US Open 2008

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏25/8/08.

1. דנידין Member

מארי היום אומנם חזר למשחק, אבל הוא מאוד פגיע בהמון אספקטים של המשחק. די משקף בסך הכל מדורג במקום בו הוא נמצא, כי ביום טוב בטניס גברים אפשר להפסיד למדורגים נמוכים יותר.

2. Selby Member

יא וואראדי איזה ניצחון ענק למונפיס, אני מאוד שמח בשבילו, האם הוא סוף סוף מתחיל לממש את הפוטנציאל שלו?
    לא מצאתי שידור לאחים בסוף למרות שזה במגרש המרכזי, אחרי התחלה נוראית הייתה התאוששות יפה והם בדרך הבטוחה לשמינית.

3. אבו Member

ואוו, טירוף.

1. גם סימון, שנמצא בכושר מצויין, לא מצליח לעצור את חואן מרטין דל פוטרו הפנטסטי. היה משחק פשוט מעולה, אחד המשחקים הטובים של הטורניר, המון אמוציות(כמו בסיבוב הקודם של מרטין, מול בלוצ'י), ובסופו של דבר הטוב יותר ניצח.
    2. פיש מנצח את בלייק ב-3 מערכות! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    אנחנו בגרנד סלאם, כך שלא ציפיתי לאיזו ריצה של ג'יימסי, כמו בבי'ג'ין למשל, אבל זה פשוט מאכזב. מהצד השני, פיש- כושר שיא, שיחק מעולה. יפסיד למונפיס בסיבוב הבא.
    3. אנדי מארי- שאפו. פשוט הראה אופי עצום וחזר למשחק כמו גדול. אם גם הוא היה עף, היה פשוט אפשר לשלוח לנדאל כרטיס חופשי לגמר ביום ראשון ולסגור את העסק.
    4. נישוקורי- http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx . הדבר הבא בטניס. כ"כ הרבה צעירים מוכשרים יש בדור הזה של הטניס, פשוט תענוג.
    בכל מקרה, היפני לא רק שניצח אלא גם הראה אופי, כאשר היה נראה שפרר בדרך למהפך מושלם. כמה כישרון, פורהנד של מפלצת. ואיזה משחק יהיה מול דל פוטרו.
    לגבי פרר, מאבד נקודות חשובות בדירוג. עומד לסגור 2008 זוועתית בסה"כ.
    5. נלבדיאן, אתה בדיחה.
    6. וורינקה גם כן עם מהפך גדול מול סיפולה שהגיע משום מקום לטורניר הזה, הוא בכלל הרבה יותר טוב על חימר. וורינקה-מארי זה משחק טוב גם כן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/8/08
  4. VaN Member

אתמול לא המשכתי לראות את הטורניר אחרי נלבנדיאן, הוא פשוט הוציא לי את החשק עם כל ההתנשפויות שלו, אכן בדיחה.

אני דווקא לא מסכים בנוגע לנדאל, אני חושב שיש כמה וכמה טניסאים שיכולים לסכן אותו כמו דל פוטרו מונפיס וואורינקה בסיטואציה מסוימת, אני לא חושב שזה הצד האיכותי יותר של ההגרלה אבל גם שם מעניין.

ובקשה למשחק המעניין של היום, פדרר, תמחק לסטפאנק את החיוך מהפנים. קשה לי עם סטפאנק כשהוא שמח.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם לנלבי נמאס מהטניס עדיף שיקח חופשה ארוכה עד שיתחשק לו להשקיע עוד פעם , הוא פשוט מבזה את עצמו.
    לצערי הקפטן החליט שלמפגש הדיוויס הוא בטוח בפנים נותר לי רק לקוות שאחרי "התצוגה" האחרונה הוא ישנה את דעתו.

המשחק של מארי מול האוסטרי (?) היה מצוין ואחד המשחקים היותר טובים שראיתי בתקופה האחרונה (אני לא מרבה לראות טניס) משאיר טעם לעוד מהבחור בריטי.

6. Tony Adams Member

אני לא יודע מה קורה לי, אבל זה הגראנד סלאם שהכי לא הייתי מעודכן בו ב-4 שנים האחרונות. אני פשוט חי במקום אחר.

