US Open 2008

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏25/8/08.

1. shlomydavid מנהלים

http://www.usopen.org/images/nav/top/uso_nt_00000g1.Xxx

מארי השלים את הניצחון על נאדאל, ויפגוש בגמר את פדרר !

אנדי מארי (בריטניה, 6 בעולם) השלים הלילה את ניצחונו הגדול בקריירה 2:6, 6:7, 6:4, 4:6 על רפאל נאדאל (ספרד, 1 בעולם), והעפיל לגמר גראנד סלאם ראשון בקריירה !
    סיקור המשחק המחודש:
    מארי פתח את המשחק בפיגור 3:2 במערכה השלישית, ולא הצליח לשבור את נאדאל חזרה, ואיבד את המערכה - 6:4.
    המערכה הרביעית נפתחה בצורה צמודה, כשאחרי משחקון שמירה של מארי, הגיע המשחקון השני שארך 15 דק', ובו נאדאל הציל 7 נק' שבירה ושמר על ההגשה - 1:1. במשחקון הבא נאדאל המשיך את המומנטום, שבר את מארי על האפס והוסיף שמירה כדי לעלות ל-1:3.
    כאן מארי התעורר, שמר והצליח מיד לשבור ל-3:3. מכאן, המשחק נעשה צמוד ושני השחקנים שמרו על ההגשות עד למשחקון ה-10. במשחקון הזה נאדאל עלה להגיש כדי להישאר במשחק, אבל לא הצליח, נשבר ואיבד את המערכה ואת המשחק כולו.
    מארי מנצח במשחק ומעפיל לגמר ה-US OPEN - גמר גראנד סלאם ראשון בקריירה !

להלן תקציר המשחק המחודש בוידאו.

* כאמור, למארי בן ה-21 זהו גמר גראנד סלאם ראשון בקריירה, והוא הבריטי הראשון מאז גרג רוזיצקי ב-1997 שעושה זאת. רוזיצקי הגיע לגמר ה-US OPEN והפסיד שם לפטריק רפטר. אם מארי יזכה בטורניר, הוא יהיה הבריטי הראשון שזוכה בגראנד סלאם מאז פרד פרי ב-1936.
    פרי זכה אז ב"האליפות הלאומית של ארצות הברית ליחידים" (השם הקודם של ה-US OPEN). מארי שעצר את רצף הניצחונות של נאדאל בגראנד סלאם שעמד על 19, ירצה לעצור בגמר את הרצף הניצחונות של פדרר ב-US OPEN שעומד על 33.

הגמר יערך הלילה בחצות. סיקור מיוחד יותר מאוחר..

סרינה וויליאמס זכתה ב-US OPEN 2008 !

סרינה וויליאמס (ארה"ב) השלימה זכייה שלישית ב-US OPEN, אחרי שגברה 4:6, 5:7 על ילנה יאנקוביץ' (סרביה). בזכות הניצחון, סרינה תעפיל למקום ה-1 בעולם !

סיקור המשחק:

המשחק נפתח בעצבנות של שתי השחקניות, כשכבר במשחקון השלישי הצליחה יאנקוביץ' לשבור את סרינה, אבל מיד אח"כ נשברה בעצמה ל-2:2. כאן סרינה השתלטה על המשחק, שמרה פעמיים על הגשתה וגם הצליחה לשבור את יאנקוביץ' וברחה ל-2:5.
    יאנקוביץ' לא נכנעה, שמרה פעמיים על הגשתה, והוסיפה שבירה כדי לצמק ל-4:5. יאנקוביץ' עלתה להגיש כדי להישאר במערכה אבל לא הצליחה, ואיבדה את המערכה - 6:4.
    המערכה השנייה הייתה צמודה כששתי השחקניות שומרות על ההגשה עד למשחקון ה-7, ובו יאנקוביץ' הצליחה לשבור את סרינה, ומיד היא גם שמרה ל-3:5. סרינה הצליחה לחזור מ-40:0 ושמרה ל-5:4.
    יאנקוביץ' עלתה להגיש כדי לזכות במערכה, אבל שוב לא עמדה בלחץ, ונשברה ל-5:5. סרינה שמרה על הגשתה ועלתה ל-5:6. יאנקוביץ' עלתה להגיש כדי להישאר במשחק ולכפות טייברייק, אבל שוב לא הצליחה ואיבדה את ההגשה, את המערכה ואת המשחק כולו !
    סרינה וויליאמס זוכה ב-US OPEN השלישי שלה ! סרינה השלימה את הזכייה בתואר ללא איבוד מערכה !
    רגע אחרי הניצחון, סרינה התפרצה וחגגה בטירוף עם זריקת המחבט וקפיצות מטורפות למעלה-למטה, ממש כמו קנגרו, עם אגרופים קמוצים וחיוך ענק, לקול תשואות הקהל ביציעי הארתור אש המרשים, שכרגיל בלילות כאלה לבש חג.
    לפני החיבוק עם יאנקוביץ', סרינה התנצלה בפניה על החגיגות המוגזמות: "אני מצטערת על החגיגות המוגזמות, אני ממש נרגשת".

