביל ללכת לפסיכולוג...
הגעתי למסקנה מוזרה שככל שהם מתבגרים קלייסטרט ויואיט נעשים דומים אחד לשני. מישהו שם לב לזה, או שזה רק אני?
באמת קטע הזוי בחצי הגמר הנשים בין סרינה לקים. להלן קטע וידאו '-play-by-play' של מה שקרה שם - http://www.gototennisblog.com/2009/09/12/v...son-at-us-open/
אף פעם לא ראיתי את נדאל כל כך חסר אונים. דל פוטרו היה כמה רמות מעליו, פשוט הביס אותו. מתי מתחיל המשחק של פדרר?
נעלם: הבקהאנד שתי ידיים של נאדאל , כל המוצא מתבקש להתקשר לטוני. אין לי מושג למה הוא השתמש רק בבקהאנד סלייס בכל הטורניר ולא בשתי ידיים, אין שום הבדל בין שתי המכות האלה לא מבחינת השרירים בבטן ולא מבחינת הברכיים. דל פוטרו, מדהים, עכשיו כבר אין לי ספק שהוא הדבר הבא בטניס, לפעמים זה נראה שאין לו חולשות אבל ברור שיש לו, פשוט נאדאל לא שיחק מספיק טוב בשביל לחשוף אותן. דל פוטרו חייב זמן ואם לא נותנים לו את הזמן הזה ומשחקים נגדו מהר(התקפי, לקחת את הכדור מוקדם, לקחת את הכדור בעלייה, ללכת על ווינרים) יהיה לו מאוד קשה וזה בדיוק מה שפדרר יעשה.
ידעתי לפני המשחק שלנדאל אין סיכוי לנצח את המשחק הזה מהסיבה שהוא פשוט שחקן גרוע במיוחד על סוג המשטח הזה,אבל לא האמנתי שהתוצאה תהיה כל כך קיצונית והמשחק יהיה כל כך חד צדדי,נדאל לעולם לא יקח את הטורניר הזה,אין לו סיכוי והוא אפילו לא יכול להתקרב אליו, כי יש לפחות 4 שחקנים שהם כמה רמות מעליו בטורניר הזה. דל פוטרו לא כל כך טוב וגדול כמו שהוא ניראה,זה היה המשחק הקל ביותר שלו בטורניר הזה,כי הוא פשוט פגש שחקן שלא יודע לשחק נכון בתנאים האלה,פדרר מחר יביס אותו בקלות כמעט בלי להתאמץ.
23:30. באיזו קלות מדהימה דלפו ניצח את נאדאל. או שנאדאל באמת תפס יום רע במיוחד, או שדלפו פשוט תפס יום גדול.
אני דווקא חושב שלא חסרות חולשות הוא פשוט מצליח לחפות עליהן ולהסתיר אותן מצוין. כל התנועה שלו עדיין לא נראית טוב לדעתי. שחקנים שיצליחו לשלוט בקצב המשחק נגדו (כמו שהוא שיחק היום זה נראה כמעט בלתי אפשרי) יעשו לו את המוות ויאלצו אותו להכות בתנועה (חייב לשפר את ההקהאנד שלו בתנועה, יחסוך לו חלק גדול מהUFE). גם העליות לרשת שלו נראות לי עדיין איטיות מדי אבל אין מה להגיד, הוא פשוט עיצב את המשחק שלו כך שיחשפו כמה שפחות מאותם חסרונות. נגד העוצמות שלו כמעט בלתי אפשרי להכתיב את קצב המשחק, הוא קורא את המשחק מצוין וממקם את עצמו בהתאם. הוא שיפר את החזרת הסרב ועומד רחוק מהקו כדי להאריך את זמן התגובה היחסית בעייתי שלו, שיפר המון את עוצמת הסרב והאחוזים. פשוט כל הכבוד על כל העבודה הזאת, אבל נגד פדרר בקרב אייס מנים אמיתי אני עדיין חושב שהוא לא יהיה פייבוריט.