מה עם פדרר?

7. VaN Member

לא שזה שייך ישירות לדיון הזה אבל אני לא מסכים בקשר לדיוויס, הבחור פשוט בלתי מנוצח כשהוא מייצג את האלביסלסטה מול הקהל הביתי, גם בזוגות וגם ביחידים.
    מה שחסר לו זה החשק לשחק ולהשקיע, וכשהוא מייצג את ארגנטינה הוא תמיד נותן את כולו.
    אני מקווה שאני לא משלה את עצמי, אבל לי נראה שהבעיה היחידית שלו היא מוטיבציה.

נערך לאחרונה ב: ‏31/8/08
  8. shlomydavid מנהלים

sixtobastia, מי אתה רוצה שיופיע למפגש ? קלארי, קאניאס או אקאסוסו ? אפשר לחשוב שהם בכושר.. נלבי הוא עדיין המחבט מ"ס 1 של ארגנטינה. עם כל הכבוד לדל פוטרו, עדיין אין לו את הניסיון הדרוש (3 הופעות בסה"כ במפעל) להיות המחבט מ"ס 1 במפגש כזה.

* Abu, לגבי נישיקורי, זה בדיוק מה שאמרו אחרי התואר שלו בדלריי ביץ' בתחילת השנה. מאז הוא רק דישדש בצ'לנג'רים וקצת ב-ATP.
    לגבי נלבי, אני חושב שאתה קצת מגזים. לדעתי הוא כן הראה כמה דברים יפים במשחק. פשוט מונפיס הזה פשוט אתלט אדיר, ומגיע כמעט לכל הכדורים. היו כמה כדורים שהוא פשוט נפל על הריצפה בשביל להגיע אליהם. הוא מסתכן בפציעות חבל"ז.
    -----------------------------------------------------------------------------

http://www.usopen.org/images/nav/top/uso_nt_00000g1.Xxx

סיקור משחקי היום ה-6:

גברים - שמינית הגמר: נאדאל vs קווארי, מארי vs וורינקה, דל פוטרו vs נישיקורי, מונפיס vs פיש !

הלילה נקבעו ארבעת המשחקים הראשונים בשמינית הגמר אצל הגברים, כשההפתעה הבולטת הגיעה מקיי נישיקורי (יפן, 126), שגבר במותחן של 5 מערכות על דויד פרר (ספרד, 4) - 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 5:7.
    נישיקורי יפגוש בשמינית הגמר את חואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה, 17) שהשיג את ניצחונו ה-22 ברציפות, כשגבר על ג'יל סימון (צרפת) - 4:6, 7:6, 1:6, 6:3, 3:6.
    על ההפתעה השנייה של היום אחראי מארדי פיש (ארה"ב, 35), שניצח בדרבי האמריקאי את ג'יימס בלייק (9) - 3:6, 3:6, 6:7. פיש יפגוש בשמינית הגמר את גאאל מונפיס (צרפת, 33), שניצח בקלות מפתיעה את דויד נלבנדיאן (ארגנטינה, 7) - 3:6, 4:6, 2:6.
    רפאל נאדאל (ספרד, 1 בעולם ובטורניר) טייל עם 4:6, 3:6, 0:6 על ויקטור טרויקי (סרביה), והוא יפגוש בשמינית הגמר את סאם קווארי (ארה"ב, 55) שהפתיע את איבו קרלוביץ' (קרואטיה, 14) - 6:7, 6:7, 2:6.
    במשחק המעניין ביותר שנקבע אמש, יפגשו בשמינית הגמר - אנדי מארי (בריטניה, 6) ו-סטניסלאס וורינקה (שוויץ, 10).
    מארי חזר בצורה מדהימה מפיגור 2 מערכות מול יורגן מלצר (אוסטריה), וניצח בסופו של משחק - 7:6, 6:4, 6:7, 1:6, 3:6. ו-וורינקה עשה בדיוק את אותו הדבר מול פלאביו צ'יפולה (איטליה), כשניצח במותחן של 5 מערכות - 7:5, 7:6, 4:6, 0:6, 4:6.