להלן תקציר המשחק בוידאו.

* כאמור, סרינה וויליאמס השלימה זכייה שלישית ב-US OPEN, ותואר גראנד סלאם תשיעי בסה"כ. בכך היא השחקנית השישית שמגיעה לכמות כזאת בעידן המודרני (משנת 1968), אחרי שטפי גראף (22 זכיות), מרטינה נברטילובה (18), כריס אוורט (18), מרגרט סמית' קורט (11) ומוניקה סלש (9).
    סרינה וויליאמס היא מובילת הזכיות בשחקניות הפעילות. בזכות התואר, סרינה וויליאמס חזרה למקום ה-1 בעולם, לראשונה מאז 10 באוגוסט 2003. זוהי התקופה הארוכה ביותר בגברים או בנשים, ששחקן/ית חוזרים למקום ה-1 בעולם אחרי שהיו שם בעבר. יאנקוביץ' תישאר במקום ה-2 בעולם.

סרינה וויליאמס והגביע השלישי ב-US OPEN !

http://www.usopen.org/images/pics/large/b_0907_076_Serena.Xxx

התגובות מטקס ההכתרה:

סרינה ווילימאס: זה מרגש מאוד, אי לי איך לתאר את השמחה שלי. התואר הזה 'קול' כי הוא כבר הגראנד סלאם התשיעי ואני על סף מספר דו-ספרתי, שזו כמובן המטרה הבאה שלי. אני מרגישה שאני סוג של מתחילה קריירה חדשה".
    על חזרתה למקום הראשון בעולם אמרה סרינה: "זה תואר שהגיע עם בונוס נוסף מסתבר".
    אביה ריצ'ארד הגיב גם הוא: "אני חושב שלתואר הזה יש משמעות גדולה יותר מאשר לכל תואר שסרינה זכתה בו בעבר". אבא ריצ'ארד הוסיף לבתו מחמאה שלא בטוח שהיא תאהב: "הרצון שלה מדהים. הייתי מגדיר אותה כשילוב של כלב פיטבול, מייק טייסון צעיר ותנין".
    יאנקוביץ' המאוכבת אמרה: "הרגשתי שאני יכולה לנצח. בסוף המערכה השנייה סרינה כבר היתה עייפה, אבל עשיתי טעויות ולא הצלחתי לסגור את המערכה. נראה לי שהיה לי סיכוי גבוה לנצח אם המשחק היה הולך למערכה שלישית, אבל לצערי זה לא קרה".

* קארה בלאק (זימבבואה) וליזל הובר (ארה"ב) זכו בטורניר הזוגות לנשים, אחרי שגברו 3:6, 6:7 על ליסה ריימונד (ארה"ב) וסמנתה סטוסור (אוסטרליה).
    לבלאק והובר זהו תואר גראנד סלאם רביעי ביחד, והראשון ב-US OPEN.

בלאק והובר עם הגביע הראשון ב-US OPEN.

http://www.sonyericssonwtatour.com/global/library/200x250/blackhuber_08usopen_sun2_200.Xxx

הבאנר, התמונות והמידע באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/08
  2. אבו Member

סלבי, ודיוויס כמובן. הולך להיות מפגש חם מאוד המפגש ביניכם לספרדים. כמובן שאצלכם אין הפתעות, רודיק, בלייק והאחים. בכל מקרה התכוונתי עדיין לסלאמס, אבל אכן יש עוד כמה טורנירים עם משמעות העונה(באזל! :aaa021: ).
    בדיוק מה שאמרתי אתמול וזה מה שהכי הרשים אותי אצלו. לנצח את נדאל בראלים ארוכים, זה באמת משהו שלא חשבתי שעד היום אפשרי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