נשים - שמינית הגמר: ס. וויליאמס vs ברמונד, סאפינה vs גרונפלד, ו. ווילימאס vs רדוואנסקה, פנטה vs מאורסמו !

אצל הנשים הושלמה אמש תמונת משחקי שמינית הגמר.
    סרינה וויליאמס (ארה"ב, 3) טיילה עם 2:6, 1:6 על אי סוגיאמה (יפן), ותפגוש בשמינית הגמר את סברין ברמונד (צרפת, 121), שהפתיעה את טטיאנה גארבין (איטליה, 81) - 3:6, 7:5, 2:6.
    דינארה סאפינה (רוסיה, 7) חזרה מפיגור מערכה מול טימאה בזצינסקי (שוויץ), וניצחה בסופו של משחק - 7:5, 3:6, 4:6. סאפינה תפגוש בשמינית הגמר את אנה-לנה גרונפלד (גרמניה, 141) שהפתיעה את אליז קורנה (צרפת, 17) - 4:6, 5:7.
    ונוס וויליאמס (ארה"ב, 8) טיילה עם 2:6, 1:6 על אלונה בונדרנקו (אוקראינה), ותפגוש בשמינית הגמר למשחק מעניין את אגניישקה רדוואנסקה (פולין, 11) שטיילה גם היא עם 3:6, 0:6 על דומיניקה סיבולקובה (סלובקיה).
    פלאביה פנטה (איטליה, 19) חזרה מפיגור מערכה מול נדיה פטרובה (רוסיה), וניצחה בסופו של משחק - 6:4, 4:6, 3:6. פנטה תפגוש בשמינית הגמר את אמלי מאורסמו (צרפת, 29) שגברה בדרבי צרפתי 4:6, 4:6 על ג'ולי קוואה המפתיעה.

להלן משחקים בולטים ביום ה-7 (בסוגרים הדירוג בטורניר); מגרש:

גברים - סיבוב שלישי:

18:00: ניקולאי דוידנקו (רוסיה, 4) - דמיטרי טורסונוב (רוסיה, 26); 'לואי ארמסטרונג'.
    18:00: ניקולאס אלמגרו (ספרד, 18) - ג'יל מולר (לוקסמבורג); Grandstand.
    20:00 (משוער): ראדק סטפאנק (צ'כיה, 28) - רוג'ר פדרר (שוויץ, 2); 'ארתור אש'.
    20:30 (משוער): פרננדו ורדאסקו (ספרד, 13) - איגור אנדרייב (רוסיה, 23); Grandstand.
    22:30 (משוער): טומי רוברדו (ספרד, 15) - ג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת, 19); 'לואי ארמסטרונג'.
    22:45 (משוער): אנדי רודיק (ארה"ב, 8) - אנדראס ספי (איטליה, 21); 'ארתור אש'.
    1:00 בלילה (משוער): יארקו ניימינן (פינלנד) - פרננדו גונסאלס (צ'ילה, 11); 'לואי ארמסטרונג'.
    4:00 בבוקר (משוער): מארין סיליץ' (קרואטיה, 30) - נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 3); 'ארתור אש'.

נשים - שמינית הגמר:

18:00: קרוליין ווזניאקי (דנמרק, 21) - ילנה יאנקוביץ' (סרביה, 2); 'ארתור אש'.
    20:30 (משוער): סיביל באמר (אוסטריה, 29) - מריון ברטולי (צרפת, 12); 'לואי ארמסטרונג'.
    23:00 (משוער): פטי שנידר (שוויץ, 15) - קטרינה סרבוטניק (סלובניה, 28); Grandstand.
    2:00 בלילה: אלנה דמנטייבה (רוסיה, 5) - נה לי (סין); 'ארתור אש'.

* המשחקים המודגשים ישודרו ביורוספורט.
    ** יש סיכוי לשידורים חלקיים גם ממשחקים אחרים.

להלן לוח המשחקים המלא להיום (יש להוסיף 7 שעות לכל שעה רשומה).

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

הבאנר, הדגלים, התמונות והמידע באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים

9. Selby Member

היום אני רוצה לראות שוב את ריקוד הדולפין של הילד עם החולצה בתוך המכנסיים שמחר עולה לכיתה א'!
    נלבן השמן נראה כאילו אכל בכל סניף מקדונלדס בניו יורק.