3. Selby Member

כן דייויס עוד שבועיים בערך לא?
    בטח AROD בלייקי והאחים, את מי אתה רוצה שישימו את פיש אנד צ'יפס שיציל את המולדת וינצח את נאדאל על חימר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    רגע, נאדאל משחק? כי אם כן אז באמת שאין סיכוי עם כל זה שהוא עייף כי זה לא רק חימר גם תקעו אותנו באיזה היכל מטאדורים.
    אם לא, בהנחה שהנקודה של האחים מובטחת(וגם זה לא כזה בטוח כי לופז וורדאסקו הם אחד הצמדים הטובים בעולם על חימר), אולי יש סיכוי של איזה 30% שנשיג שני ניצחונות ביחידים.

http://sport5.co.il/articles.aspx?folderid...d=46330&lang=HE
    וואי, גם אני השוותי אותו לסנטורו מבחינת סגנון החבטה, כנראה שזו השוואה מתבקשת.

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/08
  4. shlomydavid מנהלים

http://img177.imageshack.us/img177/2678/usolp2.Xxx

* לראשונה מאז 1987, גמר הגברים ב-US OPEN נערך ביום שני.

גברים - משחק הגמר:

http://www.usopen.org/images/flags/GBR_h.Xxx אנדי מארי (6) vs רוג'ר פדרר (2) http://www.usopen.org/images/flags/SUI_h.Xxx

http://img187.imageshack.us/img187/1357/amrfpv9.Xxx

המגרש ע"ש ארתור אש
    שעה: חצות

שידור ישיר ביורוספורט !

מידע על השחקנים:

אנדי מארי:

תאריך לידה: 15.5.1987
    נולד ומתאמן כרגע בדונבלן (Dunblane, סקוטלנד)
    משקל: 79 ק"ג
    גובה: 1.90 מ'
    משחק ביד ימין
    מקצוען משנת 2005, כשהיה בן 18
    זכה ב-6 תארים ביחידים, 3 מהם השנה (מאסטרס סינסינטי, דוחא ומארסיי), והרוויח קצת יותר מ-3 מיליון דולר רק מטניס.
    משחק בפעם הרביעית ב-US OPEN, והשיא שלו הוא הגמר הנוכחי.
    דירוג שיא בקריירה: 6 (4 באוגוסט 2008)

רוג'ר פדרר:

תאריך לידה: 8.8.1981
    נולד בבאזל (שוויץ), וכרגע מתאמן באוברוויל (שוויץ)
    משקל: 80 ק"ג
    גובה: 1.85 מ'
    משחק ביד ימין
    מקצוען משנת 1998, כשהיה בן 17
    זכה ב-55 תארים ביחידים (מתוכם 12 גראנד סלאם - אוסטרליה 2004 ו-2006-2007, ווימבלדון 2003-2007, US Open 2004-2007), ובנוסף 7 תארים בזוגות. הוא הרוויח כ-42 מיליון דולר רק מטניס.
    משחק בפעם התשיעית ב-US OPEN, וכאמור זכה בו בארבע שנים האחרונות.
    דירוג שיא בקריירה: 1 (פברואר 2004)

המאזן הכללי בינהם הוא 1:2 למארי.
    * מארי ניצח בשני המשחקים האחרונים בינהם בדובאי 2008 ו-מאסטרס סינסינטי 2006. הניצחון היחיד של פדרר היה בגמר בנקוק 2005.

* זהו גמר גראנד סלאם 17 לרוג'ר פדרר, והוא מחזיק במאזן של 12 ניצ' ו-4 הפס' (כולם לרפאל נאדאל). לאנדי מארי זהו גמר גראנד סלאם ראשון בקריירה.
    * לרוג'ר פדרר זה יהיה גמר חמישי ברציפות ב-US OPEN, והוא ירצה לזכות בפעם החמישית ברציפות בתואר ! אם יעשה כך, פדרר יהיה הראשון מאז ביל טילדן ב-1924 שעושה זאת. טילדן זכה ב-6 תארים ברציפות (1920-1925).
    אם פדרר יזכה, הוא יהיה הראשון בהיסטוריה שזוכה בשני גראנד סלאמים 5 פעמים ברציפות (ווימבלדון ו-US OPEN).
    * אם אנדי מארי יזכה בטורניר, הוא יהיה הבריטי הראשון שזוכה בגראנד סלאם מאז פרד פרי ב-1936. פרי זכה אז ב"האליפות הלאומית של ארצות הברית ליחידים" (השם הקודם של ה-US OPEN).
    * אנדי מארי שעצר את רצף הניצחונות של נאדאל בגראנד סלאם שעמד על 19, ירצה לעצור בגמר את הרצף הניצחונות של פדרר ב-US OPEN שעומד על 33.
    * מאז הרולאן גארוס 2005, פדרר (8) ונאדאל (5) מובילים את מאזן הזכיות בגראנד סלאמים עם 13 מתוך 14 זכיות (רק נובאק ג'וקוביץ' עצר את הרצף באוסטרליה 2008).