לא נראה לי שאני אראה את AROD היום, אבל אני אקליט את המשחק בUUSEE.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלבי, תוכל לשלוח לי בבקשה את הלינק שבו הורדת את uusee? הסינית שלי לא כל כך טובה...(כל הלינקים שמצאתי בשפה הסינית)

11. פול סקולס Member

משחק ענק של פדרר, 0-3 קליל על ראדק סטפאנק תוך שעה וחצי (בערך).
    נקווה שימשיך ככה, בשם היריבות עם נדאל. כמובן שהוא צריך להפסיד לו בגמר, אבל זה סיפור אחר.

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לא היה ממש אדיר המשחק, אבל שוב, הוא לאט לאט חוזר לכושר, מחטיא פחות, קצת חד יותר, אבל הוא עדיין לא בכושר של לקחת טורניר. זה יקח זמן אבל זאת הדרך הנכונה.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

VAN ושלומי - בסה"כ שנייכם צודקים , אני מדבר מהרגש פה בגלל שכואב לי לראות כזה בזבוז של כישרון וזה לא הארגנטינאי הראשון שמתבזבז על חוסר חשק או בעיות מנטאליות בשנים האחרונות.
    מה שVAN אמר בקשר להתעלות של השמן במדי הנבחרת זה נכון כמו גם במקרה של קאניאס ולכן כנראה שנייהם יהיו שם לצד דלפו ומונאקו (במידה ויתאושש מהמחלה).

14. אבו Member

לא מעט סימנו את המשחק מול סטפנק כנפילה אפשרית של פדרר, גם אני חששתי- אבל היה טוב לראות את פדרר במיטבו, ללא ספק. נכון שסטפנק היה חלש מאוד, אבל בכל זאת, לעומת המשחק מול אלבס(למשל), פדרר כבר נראה הרבה יותר טוב. החזרות נהדרות ולא עלה פעמים מיותרות לרשת. גם כמות השגיאות נמוכה בהרבה.

אנדרייב ככל הנראה יהיה היריב בשמינית הגמר, הוא מוביל 2-0 על ורדסקו במערכות.
    אנדרייב בכושר מצויין והטוב בקריירה שלו. יש לו מכת פורהנד קטלנית, מה-5 הטובות בסבב כיום, והוא כמובן גם מגיש מצויין. אבל פרט לזה אין יותר מדי משהו לכתוב עליו. פדרר אמור לנצח, אם כי זה יהיה גם כן מוקש.

דודינקו מנצח בצורה משכנעת את טורסונוב ב-3 מערכות.
    לא רע לאחד ש"טניס לא בראש שלו". בסיבוב הבא מול ג'יל מולר, שמה אפשר לומר עליו? לחזור פעמיים רצוף ל3-2 במערכות מ2-0, מול שחקנים כמו האס ואלמגרו- ענק, טוב לראות אותו בכושר טוב. הוא גם הציל 2 נקודות משחק.

רודיק גם כן, לא מתקשה כרגע מול ספי.

15. shlomydavid מנהלים

http://www.usopen.org/images/nav/top/uso_nt_00000g1.Xxx

סיקור משחקי היום ה-7:

גברים - שמינית הגמר: פדרר vs אנדרייב, ג'וקוביץ' vs רוברדו, דוידנקו vs מולר, רודיק vs גונאסלס !