הבאנר, הדגלים, התמונה והמידע באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, האתר

נערך לאחרונה ב: ‏9/9/08
  5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

המאזן בניהם מעניין. מצד אחד רוג'ר לא באמת ניצח את מארי באמת, אלא רק שזה היה בן 18. מנגד מארי ניצח את פדרר פעמיים שפעם אחת פדרר היה בשלבי מחלת הנשיקה אבל פעם אחת ב 2006 שרוג'ר היה ממש בשיאו. עכשיו שמארי ממש בפריחה מה באמת יכול למנוע ממנו מלנצח?

6. AA1305 Member

הדבר היחיד שיכול למנוע ממארי ניצחון, זה החוסר ניסיון שלו במעמד הזה,אם הוא יהיה רגוע ויבוא מוכן מנטלית,הוא ינצח את המשחק הזה,כי מבחינת יכולת,מארי עולה היום על פדרר.

7. SkiMan Member

מה יכול למנוע ממנו ניצחון?
    מארי עדיין לא מגובש מספיק מנטלית, לצד משחקים גדולים כמו זה נגד נדאל יש לו נפילות וכשהוא לא מרוכז הוא מציג טניס לא טוב וזה קורה לא מעט,
    פדרר טניסאי טוב יותר,
    פדרר בא במוראל גבוה אחרי שהחזיר לעצמו את הביטחון שאבד והציג טניס טוב לרוב מול ג'וקוביץ',
    לפדרר היה יום מנוחה, למארי לא ויותר מזה - הוא שיחק מול טניסאי מתיש בדמות נדאל.

פדרר בהחלט פייבוריט.

8. אבו Member

1 Set to go.
    1!

9. דנידין Member

אלוהים חזר!

10. Lupo Member

לא הייתי ממהר. מארי חלש מאוד מנטאלית. הייתי רוצה לראות את פדרר מביס את נדאל בגמר ואז אפשר היה לדבר.

11. דנידין Member

נדאל לא היה נראה כמו כלום הטורניר הזה. הביא את עצמו לשיא האפוריות שגם ככה תמיד הייתה תמונה בו. מארי אכל את נדאל ועכשיו שפדרר לחלוטין מחוץ למחלת הנשיקה וחזר לכושר אחרי המחלה הנוראית הזאת, שוב אין תחרות בענף. פדרר פשוט טניסאי מחונן, זהו זה.

12. Lupo Member

אני הייתי מחכה עם ההצהרה. עוד חודשיים-שלושה. אני לא בטוח שפדרד כבר חזר למה שהוא היה.

13. דנידין Member

תשמע, היה בית ספר היום. פדרר אמר שהוא מרגיש טוב כל הטורניר, אמר בוודאות שהמחלה תמה וכל שנותר היה לו זה לחזור לכושר. לא היה ספק בחמש שנים האחרונות שהוא הטניסאי הכי טוב בסבב בפער.

14. Lupo Member

נכון שהוא הטניסאי הטוב ביותר בשנים האחרונות, אבל בשנה האחרונה הדברים קצת השתבשו לפדרר.
    להגיע לרמה שהוא היה בה לפני המחלה זה נראה קשה מאוד. מה גם שנדאל לא מפחד ממנו יותר וניצח אותו במגרש הביתי שלו(ווימבלדון).
    אני לא יודע מה יהיה בעוד כמה חודשים, אני מעריך שתהיה מלחמה גדולה מאוד בין נדאל לפדרר.
    נחייה ונראה.

15. צחי לייבמן Member

כל הכבוד, המלך חזר. יופי של משחק. מארי שחקן מעולה, אבל עדין לא ברמה של פדרר.
    עצם ההגעה שלו לגמר זה הישג לדעתי.