הלילה הושלמה תמונת שמינית הגמר אצל הגברים, כשההפתעה הבולטת הגיעה מג'יל מולר (לוקסמבורג, 130), שחזר מפיגור 2 מערכות מול ניקולאס אלמגרו (ספרד, 18), וניצח בסופו של משחק שארך 4 שעות ו-8 דק' - 7:6, 6:3, 6:7, 6:7, 5:7.
    מולר יפגוש בשמינית הגמר את ניקולאי דוידנקו (רוסיה, 4) שהתאמץ רק במערכה השנייה כדי לגבור בדרבי רוסי על דמיטרי טורסונוב - 2:6, 6:7, 3:6.
    רוג'ר פדרר (שוויץ, 2 בעולם ובטורניר) טייל עם 3:6, 3:6, 2:6 על ראדק סטפאנק (צ'כיה), והוא יפגוש בשמינית הגמר את איגור אנדרייב (רוסיה, 23) שניצח בקלות מפתיעה 2:6, 4:6, 4:6 את פרננדו ורדאסקו (ספרד, 13).
    נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 3) יצא מפיגור מערכה מול מארין סיליץ' (קרואטיה), וניצח בסופו של משחק - 7:6, 5:7, 4:6, 6:7. ג'וקוביץ' יפגוש בשמינית הגמר את טומי רוברדו (ספרד, 15) שניצח בקלות מפתיעה את ג'ו ווילפרד צונגה (צרפת) - 6:7, 2:6, 3:6.
    במשחק המעניין ביותר שנקבע אמש, יפגשו בשמינית הגמר - אנדי רודיק (ארה"ב, 8) ו-פרננדו גונסאלס (צ'ילה, 11).
    רודיק גבר 2:6, 5:7, 6:7 על אנדראס ספי (איטליה), ולעומתו גונסאלס התאמץ קצת יותר ב-5:7, 4:6, 7:6, 1:6 על יארקו ניימינן (פינלנד).

נשים - רבע הגמר: יאנקוביץ' vs באמר, דמנטייבה vs שנידר !

אצל הנשים נקבעו הלילה 2 משחקי רבע הגמר.
    ילנה יאנקוביץ' (סרביה, 2) יצאה מפיגור מערכה מול קרוליין ווזניאקי (דנמרק), וניצחה בסופו של משחק - 6:3, 2:6, 1:6. יאנקוביץ' תפגוש ברבע הגמר את סיביל באמר (אוסטריה, 30), שהפתיעה את מריון ברטולי (צרפת, 13) - 6:7, 6:0, 4:6.
    אלנה דמנטייבה (רוסיה, 5) טיילה עם 4:6, 1:6 על נה לי (סין), ותפגוש בשמינית הגמר את פטי שנידר (שוויץ, 15) שיצאה מפיגור מערכה מול קטרינה סרבוטניק (סלובניה), וניצחה בסופו של משחק - 6:4, 3:6, 3:6.

להלן משחקים בולטים ביום ה-8 (בסוגרים הדירוג בטורניר); מגרש:

גברים - שמינית הגמר:

18:00: מארדי פיש (ארה"ב) - גאאל מונפיס (צרפת, 32); 'ארתור אש'.
    21:00 (משוער): רפאל נאדאל (ספרד, 1) - סאם קוורי (ארה"ב); 'ארתור אש'.
    1:30 בלילה: קיי נישיקורי (יפן) - חואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה, 17); 'לואי ארמסטרונג'.
    3:45 לפנות בוקר (משוער): סטניסלאס וורינקה (שוויץ, 10) - אנדי מארי (בריטניה, 8); 'ארתור אש'.

נשים - שמינית הגמר:

19:00: אנה-לנה גרונפלד (גרמניה) - דינארה סאפינה (רוסיה, 6); 'לואי ארמסטרונג'.
    21:00 (משוער): אמלי מאורסמו (צרפת, 32) - פלאביה פנטה (איטליה); 'לואי ארמסטרונג'.
    23:30 (משוער): אגניישקה רדוואנסקה (פולין, 9) - ונוס וויליאמס (ארה"ב, 7); 'ארתור אש'.
    2:00 בלילה: סרינה וויליאמס (ארה"ב, 4) - סברין ברמונד (צרפת); 'ארתור אש'.

* המשחקים המודגשים ישודרו ביורוספורט.
    ** יש סיכוי לשידורים חלקיים גם ממשחקים אחרים.

* לידיעת Selby, גם האחים בראיין (2) ישחקו הלילה בשמינית גמר הזוגות מול מיכאל מרטינק (סלובקיה) ולוברו זובקו (קרואטיה).
    מגרש Grandstand (יכול לעבור גם ל'לואי ארמסטרונג').
    שעה: 23:30

להלן לוח המשחקים המלא להיום (יש להוסיף 7 שעות לכל שעה רשומה).

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

הבאנר, הדגלים, התמונות והמידע באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים